Sejlersko Til Den Elegante Herre

Det er ved at være tid til at hoppe i sine sejlersko. Vejret er dejligt og temperaturen er acceptabel. Personligt har jeg altid mest været til loafers, når det kommer til sommersko, men jeg har naturligvis også en lille kollektion af sejlersko i garderoben. Det er altid godt at have noget at skifte imellem. Egentligt synes jeg, at sejlersko er ligeså pæne som loafers. Der er bare længere imellem den pæne sejlersko sammenlignet med loafers. Det er også derfor, jeg har valgt at slutte af med et klassisk eksempel på hvordan man ikke skal designe en sejlersko. Kald det et komisk indslag.

Vigtig info: Aldrig i livet må du have sokker på i et par sejlersko!

Fælles for de syv par er, at de alle henvender sig til den elegante herre. Sejlerskoene er alle afbalancerede i designet, og skiller sig hverken ud på en spraglet eller outreret facon. Dog har jeg alligevel valgt at tilføje et eller to par, som ikke helt kan betegnes som klassiske sejlersko, men nok om det. Lad os komme til sagen.

Brune sejlersko fra Patrizio Dolci

sejlersko herre

Patrizio Dolci / Find sejlersko her

Mon ikke den skarpe iagttager hurtigt har spottet, at denne sejlersko godt kunne se ud til at være faret vild. Den minder nemlig foruroligende meget om et par mokkasiner, eller loafers om du vil. Dog er dette altså en, hvad kan man sige, differentieret sejlersko der er designet ved den italienske modebiks Patrizio Dolci. Egentligt har den mange af elementerne fra en sejlersko. Den mangler bare den faste gummisål og en lidt rundere snude. I øvrigt kan jeg sige, at denne type sål med gummidutter er meget behagelig at gå i. Det lyder næsten musikalsk, hvis man går skævt i dem. Lidt ligesom fisken som I nok husker tilbage fra musiktimerne i folkeskolen. Snørrebåndet er i øvrigt også en meget lækker detalje.

Blå sejlersko Kiomi

sejlersko herre

Kiomi / Find sejlersko her

Som artiklen klart billigste finder vi dette par blå sejlersko fra Kiomi. Skoen falder noget nemmere ind i kategorien som en klassisk sejlersko modsat parret fra Patrizio Dolci. Alligevel er parret en smule anderledes med blandt andet snørrebåndsarrangementet. Skoen oser af sommer og sol og den gode rosépapvin.

Sejlersko i læder fra Timberland

sejlersko herre

Timberland / Find sejlersko her

Selvom jeg synes det er sjældent Timberland laver et par sko, der rammer plet, så sker det altså ind imellem. Se bare dette par i læder, hvor særligt farvespillet er en nydelse for øjet. I øvrigt har den også det helt klassiske design. Samtidig er der også et eller andet lækkert med en gummisko lavet i læder.

Lyseblå sejlersko fra Sperry

sejlersko herre

Sperry / Find sejlersko her

Sperry Top-Sider må sige at være flagskibet når det kommer til sejlerskoen. Derfor kan de da også sagtens tillade sig at eksperimentere med forskellige design og materialer. Skoen har nemlig et denimlook, hvilket er ret usædvanligt for denne type sko, men det er bestemt ikke noget, vi kan være utilfreds med. Det ser nemlig ganske nydeligt ud. Jeg giver parret 4 ud af 6 flasker rosé fra Mini Spar i Villefranc-Sur-Mere.

Mørkeblå sejlersko fra Tommy Hilfiger

sejlersko herre

Tommy Hilfiger / Find sejlersko her

På mange måder virker det en lille smule som om, at Tommy Hilfiger er ved at falde af på den. Der blevet længere mellem de rigtigt lækre produkter, men det er måske bare mig. Uanfægtet, så er dette par dog et af de produkter Hilfiger kan stå inde for. En lækker sko i et stilrent design og med en eksklusiv koboltblå farve. Afsted med dig til Rungsted Havn!

Lysebrune sejlersko fra Henri Lloyd

sejlersko herre

Henri Lloyd / Find sejlersko her

Det bliver ikke meget mere klassisk. Dette par fra Henri Lloyd er indbegrebet af, hvad man associerer med et par gode gammeldags bådsko. Selve skoen kommer i læder af høj kvalitet, hvor forret er en kombination af læder og tekstil. Med et par af denne kvalitet, kan du roligt forvente en lang levetid på minimum ti år.

Beige Sejlersko fra Marc Jacobs

sejlersko herre

Marc Jacobs / Find sejlersko her

Som par nummer to der i høj grad skiller sig ud, har vi denne lækre sko i beige. Bag designet har vi en vis herre ved navn Marc Jacobs. Han har nok ikke personligt sat sit fingeraftryk på skoen, men det er i hvert fald et produkt af hans modehus. Dette par er en spændende nyfortolkning af, hvad vi forstår ved en sejlersko. Skoen er udelukkende lavet af læder, hvor sålen dog er af kunststoflæder, hvilket er noget mere slidstærkt. Personligt er jeg helt vild med designet, men jeg må nok sige fra, da 3500 er mere end hvad mit budget tillader mig. Skoen findes i øvrigt også i blå.

Flotte sejlersko i sølv

sejlersko herre

Som jeg lovede i indledningen ville jeg slutte af med at par sejlersko, der absolut ikke kan klandres for at være nogen skønhed. Nogle gange kan man undres over, hvordan der kan gives grønt lys for disse designs. Dette par formår at kombinere en beskidt sølv med et fladt og slattent udseende. Det virker lidt som om skoen lige blev kørt igennem en damptromle, inden den blev pakket ned i æsken. Uanset hvad kan jeg ingensteder anbefale et par som dette. Gå efter sejlersko der ikke prøver at være for meget.

LÆS NU:

9 blomstrede shorts til mænd – sommeren er nu

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!