Vi skal ud at rejse, men turen går ikke til Lalandia eller Lego i Billund. Det er en del mere eksotisk, vil jeg påstå. Turen går nemlig til intet mindre end 49 eksotiske rejsemål rundt omkring i hele verden, hvor fælles for rejsemålene er, at du med stensikker garanti aldrig vil glemme turen. Skal jeg selv sige det, er der blevet gjort en hel del ud af at samle en masse eksotiske rejsemål, der er spændende og hvor mange af dem måske slet ikke er dig bekendt. Har du eksempelvis hørt om Sossusvlei i Namibia? Eller Knife Forest på Madagaskar?

Første gang du booker via Airbnb?

Inden du får lov at drømme dig væk til moder jords mest eksotiske rejsemål, skal du ikke snydes for en mulig besparelse, hvis du beslutter dig for en rejse. I mit virke som YouTuber, der rejser verden rundt, har jeg næsten altid benyttet mig af Airbnb, når der kommer til “hotel”.

Hvorfor? Fordi du ganske enkelt finder nogle af de mest unikke boliger her på jorden. Jeg har boet i et hav vanvittigt fede Airbnbs, hvor selv 5-stjernede hoteller sjældent har kunnet konkurrere.

Anyway, hvis du ikke har benyttet dig af Airbnb før, er det en prisvenlig og langt mere lokal måde at besøge fremmede dele af verden. Jeg kan ikke anbefale det nok, og hvis du finder en Airbnb, du er lun på, kan du få 300 kroners rabat, hvis du benytter dig af mit Airbnb-link. For gennemsigtighedens skyld kan jeg afsløre, at jeg får 100 kroner ud af henvisningen. Det er, hvad jeg kalder for en win/win situation.

Få din Airbnb-rabat her

Blandt de 49 destinationer gemmer der sig også en række klassikere. Det er givetvis ikke nødvendigt at nævne Maldiverne, da øerne er et mainstream synonym for eksotiske rejsemål, men det har jeg alligevel gjort af den grund, jeg bidrager med konkrete lækkerbiskener i forhold til hvor på Maldiverne, du bør overveje at slå dig ned. Ligeledes, og i øvrigt fælles for samtlige eksotiske rejsemål, finder du relevante og håndplukkede hoteller og boliger, der vil være oplagt for den givne destination. De forskellige hoteller og boliger jeg anbefaler, er desuden baseret på beliggenhed og value for money, således du ikke er til grin for dine penge. 

Niveauet for hoteller og boliger er primært 4-5 stjernet, men det skal læseren ikke lade sig forskrække af. Et 4-stjernet hotel er på ingen måde, hvad det har været, når man kigger over den brede linje, men der er alligevel mange gode imellem. Idéen med at vælge et relativt pænt niveau af luksus hænger sammen med, at eksotiske rejsemål per automatik bør være præget af det gode liv. Ofte består denne slags ferier også mest af natur og strand kombineret med ophold på hotel. Og når man kommer hjem efter en dejlig dag på en isoleret bounty-strand er det nødvendigt, at hotellet er i stand til at forkæle krop og sind med mondæne og lækre omgivelser, hvad end det er et stort og luksuriøst badeværelse eller en balkon med fremragende udsigt til havet eller scenisk natur – both will do.

Selvom eksotiske rejsemål efter min mening hænger sammen med luksus, kan det sagtens lade sig gøre at rejse på budget. Hvis hensigten med rejsen er at være backpacker eller til det der svarer, er det dog nok bedst blot at lade sig inspirere af rejsemålene. Jeg kan i øvrigt opfordre til at aflægge RejseTilbud.dk et besøg, da du her kan finde en masse inspiration til alle syv kontinenter.

Og husk, at research er det mest afgørende for at få en fed rejse. Rigtigt mange tager bare afsted på ferie uden at tænke over, hvilke restauranter der er gode og hvad der er værd at se.

Da det kan være svært at finde rundt i 49 eksotiske rejsemål, har jeg været så venlig at opdele dem i kontinental rækkefølge. Rækkefølgen er henholdsvis eksotiske rejsemål i Europa, Nordamerika, Mellemamerika, Sydamerika, Afrika, Asien, Australien og Verdens Ende, som jeg kalder det. Ligeledes har hvert rejsemål fået et tal, så du lynhurtigt kan sende artiklen videre til kæresten og vise hvilket eksotisk rejsemål, du har forelsket dig i.

Inden vi går i krig med de eksotiske rejsemål, er det vigtigt, at vi er enige om definitionen heraf. For de flestes vedkommende består et eksotisk rejsemål af sublime sandstrande med krystalklart badevand, der ovenikøbet er dejligt varmt. Sådan en definition er bestemt ikke forkert, men eksotiske rejsemål kan være mange ting. Det kan også være overvældende smuk natur, hvor vi kan fremhæve Canada og Yellowstone National Park som glimrende eksempler. Jeg mener bestemt, at det er eksotisk at vandre rundt mellem 640.000 år gamle, men aktive gejsere. Eller hvad med at bo i en rund træhytte i Canada midt inde i en skov? Denne form for alternative eksotiske rejsemål finder du flere af her i artiklen.

