Sommeren nærmer sig, og vi har allerede haft omkring de 20 grader, det tyder særdeles godt.

Men hvor godt ser det ud for din sommergarderobe?

Er du up-to-date?

Sommeren er ofte ensbetydende med, at stilen bliver mere afslappet, hvilket giver dig rig mulighed for at se mere velklædt ud end samtlige af dine konkurrenter.

Chinos er en af de absolut letteste måder, hvorpå du kan opgradere din sommergarderobe.

Chinos er oftest luftigere bomuldskvaliteter, som kommer i en masse farvenuancer.

De er et solidt alternativ til jeans, da de stadig giver et maskulint og elegant udtryk, uden du kommer til at svede i mængder, der kunne fylde et aquarium.

Derudover vil du heller ikke komme til at se helt forkvaklet ud i dit forsøg på at få hånden i lommen, hvilket skyldes de kløgtigt-placerede skrå lommer.

Chinos er universelle og kan bruges til eksempelvis en tidlig brunch søndag morgen eller til en bytur kombineret med en blazer.

Dette er også en grund til, at langt størstedelen af mine benklæder i tøjskabet er chinos. Egentligt kan man nok sige, at jeg har lidt af en chinos-fetich.

Så lad os da få nogle eksempler på exceptionelle chinos til sommeren på bordet.

Vær’så artig.

Grålig chino i en fed nuance fra Bertoni

Bertoni / 799 / Gå til shop

Et sæt stilede Bertoni chinos i oyster grey. Et godt alternativ til den helt hvide chino. Dertil er Bertoni et dansk mærker, som satser på klassisk elegance – jeg synes denne buks falder ganske glimrende inden for denne kategori, når vi snakker sommerlig ekvipering.

Navy chino fra Ralph Lauren

Ralph Lauren / 1195 / Gå til shop

Ralph Lauren. Navy. Altid en sikker vinder.

Fold disse chinos op et par gange og sæt et par hvide sneakers til og vupti, så er du klar til at stryge op ad strøget eller tage til et festligt sommerarrangement. Denne model kommer også i andre flotte colourways – følg linket og tjek dem ud.

Hvid elegant chino fra Lacoste

Lacoste / 799 / Gå til shop

Waow. Hvide chinos. En af mine absolutte favoritter.

En helt hvid chino giver outfittet et friskt og velklædt touch. Ja, hvide bukser er svære at holde rene, men whatever, så længe du kan holde dem hvide, er du sikker på at være en af de mest stilede mænd i flokken.

Sæt dem til en blålig nuance for at skabe en smule kontrast, eventuelt en blå blazer for at toppe den af.

Disse hvide chinos fra Lacoste er et glimrende eksempel på en elegant buks til sommeren.

Gul chino fra Paul Smith

PS by Paul Smith / 1395 / Gå til shop

Hvis ikke Paul Smith skulle lave et par gule chinos, hvem skulle så?

Har du selvtilliden til det, ja, så få da indkøbt sådan et par farverige par chinos til den nært forstående sommer. Det er sommerligt og stilet.

Skulle buksen være lidt for vild, kommer den også i andre farver. Tjek dem ud, for pasformen er stadig lige i øjet.

Lyseblå chino fra Gant

 Gant / 799 / Gå til shop

Denne capri blå chino fra Gant egner sig særdeles godt til dagene med høj solskin. Sæt den sammen med en hvid skjorte i hør, så er du godt kørende.

Buksen er meget sommerlig, og egner sig derfor ikke særligt godt til når sneen begynder at falde, men lad os ikke tænke på frost og sne, nu hvor sommeren står for døren.

Prikkede chinos fra Scotch & Soda

Scotch & Soda / 799 / Gå til shop

Super cool chino som tilføjer ethvert outfit dét ekstra krydderi. Sæt dem til hvide sneakers og kombiner med en overdel i en blålig nuance. Det prikkede mønster gør det hele lidt mere uformelt og festligt.

Khakifarvet chino fra Samsøe & Samsøe

 Samsøe & Samsøe / 799 / Gå til shop

En chino fra Samsøe & Samsøe som er en smule mere fashion end de andre klassiske alternativer i denne artikel. Høj talje, og et mere løst design som moden bevæger sig hen imod.

Så skal du være med på beatet, kunne denne buks være et godt eksempel.

Den kommer også i mørkeblå.

Klassisk navyblå chino fra Filippa K

Filippa K / 1195 / Gå til shop

Hvem havde ikke set den komme? Et par navyblå chinos.

Sådan et par chinos bør enhver mand simpelthen eje. Der er nærmest uendelige kombinationsmuligheder, hvilket gør denne chino ganske universel.

Sammensæt dem med et par hvide sko som på billedet (hvis du følger linket). Er det ikke bare smukt?

Det skal siges, at et par navy blå chinos kan gøre sig gældende året rundt uden problemer, og kan kombineres med alt lige fra en fed blazer til en afslappet t-shirt.

Elegant chino i lys nuance fra Calvin Klein

Calvin Klein / 799 / Gå til shop

Mangler du et par klassiske og elegante bukser, er disse chinos fra Calvin Klein et sublimt valg.

De har en god pasform, og kvaliteten er solid. Buksen kommer i en masse forskellige colourways, men denne lyse variant synes jeg personligt er både decideret billedskøn og perfekt til sommer.

Khakifarvet chino fra Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger / 1095 / Gå til shop

En sommer uden et par khakifarvede chinos er ikke en rigtig sommer.

Denne buks er den helt klassiske, som egner sig perfekt til sommervejret, og er utrolig universel og kan sammensættes på mange forskellige måder. Den khakifarvede chino er en del af den tidsløse preppy stil, der kan benyttes sæson efter sæson.

En sikker vinder fra Tommy Hilfiger.

Hvid chino fra Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger / 799 / Gå til shop

Vi nupper lige en hvid chino igen, denne gang fra Tommy Hilfiger. Denne buks er fra deres Tailored serie, som er kendetegnet ved kvalitetsmaterialer, opdaterede fits og luksuriøse detaljer. Der er flere farver på menuen, hvis du følger linket.

Rød chino fra Hugo Boss

Hugo Boss / 899 / Gå til shop

Kan du også se det for dig? Et glas kold rosé på bordet, høj solskin og dig i et par nydelige røde chinos fra Hugo Boss. Dét er god stil.

Ternet chino i blå nuance fra Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger / 949 / Gå til shop

En ternet chino i blå nuancer fra Tommy Hilfiger, er måske ikke det mest klassiske, men jeg synes stadig denne buks fortjener en plads på listen, da den kan give et fedt og unikt udtryk til outfittet.

Royal blå chino fra Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger / 799 / Gå til shop

Vi slutter af med endnu en flot buks fra det amerikanske modehus Tommy Hilfiger. Denne gang er det et par chinos i en royal blå. Haps.