Vans har altid lavet sko til mænd. Faktisk skal vi helt tilbage til 1966 i Anaheim, USA, hvor det første par gummisko blev produceret.

Det er mange år siden, men det siger ikke så lidt om Vans sko tidløse design, som den dag i dag er mindst lige så relevant og i øvrigt mere populær end nogensinde.

Hvis du kender jeg mig, vil du vide, at Vans sko aldrig har været min helt store kop te. Det har nok noget at gøre med, at jeg aldrig været specielt street eller skater-agtig.

Ikke desto mindre må jeg erkende, at Vans sko i løbet af det sidste år er groet på mig. Også selvom jeg er ved at brække mig over at se på samtlige teenagere gå i dem. Måske er jeg bare blevet en gammel, sur mand, men i denne omgang vil jeg forsøge at fokusere på det positive.

Et par Vans sko kan nemlig indgå i rigtigt mange fede outfits. Det behøver ikke være slidte jeans fra Cheap Monday og en tilfældig t-shirt der er købt med 90% rabat i Urban Outfitters. I øvrigt intet ondt om Urban Outfitters. De laver nogle rigtigt fede ting, men af og til bliver det lidt for teenage-venligt.

Udvalget af Vans sko tæller alle de klassiske modeller, men også en god håndfuld af de mere unikke og ikke så kendte varianter, som jeg personligt foretrækker.

Ikoniske sorte Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

Vi kan lige så godt få dem af vejen. Her har vi nemlig det par sko, som jeg vil tro flest mennesker har på fødderne her og nu. Det er samtlige teenagere fra 7 klasse og op til 3g på gymnasierne. Og så er det hele vejen ind på universiteterne.

Men hvorfor er lige netop dette par Vans sko blevet så ekstremt populære? På mange måder er det givetvis et tilfælde. Der findes nemlig mange alternativer til Vans sko, som er lige så ikoniske, men den generelle trend er, at alt hvad der hedder sporty apparel bare er blevet et hit. Vi ser det samme med Nike og Adidas Originals. Folk elsker det!

Hvad angår netop dette design, kan jeg faktisk godt lide det. Det er stilrent, minimalistisk og nemt at sammensætte med stort set hvad som helst. Generelt er det selvfølgelig jeans og t-shirts, men du kunne også eksperimentere med chinos, skjorte og blazer.

Ikoniske Vans sko i sort og blå

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

De ikoniske Vans sko er også at finde i en blå og sort farvekombination, som jeg personligt finder ret tiltalende og endda forfriskende, omend jeg ikke har set mange af netop denne model i gadebilledet.

Fordi skoene er opdelt i blå og sort får den et helt andet udtryk, som faktisk gør det til et helt andet par sko. Og det kan jeg rigtigt godt lide.

Originale sorte Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

De sorte Vans sko findes i en lang række forskellige designs, men ingen er mere originale end denne model, som rent faktisk er det samme design, som var startskuddet på Vans tilbage i 1966.

Det er egentligt lidt sjovt at tænke på, at nogle af os havde forældre, der gik rundt i disse sko. Det må næsten være den ultimative indikation på et design, der kan stand the test of time. Og det er også en af de mest populære modeller blandt de unge i dag, særligt blandt piger, selvom designet selvfølgelig er unisex og dermed både til mænd og kvinder.

Hvide 44 DX Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

Hvis du har de originale Vans sko i sort, bør du også have dem i hvid. Det giver sig selv, at du har lidt at vælge mellem. Det er i øvrigt også vigtigt, at du ikke går i det samme par Vans sko hver eneste dag, da skoens levetid dermed forkortes væsentligt i forhold til at skifte ud hver anden eller tredje dag.

Årsagen er, at skoen hurtigere falder sammen, hvis den konstant har dine fugtige fødder proppet i sig. Dette tip gælder ikke kun for Vans sko, men sko i det hele taget.

Sorte og hvide skakternede Vans sko

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

Jeg husker, at jeg selv var med på Vans-trenden, da jeg gik i folkeskole og det er altså ved at være nogle år siden. Helt nøjagtigt, må det være 20 år siden, at jeg sidst ejede et par Vans sko, hvor jeg havde denne skakternede model, som de unge bare ikke kunne få nok af – inklusiv mig.

Den dag i dag, er det skakternede design stadig relevant og i øvrigt blandt mine personlige favoritter i forhold til Vans sko. Som bekendt findes de skakternede Vans sko i mange forskellige designs, men dette er blandt de mest stilfulde, da det ikke bliver for meget af det gode.

Skakternede Vans sko med Fast Times reference

 

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

For meget af det gode er nemlig efter min mening dette par Vans sko, hvor du har slip-on featuren, der gør dem særligt velegnede til den dovne generation. Denne model er i øvrigt en reference til 80er-filmen, Fast Times at Ridgemont High, med Sean Penn i hovedrollen.

