Stilfulde luksus ure behøver ikke koste 50k

Uret er den vigtigste accessory til en mand og på mange måder den eneste nødvendige, hvis vi taler accessories a la smykker. I forhold til kvinder er vi altså prisgivet af, at vi ikke behøver tømme sparegrisen til fordel for øreringe, armbånd, halskæder, emblemer til tænder og hvad tøserne ellers kan finde på af kreative smykker.

Det primære problem ved at uret er det vigtigste og eneste nødvendige smykke til mænd, er at luksus ure som oftest, er associeret med priser, der overstiger almindelige danskeres årsløn. Skal man have et almindeligt Rolex ur uden guld og diamanter, kan du være sikker på at skulle af med 50 af de lange. Det er tæt på umuligt for de fleste at finansiere on the spot. Det kræver disciplin i form af en opsparing, der sagtens kan tage en håndfuld år alt efter, hvad drømmeuret hedder.

Mens det altid er en god idé at spare op til ens absolutte drømmeur, er det vigtigt at huske på, der faktisk findes reelle alternativer. Alternativer der ikke kræver lån i husets friværdi, men som kan købes for penge, de fleste er i besiddelse af. For hvad er definitionen af luksus ure egentligt? Jeg er lidt i tvivl, hvis ikke splittet. Det er lidt ligesom at definere, hvad et luksushotel er. Et luksushotel kan have fire stjerner og koste 1000 kroner for en overnatning, men det kan også koste 80.000 og ligge i toppen af Burj al Arab i Dubai.

Denne analogi mener jeg kan bruges til at retfærdiggøre beskrivelsen af følgende ure som værende i den luksuriøse genre om end du ikke behøver sælge din nyre eller bortauktionere svigermor til udenlandske restauranter, selvom jeg er lidt i tvivl om, hvor god økonomien er i sådan et salg.

Jeg har fundet fire urmærker frem, som hver især har en fornem portefølje af luksus ure, der er til at betale. Du kender måske ikke dem alle, men sådan lægger landet ikke, når du er færdig med artiklen. Baggrunden for hvorfor jeg har valgt netop disse urmærker, er det generelt høje niveau af design krydret med flittig spillen på de kreative tangenter. Og med disse ord er det vist ved at være tid (hæhæ).

Daniel Wellington luksus ure – minimalistisk design på den farverige måde

Daniel Wellington er blevet et af verdens mest populære og vellidte urmærker på meget kort tid. Og med god grund. Samtlige ure er nemlig præget af luksus og førsteklassesdesigns. Konceptet er fokuseret omkring ure i designs, hvor det minimalistiske og raffinerede komplementerer hinanden. Resultatet er en serie af flotte luksus ure, der kan bruges ved enhver lejlighed.

Daniel Wellington er i særdeleshed blevet populær som følge af deres karakteristiske NATO-rem, der stammer tilbage fra halvfjerdserne, hvor den britiske flåde havde dem om håndleddet. Daniel Wellington urene findes med NATO-remmen i adskillige farvekombinationer, som i øvrigt kan skiftes ud alt efter, hvad du er i humør til.

Et Daniel Wellington ur er en perfekt kombination af klassisk herremode og moderne elegance. Denne kombination er generelt i høj kurs, hvorfor et luksus ur fra denne ursnedker tilfredsstiller så mange modebevidste mænd verden over.

Det burde ikke være nødvendigt at visualisere, hvorledes et Daniel Wellington ur kan indgå nydeligt i diverse outfits, men for den helt fantasiløse læser, er der en lille håndfuld billeder, som kan bruges som fin inspirationskilde.

Det burde stå klart for de fleste, at Daniel Wellington luksus ure har evne for at tilføje elegance til en herres outfit. Lad os tage et kig på deres flotteste modeller.

Daniel Wellington guldur med den klassiske rem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1194 / Find uret her

Daniel Wellington’s flagskib og mest kendte model er dette design med NATO-rem i farver a la det franske flag med en hvid skive. Dette design er efter min mening det bedste eksempel på kombinationen af det minimalistiske og raffinerede, som urmageren i øvrigt selv stræber efter. Hvis du ikke er tosset med guld, fås uret naturligvis også i sølv.

