22 Fede Dunveste til den Stilfulde Herre

Dunvest til herrer som ikke slækker på kvalitet og design

Du tænker sikkert, at dunveste er forbeholdt vinterhalvåret, så hvorfor i alverden skal jeg fodre jer med vintertøj, nu hvor sommeren er på vej?

Fordi en dunvest er relevant året rundt.

Selvom vi ikke har meget at være taknemmelige for, hvad angår det danske klima, må vi anerkende, at et tempereret kystklima giver optimale muligheder i forhold til at have en bred garderobe og ikke mindst sammensætning af outfits.

Selvom en dunvest typisk er associeret med vinter og tykke windbreakers, fungerer den også glimrende med en t-shirt eller skjorte.

På trods af at det er sommer og solen står på sit højeste, er det ikke umuligt at have en 10-dages vejrudsigt med en gennemsnitstemperatur på 15-17 grader med tungt skydække. Og her fungerer en skjorte og dunvest fremragende med eksempelvis chinos og mokkasiner i forlængelse.

Rammer temperaturen +19 grader, kan du så småt finde shorts og t-shirt frem, hvor dunvesten i en sådan konstellation agerer centralvarme. Der er ingen tvivl om, at en dunvest lynhurtigt kan blive varm. Heldigvis kan du også tage den lynhurtigt af.

Dunvesten er tæt på mine primære varmekilde i sommerhalvåret, hvor den særligt kommer til sin ret hen på de tidlige sommeraftener, hvor man eksempelvist kunne sidde på tagterrassen og nyde et glas rosé med en mild brise om ørene.

Mørkeblå dunvest fra Marc O’Polo
dunvest mænd

Marc O’Polo / 1495 / Hop til Shop

Det næste store spørgsmål er, hvordan sådan en dunvest skal se ud. Der findes ikke rigtigt og forkert, men pænt og grimt. Jeg synes eksempelvis, at det er pænt med de rillede dunveste, hvor vi passende kan bruge denne mørkeblå dunvest som illustration.

Det er vigtigt, at de horisontale riller er relativt smalle, da det hurtigt kan blive for meget Randers. Smalle riller giver også dunvesten et mere let udseende, hvilket er fordelagtigt, idet dun har god fylde.

Nydelig blå dunvest med firkantet quilt

Fay / 2299 / Hop til Shop

Fay er italiensk herremode af fineste kaliber. Hvis man læser lidt om Fay, står det hurtigt klart, at de anser deres håndværk som en kunstnerisk beskæftigelse, hvor kun det bedste er godkendt.

Deres øje for detalje er heller ikke fremmed, når man kigger på denne vest, der i øvrigt skiller sig ud fra mængden ved at være udstyret med et firkantet quiltdesign. Det er i hvert fald første gang, jeg har set det.

Vesten er relativt tynd i det, hvorfor den er bedst egnet til dagene, hvor temperaturerne danser omkring 15-20 grader. Og så kan du jo ellers tilpasse resten af outfittet hertil. Er det 20 grader ville jeg nøjes med en t-shirt indenunder.

Klassisk og elegant olivengrøn dunvest

 

Morris / 1399 / Hop til Shop

Svenske Morris er eksperter i at lave klassiske dunveste til herrer. Morris er nemlig synonymt med klassisk herremode. Og det kommer til udtryk med denne herlige vest, som efterlader et indtryk af hamrende lækker kvalitet.

Det jeg særligt godt kan lide ved Morris, bortset fra deres høje standard af design, er deres prisniveau altid er overkommeligt. Denne vest kunne lige så vel koster det dobbelte, men en af Morris værdier er at forsyne mænd med klassisk herremode uden de lænses.

Klassisk olivengrøn dunvest i høj kvalitet

Woolrich / 2399 / Hop til Shop

Amerikanske Woolrich er ikke noget nyt ansigt inden for modeverdenen. Den Pennsylvania-baseret virksomhed har snedkereret tøj til mænd helt tilbage fra 1830erne.

Med andre ord har vi at gøre med nogle mennesker, der om nogen har styr på håndværket. Woolrich designer ikke kun lækre sager til herregarderoben, men også produkter der kan modstå ekstreme vejrforhold, hvilket var deres speciale til at starte med.

I dage forener deres varer moderigtigt design med ekstrem høj kvalitet. Og det koster lidt mere, men levetiden er evig.

Let mørkeblå dunvest fra Hackett

 

Hackett / 1499 / Hop til Shop

Hvem sætter ikke pris på en helt igennem stilren og elegant vest? For mit vedkommende er denne vest et symbol på smukt design.

Det er underspillet, enkelt, men helt igennem lækkert at se på. Det er en af de veste, hvor jeg i skrivende stund er få procenter fra selv at hoppe til shop.

