Hvilken weekendtaske har du?

Har du overhovedet en? I så fald, er den så en værdig rejsemakker? Trænger du i virkeligheden ikke til en ny?

Måske. Måske ikke.

Uanset hvad, er det i hvert fald altid lækkert med en ny weekendtaske. Lige netop denne taske er nemlig evigt praktisk. Den kan bruges til den forlængede weekend, fast alternativ til kabinekufferten, træningstaske og sågar også computertaske. Det er i al fald ikke usædvanligt at bruge den til al ens daglige habengut.

De 21 forskellige weekendtasker i læder er alle produkter, der hører til i den luksuriøse afdeling, og som du roligt kan regne med holder længere end et nyudstedt pas. Godt og vel i hvert fald.

Fælles for weekendtaskerne er, at det er klassiske neutrale farver som beige, brun og sort, der præger udvalget.

Når jeg står og skal købe en weekendtaske, er der flere parametre, som skal  være opfyldt, før der bliver trykket på køb-knappen.

Som altid er designet naturligvis det vigtigste parameter for mig. En weekendtaske i et lækkert og enkelt design med en lækker farve som eksempelvis oliven eller brun. Generelt lever de 21 weekendtasker i læder op til, hvad mine krav til et godt design er.

Det næste vigtige krav er weekendtaskens kvalitet. I og med taskens primære funktion er at blive transporteret rundt, så må der naturligvis ikke gås på kompromis med kvalitetsniveauet. Det er også derfor alle weekendtaskerne er af slidstærkt læder.

Sidste krav til en optimal weekendtaske er størrelsen. En weekendtaske skal naturligvis ikke være så stor, at den overskrider målene for tilladt kabinebagage i et fly. Selvom nogle af weekendtaskerne kan være et par centimeter længere end det tilladte, så har man den fordel ved en blød weekendtaske, at den kan presses sammen, hvis balladen skulle være der. Min egen erfaring er dog, at det primært er de kompakte kufferter, som flypersonalet lægger mærke til.

Elegant brun weekendtaske

Weekendtasker i læderbrun Weekendtaske til rejsen

Polo Ralph Lauren / 3895 / Find weekendtasken her

Vi lægger ud med en uhyggelig flot weekendtaske fra Polo Ralph Lauren. Weekendtasken er præget af brun læder og slidstærkt bomuldstekstil. Ganske kløgtigt har designerne bag tasken placeret læderet de steder, hvor der slides mest.

Weekendtasken har et klassisk lækkert greb i læder, som kommer i handy, når du ikke har tid til at kaste stroppen om skulderen. Kvalitet og luksus koster, og derfor får du heller ikke en taske som denne, før du lægger knap 4000 kroner på bordet.

Lækker weekendtaske i klassisk brun

Weekendtasker i læder

Kiomi 1305 / Find weekendtasken her

Tyske Kiomi er kendt for at levere solide produkter i tidløst design, og det synes jeg sådan set også, at denne brune weekendtaske i læder markerer på fornem vis. Læderet er behandlet, således tasken har den flotte matbrune farve. Weekendtasken er udført i læder hele vejen igennem. Det kan vi lide!

 Stilfuld weekendertaske i oliven

weekendtasker i læderWeekendtasker i læderWeekendertasker i læderMasser af plads til den mobile garderobe.

Polo Ralph Lauren / 2795 / Find weekendtasken her

Hvis du synes den første i rækken af weekendtasker i læder var tusind kroner for dyr, så har jeg gode nyheder. Denne weekendtaske er nemlig stort set identisk, og af en eller anden årsag har den et prismærke på blot 2795 danske kroner.

Den eneste forskel jeg kunne finde frem til, var at vidden på denne taske er to centimeter smallere. Umiddelbart kunne man godt forestille sig, at det ikke gør det helt store.

Et andet plus er weekendtaskens lækre oliven farve, som jeg nok bedre kan lide end den brune. På mange måder oser den også lidt mere af eksklusivitet.

