Mode & StilSkoTøj

10 dyre tøjmærker som altid er pengene værd

Hvilke dyre tøjmærker er altid pengene værd?

Jeg behøver selvfølgelig ikke nævne, at der nok ikke findes et objektivt svar på sådan et spørgsmål. Det vil altid være et spørgsmål om præferencer og prioriteter. Lad os derfor sætte nogle rammer, således vi kan nærme os en relativt objektiv besvarelse.

Et dyrt tøjmærke er kun pengene værd, hvis man sætter pris på god kvalitet forenet med et design, der korrelerer med tidens tern. End ikke de bedste argumenter vil være nok til at overbevise den trofaste Deichmann-herre om, at et par håndlavede sko fra Cheaney er 4500 kroner værd.

Jeg synes eksempelvis heller ikke, at en Hermés Birkin-taske til kvinder er +60k værd, da 80% af prisen er et resultat af en latterlig efterspørgsel, der bygger på fortællingen om kejserens nye klæder. En gang kalvelæder kan aldrig være så meget værd, hvis man lige tager de logiske briller på.

Når nu det handler om dyre tøjmærker, der er altid er pengene værd, skriver jeg også implicit, at der er dyre tøjmærker, som ikke er det værd. Hvorfor er nogen dyre tøjmærker mere værd end andre? Det primære kriterie for dyre tøjmærker der er pengene værd, er at deres produkter ikke kun har sin relevans lige nu. Det er de færreste, der har økonomien til at smide skejsere efter trends med hurtig udløbsdato. Der er farverige mærker som Just Cavalli, Versace og D.GNAK gode eksempler på dyre tøjmærker med produkter, hvor relevansen ofte er kort.

Fælles for de dyre tøjmærker jeg går efter, er at deres kollektioner er præget af tidløst design og evig relevans, såvidt muligt naturligvis. Jeg har samlet ti dyre tøjmærker, som mere eller mindre lever op til dette krav. Fælles for dem er ligeledes en uovertruffen kvalitet, der giver en lang levetid. Når jeg køber en blazer køber jeg den med henblik på at bruge den adskillige år. Jeg ser den som en investering i garderoben, der giver afkast i form af mange lækre outfits og ikke mindst en storm af komplimenter fra smukke kvinder.

Lanvin

dyre tøjmærkerShop Lanvin online

Franske Lanvin er synonymt med moderigtig påklædning af højeste kaliber. Det er blandt de dyre tøjmærker, jeg holder mest øje med af den simple grund, at deres kollektioner er lige efter mit hoved.

I øjeblikket er det i særdeleshed deres stilrene og eksklusive sneakers, der fanger min interesse. Sneakers er i det hele taget mere in end nogensinde, hvorfor Lanvin’s brede samling er et fornemt sted at kigge, når der skal shoppes casual fodtøj. Et par Lanvin sneakers koster mellem 2500 og 3500 kroner. Dette prisleje kan kun retfærdiggøres når design og kvalitet går op i en højere enhed. Og det gør det.

Cheaney

dyre tøjmærker

Shop Cheaney online

Alle mænd bør eje et par ægte håndlavede herresko, hvor navnligt et par brune brogues er at foretrække. Desværre er det ikke tilfældet, hvilket kun kan undre, for man skal da være ret umoden i kraniet, hvis ikke sådanne sko er tiltalende at se på.

Der er mange gode tøjmærker der kan finde ud af at lave ægte håndsyede herresko, men Cheaney er altid et kanon godt valg. Cheaney har i øvrigt også lavet elegante herresko siden 1886. Sådan en erfaring skulle næsten være til at stole på. Hvis du er ude efter et par lækre håndlavede sko og Cheaney ikke er at finde på hylderne, bør du kigge efter Loake, Church’s, John Lobb eller Crockett & Jones.

