Kender du det, hvor måneden hedder maj, og vi danskere netop har gennemført +8 måneders vinterdepression uden at hoppe ud at vinduet?

Det er netop den herlige situation, vi står i nu. Måneden hedder maj og vejret kan kun blive bedre. Også selvom det kan være svært at være optimistisk.

Nå, men maj måned er i min optik det officielle startskud på sommeren. Maj plejer altid at være en herlig måned, hvor shorts, t-shirt og et par lette sko er nok til at holde varmen.

Og netop sidstnævnte, nemlig lette sko, er hvad der er på menuen i denne artikel.

Helt præcist er der 11 herlige sommersko på tapetet, som har det tilfælles, at de koster mindre end 500 kroner. Med andre ord skulle selv den fattigste SU-studerende gerne have et budget, der kan rumme udgifterne til minimum et enkelt par af følgende lækkerier.

Lækre stilrene sommersko i blå og hvid

stilrene sommersko

Kiomi / 549 / Gå til shop

“Under 500 kroner siger du?”

Ja, I know, de koster 549, men come on, hvad gør en luset halvtredser af forskel? Derudover er der netop 20% i rabat på dem, hvorfor de faktisk kun står i 439.

Men det hele skal ikke gå op i penge. Lad os i stedet gå op i sommerskoens design.

Vi har nemlig at gøre med en forbandet tiltalende sko, som er en nydelig hybrid af mokkasiner og sejlersko. Du kunne argumentere for, at det bare er sejlersko, men de har altså lidt mere slick og fine linjer.

Derudover vil jeg gerne henlede opmærksomheden på den evigt smukke kombination af mørkeblå og hvid. Puuuh, hvor svinger godt, hva’?

Klassiske sorte Nike sommersko

stilrene sommersko

Nike / 499 / Gå til shop

Jeg ejer ikke selv et par sorte sommersko, men jeg ved, at det er noget, der står i høj kurs hos mange. Og det er der bestemt ikke noget i vejen for.

Det er jo både tidløst og stilrent. Hvis du er i tvivl om, hvad et par sorte sommersko matcher med, kan du eksempelvis prøve den spraglede model, hvor du har et par lyse shorts og hawaii skjorte på.

Bare fordi det er en hawaii skjorte, behøver det ikke se klodset ud.

Jeg vil dog gerne indrømme at en af årsagerne til, at jeg ikke går i sorte sko er, at jeg altid har svært ved at kombinere sorte sko med resten af outfittet.

Hvad er din holdning?

Klassiske hvide le coq sportif sommersko

stilrene sommersko

le coq sportif / 449 / Gå til shop

Det franske modehus le coq sportif har forlængst etableret sig som et internationalt ikon med deres berømte hane, der altid er associeret med et tidløst og relevant design.

Okay, ikke altid, men for det meste.

Et eksempel herpå kunne passende være ovenstående model, hvor den hvide sommersko afbrydes tilpas med logoet og diskrete blå linjer.

Kunne du forestille dig sådan nogle sko sammen med et par hvide shorts og en genial t-shirt, der skiller sig lidt ud?

Ikoniske grønne Ralph Lauren sommersko

stilrene sommersko

Polo Ralph Lauren / 499 / Gå til shop

Ligesom Ralph Lauren har deres klassiske oxfordskjorter, har de deres klassiske sommersneakers.

Du kender dem. Jeg kender dem. Vi kender dem alle. Det er et klassisk design, hvor du har et væld af farver at vælge mellem.

Jeg har helt bevidst valgt den grønne model, da der ikke findes en farve, der bedre repræsenterer sol, sommer og glade dage. Am I right?

Nå, men til en plovmand er det sådan set en ret billig udvej, hvis målet er en sommersko, der er både er pæn, kvalitetspræget og sommerlig.

Elegante mørkeblå espadrillos

stilrene sommersko

Pier One / 399 / Gå til shop

Det bliver nok ikke mere sommerligt end espadrillos. Det er den ultimative sommersko, da den oser af strandliv og eksotiske drinks.

Ligeledes er espadrillos også uendeligt praktisk, da du bare lige stikker foden i dem, når de skal på.

Men hvordan ser et par lækre espadrillos ud? Svaret finder du ved at løfte øjnene 5-6 grader. Modellen fra Pier One er nemlig indbegrebet af elegante espadrillos, som du kan bruge i ret mange typer outfits.

Du kan have dem på med badebukserne, chinos og et sommerligt jakkesæt, hvor bukserne er smøget lidt op. Mulighederne er mange netop fordi, at denne model fremstår eksklusiv.