Luksuriøs weekendtaske i læder

Weekendtasker i læderWeekendtaske fra Sly 010Weekendtasker i læder

Sly 010 / 7995 / Find weekendtasken her

I den absolut dyre ende finder vi denne lækkerbidsken fra Sly 010. Man kommer ikke meget tættere på det bedste af det bedste end med denne weekendtaske. Det er også tydeligt at fornemme den høje kvalitet, når man kigger på billederne.

Læderet er børstet på en måde, som man ofte ser på lignende produkter i samme prisklasse, hvad end der er tale om Prada eller Ermenegildo Zegna.

Står du med et par flybilletter til London eller Paris er der ingen tvivl om, at denne weekendtaske ville være en fremragende makker til rejsen.

På trods af at den er noget smallere end de andre weekendtasker her i artiklen, så er der stadig fin plads til et ekstra sæt benklæder, et par skjorter og det tilbehør man ellers plejer at medbringe på weekendrejsen.

Beige weekendtaske i slidt læder

Weekendtasker i læder

Konrad / 1195 / Find weekendtasken her

Tilbage i en prisklasse der er til at arbejde med, står vi foran et spændende indslag i form af denne beige weekendtaske. Tasken er klædt på i læder fra top til tå og modsat dens konkurrenter, skiller læderet sig ud med sine markante rynker.

Det kunne godt tænkes, at designernes hensigt var at give weekendtasken et look, således den ser ud, som havde den en håndfuld årtier på bagen.

Loxwood weekendtaske i læder

weekendtasker i læderweekendtasker i læder

Loxwood / 2695 / Find weekendtasken her

Franske Loxwood gør sig altid positivt bemærket, og denne mørkebrune weekendtaske i læder er ingen undtagelse. Det er fransk håndværk, som vi kender det fra den gode ende af modebranchen.

Weekendtasken er elegant og simpel med god plads til oppakningen. På billedet kan man fornemme, hvorledes der er anrettet praktiske lommer til både Mont Blanc pennen og din mini iPad. På den måde fungerer den som en fin kombination af en skuldertaske og kuffert.

Skøn weekendtaske i brun læder

Weekendtasker i læder

Polo Ralph Lauren / 3195 / Find weekendtasken her

Vi fortsætter, som vi startede. Nemlig med Polo Ralph Lauren og for pokker hvor klarer de sig godt, hvad angår stilfulde weekendtasker i læder.

I modsætning til de andre, er denne weekendtaske i et firkantet format uden den lange strop til skulderen. Det vil altså sige, at du skal bære den ligesom en pose fra supermarkedet. Personligt gør det ikke mig noget, selvom det kan være belastende at bære den fra den ene ende til den anden i en stor lufthavn.

Har du ikke alt for store arme, kan du eventuelt skubbe tasken hele vejen op på skulderen og på den måde aflaste. Uanset hvad er det en enormt flot weekendtaske, der vil agere tro følger på dine rejser.

Brun Berluti weekendtaske

weekendtaske læder

Berluti / 18620 / Find weekendtasken her

Har du alt for mange penge på kontoen og/eller rejser du alt for meget? Either way, er der god grund til at investere tungt i en forrygende weekendtaske a la denne.

Berluti er måske det bedste sted at lede, hvis weekendtasken skal være lavet af evigt gode materialer og et evigt smukt design. Godt nok skal du af med lige under tyve af de lange, men så er der også plads til rene underdrenge, et par mokkasiner, chinos og en t-shirt eller to.

Brun Mulberry weekendtaske

weekendtaske læder

Mulberry / 13030 / Find weekendtasken her

Sænker vi prisen med hvad der svarer til en ny iPhone, finder du et glimrende alternativ i form af en smuk Mulberry weekendtaske, hvis stilrene design du med sikkerhed ikke bliver træt af foreløbigt.

Jeg mener, se lige på den, jo. Den er jo møg lækker.