Bally

dyre tøjmærker

Shop Bally online

Der er vist ikke nogen, som er i tvivl om, hvad Bally står for. Bally er luksus hele vejen igennem og det får du også lov at betale for. Tager man et kig på udvalget finder du blandt andet en sommerjakke til lidt over tolv tusinde. Et par sneakers løber hurtigt op i 3500 og sådan kan vi blive ved. Det’ dyrt.

Til gengæld er det også den bedste kvalitet, du kan forestille dig. Selvom jeg nogen gange kaster om mig med kvalitetsprædikatet, kan det ikke stresses nok i denne sammenhæng. Hvad end det er tasker, sko eller tøj, sikrer kvaliteten som regel en levetid, der er så lang, at den kan klare et generationsskifte eller to.

JOOP!

dyre tøjmærker

Shop JOOP! online

Af dyre tøjmærker ligger JOOP! sig i den billige ende. I hvert fald ud fra en relativ betragtning. JOOP! er i overvejende grad et modehus, der fokuserer på at klæde forretningsmanden på. Og klædt på, det bliver han. JOOP!’s sans for den klassiske herremode i moderne form er nem at få øje på. JOOP! profilerer sig på deres hamrende lækre jakkesæt og et skjorteudvalg, der bør kunne tilfredsstille den mest kræsne herre.

Ralph Lauren

dyre tøjmærker

Shop Ralph Lauren online

Det kan du godt være, at Ralph Lauren ligner en klon af Hector fra Breaking Bad, men om nogen han forstår sig på klassisk herremode. Ralph Lauren har været en stor bidragsyder til klassisk herremode og sat rammerne for tidløs herreekvipering.

hector breaking bad
Der er en vis lighed, synes du ikke?

Ralph Lauren fås i forskellige labels, hvor Purple Label er det fineste og dyreste. Hvis du en dag befinder dig i Paris, bør du tage en tur forbi deres franske flagskibsbutik. Det er ukristeligt dyrt, men ligeledes ukristeligt lækkert.

Jeg har aldrig rigtigt gjort så meget i Purple Label, men i stedet holdt mig til det mest populære label, som naturligvis er Polo Ralph Lauren. Polo Ralph Lauren er til at betale, men bliver alligevel hurtigt pricy, hvis der skal købes en blazer, jakke eller lignende.

Polo Ralph Lauren har altid udgjort en væsentlig del af min garderobe, hvorfor jeg også kan stå inde for alle facetter af deres produkter. Lige fra den gode pasform til de klassiske linjer, der altid gør sig gældende, er det svært ikke at føle sig tilpas i klæderne.

I øjeblikket er Ralph Lauren dog lagt lidt på hylden, da det er minimalismen der trender i min garderobe og der er tøj fra Ralph Lauren lidt for meget ovre i den gode gamle klassiske genre. Alligevel går jeg både i quiltet Ralph Lauren jakke- og vest med en god portion skjorter, der ligeledes bruges. Helt gemt væk på de støvede hylder er Ralph altså ikke.

Balmain

dyre tøjmærker

Shop Balmain online

Balmain har fået etableret sig godt og grundigt på de danske breddegrader efter deres succesfulde samarbejde med H&M. Kollektionen Balmain x H&M fik så stor opmærksomhed, at unge mennesker slog sig ned foran H&M butikkerne flere dage før tøjet kom på hylderne.

Balmain x H&M kollektionen var i et helt andet prisleje, hvilket giver sig selv. Det er dog en anden snak, når H&M ikke er involveret. En helt anden snak faktisk.

Balmain er uforskammet pricy, men det er også bare nogle fede klude, deres team af kreative designere får strikket sammen. Kigger man på Balmain’s seneste kollektioner, er der ingen tvivl om, at meget er baseret på trends, der ikke varer for evigt. Heldigvis har de et bredt udvalg af herretøj, hvor der gemmer sig en masse tidløse klude, som du altid kan have på.

