10 irriterende vaner mennesker bør vænne sig af med

Irriterende vaner du skal vænne dig af med nu

Det er ikke nogen hemmelighed, at mennesket har en fantastisk evne til at tilegne sig vaner og, i overvejende grad, de irriterende af slagsen. Derfor har jeg som en venlig lille reminder samlet ti af værste, du bør vænne dig af med.

Ofte skal man have det at vide af andre, hvis man har nogle irriterende vaner. Det kræver nemlig en god portion selvbevidsthed at identificere ens dårlige sider. Alligevel vil jeg mene, at majoriteten af disse vaner burde være relativt nemme at få øje på, hvis man lige satte sig ned med en kop kaffe og stor tallerken selvrefleksion.

SMS-sprog og smarte forkortelser

sms beskeder

Vi skal altså værne om det danske sprog.

Det var smart, bogstaveligt talt, dengang mobiltelefoner lige var blevet allemandseje. D v total nem a skriv sms t hinan og så hurti a du ik had tid t a skriv rigti dansk.

Det er heldigvis ikke specielt udbredt længere, men det sker, at jeg får øje på sprogtorturen på facebook og i almindelige tekstbeskeder på telefonen.

Den tidsbesparelse der er ved at skrive “d” frem for “det”, er simpelthen ikke stor nok til at gøre det acceptabelt. Lad os i stedet skrive dansk, som vi lærte det i skolen.

At vente utålmodigt på at personen har talt færdigt, så du selv kan tale

utålmodighed

Man siger, at intelligente mennesker lytter mere end de taler.

Det er fint at have noget på hjerte, men det er ufint at være ligeglad med, hvad den anden person siger. For enormt mange menneskers vedkommende handler det om at fremføre sin egen pointe uden at lytte til den anden.

Det er selvfølgelig tilladt at være ivrig, fordi man har en stærk interesse i samtaleemnet, men når dit kropssprog konstant bærer præg af, at du er fucking ligeglad og bare vil af med dine egne argumenter, begynder det at blive øretæveindbydende.

Selv hvis du er ligeglad, jamen så lad i det mindste som om, at du har et minimum af interesse. Hvis ikke for andres skyld, så i hvert fald for din egen. Det er nemlig ris til egen røv, da folk mister interessen for at være sammen med dig, hvis indtrykket af dig er, at du er selvoptaget.

At spise med åben mund og dermed smaske

spise med åben mund

Luk munden når du spiser. Prøv i øvrigt også at se lidt anstændig ud.

Menneskets latinske betegnelse er homo sapiens, som er jordens mest udbredte art af pattedyr. Kort sagt er mennesket altså et dyr. Derfor bør det alligevel være muligt at indtage mad uden at lave en ufrivillig parodi af en sulten labrador begravet i foder fra Pedigree Pal.

Det er forbavsende, at der findes så mange mennesker, som ikke er bekendt med almindelig etikette omkring spisebordet og i det hele taget det at indtage mad.

Luk din mund når du spiser. Lad være med at stønne som en eller anden flodhest. Kan du ovenikøbet undgå sære grimasser, er du på rette kurs.

At nyse uden at holde dig for næsen

nyse

Det virker som, at der er gået sport i at nyse fuldstændig ukontrolleret uden respekt for sine omgivelser. Lad mig give dit et lynkursus i nyseetikette.

How to sneeze

  1. Forbered dig på nyset
  2. Hold armen op til næsen
  3. Nys mens armens midterpunkt (der hvor armen bøjer) holdes op for næsen

How not to sneeze

  1. Nys ud i rummet så alle kan få glæde af dine bakterier
  2. Brug alternativt dine hænder og fingre til at holde dig for næsen
  3. Tør dine snotbefængte fingre af i bordet og lignende steder

At tale råbende højt med din kammerat i omklædningsrummet om weekendens udskejelser

shut the fuck up

Jeg har lige meldt mig ud af fitnesscenteret. Det er der flere grunde til. Den primære årsag er, at jeg ikke kan overskue Jeff og Jæver, der skal optage hele arealet med håndvægte, mens de står i deres latterlige singlets og pruster som to hanløver i parringsæsonen. Den anden grund er, at Jeff og Jæver også skal stå i omklædningsrummet, gerne i hver sin ende af lokalet, mens de råber til hinanden om weekendens vilde udskejelser, hvor Natasja-Simone snavede med Marco på Minibar og Ralle knaldede Brigitte på A-bars pigetoilet.

Hold. Jeres. Kæft.

Vi er nemlig ligeglade og jeres forsøg på cool selviscenesættelse fungerer på ingen måde. I stedet fremstår I klodsede som et flot symbol på definitionen af en Brian.

At storme ind i metroen eller S-toget inden folk er gået ud

metro

Ved du hvad? Du skal sgu nok komme med.

Derfor er der heller ingen grund til at storme ind i metroen, før de respektive passagerer har forladt vognen. Man skulle ikke tro, at metro- og S-togsetikette kunne sidestilles med raketvidenskab, men der må være noget om snakken. Konsekvent ser man nemlig uopdragne og småt begavede mennesker stige på toget i stedet for lige at vente.

Er det muligt at stoppe med det? Det er ret simpelt: først ud, så ind.

