Vinter er skiftet ud med forår og selvom vi stadig er plaget af vinterligt vejr, er det på tide at forberede garderoben på sæsonskiftet. I den forbindelse skal vi kigge på overtøj og mere konkret 10 blå forårsjakker til mænd. Og hvorfor skal alle disse forårsjakker være blå, tænker du måske? Jo, for blå er tidens i øjeblikket hotteste farve. Helt generelt kan vi heller ikke løbe fra, at det er en god farve, der i øvrigt kan matches med næsten alt.

Det der gør sig gældende for alle 10 forårsjakker til mænd er, at de er præget af et relativt højt niveau af minimalisme. Det skyldes, at den klassiske herremode stille og rolig bevæger sig mod en mere moderne retning, men uden det bliver for smart.

Som jeg har nævnt flere gange, har min egen stil flyttet sig meget det seneste år. Jeg går i højere grad i chinos i mørkere toner med enkle hvide t-shirts og stilrene cardigans eller almindelige trøjer. Jeg glemmer naturligvis ikke at smide lidt farver ind i vældingen, hvorfor jeg ikke er bleg for at hoppe i et par orange mokkasiner og en t-shirt med et farverigt print.

De fleste af de 10 blå forårsjakker er også velegnet til sommeren og det meste af efteråret, hvorfor sådan et jakkekøb ikke kun er tre måneder værd.

Enkel og elegant marineblå forårsjakke

blå forårsjakker mænd

Harrington / 549 / Find forårsjakken her

Det gode ved de blå forårsjakker er, at der er mange skide flotte kandidater, som samtidig er til at betale. Sådan en blå forårsjakke fra Harrington til 549 kroner, kan formentligt ikke gøres meget billigere. Samtidig kan det heller ikke gøres meget mere elegant på den moderne måde.

Sådan en jakke ville svinge godt sammen med et par marineblå chinos, en hvid t-shirt og kridehvide sneakers.

Eksklusiv Versace forårsjakke i blå

blå forårsjakker mænd

Versace Collection / 3495 / Find forårsjakken her

Forårsjakker er overgangsjakker og da jeg aldrig rigtigt fryser, er det som regel overgangsjakken, der bæres. Har du det ligesom jeg, skal du ikke lede efter yderligt med gode argumenter for, hvorfor der bør investeres en ekstra portion penge i sådan en jakke. Smider du treethalvttusinde kroner efter en blå Versace jakke, kan du ikke blot se frem til at iklæde dig førsteklasses design, men også førsteklasses kvalitet, der kan holde dig classy adskillige sæsoner.

Fordelen ved denne blå forårsjakke er, at designet er tidløst. Det går aldrig af mode. Næh, hvor smart.

Blå vandafvisende forårsjakke med høj krave

blå forårsjakker mænd

K-Way / 1695 / Find forårsjakken her

Det er ikke usædvanligt, at foråret byder på en masse regn. Pendler du dagligt til arbejde eller skole, er det derfor ikke nogen dum idé at gå efter en vandafvisende overgangsjakke som denne. Det er sgu så skide irriterende at møde ind i en drivvåd jakke, hvor vandet sikkert også har haft held med at sjaske trøje og t-shirt til.

Designmæssigt er den ikke i tråd med de andre blå forårsjakker til mænd, hvor anretningen af lommerne giver associationer til en militærjakke. Heldigvis slipper du for kamouflagefarverne.

Blå Tommy Hilfiger forårsjakke

blå forårsjakker mænd

Hilfiger Denim / 1095 / Find forårsjakken her

Hilfiger er knaldgod til den moderne udgave af klassisk herremode. Her har du en forårsjakke, der er enkel og stilren, men samtidig klassisk. Jakken kan bæres af en ung herre på 18, men såmænd også den nybagte far på 35. Netop dette faktum er en god beskrivelse af, hvorfor den moderne klassiske herremode efter min mening, fungerer så godt.

Billig quiltet forårsjakke i blå

blå forårsjakker mænd

Urban Classics / 499 / Find forårsjakken her

Vi kan ikke løbe fra, at quiltede jakker stadig er populære. Faktisk er det quiltede mønster mere populær end nogensinde. Det kommer til udtryk ved både buksertrøjer og sågar sko, der er beklædt med mønsteret. Jeg er da også den glade ejer af en håndfuld klude, som ikke er jakker.

Kort sagt er de quiltede jakker skide populære. Det falder meget heldigt sammen med, at der efterhånden er rigtigt mange at finde i de virtuelle tøjforretninger, der ovenikøbet er prisvenlige. Denne nydelige model fra Urban Classics står ikke i mere end en femhundredmand. Du behøver altså ikke smide i nærheden af de 3000 for at få en pæn quiltet forårsjakke.

Klassisk blå quiltet forårsjakke

blå forårsjakker mænd

Polo Ralph Lauren / 2495 / Find forårsjakken her

Men hvis du har økonomien til det, kan du jo lige så godt. Ralph Lauren laver nemlig de lækreste quiltede forårsjakker, hvis du spørger mig. Kvaliteten er sublim og designet er tidløst. Jeg har selv denne jakke. Den har holdt gennem tre år og fremstår stadig forrygende flot.

Skinnende mørkeblå dunjakke til foråret

blå forårsjakker mænd

Napapijri / 1595 / Find forårsjakken her

Der findes også blå forårsjakker til mænd, som ikke er voldsomt minimalistiske. I hvert fald hvis vi kigger på denne jakkes detaljer, hvor vi kan fremhæve den skinnende mørkeblå og stoffets ujævne overflade. Forårsjakken har et næsten futuristisk look, som i øvrigt gør den velegnet til herren, der går meget i neutralt tøj. Selvom jakken ikke er farverig, har den elementer af spraglethed. Til knap 1600 er det heller ikke noget tosset køb. Tager man et dyrt mærke som Moncler, ville den have kostet i omegnen af 4000.

Quiltet marineblå forårsjakke fra Pierre Cardin

blå forårsjakker mænd

Pierre Cardin / 1495 / Find forårsjakken her

Nu har jeg allerede en forårsjakke, men hvis skulle jeg ud at investere i en ny kunne jeg snildt finde på at vælge denne. For det første har forårsjakken et tiltalende design med sit quiltede mønster og nydelige blå nuance. For det andet er lynlåsen en dejlig kontrast med sin hvide kant. Trods et stilrent og enkelt design oser forårsjakken af fornem kvalitet.

Pæn blå Lyle & Scott forårsjakke med hætte

blå forårsjakker mænd

Lyle & Scott / 1195 / Find forårsjakken her

Lyle & Scott har en særlig evne til at lave lækkert herretøj, der samtidig er afslappet på en hverdagsagtig facon. Sådan en forårsjakke ville fungere som en fin jakke her fra foråret og henover sommeren. Forårsjakken har lidt sporty over sig, hvorfor den fungerer glimrende til diverse udendørsaktiviter.

Let blåstribet forårsjakke

blå forårsjakker mænd

Gant / 2695 / Find forårsjakken her

Du har garanteret set Wolf of Wallstreet med Leonardo DiCaprio. Og i så fald kan du måske også huske den jakke, han havde på i filmen? Det ikke helt den samme jakke, men der er elementer derfra. Og det faktum alene gør den til en oplagt forårsjakkekandidat. Du skal have lidt penge op ad lommen, men du ved jo også, at Gant er garant for kvalitetsprægede produkter.

LÆS NU:

9 geniale forårsjakker til den stilede herre

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!