Fede og enkle sommersko til mænd

Der er snart ikke lang tid til, at det for alvor er ved at være sommer her i Danmark. Det betyder, at vi kan begynde at tage det lette skyts i brug, nemlig sommersko. En af mange gode ting ved sommer er, at vores outfits er mere enkle og lette, forstået på den måde, at vi ikke behøver mere end et par sko, shorts og t-shirt.

Jeg kan selvfølgelig godt lide farver og spraglede sommerskjorter, men i forbindelse med min nyfundne kærlighed for minimalisme, står 2018 i det enkle sommeroutfits tegn. Vel nok det vigtigste element i et enkelt sommeroutfit, er skoene. Lad os derfor tage et kig på 10 eksempler, der illustrerer, hvordan fede og enkle sommersko til mænd kan se ud.

Klassiske hvide Paul Smith sommersko
fede og enkle sommersko til mænd

Paul Smith / 1395 / Find sommerskoene her

Generelt gør Paul Smith ikke særligt meget i signaturvarer. Det er næsten altid nye klude, tasker og kollektioner, man ikke har set før, der gør sig gældende. Dog findes der klassiske Paul Smith objekter, hvor dette par hvide sommersko er blandt deres mest kendte model inden for fodtøj.

Jeg havde nøjagtigt dette par tilbage i 2006, hvor mine kære forældre forærede mig dem på min 18 års fødselsdag. Dem havde jeg glæde af i 2-3 år indtil jeg bogstaveligt talt havde slidt dem op. Selvom det i overvejende grad er et par sommersko, blev de nemlig brugt året rundt.

Sommerskoene kan indgå i hvilket som helst outfit. Holder vi os til dette års hotte sommeroutfits, ville et par korte blå shorts og en valgfri minimalistisk t-shirt eksempelvis være ace.

Kridhvide mokkasiner til sommeren
fede og enkle sommersko til mænd

Hardrige / 799 / Find sommerskoene her

Enhver der kender mig, ved, hvor stor pris jeg sætter på mokkasiner. Det er heller ikke for sjovt, at min garderobe blev udvidet med seks par sidste år alene. En farve jeg endnu ikke ejer et par mokkasiner i, er en helt igennem kridhvid. Det er en fejltagelse, for det bliver jo ikke meget mere sommerligt.

Kan du forestille dig en tur langs den franske riviera i en åben sportsvogn, solen i ryggen og foden på pedalen. Med et par hvide mokkasiner hører selvfølgelig hvide shorts og en kortærmet skjorte gerne i blå eller gul. Det sværeste bliver nok at skaffe den åbne sportsvogn.

Sporty blå sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Vans / 749 / Find sommerskoene her

Et par fede og enkle sommersko til mænd kan sagtens være sporty i designet. Dette blå par fra Vans balancerer perfekt imellem sporty og klassiske sommersko. Sådan en model kan sagtens ende med at blive dit yndlingspar gennem sommeren til Distortion, Roskilde Festival, lange sessioner med kolde dåseøl ved Nyhavn, barbecue på Islands Brygge og så videre og så videre.

Udover skoens mange praktiske formål, er det faktisk et par ret solide sko rent kvalitetsmæssigt, men det er Vans omvendt heller ikke ukendt for.

Stilrene beige sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Hugo Boss / 999 / Find sommerskoene her

Et par fede og enkle sommersko behøver ikke være hvide eller blå. De kan såmænd også se sådan her ud. Egentligt er det et par espadrillos, men jeg vil beskrive parret som en mellemting, da formen læner sig direkte op ad et par loafers. Til gengæld har sommerskoen den klassiske sål, du kender fra espadrillos. Derfor bliver det heller ikke mere sommerligt.

I øvrigt kan dette par fra Hugo Boss sagtens bruges med et sommerligt jakkesæt. Det kunne eksempelvis være et gråt et af slagsen. Jeg skrev en artikel forleden om 10 grå jakkesæt, hvor du bør du tage et kig på modellen fra Lagerfeld. Det ville passe ret godt sammen, ikke?