Oscar Jacobson

dyre tøjmærker

Shop Oscar Jacobson online

Svenske Oscar Jacobson laver nogle af markedets flotteste blazere og jakkesæt, der samtidig er lavet med kærlighed helt ind til sømmene. Jeg roste tidligere JOOP! for deres evne til at lave lækre jakkesæt til forretningsmænd og mens jeg står ved de pæne ord, må jeg også anerkende, at det ikke er jakkesæt, der skiller sig voldsomt meget ud af mængden. Det gør jakkesæt fra Oscar Jacobson.

Der er ingen tvivl om, at Oscar Jacobson hører til blandt dyre tøjmærker, men du skal ikke lægge meget mere end en tusse oven i det, du normalt giver for et Tiger of Sweden jakkesæt. Det skader heller ikke at tilføje garderoben lidt dynamiske effekter.

Orlebar Brown

dyre tøjmærker

Shop Orlebar Brown online

De fleste dyre tøjmærker jeg fremhæver i denne artikel går mange år tilbage og mens det er godt med en lang historie, der også har sat sit præg på modebranchen og den måde vi klæder os i dag, er det ikke en forudsætning i min bog.

Orlebar Brown er nemlig blandt dyre tøjmærker, der er pengene værd, selvom modehuset første åbnede dørene i 2007. Orlebar Brown er lynhurtigt blevet kendt for deres kollektioner, der er præget af sol, sommer, glade dage og friske farver.

Deres badeshorts med fotoprint er blevet deres kendetegn, hvor udvalget spænder vidt, men altid i et sommerlige prints. Det kan være palmestrande, en lækker villa med pool eller azurblåt havvand og en blå himmel afbrudt af enkelte skyer. Det er en befrielse at se reelle alternativer til det nogen gange lidt trivielle og lidt for klassiske badetøj.

Orlebar Brown startede primært med at sælge badetøj, men eftersom modehuset har fået vokseværk, breder deres kollektioner sig stille og roligt til almindelig påklædning, der kan bruges året rundt. I hvert fald hvis du bor på de lidt sydligere breddegrader.

Michael Kors

dyre tøjmærker

Shop Michael Kors online

Michael Kors har siden starten af firserne leveret accessories, tøj og smykker i den luksuriøse afdeling. I dag er Michael Kors et både verdenskendt og anerkendt foretagende inden for modebranchen.

Jeg har ikke altid været fan af Michael Kors, men i løbet af de seneste par år er deres kollektioner blevet bedre og bedre med et sundt fokus på den raffinerede minimalisme. Af princippielle årsager holder jeg mig fra deres ure og smykker, men deres trøjer, t-shirts, bukser og tasker er altid en overvejelse værd, når der skal shoppes.

Kenzo

dyre tøjmærker

Shop Kenzo online

Der findes forhåbentligt ikke mennesker med adgang til fjernsyn, internet og ret til fri færden på gaderne, som ikke er bekendt med Kenzo. Kenzo er et brand, der for alvor brændte sig fast på langtidshukommelsen tilbage halvfemserne og op gennem nullerne.

For mit vedkommende har Kenzo ikke været på radaren i en del år, men efter at have holdt lidt øje med deres færden på det sidste, er interessen genfundet. Det der gør Kenzo til et dyrt tøjmærke, der er pengene værd, er deres klare mission som bogstaveligt talt er “to shake up the ‘jungle’ world of fashion”.

Resultatet er kollektioner, hvor deres ikoniske tiger figurerer i farverige udgaver. Deres sneakers er blandt mine personlige favoritter. Kenzo er efter min mening den perfekte kombination af det stilrene og det spraglede. Derfor vil en investering i deres sko gøre dig glad et godt stykke ind i fremtiden. En anden fordel ved Kenzo er deres relativt lave priser, om end det selvfølgelig stadig er iblandt dyrere tøjmærker.

LÆS NU:

19 stilfulde luksus ure der er til at betale

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response