Denne artikel er skrevet helt i Stay Classy’s ånds. Det er nemlig dyrt, lækkert og hamrende fornemt. Materialisme i sin reneste form.

What’s not to love?

Nå, men det er som bekendt dyre sko til mænd, der er hovedretten og det skulle gerne være nok til at mætte læseren. Om ikke andet så i hvert fald pungen.

Det kan godt være‚ at det er dyre sko, men efter min mening er sko den form for ekvipering, som en herre kan tillade sig at bruge rigtigt mange penge på.

Bukser, trøjer, skjorter kan gøres relativt billigt uden, at det bliver billigt at se på, men sådan er det bare ikke med sko.

Et par billige sko er nemme at spotte, og så er det som bekendt også svært at se classy ud, hvis man trasker rundt i et par tarvelige sko fra Deichmann.

Det er ok at slacke. Bare ikke når det drejer sig om skoene!

Eksklusive brune brogues af kalvelæder

dyre sko til mænd

John Lobb / 9599 / Gå til shop

John Lobb kan nemt beskrives som en af kongerne af dyre sko. Skal du gå i John Lobb, skal du have penge op af lommen.  Lot’s of it!

For knap ti af de lange får du lov til at gå i vel nok de mest kostbare og eksklusive herresko, der findes.

Det er håndlavet verdensklassefodtøj, som ikke bliver bedre. Har du et seriøst budget og et seriøst behov for seriøse brogues, er dette endestationen.

Marineblå John Lobb sneakers af ruskind

dyre sko til mænd

John Lobb / 3999 / Gå til shop

Det kunne lige så godt være Lanvin, der havde lavet disse sneakers, men det er igen John Lobb, som er på pletten.

Grundlæggende er der ikke nogen væsentlig forskel på kvaliteten af Lanvin og John Lobb sneakers. Ej heller i prisen, men grunden til jeg foretrækker John Lobb sneakers, er af den simple grund, at alle har Lanvin. Ingen har John Lobb.

Derudover er John Lobb også bare suveræne specialister i eksklusivt fodtøj, hvor Lanvin er en anelse mere kommercielt og hypet.

Mørkebrune monkstraps af ruskind

dyre sko til mænd

Crocket & Jones / 4599 / Gå til shop

Crocket & Jones er ligesom John Lobb en fodtøjsfabrik med en hel del år på bagen, hvorfor du altid kan forvente, at en investering i Crocket & Jones sko er en investering i velvære for fusserne.

Måske er du ikke typen, der går i monkstraps til dagligt, men hvis du skal til et bryllup eller anden formel begivenhed, er det et fornemt valg.

Stilrene beige Tod’s mokkasiner

dyre sko til mænd

Tod’s / 2599 / Gå til shop

Jeg ejer mange Tod’s sko i netop dette design, men jeg har endnu til gode at anskaffe mig disse vældigt tiltalende banditter i beige. Det er et af de par sko, som du kan have på både med en morgenkåbe og et jakkesæt.

Verdens bedste oxfordsko

dyre sko til mænd

Edward Green / 7999 / Gå til shop

Verdens bedste ligefrem? Ja, det er nok ikke helt forkert. Men hvorfor? Lad mig tegne et billede.

Edward Green har 60 skræddere ansat, som håndlaver kun 360 sko om ugen. Det er seks sko per skrædder.

Med lidt hurtig hovedregning svarer det til, at en Edward Green skrædder bruger en hel dag på ét par sko.

Så er de 8k pludselig ikke så slemt igen, vel?

Lyseblå loafers fra Tod’s

dyre sko til mænd

Tod’s / 3000 / Gå til shop

Jeg lægger ud med at vise mit seneste indkøb. Et par helvedes fornemme lyseblå loafers fra Tod’s. Det kan godt være jeg lige har anskaffet mig dem, men jeg erindrer ikke et par loafers, der er ligeså lækre at se på som dette par. Farven, læderet, snørebåndet, det enkle, men alligevel sofistikerede. Haps!

Italienske Tod’s er den biologiske fader til et par ægte loafers. På engelsk hedder de Driving Shoes, men jeg tillader mig alligevel at kalde dem førstnævnte. Kollektionen tæller i øvrigt en lang række spændende og skide flotte farver, men denne lyseblå er vinderen.