Ligeledes kan befolkede steder være eksotiske. Jeg synes eksempelvis, at det er ret eksotisk at spise middag på Le Grill på Hotel de Paris i Monaco, mens udsigten til Prins Alberts slot og lystbådehavnen med fyrværkerishow nydes.

I forlængelse af følgende eksotiske rejsemål kan du tage en genvej til din drømmerejse ved at hoppe over til Stjernegaard Rejser, som tilbyder spændende rejser til stort set hele planeten, hvad end du drømmer om Portugal, De Vestindiske Øer, Bali eller noget helt fjerde.

Eksotiske rejsemål i Europa

Selvom Europa på mange måder kan virke som en triviel destination at holde ferie, gemmer kontinentet alligevel på en række spændende og eksotiske rejsemål. Der er selvfølgelig mange andre spændende destinationer, men følgende 8 rejsemål er blandt de mest interessante og i øvrigt også alternative.

Fordelen ved at vælge et eksotisk rejsemål i Europa er, at flyrejsen både er billigere og kortere. Det gør det en del nemmere for familier med småbørn. Ligeledes er det også ideelt, hvis du planlægger en kort ferie. De fleste steder i Europa kan nås inden for tre timer, hvilket fx muliggør en forlænget weekend til eksempelvis Sydfrankrig.

Island og det sceniske landskab
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

… Eller Island for den sags skyld. På mindre end tre timer kan du befinde dig på en af jordens smukkeste adresser. Det ville ikke være forkert at kalde Island for Europas svar på New Zealand. Øen har det hele. Bjerge, vulkaner, lava, sletter, alienagtige strande og varmekilder, der kan nydes i den til tider bidende kulde. Island er også blandt de bedste steder i verden at opleve nordlyset, hvor forholdene er bedst i vinterhalvåret med en sol, der kun viser sig 4-5 timer om dagen. Kan du undvære nordlyset er Island om sommeren ganske fantastisk med relativt lunt vejr og meget lange dage. Her sover solen nemlig kun 3-4 timer.

Da Island er en relativt stor ø, er der mange muligheder i forhold til hvor man kan bo. Hovedstaden Reykjavik er et godt sted at starte. Med mere end 120.000 indbyggere er det muligt at kombinere “storbyferie” med naturlivet. Billeje er nemlig til at betale, hvilket gør det muligt at tage på dagsture på egen hånd til diverse smukke seværdigheder. Få eventuelt et overblik over, hvad prislejet på billeje i Island er.

Af hoteller kan jeg anbefale Icelandair Hotel Reykjavik Marina, som er blandt øens absolut bedste hoteller med glødende positive gæsteanmeldelser, hvor beliggenhed, service og lækre omgivelser er grunden hertil. Indretningen er lidt speciel uden nogen egentlig rød tråd, men det gør sig gældende over den brede linje af hoteller i Reykjavik og Island i det hele taget. Hvis du forventer smarte designerhoteller, bliver du skuffet. I øvrigt er det heller ikke hotellerne, der skal trække, men naturen og den islandske kultur. I den forbindelse kan jeg til herrerne afsløre, at islandske piger er vældigt attraktive.

Hvis du endnu ikke er helt solgt på Island, bør du læse 8 glimrende grunde, der gerne skulle overbevis dig om, at det er på tide at komme afsted. Af eksotiske rejsemål er Island et klart must. Selv har jeg til gode at besøge øen, men det ligger ikke langt ude i fremtiden, kan jeg godt slå fast.

Den Dalmatiske Kyst i Kroatien
den dalmatiske kyst i kroatien

I løbet af det seneste årti er Kroatien blevet en særdeles populær feriedestination. Og med god grund. Kroatien er en diamant med adskillige polerede sider, heriblandt den Dalmatiske Kyst. På den Dalmatiske Kyst finder du det hele. Du har alle de eksotiske elementer i form af lækre og i øvrigt hemmelige strande, krystalklart havvand, lækkert klima (om sommeren vel at mærke), kulinariske madoplevelser og lokal vin fra øen Hvar, som er en attraktiv ferieø for turister.

Det er ikke kun de eksotiske elementer, den Dalmatiske Kyst kan bryste sig af. Området besidder et natteliv, der på en eller anden måde formår at henvende sig til alle aldersgrupper. Kroatien har også en spændende kultur med seværdigheder og arkitektur i det hele taget, der bærer præg af historie og karisma. Kort sagt kommer du ikke til at kede dig på den Dalmatiske Kyst.

Et rigtigt godt argument for at vælge den Dalmatiske Kyst som årets eksotiske rejsemål er, at det er billigt. For under 1000 kroner per nat kan du bo på det 5-stjernede Hotel Excelsior i den historiske by, Dubrovnik. Foruden at nyde havudsigten og hotellets generelle luksus, har du alle interessepunkterne lige ved fingerspidserne. Tag eventuelt et kig på disse aktiviteter og seværdigheder ved den Dalmatiske Kyst.

