Stribede trøjer til alle fire sæsoner

For en uge siden begyndte jeg så småt at overbevise mig selv om, at det sommerlige forår endelig har meldt sin ankomst. Nu er der så gået en uge og jeg må anerkende, at jeg tog fejl. Det er stadig pisse koldt og himlen er konstant belastet af et tungt skydække. I den forbindelse kom jeg i tanke om, at der jo faktisk findes en del tøjdele, som man har brug for året rundt – også om sommeren.

Trøjen er en af disse tøjdele, hvorfor jeg har været ude og finde en lækker lille håndfuld. I stedet for at vælge alle mulige tilfældige, besluttede jeg mig for at tematisere det omkring stribede trøjer. Der er nemlig et eller andet friskt og sommerligt ved stribede trøjer, om end de også kan tages i brug henover vintersæsonen.

Trøjerne jeg har fundet er relativt tynde, hvorfor flere af dem snildt kan fungere som langærmede t-shirts, hvor det altså ikke er nødvendigt at have noget inden under. Når temperaturen engang er tocifret (tocifret er først over 19 grader i øvrigt), kan du eksempelvis kombinere trøjen med et par nydelige shorts og nogle fine sneakers.

Mulighederne er mange, sikke en verden.

Blå trøje med smalle hvide striber

stribede trøjer PrAna / 649 / Find trøjen her

I forlængelse af forslaget til et sommer outfit med en trøje som overdel, er det meget passende at lægge ud med denne elegante lækkerbisken, der om nogen ville matche et par hvide shorts og eventuelt et par spraglede sko.

Trøjens design burde du for øvrigt ikke blive træt af lige med det samme. Det er ganske tidløst og klassisk.

Abstrakt stribet trøje i blå farver
stribede trøjer

Only & Sons / 249 / Find trøjen her

Der er et eller andet lækkert over denne stribede trøje. Den bedste måde jeg kan beskrive den, er at kalde den abstrakt. Ja faktisk, er den næsten psykedelisk, men uanset hvad vi kalder den, er det en pæn trøje, der kommer til sin ret, navnligt i sommerhalvåret. Trøjen er lavet af ren bomuld og er derfor skide behagelig at have på.

Smøg ærmerne op hvis det bliver lunt. Er det lidt køligt, kan du overveje at have en pæn vest udenpå.

Stribet trøje i sommerfarver

stribede trøjer

Tom Tailor Denim / 299 / Find trøjen her

Man kan ikke andet end at komme i sommerhumør, når øjnene hviles på denne fornemme stribede trøje. Farvekombinationerne sidder lige i skabet og til mindre end 300 kroner, tvinger et køb dig ikke just ud i en personlig konkursbegæring.

Stribet Tommy Hilfiger trøje i hvid og meleret blå

stribede trøjer

Tommy Hilfiger / 999 / Find trøjen her

Der findes dog også stribede trøjer i den lidt dyrere ende. Denne stilrene og i det hele taget lækre trøje er fra modeguruen, Tommy Hilfiger, som de seneste par år, har haft held med at kombinere minimalisme med Hilfigers egne linjer på fornem vis. Det synes jeg også, at denne trøje illustrerer fint.

Til et eksempelvis hyggeligt champagne-get-together kunne du passende kombinere trøjen med et par hvide chinos og nogle forbandet flotte mokkasiner. Skulle det blive lidt køligt, kan du iklæde dig en fin sommerblazer.

Stilren stribet trøje i hvid og sort

stribede trøjer

Loreak Mendian / 549 / Find trøjen her

Stribede trøjer kan uden problemer være stilrene i deres design. Det synes jeg denne model fra Loreak Mendian slår fast med sine underspillede striber domineret af en klassisk cremehvid. Trøjen kan du bruge i tæt på hvilket som helst outfit. Det er klassisk og elegant, men alligevel moderne.

Pæn stribet Gant trøje

stribede trøjer

Gant / 799 / Find trøjen her

Man går aldrig galt i byen med Gant, hvorfor det naturligvis heller aldrig er nogen fjollet idé at kaste sig ud i et køb af produkter fra dette modehus. Det der er lidt interessant ved denne stribede trøje er, at det er de hvide striber, som er det dominerende element. Jeg har ikke andre bud på hvorfor, andet end det simpelthen bare er trøjens komposition, der er speciel. Det er i øvrigt heller ikke så pokkers vigtigt, for trøjen er både elegant og unik at se på og dét er vigtigt.

Klassisk stribet trøje i hvid og sort

klassisk stribet trøje i hvid og sort

Your Turn / 179 / Find trøjen her

Er du på udkig efter stribede trøjer i den absolut laveste prisklasse, kan jeg spare dig for eftersøgningen med denne model fra Your Turn. Til 179 kroner kan det vist ikke gøres meget billigere. Trøjen i sig selv er ganske pæn og bestemt set før, men herretøj behøver ikke altid være et tryllenummer.

Klassisk stribet Samøe Samsøe trøje

stribede trøjer

Samsøe Samsøe / 499 / Find trøjen her

Samsøe Samsøe har forsynet mig med t-shirts det meste af mine teenageår. Det danske modehus har en forrygende evne til at supplere danske mænd og i øvrigt også kvinder med tidløs mode, der igen og igen ender som evige klassiskere. Denne trøje fra Samsøe Samsøe er ny, men designet har mere end ti år på bagen og sådan burde det også være. Du ved, at du har med god stil at gøre, når ikke engang tusindvis af dage kan slå den ud.

Jeg vil æde min gamle hat på, at sådan en stribet trøje også er relevant om 30 år.

Klassisk stribet Ralph Lauren trøje i blå

stribede trøjer

Polo Ralph Lauren / 1195 / Find trøjen her

Ralph Lauren har netop sluppet deres seneste kollektion løs, hvor deres begejstring for striber ikke er til at tage fejl af. Du kan finde denne model i omvendte farvekombination, men min personlige favorit ser altså sådan her ud. Jeg ville dog ikke brokke mig, hvis en venlig sjæl donerede begge modeller til mig.

Eksklusiv og rå stribet trøje

stribede trøjer

Roberto Collina / 1595 / Find trøjen her

Rosinen i bratwurst-enden er denne stribede sag fra italienske Roberto Collina. Det er eksklusivt og det er råt, hvor der på trøjen er små ujævne foldere, der giver et unikt præg, som ikke er at finde på nogle af de andre varianter her i artiklen.

Min personlige favorit af de 10 stribede trøjer må næsten være denne model fra Roberto Collina. Ikke fordi det er den dyreste, men fordi det er en interessant trøje, der formår at kombinere stilrenhed og rå detaljer på en, for mit vedkommende, hidtil uset måde.

LÆS NU:

10 fede og enkle sommersko

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!