Stilfuldt Daniel Wellington ur med grøn rem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1194 / Find uret her

Nu hvor vi netop befinder os godt inde i foråret med udsigt til (forhåbentligt) masser af sommer og sol, finder jeg det nemt at blive betaget af Daniel Wellington urene. Her er den franske rem skiftet ud med friske grønne toner. Læg i øvrigt mærke til hvor godt guld og grøn samarbejder.

Enkelt blåhvidt Daniel Wellington ur

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1194 / Find uret her

Personligt ville jeg ikke beklage mig over at eje samtlige Wellington ure og de mange kombinationer med NATO-remme, sølv, guld og hvid.

Denne model er mere i den minimalistiske afdeling end raffinerede. Sådan en model er perfekt til et af mine vanlige outfits, som kunne være hvide sneakers, blå chinos og hvid t-shirt. Det ville være prikken over i’et.

Stilfuldt Daniel Wellington med gulddetaljer

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1194 / Find uret her

Det er meget individuelt, hvad man foretrækker. For mit vedkommende slår guld som regel sølv, når det handler om luksus ure. Derfor ville jeg også til hver en tid vælge denne model frem for den sidste. Alligevel er det et svært valg, som kompliceres yderligere af de mange muligheder, man har at lege med rent outfitmæssigt.

Sølv Daniel Wellington med brun krokodillerem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1494 / Find uret her

Daniel Wellington gemmer på mere end de friske ure med NATO-rem. Også de mere klassisk elegante herreure er at finde på samme breddegrader. Disse herreurer er i højere grad velegnede til jakkesæt og de lidt mere formelle miljøer som eksempelvis de lange korridorer på den store børsnoterede virksomhed.

Daniel Wellington guldur med mørkebrun krokodillerem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1494 / Find uret her

Daniel Wellington har en fantastisk evne til at give urene et design, man automatisk forbinder med luksus ure. Var det ikke fordi, at du kendte mærket og prisniveauet, kunne du garanteret overbevises om, at det var et schweizisk urværk til 139.000 kroner.

Til hvad der bogstaveligt talt svarer til én procentdel af sådan en pris, kan du få sådan et ur. Det er ret imponerende. Til gengæld må du leve med, at det ikke er ægte krokodilleskind. Dog er imiteringen spot on og så er der vel heller ikke noget i vejen med ægte læder?

Klassisk og elegant Daniel Wellington herreur med læderrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1494 / Find uret her

Blandt mine personlige favoritter er dette klassiske og helt igennem elegante herreur. Læg eksempelvis mærke til læderremmens patina, der giver uret karisma og et unikt præg.

Stilrent Daniel Wellington med hvid skive og sort læderrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Daniel Wellington / 1494 / Find uret her

Det bliver aldrig helt min smag, men rigtigt mange mænd holder af det neutrale og det jeg kalder kedelig minimalisme. Det er igen smag og behag, men der er en grund til, at dette ur fra Daniel Wellington er blandt deres bedst sælgende. Det er klassisk og tidløst og i det hele taget et fornemt allround herreur.

Triwa luksus ure – karisma og kvalitet

Der er ingen tvivl om, at Daniel Wellington har overtaget, når det kommer til luksus ure, der er til at betale. Alligevel er der en række konkurrenter, der er værd at notere. Triwa er en af dem, som profilerer sig med karismatiske ure på den lidt mere klassiske og ældre facon. Med andre ord er der mindre fokus på det minimalistiske design, hvilket bestemt ikke gør noget. Mens minimalisme er dejligt, er det altid rart med forandring om håndleddet. Det er også en af grundene til, at jeg skifter mellem fire ure.

Elegant herreur i guld med brun læderrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Triwa / 2495 / Find uret her

Dette elegante herreur en fornem kontrast til ure fra Daniel Wellington. Det er maskulint og spraglet på en underspillet måde. I forhold til den dominerende guldfarve, er det værd at bemærke den anderledes nuance, der går under navnet “champagneguld”.