Oliven Mulberry weekendtaske

weekendtaske læder

Mulberry / 5770 / Find weekendtasken her

Det sjove ved Mulberry er faktisk, at jeg aldrig rigtigt har været så begejstret for deres tasker. Nu hvor jeg tænker over det, er det dog primært dametaskerne.

Jeg synes nemlig stadig ikke, at taskerne til kvindesegmentet har det store at byde på designmæssigt, hvorfor man kan ærgre sig over, at deres unisex tasker ikke er mere fremme i skoene.

Måske er det bare mig, der har dårlige øjne, men er det ikke sjældent, at man ser en mand med en Mulberry taske?

Sort Bottega Veneta weekendtaske

weekendtaske læder

Bottega Veneta / 17500 / Find weekendtasken her

Vi smider et par tusinde i hatten og klatre lidt op af prestige-stigen igen. Her finder vi nemlig en voldsomt tiltalende weekendtaske fra gode gamle Bottega.

Se lige et design. Hva’be’har, siger jeg bare.

Det der quiltede midterstykke går lige i bukserne, som man siger. Du kan være stensikker på at blive overfaldet med komplimenter, når du bevæger dig rundt på offentlige arealer med sådan en bandit om skulderen.

Brun Oscar Jacobson weekendtaske af læder

weekendtaske læder

Oscar Jacobson / 5299 / Find weekendtasken her

Kender du ham der svenskeren, Oscar?

Okay, der findes sikkert en hel del ved navn Oscar Jacobson, men der er kun én, der laver eksklusivt herretøj og dertilhørende accessories.

Og produkter af denne kaliber får du også lov til at betale for, men ikke noget der minder om franske og italienske superbrands som førnævnte eksempler.

Her får du eksempelvis en monsterlækker weekendtaske, der føles lige så eksklusiv som dem til tre gange prisen.

Elegant brun weekendtaske af læder

weekendtaske læder

SDLR / 2999 / Find weekendtasken her

Men hvad skal en god weekendtaske egentligt koste? Hvor går grænsen mellem fornuft og pral?

Der er ingen tvivl om, at en Berluti weekendtaske til 20k er pral og ganske unødvendigt, hvis det handler om rimelig value for money, selvom man også gerne vil betale for attention to detail.

Min tommelfingerregel hedder sig, at en rigtigt lækker weekendtaske starter omkring de tretusind, og sjovt nok har vi ovenfor et fornemt eksempel herpå.

Firkantet weekendtaske af mørkebrun læder

weekendtaske læder

Royal RepubliQ / 2200 / Find weekendtasken her

Og når de rigtigt lækre weekendtasker starter omkring 3k, betyder det selvfølgeligt, at de lækre weekendtasker ligger omkring de to.

Royal RepubliQ er et glimrende eksempel på et brand, der laver lækre tasker i dette prisleje. Du får både design og kvalitet i posen, så egentligt er der ikke det store at klage over, hvis budgettet ikke rækker længere.

Sort Tiger of Sweden weekendtaske

weekendtaske læder

Tiger of Sweden / 3800 / Find weekendtasken her

Ikke overraskende tæller udvalget af weekendtasker også en model fra den svenske tiger. De har efterhånden lavet lækre tasker i en hel del år, hvor jeg da også selv har ejet en enkelt eller to.

Tiger of Sweden’s tasker er navnligt kendt for at være enormt stilrene, hvor deres farveudvalg mig bekendt kun tæller sort og i enkelte tilfælde cognacbrun.

Brun weekendtaske med patina

weekendtaske læder

Pepe Jeans / 1695 / Find weekendtasken her

Nogle tasker stiger i værdi med tiden. Ikke bogstaveligt, men i hvert fald når det kommer til affektionsværdi.

En taske der har fulgt ejeren rundt år efter år, får nemlig denne her naturlige patina, som giver et unikt og personligt præg. Det er sjældent, at lædervarer i det hele taget er udstyret med troværdigt patina fra sin spæde start, men der findes altså eksempler.