At antage at festens starttidspunkt blot fra hvornår man må komme

festens start

Gider du ikke lige komme til tiden?

Det at have meget lidt respekt for mødetider til festlige arrangementer, er et udbredt fænomen i Danmark. Jeg har det sådan, at når man er inviteret til et privat arrangement ved en ven eller bekendt, så respekterer man også klokkeslættet.

Starter festen klokken 18? Så kommer du også klokken 18. Det behøver ikke være spot on på 18.00.00. 5-10-15 minutter over er fint nok, men ved 18.30-tiden og op begynder det at tendere til manglende respekt for værten.

Det virker som om, at folk har holdningen til disse festlige, men uformelle begivenheder, at klokken 18 er et “fra-tidspunkt”. Som om det er fint nok at komme klokken 20.30, fordi en eller anden ligegyldig Premier League-kamp lige skulle ses på Borgerkroen.

Kommer du senere end til inviteret, kan du i det mindste lige give en melding.

Thanks.

At læne sit flysæde tilbage uden at give heads-up

læne sædet tilbage

Giv heads-up eller Harrison Ford smider dig af flyet.

I min guide til god etikette på flyrejsen, nævner jeg dette punkt. Alligevel gør det ikke noget lige at minde om det igen.

Min personlige holdning til det at læne sit sæde tilbage er, at det ikke burde være tilladt. Når man sidder på monkey class i elendige sæder med elendig plads og gerne elendige sidemænd, er et sæde smækket op i ens hoved det sidste, man har brug for. Dog kan vi nok ikke implementere min personlige holdning til tilbagelænen af flysæder, men kan vi i det mindste ikke blive enige om lige at give heads-up, inden sædet skubbes tilbage?

Ved lige at give en heads-up undgår vi adskillige irriterende scenarier. Scenarier som jeg i øvrigt har været genstand for ad flere omgange.

Eksempelvis har jeg siddet med min Macbook, en dåseøl og en bette G&T på foldud-bordet. Da retardo-Gert, uden at orientere mig, aggressivt læner sig tilbage, sidder jeg pludselig med en Macbook i klemme mellem bord og entertainment-skærm samt en drink i skødet og dåseøllen på kanten til at marinere tastaturet.

Det ville ikke være forkert at påstå, at jeg gjorde personen opmærksom på sit manglende begreb om omtanke og almindelige respekt for andre mennesker.

Giv lige en heads-up. Jeg beder.

At efterlade toilettet med urin på brættet og væggene

ulækre toiletter

Jeg er lidt i tvivl, om det er en irriterende vane eller et neandertalsk mindset. Either way, er det i hvert fald ikke i orden. Et toilet bør efterlades i en stand, så andre kan bruge det uden at skulle medbringe gummihandsker, en palle engangsklude og firs liter klorin.

Toiletter efterladt i ualmindelig respektløs stand, er nok en af de ting her i livet, jeg har sværest ved at forstå. Er vi mennesker ikke civiliserede nok til at benytte toiletter med respekt?

Selvfølgelig kan der lande en dråbe på brættet eller gulvet, hvis forhudsforsnævringen driller, men kan vi ikke lige tage et stykke papir og fjerne det, når vi er færdige?

Ligeledes bør respekten for andre mennesker gøre sig gældende, når det drejer sig om nummer to. Skal du skide på niveau med trykket fra et Niagara Falls gennem et sugerør? Så giv den gas, men gider du ikke lige fjerne den brune tapetsering af toiletvæggene?

Jeg har engang, på Roskilde Festival, trådt ind på deres i forvejen monsterklamme toiletter, hvor der simpelthen havde været en person og lægge en fin anordning brættet. Just how?

Jeg vil lige knytte en sidste kommentar til mænd og pissoirer. I et land som Danmark, hvor alt er viklet ind i regler og sindssyge forbud, bør pissoirer i det mindste også forbydes eller som minimum kræve et certifikat, der vidner om forståelse for, hvordan de benyttes. Det er nemlig sådan, at medmindre rengøringspersonalet lige har været på besøg, så er der altid en fin urinsamling på gulvet efterladt besøgende.

Kan vi mænd ikke gøre en lidt bedre indsats og rette urinen ned i selve pissoiret? Det er sgu ulækkert at jokke i folks urin, hvor eneste alternativ er at stå på akavet vis med benene spredt, mens man selv gør en ihærdig indsats for at følge egne guidelines.

At tjekke sin telefon konstant

telefonen konstant

Stop eller jeg henter mit jagtgevær.

Tiende og sidste irriterende vane går i særlig grad ud kvindfolket. Lad nu for helvede være med at tjekke telefonen konstant.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv er god til at frekventere iPhonen med jævne mellemrum, men det synes jeg også er ok. For vores generation er det en vigtig del af hverdagen, men det tager overhånd, når telefonen konstant skal have opmærksomhed, fordi du har fået en ligegyldig snap eller en kommentar på din Instagram-selfie. Ligeledes er den evige korrespondance med veninderne også ved at tage livet af mig. Hvordan kan det lade sig gøre altid at have en samtale kørende?

Det er fint at tjekke sin telefon jævnligt, men det bliver for meget, når det er konstant. Altså hele tiden. For evigt!

LÆS NU:

5 tips til at ligne en idiot i fitnesscenteret