Billige stilrene sommersko i lilla

stilrene sommersko

Your Turn / 199 / Gå til shop

Your Turn bør være dit go-to-brand, hvis du altid kører eco (red: counter-strike udtryk, når der ikke er penge nok til at købe ordentlige våben).

For som du kan regne ud, er Your Turn ikke mærket, hvor du får den bedste kvalitet. Til gengæld får du ok kvalitet og ret pæne designs til næsten ingen penge.

Altså 199 kroner for et par sko. Det er jo ingenting?!

Jeg er i øvrigt voldsomt begejstret for det stilrene design med en lilla farve, der er et dejligt friskt pust til et farvekort, hvor lyserød har for vane at dominere.

Unikke mørkeblå sommersko der holder fusserne kølige

stilrene sommersko

Native / 499 / Gå til shop

Jeg ved ikke, om jeg elsker eller hader dem. Og netop derfor fik de lov at komme med på listen over sommersko.

For der er et eller andet herligt over dem. Vi kan eksempelvis ikke sige noget negativt om farverne. Til gengæld kan vi stille spørgsmålstegn ved hullerne, der ikke er svære at bemærke.

Egentligt synes jeg, at det ser ret godt ud. Den eneste indvending jeg har, er at snørebåndshullerne er en anelse store. Det havde set bedre ud, hvis der slet ikke havde været snørebåndshuller.

Det havde været en fin kontrast til alle de andre huller. Anyway, jeg synes, at det er nogle interessante sommersko, som du bestemt ikke skal være bleg for at give et forsøg.

Stilrene beige sommersko

stilrene sommersko

Flossy / 329 / Gå til shop

Beige er farven, du skal holde øje med. Men sådan har det jo faktisk altid været. Beige er nemlig bare en perfekt allround farve, der altid giver mening.

Og lige så meget menig giver dette par stilrene sommersko, som ser langt dyrere ud, end de er.

Jeg kunne sagtens finde på, at matche dem med et par beige chinos i samme nuance, en kridhvid t-shirt og en sommerblazer, der gerne må skille sig ud.

Sommersko fra Crocs der er til at holde ud at se på

stilrene sommersko

Crocs / 449 / Gå til shop

Jep, you read it right. Du har fundet et par Crocs her på Stayclassy.dk. Hvad foregår der, tænker du?

Jamen det vil jeg gerne svare på. Den primære årsag til, at der er et par Crocs på menuen er, at det ikke er helt almindelige Crocs.

Som du kan se, er de nemlig ikke gennemført forfærdelige at se på. Jeg siger ikke, at de er gennemført flotte, men Crocs fortjener da at få lidt ros, nu hvor de fleste af os har svinet deres rædselsfulde Lalandia-sko til i mere end et årti.

Jeg har ikke prøvet Crocs nye ”banebrydende” sko, men det kunne da egentligt være meget sjovt.

Hvad siger du? Er Crocs forevigt no-go eller fortjener de en chance?

Pæne hvide sommersko

stilrene sommersko

Your Turn / 199 / Gå til shop

I løbet af sommeren er der som regel altid en masse arrangementer og begivenheder, hvor du ikke har lyst til at have dit fineste tøj på.

Det kunne eksempelvis være festivaller, udendørskoncerter eller Distortion, hvor det er forventeligt, at dine sko bliver grimme. Alligevel vil du gerne dukke op velklædt.

Så hvad gør du?

Du vælger selvfølgelig dine billige sommersko, der fremstår langt dyrere end de er. Disse hvide sommersko fra Your Turn kan snildt holde til en hel sommer fyldt med vilde fester og sene sommernætter.

Men du skal nok regne med at smide dem i vaskemaskinen et par gange. They are white after all.

Luftige grå sommersko

stilrene sommersko

Rivieras / 499 / Gå til shop

Lad os antage at sommeren 2017 bliver den varmeste sommer nogensinde. Det er en rar tanke, ikke?

En varm sommer betyder, at vi danskere hurtigt kommer til at brokke os over, at det er for varmt. Faktisk skal der næsten ikke noget til, før vi holder os indenfor.

Jeg er selv typen, der godt kan vrinske lidt, men jeg tvinger altid mig selv til at værdsætte, at det endeligt er blevet godt vejr. I sidste ende er der jo ikke ret mange måneder om året, der sker.

Nå, men når det så er varmt, giver det jo fin mening at have et par luftige sommersko om fødderne. Og sådan nogle kunne meget vel være denne grå model fra Rivieras.

De er allround og modstandsdygtige overfor den wear and tear, sommeren er kendt for.

NEXT UP:

Er det Europas smukkeste sted?

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!