Marineblå quiltet dunvest fra Oscar Jacobson

 

Oscar Jacobson / 1099 / Hop til Shop

Et ligeledes elegant alternativ (eller add-on) til ovenstående Hackett dunvest er denne lækkerbisken. Og som ingen overraskelse kommer den fra kvalitetshylderne ved svenske Oscar Jacobson, som har en unik evne til at designe tidløs og klassisk herremode, man aldrig bliver træt af.

Kort sagt, jeg er forelsket.

Flamboyant sølv dunvest fra Ralph Lauren

 

Ralph Lauren Purple Label / 5199 / Hop til Shop

Når det drejer sig om en dunvest, behøver det ikke altid være klassisk og elegant. Det gør ikke noget, at der er smæk på en gang imellem.

Og det er der med denne outrerede og flamboyante vest fra Ralph Lauren’s dyreste mærke, Purple Label. Hvis du ikke er bekendt med Purple Label, kan jeg afsløre, at det er creme of the crop. Det er kvalitet og design, der snildt konkurrerer, hvis ikke passerer Gucci.

Indrømmet, skal man være lidt af en karakter for at gå rundt i en skrigende sølvvest, men det kan faktisk godt forsvares, hvis resten af munderingen holdes underspillet og neutral.

Dunvesten er uden tvivl designet til det gode liv i Alperne på dagene, hvor det er mere attraktivt at slikke sol og drikke fadøl end at stå på ski.

Sporty hvid dunvest

Sail Racing / 1399 / Hop til Shop

Hvis +5K og sølv er for meget af det gode, men alligevel er ude efter en sport og anderledes dunvest, kan denne model fra Sail Racing garanteret løse problemet.

Vesten er designet i slidstærke materialer, der gør den velegnet på alpetoppen, men også på sejlbåden en blæsende sommerdag.

Elegant blå dunvest af letvægtsmaterialer

 

Swims / 1299 / Hop til Shop

Swims er af norsk oprindelse, hvor herren bag var træt af modetøj, der ikke kunne klare de mindste vejrforhold. Derfor besluttede den unge iværksætter at søsætte projekt Swims, som altså går ud på at forsyne mænd med god stil, der samtidig er praktisk anvendt.

Det kommer særligt til udtryk med deres ikoniske loafers, der både er elegant, men gummistøvlepraktiske. Denne dunvest er nok ikke lige så revolutionerende, men derimod et sundt valg til herren, der mangler en pæn og nydelig dunvest, der kan modstå rusk og regn.

Eksklusiv Etro dunvest med paisleymønster

 

Etro / 6895 / Hop til Shop

Etro er og bliver mit nye yndlingsmærke (sammen med Kenzo). Deres tøj er bare så evigt lækkert, at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte.

Jeg har været fan af Etro i mange år, men deres seneste års kollektioner har hævet barren markant. Før var deres tøj en anelse for flamboyant, hvor deres nye kollektioner er mere underspillede omend stadig med deres unikke touch.

Denne dunvest er et formidabelt eksempel på dette, hvor du har et iøjnefaldende paisleymønster, men i farver der gør den afbalanceret og elegant.

I. JUST. LOVE. IT!

Klassisk sort Peak Performance dunvest

 

Peak Performance / 1399 / Hop til Shop

Jeg har et hate-love forhold til Peak Performance. På en måde er Peak Performance symbolet på gangster-wannabes, der sidder og spiller smarte på den lokale McDonald’s. Omvendt er det heller ikke rimeligt at lade en flok wannabes ødelægge, noget som jo egentligt er ret lækkert.

Tager vi denne Peak Performance vest som eksempel, ser det hele jo ganske glimrende ud. Designet er eksklusivt og denne sorte skinnende feature har ingen problemer med at konkurrere med det du finder ved franske Moncler.

Ergo skal du ikke være bange for at smide penge efter en Peak Performance dunvest. Det har min velsignelse – mere behøver du ikke! (:D)

Eksklusiv olivengrøn dunvest fra Belstaff

 

Belstaff / 1599 / Hop til Shop

Hvis du er ude efter en helt igennem elegant vest, bliver det muligvist ikke bedre end denne herlighed fra Belstaff. Den har de klassiske quiltede mønster, to lommer og en eksklusiv olivengrøn farve, som altid bare er dyr at se på.

Hvis du ikke kender Belstaff, kan jeg lynhurtigt fortælle, at det er en værdig konkurrent til både Ralph Lauren, Barbour og Brooks Brothers.

Med andre ord: køb!

Skinnende blå dunvest med hætte

Colmar / 2499/ Hop til Shop

Normalt er dunvesten ikke udstyret med hætte, men er typen, der sætter pris på den slags, skal vi ud i noget a la denne dunvest fra Colmar.