Gennemført luksus ur i guld
stilfulde luksus ure der er til at betale

Triwa / 1995 / Find uret her

Du har garanteret set The Sopranos og såfremt det altså er tilfældet, kan du sikkert huske Tony Soprano’s guldur.

guldur tony soprano

Det er selvfølgelig ikke et eksakt replika, men ligheden er tilstede. Årsagen til jeg bringer denne reference er, at mange mænd har opfattelsen, at guldure primært er til damer, russere med dårlig stil og ja … gangstere. Det er noget vrøvl. Guldure har stadig sin berettigelse og vil fortsat have det. Det vigtiste er bare, at du ikke løber rundt med guldhalskæder og kørende i en sænket BMW 320 med grinagtigt store fælge.

Pænt og casual herreur i sort med hvide detaljer

stilfulde luksus ure der er til at betale

Triwa / 1594 / Find uret her

Underspillet classiness er et tema, vi ikke har berørt specielt meget her på siden og det vel egentligt en fejl. Classiness behøver ikke være iøjnefaldende eller fikspunkt i gadebilledet. Classiness findes i mange former og hvis vi holder os til den underspillede af slagsen, kan vi bruge dette sorte ur som eksempel. Det prøver ikke at være noget. I stedet hviler uret i sig selv og det samme gør herren garanteret også, hvis håndled er beklædt med sådan en model.

Tayroc luksus ure – klassisk elegance på den moderne facon

Tayroc har på rekordtid etableret sig som et eksklusivt urmærke med en i øvrigt ret stor portefølje af luksus ure, der er til at betale. Vi skal ikke længere tilbage end 2014, hvor Tayroc åbnede dørene. Stayclassy.dk er altså omtrent jævnaldrende og jeg føler, at jeg lige er startet. Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, at Tayroc med al sandsynlighed går en endnu mere positiv fremtid i møde.

Det der gør sig gældende for luksus ure fra Tayroc, er at design bygger på simplicitet og den moderne stil. I modsætning til Daniel Wellington er deres udvalg præget af et højt niveau af diversitet med designs i vidt forskellige genrer om end inden for de to førnævnte grundpiller.

Sort herreur med røde visere

Sort herreur med røde visere

Tayroc / 1295 / Find uret her

Man skulle næsten tro, at dette stilrene herreur var lavet i samarbejde med Hugo Boss. Når jeg tænker Hugo Boss, ser jeg altid sort og rød i et eksklusivt samarbejde nøjagtigt som i et dette ur. Det er tidløst, moderne og et fornemt hverdagsur til herren, der altid opretholder et pænt niveau af classiness.

Minimalistisk luksus ur med stålrem stilfulde luksus ure der er til at betale

Tayroc / 1395 / Find uret her

Tayroc er særligt dygtige til at give deres minimalistiske ure et karismatisk touch. Dette stilrene ur med stålrem bliver eksklusivt på en anderledes måde blot ved tilføjelsen af røde visere. Stålremmen kaldes også en meshrem og netop denne meshrem, er jeg stor tilhænger af. Jeg ejer selv et Arne Jacobsen ur med næsten identisk lænke. Et ur jeg i øvrigt får mange komplimenter for. Det ville jeg garanteret også med dette ur på hånde.

Stilrent Tayroc sølvur med meshrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Tayroc / 1395 / Find uret her

Meshremmen figurer ligeledes i dette herreur, som i højere grad end sidste model er præget af klassisk minimalisme, om end du har den blå viser som “opmærksomhedsdetaljen”. Jeg er tosset med begge ure.

Matsort luksus ur med beige læderrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Tayroc / 1395 / Find uret her

Uanset hvor tosset jeg er med meshremme, vil læderremme altid være min foretrukne præference. Det skyldes, at selve urhuset bedre kommer til sin ret, når remmen ikke er dominerende. Det bliver den ofte på mange modeller fra Breitling, Rolex og Patek Philippe, men det er som altid et spørgsmål om smag og behag.