Jeg synes i hvert fald, at denne Pepe Jeans weekendtaske fremstår overbevisende slidt.

Hva’ siger du?

Ted Baker weekendtaske af kernelæder

weekendtaske læder

Ted Baker / 2095 / Find weekendtasken her

Åh, hvor jeg holder meget af Ted Baker. Det er uden at overdrive et af mine yndlingsmærker.

Hvad synes du om sådan en helt igennem nydelig weekendtaske, der er omfavnet af sort kernelæder? Du går aldrig galt i byen med kernelæder af den simple grund, at kernelæder er skide pænt.

Marineblå weekendtaske af læder

weekendtaske læder

Ted Baker / 3495 / Find weekendtasken her

En af de ting jeg netop elsker ved Ted Baker, er deres evne til at skille sig ud af mængden. Der eksperimenteres altid, hvor man ikke er bleg for at løbe en risiko.

Det skyldes formentligt også, at der sjældent trædes forkert.

Lige nu har jeg en sort weekendtaske, men jeg er altså blevet ret lun på idéen om en marineblå læderbisken (jah, ikke lækkerbisken, men læde…).

I mit hoved er tasken et mesterværk. I love it.

Sort Uri Minkoff weekendtaske

weekendtaske læder

Uri Minkoff / 3495 / Find weekendtasken her

Uri Minkoff har ikke nogen lang historie, men derfor skal vi ikke tage fra det nye modehus, at der er fart over feltet. Der er nemlig ingen tvivl om, at man er helt klar over, hvad det er man foretager sig.

Det gør sig sådan set gældende over hele linjen. Deres produkter er generelt præget af kontemporær herremode, hvilket på tredjeklassesdansk sådan set bare betyder, at det er stilrent og moderne, men uden at glemme de klassiske linjer.

Brun weekendtaske af imprægneret læder

weekendtaske læder

Michael Kors / 4695 / Find weekendtasken her

Havde den været af krokodille, kunne du nok godt sætte to nuller mere på. Jeg så i hvert fald en Tom Ford krokodilletaske forleden til godt 30.000 euro, hvilket er lidt mere end 200k.

Slask.

Nå, men selvom det altså ikke er ægte krokodillelæder, minder det i høj grad om det. Samtidig slipper du også for at skulle gå fra hus og have, da den “billige” løsning ikke står dig i mere end godt 5000 kroner.

Hvis du er i tvivl om, hvad du bør mene om krokodilleimprægnerede læderprodukter i det hele taget, kan jeg da godt lige gøre et forsøg på at skubbe dig i den rigtige retning.

Jeg mener bestemt ikke, at der noget i vejen med krokodillelæder, men det er korrekt, at det hurtigt kan gå hen og blive en smule pompøst og ikke mindst russisk.

Det hele handler nemlig om, hvordan du sammensætter tingene. Går du rundt med en weekendtaske af krokodillelæder, ægte eller ej, er det ikke nogen god idé at have et par krokodillesko på og gule bukser.

Krokodillelæder er i sig selv et spraglet indslag i ethvert outfit, hvorfor resten af munderingen bør være underspillet og neutral, så vidt muligt.

Tager vi weekendtasken fra Michael Kors som eksempel, ville et par klassiske sorte brogues, sorte chinos og sort rullekrave være en episk forlængelse. Og så kunne du passende smide et par røvelækre Thom Browne solbriller på hovedet.

Klassisk sort weekendtaske

weekendtaske læder

Hackett / 4995 / Find weekendtasken her

Lad os slutte af med en helt igennem smuk og klassisk weekendtaske fra et lige så klassisk modehus, nemlig Hackett.

Det skulle ikke være nødvendigt at komme med nogen længere beskrivelse af noget, der taler for sig selv.

Design. Kvalitet. Elegance. Klassisk. Slut.

LÆS NU:

25 fede lædertasker i bedste kvalitet