Både danske og efterhånden også internationale meteorologer er enige om, at det danske sommervejr bliver fremragende her i 2014. Her i starten af juni synes jeg i øvrigt også, at vi allerede har været heldige med vejret, hvor hedevarmen har markeret sig flere gange i maj.

Når sommervejret er perfekt, er der ingen grund til at gå i lange bukser. I hvert fald ikke for mit vedkommende. Shorts med skjorte eller polo er ingredienserne i mit daglige outfit, når temperaturen er plus 20.

Af shorts til mænd har jeg fundet 7 pæne af slagsen, som alle minder relativt meget om hinanden i forhold til designet. Efter min mening skal shorts til mænd være simple uden alle mulige gimmicks og unødvendige detaljer.

Dertil er det også vigtigt, at et par shorts ikke bliver så lange, at knæene bliver dækket til. Jeg har tidligere skrevet om, hvorfor det ikke er nogen god idé at gå i lange shorts. Det skaber efter min mening en æstetisk disharmoni, når man kun kan se skinnebenet mellem shorts og fodtøj.

Hvis man sætter pris på kvalitet, der tillader en lang levetid samtidig med et skarpt design, bør udvalget være noget for dig. Dertil kræver det også, at du ikke er bleg for at gå i stærke farver. Jeg har nemlig udvalgt nogle særdeles sommerlige farver imellem. For det første fordi jeg selv sætter pris på farverig ekvipering og for det andet, fordi jeg ikke synes, man ser nok farver i gadebilledet. Det bliver hurtigt monotont at se på kedelige efterårsfarver midt om sommeren.

Det er klart, man ikke skal kombinere et par pink shorts med en grøn skjorte. Det bliver for meget. Vælger du et par spraglede shorts til mænd, skal du helst kombinere det med en overdel i en gængs farve som hvid, sort, eller grå. Selvom man er glad for farver, ser det fjollet ud, hvis man ligner et amerikansk juletræ.

Pink shorts fra Ted Baker

shorts til mænd 2014

Ted Baker / 619 / Shorts fundet her

Og det var netop et par pink shorts til mænd som dette, man helst ikke skal kombinere med en grøn skjorte eller lignende pangfarver. Keep it simple and stay classy, som man siger. Engelske Ted Baker er kreatøren bag parret, hvorfor du kan vide dig sikker, at der er kræset om detaljerne.

Gule shorts fra Patrizia Pepe

shorts til mænd 2014

Patrizia Pepe / 749 / Shorts fundet her

Fra den ene pangfarve til den anden finder du endnu et par sommerlige shorts med det klassiske snit. Til et par gule shorts ville en skjorte eller t-shirt i hvid eller kongeblå være et glimrende valg. Du må i øvrigt endeligt ikke kombinere gul og sort, da du kommer til at ligne en humlebi.

Mørkeblå shorts fra Polo Ralph Lauren

shorts til mænd 2014

Polo Ralph Lauren / 699 / Shorts fundet her

Hvis man skal have et par shorts på, der ikke stikker for meget ud, er et mørkeblåt par som dette uden sammenligning det bedste valg. Ralph Lauren der står bag parret, er i øvrigt verdensmestre i at lave elegante shorts. Normalt står et par som dette i en tusse, men det lykkedes mig altså at finde det en anelse billigere. Hvis du skal ligne en ægte chef, gør du klogt i at vælge den hvide skjorte og de nydelige loafers. Som prikken over i’et skal du også lige have dette par Thom Browne solbriller på ansigtet.

Grønne shorts fra René Lezard

shorts til mænd 2014

René Lezard / 949 / Shorts fundet her

Som alt andet René Lezard rører ved, emmer dette par også af eminent kvalitet, men det er bestemt heller ikke noget tilfælde, idet René Lezard er et anerkendt premiummærke. Den grønne farve er et frisk pust med en i øvrigt meget afbalanceret nuance. Til et par grønne shorts er farver som grå, sort, brun og hvide udmærkede valg til overdelen.

Blåstribede shorts fra Hardy Amies

shorts til mænd 2014

Hardy Amies / 1095 / Shorts fundet her

Vi bevæger os væk fra pangfarverne til de mere civiliserede og neutrale farver. Hardy Amies står bag dette blåstribede tekstilensemble der på niveau med det mørkeblå par fra Ralph Lauren, er særdeles nydelige. Hvis du oven i købet ejer en yacht, er et par som dette obligatorisk til klædeskabet. Dog kan du sagtens bære et par som dette uden at ligne en douche fra Monaco.

Grå shorts fra Red Collar Project

shorts til mænd 2014

Red Collar Project / 649 / Shorts fundet her

Artiklens mest specielle indslag er dette grå par, der er vasket på en særlig måde, der giver en misfarvning, som dog på ingen måde er mislykket. Stoffet er ren bomuld, selvom det godt kunne ligne denim. Et par som dette henvender sig bedst til de mere afslappede begivenheder.

Hvide shorts fra Polo Ralph Lauren

shorts til mænd 2014

Polo Ralph Lauren / 999 / Shorts fundet her

Som sidste par af shorts til mænd er der naturligvis tale om et ganske klassisk par i hvid. I mine øjne er et par hvide shorts et must for enhver mand at have i garderoben. Lad dog vær med at vælge de hvide shorts til gadefesterne. De er så forbandet svære at holde rene. Skulle uheldet dog være ude, at du har møget dem til, så er den bedste måde at fjerne stædige plet ved at lægge dem i blød i klor i 30-40 minutter. Samme fif kan du i øvrigt passende anvende med hvide skjorter. Det har jeg i hvert fald personligt haft glæde af en håndfuld gange.

LÆS NU:

13 geniale sommerskjorter til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!