Vesten er helt klart født til at pakke dig ind på en blæsende efterårsdag, men hvis du nøjes med en t-shirt indenunder, er den ikke helt ved siden af som overtøj gennem sommeren.

Pæn blå dunvest

dunvest mænd

Kiomi / 399 / Hop til Shop

Denne nydelige blå vest fra Kiomi adskiller sig fra resten af dunvestene i artiklen med sin lettere foring, der gør de lidt bredere riller acceptable. Vestens stilrene design gør den til en sikker vinder, du vil få glæde af på kontinuerlig basis. Behøver jeg rose den blå farve?

Sort quiltet dunvest

dunvest mænd

Tom Tailor Denim / 549 / Hop til Shop

Hvad hvis der fandtes en dunvest, som ovenikøbet var quiltet? Dem findes der faktisk en del af, så det er ikke noget sjældent syn, om end et pænt et af slagsen. Her er det en nydelig sort Tom Tailor Denim dunvest, der fungerer fint som allround all-year dunvest.

Stilren blå dunvest

dunvest mænd

Benetton / 499 / Hop til Shop

Det ikke er meget, man ser til Benetton. I hvert fald ikke for mit vedkommende. Det hører fortiden til, men da jeg faldt over denne stilrene blå dunvest, var jeg nødsaget til at have den med. Vi må nemlig ikke glemme, at Benetton er italiensk herremode med mange år på bagen. Af den grund er Benetton også et hæderligt modehus med produkter, der ovenikøbet er til at betale.

Cool sort dunvest

dunvest mænd

Tommy Hilfiger / 1195 / Hop til Shop

Du kender Tommy og alt det han står for. Derfor er det heller ikke overraskende, at denne sorte dunvest er forbandet cool. Designet er tidløst og evigt relevant. Derudover er sort også en stærk farve til dunveste.

Eksklusiv grå dunvest

dunvest mænd

Napapijri / 1395 / Hop til Shop

Napapijri startede tilbage i 1987 i Norge og har lige siden braget frem. Og med god grund. Det i dag internationale premium brand fortsætter med at sætte standarden for innovativt design og førsteklasses materialer. Denne dunvest er blot én af mange lækre dunveste fra Napapijris knagerækker.

Det der gør netop denne dunvest attraktiv er den skinnende grå farve kombineret med de hvide linjer langs lynlåsene. Det ser eksklusivt ud, men uden at være for outreret.

Elegant mørkegrå dunvest

dunvest mænd

Cinque / 799 / Hop til Shop

Cinque er et premium modehus af italiensk oprindelse, hvilket deres kollektioner også bærer præg af. Det er klassisk herremode på den moderne facon. Denne vest minder meget om den sorte dunvest fra Tommy Hilfiger og det er da næsten også kun farven og det manglende Hilfiger logo, som udgør forskellen. Og så selvfølgelig lige det faktum, at dunvesten er 400 kroner billigere. En ting kan du være helt sikker på med Cinque. Du bliver ikke skuffet.

Fed blå dunvest med brystlommer

dunvest mænd

New Zealand Auckland / 1195 / Hop til Shop

Selvom jeg, sjovt nok, er tosset med samtlige dunveste, jeg har fundet, må jeg erkende, at denne lækre nyhed tager prisen som Stayclassy’s personlige favorit. Det skyldes kombinationen af de smalle riller, brystlommer og den ret unikke blå farve.

Derudover kan jeg tilføje af New Zealand Auckland forstår sig på lækker kvalitet, hvorfor der heller ikke er tale om nogen billig dunvest.

Klassisk sort dunvest

dunvest mænd

s.Oliver / 399 / Hop til Shop

En solid dunvest behøver ikke koster mere end små firehundrede kroner. s.Oliver, ved jeg, laver kvalitative produkter, hvor der ligeledes fokuseres på gennemført design. Denne klassiske sorte dunvest kunne lige så godt koste 1800 og være fra Michael Kors. Dog kan vi ikke løbe fra, at kvaliteten naturligvis ikke er lige så høj som en dunvest, der rent faktisk er fra Michael Kors.

Lyseblå dunvest med hætte

dunvest mænd

Esprit / 599 / Hop til Shop

Rosinen i pølseenden er fra gode gamle Esprit og her får du ovenikøbet en hætte med, således din porøse manke skånes for eventuel regn og slud, som det danske klima altid er garant for. Er du typen, der bruger en masse tid i naturen og generelt færdes meget udenfor, er sådan en lyseblå lækkerbisken med hætte ikke noget tosset valg. Det er i øvrigt også en god vest at have med på festivalen, hvor vejret som bekendt kan være særdeles skiftende. Men lad lige være med at løbe rundt i den på festivalpladsen, hvis altså du også gerne vil bruge den ugen efter.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!