Schweiz har jeg altid forbundet med høj æstetik og kvalitet i alle sammenhænge. Lige fra landskabet til ost og god vin, kører det bare på skinner. Også i den materialistiske afdeling, forstår Schweiz sig på kvalitet og det kommer i særdeleshed til udtryk i form af urværker til håndleddet.

Som oplagt eksempel kan jeg fremhæve Breitling, der i øvrigt har forsynet mig med et gudesmukt ur, som kombinerer elegance og ingeniørkunst på fornem vis. Det skal dog ikke handle om Breitling i denne omgang.

I stedet skal det handle om Oris ure, der er et af mange prestigefulde brands fra Schweiz. Oris profilerer sig på klassiske elegante designs med tydelige referencer til the U.S Navy. Det har jeg et par eksempler på.

Lad os kigge på et af de mest populære Oris ure.

Det skal dog ikke handle om denne Oris-frækkert. I stedet skal det handle om et helt særligt ur, der ikke overraskende er fra Oris. Det er en limited edition i et design, som jeg personligt finder vanvittigt tiltalende.

Årsagen til jeg finder uret tiltalende, har nok noget at gøre med, at designet på mit Breitling har en del af de samme elementer. Uret er klassisk hele vejen igennem, hvor blå, brun og guld spiller sammen som the flying V i Mighty Ducks filmen.

Navnet på modellen er Oris Carl Brashear Limited Edition Diver. Ja, det kunne garanteret gøres kortere og jeg er heller ikke sikker på, at Steve Jobs ville approve så langt et modelnavn.

Bøvlet navn eller ej, kan vi ikke komme uden om, at uret er ganske stilrent, men på den klassiske facon. Carl Brashear-uret er en limited edition, der som bekendt betyder, at det laves i et begrænset antal. Det har dog ikke den store betydning for mit vedkommende. Jeg er mere optaget af urets design og i øvrigt også historien bag.

Jeg har aldrig påstået, at jeg er nogen ekspert, når det drejer sig om ure. Derfor er der heller ikke nogen grund til, at jeg begynder at analysere og berette på et højere niveau. Der giver det mere mening at overlade den slags til det min kollega på A Blog to Watch – yep, he’s quite the wordsmith.

Oris ure varierer en del i pris ligesom Rolex, Breitling, Audemar og hvad de ellers hedder. Er du dog forelsket i dette ur, kan jeg fortælle, at prisen ligger på nøjagtigt 23.600 danske kroner.

I tilfælde af at du ikke har det store kendskab til Oris, bør du næsten tage et kig på deres forskellige kollektioner.

LÆS NU:

19 stilfulde luksus ure der er til at betale