Fede blå Kenzo espadrillos

fede og enkle sommersko til mænd

Kenzo / 1195 / Find sommerskoene her

Dette blå par fra Kenzo har lige præcis den klassiske form, der er karakteristisk for espadrillos, hvor man lynhurtigt kan stikke fødderne i. Man behøver ikke engang have dem ordentligt på. De fungerer lige så godt som et par slippers.

I forhold til “enkle” sommersko, kan du argumentere for, at de ikke er helt så enkle, eftersom snuden er prydet af et farverigt Kenzo broderi. Det synes jeg dog ikke gør noget, så længe resten af sommerskoen er stilren og enkel. Og det er den.

Er du på udkig efter et par luksuriøse espadrillos, kan du være helt sikkert på, at sådan et par fra Kenzo er i stand til at tilfredsstille dig.

Pæne blå Lyle and Scott sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Lyle & Scott / 499 / Find sommerskoene her

Du kender Lyle & Scott og ved dermed også, hvad det kvalitative modehus står for. Det er moderne og tidløs herremode, man aldrig bliver træt af.

Dette blå par er også lige efter min bog. Hvid sål og en lækker meleret blå farve. Det eneste jeg nok aldrig helt vænner mig til ved Lyle & Scott, er deres logo. Jeg har altid forbundet den med Falcks logo.

Kan du se ligheden?

fede og enkle sommersko til mænd

Håber ikke, at jeg har ødelagt mærket for dig. 😀

Elegante beige sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Clae / 699 / Find sommerskoene her

Jeg har altid holdt meget af beige. Det er en dejlig farve, man aldrig bliver træt af. En anden ting jeg heller ikke bliver træt af, er denne forbandet elegante sommersko, der fortjener et godt gammeldags 13-tal. Det er clean and crisp. Eksklusivt, men casual. Casual, men slick. Jeg kan afsløre, at jeg er lige på vippen til at lave en slam dunk i den virtuelle basketkurv.

Lad mig give et eksempel på et lækkert casual sommeroutfit til fx en udendørsmiddag: Hvide chinos, en meleret rød t-shirt og en lysebrun blazer. Puha for en karl, hva?

Enkle lyseblå sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Pier One / 149 / Find sommerskoene her

Pier One er essensen af fede og enkle sommersko, der ligeledes er til at betale. Hvis du har for vane at have en masse vilde sommeraftener, festivaller og lignende, er det en god idé at have et par sommersko, du ikke græder over at få ødelagt. For selvom det er en skide pæn sko, er 149 kroner ikke meget mere end et greb i lommen.

Det nummer laver jeg altid selv. Jeg har flere gange lavet fejlen at køre en 20 timers alkoholsession rundt i hele København i et par mokkasiner til 3000, som jeg må betale 350 kroner for at få genoplivet ved en skrædder. Gem dine fine sommersko til arrangementer og fester, der ikke har potentiale til at udvikle sig til abefest.

Fede blå Ralph Lauren sejlersko

fede og enkle sommersko til mænd

Polo Ralph Lauren / 1195 / Find sommerskoene her

Apropos fine sommersko, har vi her at gøre med et par lækre sejlersko fra Ralph Lauren, som netop er velegnede til den lange sommer med civiliserede sammenkomster og sejlture på din 52 fods yacht – naturligvis.

Hvis du skal have ét par sejlersko, kan jeg ikke komme i tanke om en bedre løsning end sådan en mørkeblå model.

Klassiske grå Ralph Lauren sommersko

fede og enkle sommersko til mænd

Polo Ralph Lauren / 799 / Find sommerskoene her

Ralph Lauren har en helt særlig evne til at lave sommerlige sneakers, der opretholder et højt niveau af klassisk elegance. Normalt er sneakers nemlig ikke i udpræget grad associeret med elegance, men mere “smart hverdagsfodtøj”.

Elegante sneakers kan bruges til alle slags sommeroutfits. Shorts, chinos, jeans og sågar udvalgte casual jakkesæt. Ralph Lauren taget i betragtning, er det i øvrigt en ret god pris. Jeg ejer selv et par Ralph Lauren sneakers, hvorfor jeg kan fortælle, at kvaliteten er forbløffende.

LÆS NU:

9 fede sommerjakker til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!