Mode & StilTøj

Rullekraver til at komme igennem vinteren

Rullekraven er tilbage igen og har i øvrigt været det et stykke tid. Navnlig den sorte rullekrave kender du formentligt bedst fra den kære Steve Jobs, der desværre ikke er i blandt os længere. Den sorte rullekrave var Steve Jobs varemærke. Han havde altid en sort rullekrave på til Apple præsentationerne, hvad end det var den første iPhone eller lanceringen af iPad’en.

Og Steve Jobs var jo en cool herre, hvorfor den sorte rullekrave helt automatisk også er et cool stykke herreekvipering. Dog er min personlige anbefaling ikke, at du skal vælge et par løst siddende jeans og kondisko. Rullekraven bør sammensættes med et stilrent og moderne outfit, da netop rullekraven er et godt symbol herpå. Dog arbejder rullekraven også fint sammen med en blazer.

I øvrigt er det ikke kun Steve Jobs, der går med rullekrave. Der findes en lang række kendisser, som gennem tiderne trofast har båret denne famøse trøje.

Paul Walker

Heriblandt er Paul Walker. Manden som kørte hurtigt og forvirrede de andre, var tilsyneladende også i stand til at klæde sig præsentabelt, når kameraerne ikke rullede. Jeg kan i øvrigt garantere, at kvinderne satte pris både på rullekraven, hans øjne og ikke mindst krøllede afblegede hår. Dog kan jeg ikke ligefrem anbefale at få afbleget håret her i 2015. Vi skulle gerne være kommet videre.

Tom Cruise

Selvom Tom Cruise har solgt sin sjæl til Scientology, kan man ikke tage fra ham, at han altid har haft glimrende stil. Her har Tom Cruise været fræk at kombinere en grå rullekrave med grå blazer. En kombination der tilsyneladende er særdeles undervurderet, for det ser altså ikke helt tosset ud.

Brad Pitt

Om end billedet efterhånden har nogle år på bagen, kan vi ikke komme udenom, at også Brad Pitt er tilhænger af rullekraven. Hvad vi heller ikke kan komme uden om, er at sådan en hvid rullekrave gør sig godt på en herre. Måske de færreste kan svinge en rullekrave som Brad Pitt, men det ville vist også være ganske optimistisk.

Don Draper

Don Draper fra hitserien Mad Men er symbolet på klassisk elegance. Derfor kan det heller ikke komme som nogen overraskelse, at han tager titlen af de nævnte celebre personer her i artiklen, hvad angår bedste outfit.

Men hvordan ville en rullekrave se ud i det tidligere nævnte moderne outfit? Jeg ville personligt kombinere en rullekrave med en stilren læderjakke, et par tætsiddende grå jeans og et par nydelige sneaker i enten hvid eller sort. Du kan også vælge et par sorte jeans, men i så fald bør du vælge et par hvide sneakers, så du bogstaveligt talt ikke går helt i sort.

Steve Jobs var kendt for at gå i sine stilrene rullekraver fra den japanske designer Issey Miyake. Og Issey Miyake er ikke lige frem billig. Heldigvis er det ikke kun Issey Miyake, der er i stand til at lave stilrene rullekraver til en oven i købet overkommelig pris. Tager man et hurtigt kig på Teeshoppen, er der et pænt udvalg af stilrene rullekraver at finde. Rullekraver der i øvrigt minder forbavsende meget om netop Steve Jobs-rullekraven.

Rullekraverne starter omkring de 200 kroner, så det kan vist ikke gøres meget billigere.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response