8 Sko til efteråret

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg synes ekvipering til fødderne er blandt de mest interessante former for kropsbeklædning. Af den grund har fandt jeg tid i kalenderen til at håndplukke 8 sko til efteråret. For en gang skyld er det vidt forskellige typer sko, hvilket er unormalt, da jeg plejer at tematisere artiklerne som eksempelvis 11 loafers eller elegante herrestøvler.

I virkeligheden er der nogle af skoene i denne artikel som bedst egner sig til sommeren og andre til vinteren, men til det vil jeg gerne lige knytte en kommentar. Jeg mener nemlig ikke, at man bør kategorisere beklædning alt for meget efter årstider. Man kan sagtens gå rundt i loafers om vinteren ligesom man også kan trække i et par læderstøvler i stegende hede midt i juli.

Nogle gange gør det lidt ondt at klæde sig pænt, men de personer der altid vælger en mundering, der passer til vejrforholdene er med stor sandsynlighed også ejer af en Toyota Corolla.

Brune læderstøvler uden snørebånd

sko til efteråret 2014

Giorgio 1958 / 1995 / Find dem her

Hvis man skal klæde sig efter vejrforholdene her til efteråret, ville man være en classy son of a bitch i et par brune læderstøvler uden snørebånd. Italienske Giorgio 1958 ved hvordan man får det bedste ud af en ko, hvorfor du med god sandsynlighed er i stand til både at holde varmen og se godt ud i dette par!

Sporty lædersko i brun

sko til efteråret 2014

H by Hudson / 1195 / Find dem her

Efteråret er på mange måder en fantastisk årstid, hvad angår ekviperingsmulighederne. Den ene dag kan du have mildt vejr og den anden dag ganske forfærdelige vinterforhold. Denne sporty lædersko i brun ville være glimrende til de milde dage. I øvrigt er det et ganske interessant design, hvor flere elementer bør fange en connoisseurs interesse. Skoen har et formelt design, men en gummisål. Læderet har også en spændende patinering, der i den grad giver skoen blikfang.

I øvrigt er det blevet ganske populært at kombinere det formelle skodesign med det komfortable som eksempelvis gummisålen.

Lilla loafers fra Etro

sko til efteråret 2014

Etro / 2595 / Find dem her

Loafers er som bekendt bedst egnet til sommeren, men ligesom førnævnte par så er der ikke noget i vejen med at have sådan et par på, så længe det ikke sneer.

Etro laver nogle af de bedste loafers, man kan finde, hvilket prisen i øvrigt også afspejler. Dette design er et af dem, hvor man enten elsker eller hader det. Her på stayclassy omfavner vi naturligvis det innoverende og kreative design!

Elegante marineblå mokkasiner fra Bally

sko til efteråret 2014

Bally / 2395 / Find dem her

Hvis man ikke tør satse 2600 kroner på et ret spraglet par loafers kan man altid vælge den sikre vej. Hvad med et par marineblå mokkasiner fra Bally? Designet kunne snildt forveksles med Gucci, men vær ikke bange for at blive anset som copycat. Bally er nemlig mindst lige så god kvalitet som Gucci.

Høje sneakers fra Ralph Lauren

sko til efteråret 2014

Polo Ralph Lauren / 1045 / Find dem her

I modsatte boldgade har vi et par høje sneakers fra Ralph Lauren. Det er den type sko, man bør have i sin garderobe til de dage, hvor efteråret viser sig fra sin vinterlige side. Vi har jo før oplevet sne i oktober, så hvorfor ikke være forberedt?

Skoen i sig selv kunne sagtens fremstå som et par bjergbestigersko, men hvis man besidder en lille smule fantasi, er det ikke svært at forestille sig, hvordan et par jeans og en afslappet blazer flot ville komplementere den. I øvrigt findes netop det par høje sneakers i to andre farver, hvor særligt den blå også var nydelig.

Brune lædersko med slidt snude

sko til efteråret 2014

Dkode / 1295 / Find dem her

Artiklens tre sidste par er det, jeg vil beskrive som klassiske sko til efteråret. De er enkle, klassiske og elegante. Dette par fra Dkode er en spændende kombination af klassisk elegance og et råt design, hvor snuden og hælen er slidt. Det giver lidt mere autencitet!

Stilrene blå herresko

sko til efteråret 2014

 John White / 1495 / Find dem her

John White står bag dette stilrene blå par herresko, der minder meget om parret fra Dkode. Skoens design er en tilpas god blanding af det formelle og det afslappede, som gør den oplagt til dagligdagen, selvom man måske arbejder i kontoromgivelser.

I tilfælde af du ikke er bekendt med skomageren John White, så kan jeg fortælle, at det er historie på drengen. Helt tilbage i starten af 1900-tallet begyndte John White nemlig at lave sine håndsyede sko i Northamptonshire i England. John White’s sko oplevede så stor medvind, at han blev hovedleverandør til RAF (Royal Air force) under anden verdenskrig. Han leverede mere end 8 millioner par!

Således tør jeg godt stå inde for kvaliteten på sådan et par sko!

Casual brune sko af læder

sko til efteråret 2014

UGG Australia / 1895 / Find dem her

Artiklens enten mest eller anden mest interessante par sko til efteråret er denne casual brune sko af læder, som i sandhed varmer hjertet. Det at kombinere to nuancer i en sko giver altid et interessant resultat, hvilket dette eksempel er et godt bevis på. Derudover har skoen den sål, vi talte om tidligere i artiklen. En gummisål med lag af forskellige farver, der gør skoen både behagelig at gå i, men også hamrende pæn at se på. Godt 1900 kroner er mange penge for et par sko, ja, men UGG Australia laver så også den bedste kvalitet, man kan forestille sig.

LÆS NU:

17 fede sko til foråret

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!