9 Persol solbriller til mænd – tidløs elegance

I takt med solen står højere og højere på himlen, giver det mere og mere mening at skrive lidt om solbriller og i øvrigt hvilke modeller, der kunne være passende til formålet. Der er rigtigt mange gode solbrillesnedkere, men i denne omgang holder vi os til en enkelt producent.

Det er italienske Persol, der har efterladt signaturen på disse 9 tidløse og hamrende elegante solbriller. Men hvem er Persol, tænker du måske med et beskedent niveau af interesse?

Persol startede tilbage i 1917 med at lave nogle af verdens mest avancerede briller, der primært blev brugt af racerkørere og piloter. Brillerne skulle altså være i stand til at kunne klare lidt af hvert. Det betyder selvfølgelig, at Persol helt fra starten har lagt enorm stor vægt på kompromisløs kvalitet.

Som tiden gik og solbriller til mænd begyndte at blive en almindelig accessory, gav det god mening for Persol at spekulere i denne boldgade. Produktionen af Persol solbriller til mænd påbegyndte i 1930’erne og lige siden har virksomheden utrætteligt fortsat produktionen af lækre solbriller.

Persol solbriller til mænd er altså i toppen af hierarkiet, når det kommer til kvalitet og ikke mindst design, men alligevel er priserne ganske fornuftige. Du behøver altså ikke smide 3.000 kroner for at få italiensk luksus om hovedet.

Det der gør sig gældende for samtlige Persol solbriller til mænd er, at de er præget af tidløs elegance. De er ikke spraglede og farverige, men bestemt heller ikke kedelige og uden karisma. Et par Persol solbriller harmonerer efter min mening meget godt med idéen om en klassisk elegant herre, der træder ud af en sort Maserati Granturismo.

Persol pilot solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1995 / Find solbrillerne her

Af de i alt 9 Persol solbriller til mænd lægger jeg ud med det dyreste par, som muligvis også er det flotteste. Det er et par Persol pilot solbriller, der elegant er præget af et leopard-ish mønster i forskellige brune nuancer. Solbrillernes form er lige i øjet – pun intended.

Læg mærke til detaljen med metalsamlingen ved stellets hjørner, som i øvrigt gør sig gældende for samtlige Persol solbriller til mænd.

Mørkegrønne Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1595 / Find solbrillerne her

Indrømmet så minder dette par en del om Ray Bans klassiske Wayfarer model, men den markante forskel består i, at Persol solbrillerne ikke er Ray Ban.

Det giver sig selv, men allerede der skiller du dig ud af mængden af Lemmings, for det er desværre sådan, at Ray Ban er uforskammet udbredt. Personligt synes jeg altid det er sjovere at købe den eksklusive pendant. Sammenligningen kunne man lave med en Lamborghini Gallardo. Rigmænd køber altid de samme sportsvogne og man ser dem sjældent investere i en bil som eksempelvis Aston Martin DBS. Det var måske en lidt voldsom sammenligning, men du fanger pointen.

Klassiske Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1595 / Find solbrillerne her

Hvis du fra naturens side er prisgivet af en lækker kulør, når sommeren står på, bør du overveje et par klassiske Persol solbriller som denne nydelige model. Gyldenbrune solbriller og en mørk tan giver nemlig tilsammen et udseende, der får sommerpigerne til at vende sig om. Det kræver naturligvis også, at du er i stand til at tage det rigtige tøj på, men hvis du allerede er faldet for dette par, stoler jeg på din dømmekraft.

Beige Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1195 / Find solbrillerne her

I samme boldgade, men i en anelse anderledes nuance, har vi et par nydelige beige Persol solbriller. Og det er sådan set det eneste, jeg har i sinde at sige om brillen. Hop ud på yachten med dem. Indtag nogle dyre bobler, mens du skuer til pøblen på stranden , der har flottet sig ved at betale 25 euro for en liggestol.

Lysebrune Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1295 / Find solbrillerne her

I en tand hurtigere udgave og muligvis en tand mere lækkert design er de brune Persol solbriller til mænd også at finde, men denne gang med et behageligt glas, der diskret er udstyret med en blå nuance. Det giver et dejligt sommerligt touch, der henleder tankerne på en svedende varm sommerdag på Islands Brygge med semi-lunkne dåseøl og engangsgrill, der med nød og næppe magter at varme hvidløgsbrødet.

Ovale brune Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1495 / Find solbrillerne her

Officielt er dette par Persol solbriller brune, men hvis du spørger mig, så ligner det altså en stor ravklump, der er blevet til en lækker solbrille. Normalt hader jeg rav. Som Casper Christensen siger i Klovn, så er rav lort, men i denne sammenhæng er det ganske nydeligt. Farven arbejder i øvrigt godt sammen med det forkromede metal, der giver sig til kende ved stellets hjørner.

Mørkebrune Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1395 / Find solbrillerne her

Du får lige ét mere par Persol solbriller i brun, men det er også det sidste. Designet er magen til solbrillen med blåt glas. Derudover er både stellet og glasset udført i en eksklusiv mørkebrun nuance, der gør solbrillerne kompatible med Hermés, Chanel og lignende high-end mærker.

Sorte Persol solbriller

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1595 / Find solbrillerne her

De sidste to modeller af Persol solbriller til mænd er to sorte bæster, der formentligt ikke går af mode før Robocop-looket bliver mainstream. Det sorte stel og forkromede metal harmonerer genialt. Derudover kan du glæde dig over, at du i modsætning til resten af Vesterbro og indre Nørrebro, har været i stand til at finde et par solbriller, der ikke er forsynet med et Ray Ban-logo.

Runde Persol solbriller i sort

fede persol solbriller til mænd

Persol / 1395 / Find solbrillerne her

Hvis du ligesom jeg godt kan lide, når brilleglasset er omfavnet af et markant stel, har du med garanti kun ros tilovers for dette par. Solbrillernes runde stel danner associationer til de famøse John Lennon briller, dog uden at være helt så meget over-the-top. Fordi de sorte solbriller er komplementeret af de forkromede metaldetaljer ved hjørnerne, klarer brillen frisag i forhold til at være ordinære.
Med denne model har Persol formået at skabe et par solbriller til mænd, der både er minimalistiske og karismatiske. Great success!

Hvis du normalt går med briller kan det være et ganske stort problem at vælge solbriller af den primære årsag, at du simpelthen ikke kan se noget, idet der ikke er styrke. Med andre ord skal et par solbriller altså have styrke, hvis man har dårlige øjne. Til dette formål kan jeg anbefale CrossEyes, som specialiserer sig i farveskiftende glas. Farveskiftende glas fungerer på den måde, at glassene bliver mørkere, når de påvirkes af sollys og klarere, når det bliver mørkere. Farveskiftende glas er altså på mange måder to i én briller. Det er egentligt ret smart.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!