Orange mokkasiner fra Etro

dyre sko til mænd

Etro / 2595 / Gå til shop

Etro er ligeledes italiensk og således også i stand til at fabrikere et par luksussko. Her er det et par mokkasiner i henholdsvis orange og brun. De er friske, men samtidig klassisk elegante. Til den forestående sommer ville de være en sikker vinder til den stilsikre mands garderobe.

Brune mokkasiner fra Bally

dyre sko til mænd

Bally / 2495 / Gå til shop

Bally forstår også at samle lækkert fodtøj. Hvad med et par mokkasiner der er som dyppet i Marabou chokolade? Man får nok ret ondt i maven, hvis man begynder at guffe dem, men om ikke andet er det da en intrigerende tanke. De er sgu lækre!

Sommerlige sorte sneakers

dyre sko til mænd

Marc Jacobs / 3095 / Gå til shop

Det er med sikkerhed, det man kalder en hate love sko. Marc Jacobs har altid været gode til at skille vandene med deres outrerede fodtøjskollektioner og dette par er sandelig ikke nogen undtagelse. Jeg ville umiddelbart have svært ved at donere mere end tre jern for netop dette par, men ikke desto mindre er det en lækker sko.

Beige oxfordsko fra John Lobb

dyre sko til mænd

John Lobb / 4600 / Gå til shop

Har du mod på at være byens absolut mest stilede herre, er du nødt til at kaste dig ud i et bar beige oxfordsko fra John Lobb. Hold nu kæft, hvor er de hamrende lækre. De er forårsagtige, de er sommerlige og i det hele taget bare i stand til at gøre en i godt humør.

Hvis du er i tvivl om, hvem John Lobb er, kan jeg oplyse dig, at det er skotøjssnedker numero uno på Jermyn Street i London.

Sorte herresko i imiteret slangeskind

dyre sko til mænd

Lagerfeld / 2455 / Gå til shop

Behøver sorte herresko være ordinære? Næh, overhovedet ikke. Hvorfor føjer du ikke et par hamrende lækre sorte herresko til jakkesættet? Det er sjældent, at man ser et suit på gaden, hvor alle elementerne er knivskarpe. Det er som regel et middelmådigt jakkesæt og et par endnu mere middelmådige sorte sko, der formentligt er købt til halv pris i et tysk outlet. Prøv noget nyt.

Sorte ruskindssneakers fra Lanvin

dyre sko til mænd

Lanvin / 3100 / Gå til shop

Franske Lanvin er specialister i at lave luksuriøse sneakers i designs, der er så lækre, at det næsten er synd at kalde dem sneakers. Ovenstående har du et par sorte ruskindssneakers, der på den ene og anden måde er komplementeret med lækre detaljer. Den skinnende snude, ruskindsmaterialet og den hvide sål er blot et par eksempler.

Sandfarvede mokkasiner fra Just Cavalli

dyre sko til mænd

Just Cavalli / 2395 / Gå til shop

Der er lidt mokkasiner på hylden ja, men det gør vel ikke noget? De er jo skide lækre både at se og have på. Her er et par sandfarvede mokkasiner fra det flamboyante modehus, Just Cavalli. Designet er dejligt anderledes med sine forskellige teksturer, der smelter sammen til en eksklusiv sko.

Eksklusive sneakers fra Bally

dyre sko til mænd

Bally / 3495 / Gå til shop

Her er et par sneakers, der henvender sig til pædagogen, der er blevet millionær. Nu er det nemlig ikke New Balance, men Bally. Jeg har aldrig haft et par sneakers a la dette par fra Bally, men hvis jeg skulle kaste mig ud i det, ville valget givetvis falde på sådan et par.

Hvide Michalsky sneakers

dyre sko til mænd

Michalsky / 3095 / Gå til shop

Af de mere klassiske design finder du et par hvide Michalsky sneakers, der egentligt er ganske nydelige. Det kan måske virke uforskammet dyrt at skulle smide tre stærke for sådan et par, men som jeg har sagt før, så koster kvalitet og design. Jeg synes i øvrigt MCM-printet er en lækker detalje.

Limegrønne loafers fra Versace

dyre sko til mænd

Versace / 4095 / Gå til shop

Versace er sidste modehus på catwalken, hvor man vist roligt kan sige, at indslaget er farverigt. Det er outreret, spraglet, vildt, men også fantastisk. Det er bestemt ikke den flotteste sko, jeg nogensinde har set, men det er dejligt med luksusprodukter der lægger sig i den helt alternative boldgade. Prisen er voldsom, men jeg vil næsten sige, at det er det værd. Se på dem!

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!