Forleden var der en pæn samling blazere oppe at vende her på siden, men så var det jeg kom i tanke om, at jeg generelt svigter mine trofaste følgere, når det kommer til et rigtigt suit. Og derfor sidder jeg en dejlig varm lørdag her i Melbourne og fatter pennen. Det er nemlig blevet tid til 10 fede jakkesæt til mænd. Du kan næsten ikke vente, vel?

Samlingen af de 10 fede jakkesæt til mænd lægger alle tung vægt på exceptionel kvalitet og selvfølgelig forrygende design. Med andre ord er der ikke noget nyt under solen på den front. En anden ting der er generelt for jakkesættene er pasformen, som er slimfit. Altså er det ikke nogen god idé at kaste penge efter disse jakkesæt, hvis du stadig bøvler med sidste års ekstra julekilo.

Klassisk sort jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: J. Lindeberg Pris: 3395 Find jakkesættet her

Jeg står selv i den situation, at der skal investeres i et sort jakkesæt. Og Gud hvor jeg hader det. Sorte jakkesæt er nemlig røvkedelige, men der vil bare altid være et par begivenheder om året, der kræver et sort jakkesæt. Sådan er det og når der så alligevel skal investeres i et sort jakkesæt, kan du lige så godt gå all-in. Og så kan du ligeså godt smide dine chips på sådan en nydelig uniform fra svenske Lindeberg.

Nydeligt brunt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: Tiger of Sweden Pris: 3095 Find jakkesættet her

Et nydeligt brunt jakkesæt er seriøst undervurderet og af samme grund, ser jeg sjældent raske unge mænd i et. Og det er sgu lidt ærgerligt, for det kan altså godt blive for meget af grå, blå og sort. Tiger of Sweden, som du selvfølgelig er bekendt med, laver nogle rigtigt solide jakkesæt, der holder i lang tid og som i øvrigt sidder skide godt. Jeg har selv to Tiger of Sweden jakkesæt, som i øvrigt stadig hænger hjemme på bøjlerne. De er seks år gamle og er i glimrende stand.

Meleret gråt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: J. Lindeberg Pris: 4795 Find jakkesættet her

Den helt store trend indenfor blazere og jakkesæt er det melerede stof. Nøjagtigt som dette jakkesæt fra Lindeberg. Netop den melerede feature giver et frisk touch, som sikrer at jakkesættet ikke fremstår ordinært og trivielt. Der findes ufatteligt mange ligegyldige jakkesæt at det næsten er umuligt ikke at se sig blind på det, når man går ind i de store shoppingmagasiner. Vær derfor på udkig efter et meleret jakkesæt som dette, hvis du ikke er meget for at købe over nettet. Den melerede tekstur fås i øvrigt i alle de gængse farver.

Casual marineblåt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: Tiger of Sweden Pris: 4395 Find jakkesættet her

Måske lyder det lidt selvmodsigende, for hvordan kan et jakkesæt være casual? Dybest set er det også lidt noget sludder, for det er jo sådan set dine sko, t-shirt og accessories, der gør jakkesættet casual. Dog har dette marineblå jakkesæt elementer, der kvalificerer det som værende casual. Eksempelvis har jakkesættet et diskret ternet mønster som gør det lidt mere spraglet. Det tager toppen af det formelle. Det kan selvfølgelig sagtens bruges med et par elegante brune herresko, men der er samtidig intet i vejen med at smide et par lækre sneakers forneden.

Stilrent gråt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: Tiger of Sweden Pris: 3995 Find jakkesættet her

Tiger of Sweden’s jakkesæt er særligt velegnede til herren, der arbejder i en stor corporate virksomhed, hvor alle har suits på. Min bror er advokat og har haft et par stykker af dem, ved jeg. And he looks dynamite!

Eksklusivt gråt jakkesæt af uld

fede jakkesæt til mænd

Designer: Joseph Pris: 6795 Find jakkesættet her

Hvis du har rigeligt med mønt og godt kunne tænke dig at ligne noget fra Suits, er dette jakkesæt i meleret grå en oplagt kandidat. Det er stilrent, eksklusivt, elegant og skide skarpt. Reversen, lommer og trykfolden går op i en højere enhed. Du finder muligvis ikke et federe jakkesæt i grå.

Mørkegråt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: Calvin Klein Pris: 3995 Find jakkesættet her

Calvin Kleins jakkesæt er helt på samme niveau som Tiger of Sweden og J. Lindeberg. Samtidig er deres designs mindst lige så skarpe. Er du derfor på udkig efter et lækkert mørkegråt jakkesæt, har du en god mulighed her. Jakkesættet har et meget diskret mønster, som gør, at det ikke virker sterilt og kedeligt.

Formelt blåt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: JOOP! Pris: 3895 Find jakkesættet her

JOOP! tager i øjeblikket prisen for at lave de nogle af de fedeste jakkesæt til mænd. Særligt når det kommer til de blå farver for tag lige et kig på dette mesterværk. Den skinnende blå farve gør jakkesættet formelt og er derfor også skræddersyet til særlige begivenheder, hvad end det måtte være gallafesten, brylluppet eller bare en dyr aften ude med herrelogen.

Elegant blåt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: J. Lindeberg Pris: 3395 Find jakkesættet her

Et flot jakkesæt i blå kan også gøres mindre formel som denne model fra J. Lindeberg. Materialet er ikke skinnede, men alligevel er det elegant og eksklusivt at se på. Hvis gallafester og fine arrangementer sjældent er på menuen, bør du gå efter dette jakkesæt fremfor den formelle udgave fra JOOP!.

Klassisk marineblåt jakkesæt

fede jakkesæt til mænd

Designer: Polo Ralph Lauren Pris: 5495 Find jakkesættet her

Fra vores kære Ralph Lauren slutter vi af med et helt igennem klassisk marineblåt jakkesæt, som uden problemer kan beskrives som den ultimative model. Man siger et billede siger mere end 1000 ord, så skal vi ikke bare lade den ligge der?

Hvis du leder efter nogle pæne sko til jakkesættet er der rigeligt med inspiration at hente. Derudover kan du også tage et kig på det glimrede udvalg af følgende 50 fede skjorter.