Filmen finder sted i hvad der svarer til gymnaiset i Danmark, hvor de tre hovedtemaer er sex, drugs and rock’n’roll, som må siges at være noget, der appellerer til de unge mennesker. Derfor er dette par Vans sko helt sikkert også skabt til gymnasieeleverne og voksne, som har et nostalgisk forhold til denne film.

Sorte Anaheim 73 DX Vans sko

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

Som du nok allerede har fået færden af det, er der en hel del sorte Vans sko på menuen, men det er også dét, de unge vil have. Det skal jo gerne være så ordinært som muligt, hvor det er at skille sig ud af mængden ikke længere er noget, der stræbes efter.

Bortset fra at sorte sko i det hele taget er lidt uinteressant, er dette par Vans sko faktisk blandt de mest gennemførte og elegante modeller, hvis du spørger mig.

Sorte Vans sko med lavt skaft

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

Til manden der sætter pris på skaterlivet og gerne smides udenfor døren en gang om dagen, er disse sorte Vans sko en oplagt kandidat. De er rå, maskuline og i stand til at klare en masse daglig tæsk. Det er skoene, som aldrig smides i vaskemaskinen, fordi de skal se beskidte og slidte ud.

Gule, rød og grønne Anaheim Sid DX Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

I stedet for at vælge det sikre valg med sorte og hvide Vans sko, bør du helt bestemt overveje noget med lidt mere farve på. Navnligt fordi Vans multifarvede modeller faktisk også er nogle af deres fedeste sko.

Jeg har altid været stor tilhænger af pangfarvet ekvipering, hvad end det er hawaii skjorter, t-shirts eller, ja, sko. Det tilføjer karisma til din personlighed og får dig helt automatisk til at fremstå mere interessant. Og det er der i den grad mange, som har brug for.

Fede Vans sko i grøn, gul og rød

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

Et par Vans sko som jeg rent faktisk overvejer at købe, er denne model. Jeg er helt vildt tosset med farvekombinationerne i forening med det klassiske Vans design. Det er også et par sko, som er sjove at smide ind i et outfit.

Kan du forestille dig et par grønne shorts, hvid skjorte og et par fornemme solbriller? Det er en farlig cocktail forstået på den måde, at du risikerer at drukne i sultne kvinder!

Cremehvide Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

I forlængelse af min begejstring for førnævnte Vans sko, er dette par også iblandt sko fra Vans, som jeg gerne vil have stående i skotøjsgarderoben. Det skyldes igen et stilrent og clean design, som gør skoene universelle i forhold til sammensætningsmuligheder.

Selvom jeg elsker karismatiske sko, holder jeg også af det enkle og minimalistiske. Og her sætter dette par hvide Vans sko flueben i alle boksene. Jeg ville helt klart foretrække disse sko til sommerhalvåret med blå og hvide shorts og alt fra hvide t-shirts til flower power hawaii!

Fede gule Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

Apropos sol og sommer findes der næppe et mere passende par Vans sko end denne skriggule model, som faktisk er ganske vellykket. Jeg er særligt begejstret for de blå detaljer, som giver skoene et elegant touch, hvor de reklamesnørrebåndene rent faktisk tilføjer positivt til designet.

De er netop sko som disse, der gør Vans til et fedt skotøjsbrand. Der er nemlig noget for enhver smag!

Hvide og røde Vans sko

 

vans sko herre

Vans / 699 / Hop til Shop

Vans konstant voksende udvalg af sko gør, at du også finder deres klassiske modeller i en herlig rød udgave som denne, der igen er velegnet til de varme sommerdage, hvor humøret er højt og alkoholprocenten endnu højere.

Navyblå Vans sko af bomuldskanvas

 

vans sko herre

Vans / 649 / Hop til Shop

Selvom dette par Vans sko er lavet delvis bomuldskanvas, tillader jeg mig stadig at kalde dem for denim sneakers. Og det er sådan set et kompliment, da denim altid har været et nydeligt materiale at se på.

Sådan et par Vans denim sneakers kunne se skide godt ud med et par hvide jeans og en spraglet, blå skjorte. Det er enkelt, sommerligt og stilrent. What’s no to love?

Der findes et hav af Vans sko, men jeg har valgt at begrænse udvalget, så kun de allerfedeste er med her. Hvis ovenstående Vans sko ikke er tilstrækkeligt, kan en af følgende modeller sikkert ramme plet!

Grønne Vans skoikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 649 / Hop til Shop

Blå Vans sko

ikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 649 / Hop til Shop

Orange Vans sko

ikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 749 / Hop til Shop

Lysegrønne Vans sko

ikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 649 / Hop til Shop

Lyseblå Vans sko

ikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 649 / Hop til Shop

Ikoniske skakternede Vans sko

ikoniske vans sko i sort og blå

Vans / 649 / Hop til Shop

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!