Dette ur har fået udskiftet meshremmen med en beige læderrem, der har et næste korkpropslignende look. Det er unikt og tiltalende.

Klassisk elegant herreur i sort og guld
klassisk elegant herreur i sort og guld

Tayroc / 1594 / Find uret her

Guld og sort har altid haft for vane at udstråle luksus og det er heller ikke nogen undtagelse i denne konstellation. Der er ikke meget mere at tilføje end, at uret repræsenterer klassisk elegance, der aldrig går af mode.

Stilrent Tayroc herreur i sort og guld
stilfulde luksus ure der er til at betale

Tayroc / 1395 / Find uret her

Selvom Tayroc har mange tiltalende ure, må jeg indrømme, at denne model vinder ræset. Det skyldes kombinationen af velanrettede gulddetaljer, sort skive og en mørkeblå nylonrem. Det er en atypisk kombination, der både fremstår sporty og elegant. Dermed kan uret bruges både til jakkesættet og et sommer outfit.

Rossling & Co luksus ure – æstetik og innovation hånd i hånd

Der findes efterhånden rigtigt mange fabrikanter af luksus ure, der er til at betale. Det betyder også, at konkurrencen bliver hårdere og hårdere, hvorfor det er altafgørende at skille sig ud. Der skal spilles på de kreative tangenter, hvis det skal lykkes at fange den ursøgendes interesse.

Dette faktum er Rossling  & Co bekendt med og det kommer også til udtryk, når man kigger på deres kollektioner. Selve Rossling & Co urene er præget af det klassiske og moderne design, der ligeledes gør sig gældende ved Daniel Wellington og Tayroc. Dog er det deres remme, hvor fårene skilles fra bukkene.

Blandt andet er nogle af remmene lavet af tweed, hvilket giver et helt unikt look. Selve urhuset er selvfølgelig det vigtigste element i et flot ur, men remmens betydning må ikke undervurderes. En rem kan lave totalt om på et ur, både på den gode og dårlige måde. Hvad angår Rossling & Co ure har remmene en aldeles positiv effekt.

Hvis du ikke kender Rossling & Co, kan jeg fortælle, at urmærket er canadisk-fransk med oprindelse i Montreal. Vi skal ikke længere tilbage end 2013, hvor fabrikanten så dagens lys. Deres tweedremme er en af hovedårsagerne til deres lynende hurtige vækst. Jeg har fundet to glimrende eksempler herpå.

Enkelt Rossling & Co herreur urrem af tweed
stilfulde luksus ure der er til at betale

Rossling & Co / 1479 / Find uret her

Som du kan se, er selve uret enkelt og stilrent med et design, der muligvis er set før. Nogle synes måske det er et lidt kedeligt ur, men når man lader blikket falde på uret som helhed, fremstår det unikt og innovativt af udseende.

Stilrent Rossling & Co ur med hvid skive og lysegrå tweedrem

stilfulde luksus ure der er til at betale

Rossling & Co / 1379 / Find uret her

I øjeblikket laver Rossling & Co deres tweedremme i tre forskellige udgaver, som hhv. er beige, mørkegrå og lysegrå. Sidstnævnte gør sig gældende i dette ur, som er min personlige favorit. Det har måske noget at gøre med, at denne grå i meleret form generelt er ret populær. I øjeblikket kigger jeg i øvrigt på en sofa i nøjagtigt samme farve.

Rossling & Co er i det hele taget et varemærke på solide urværker, hvor innovativt design og kvalitet går hånd i hånd og ovenikøbet til en pris, der er til at have med at gøre.

_________

Det kan være svært at vælge imellem et så stort udvalg af luksus ure. Heldigvis har du den fordel, at du ikke løber nogen stor risiko, når urene ligger i denne prisklasse. Der er situationen anderledes, når du står med 50 af de lange og skal vælge et luksus ur fra den helt dyre ende.

Hvilket ur er din personlige favorit?

LÆS NU:

12 ting livet er for kort til

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!