I forlængelse af din tur til den Dalmatiske Kyst bør du også overveje at aflægge hovedstaden, Zagreb, et visit. Det en smuk by, som har utroligt meget at tilbyde.

Kotorbugten i Montenegro
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er ikke kun Kroatien, der er blevet et populært rejsemål. Interessen for landene langs kysten ved Adriaterhavet, er nemlig også ved at sprede sig til Montenegro, som du render ind i ved at følge den Dalmatiske Kyst i sydgående retning.

Den bør du følge indtil, du rammer Kotorbugten. Kotorbugten strækker sig over 87 km og er omfavnet af et helt fantastisk bjerglandskab. Blandt de mest populære aktiviteter er at sejle rundt i bugten – selvfølgelig på egen hånd. De fleste oplever Kotorbugten fra et krydstogtskib, men et andet og aldeles populært transportmiddel til formålet er en speedbåd. Kotorbugten kommer i til sin ret som eksotisk rejsemål, når dagene bruges på at farte rundt i det himmelblå og badevenlige havvand. Det er naturligvis ikke gratis at leje en speedbåd, men heldigvis er der andre spændende aktiviteter at foretage sig, hvis kontanterne måtte sidde lidt stramt. Hvis du er interesseret i Kotorbugten, bør du læse denne beretning fra Yomadic.com.

Selvom du måske ikke bor på et krydstogtskib eller sover på en lejet speedbåd, er der glimrende hoteller i Kotor, der, så at sige, er bugtens endestation. Blandt de mest interessante hoteller, er jeg nået frem til det 4-stjernede Hotel Astoria. Astoria er et boutique hotel, hvilket vil sige, at alle værelserne er unikke og dermed individuelt indrettet. Den slags hoteller kan jeg særligt godt lide, da det som regel er nemt at mærke, hvordan hotelejer og designer bag konceptet har lagt mange kræfter i. Derudover er der som oftest også en god stemning. Gør dig selv en tjeneste at kigge på hotelværelserne.

Nu hvor det handler om eksotiske rejsemål ved Kroatien og Montenegro, kan jeg lige så godt lægge det åbenbare på bordet og forslå at kombinere destinationerne.

Juvet Landscape Hotel i det nordvestlige Norge
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

På mange måder er Norge et forsømt rejsemål af os danskere. Ganske vist tager mange af os på skiferie i fjeldet, men det er ikke kun bjergrige landskaber beklædt af sne, Norge har at byde på, selvom det er tæt på. Naturen breder sig over en helvedes masse kvadratkilometer, hvorfor man kan finde lidt af hvert.

Juvet Landscape Hotel ligger i det nordlige Norge og er anerkendt som et af de mest eksotiske rejsemål i det nordlige Europa. Og det er jo ret imponerende i og med det kun er et hotel. Det er dog også et ret imponerende hotel af slagsen. Baggrunden for opførelsen af hotellet var, at man ville bevise, at moderne menneskeskabt arkitektur sagtens kan arbejde sammen med den rå, urørte og sceniske natur. Ligeledes er hensigten også at give gæsterne en helt unik oplevelse af at være en naturlig del af denne rå natur trods et luksuriøst indeklima. Hotellet består af i alt 28 individuelt beliggende hytter, hvor fælles for dem alle er, at de har deres egen unikke udsigt og indretning.

Det er ikke gratis at bo på Juvet Landscape Hotel. I hvert fald ikke hvis man rejser med andre end sig selv. I stedet for en værelsespris, er prisen per person. Skal det være et romantisk getaway med fruen kan du se frem til 2 x 1550 norske kroner per nat for et dobbeltværelse.

Jeg er selv blandt de danskere, der har forsømt Norge som rejsemål, hvorfor jeg snart må afsted. I en sådan anledning ville det ikke være tosset at besøge Juvet Landscape Hotel. Du kommer jo ikke meget tættere på at være en naturglad Christopher McCandless fra filmen Into the Wild – men uden at skulle bo i en bus.

Det er forresten ikke spor svært at finde hen til stedet. Det er blot en flyvemaskine til Ålesund og en times kørsel.

Oplev Algarvekysten i Portugal
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Algarvekysten i Portugal har potentiale til at være en af de mest eksotiske rejsemål i Europa. På mange måder er Algarvekysten en undervurderet feriedestination. Jeg synes, det er sjældent man hører om folk tage på ferie i Portugal for ikke at tale om Algarvekysten. Undervurderet eller ej, er det i hvert fald et fantastisk rejsemål, hvor klima, hav, natur og gastronomi går op i en højere enhed.

Jeg har været så privilegeret selv at have besøgt Algarvekysten, hvor jeg kan fortælle at de positive oplevelser derfra, står lysende klare i min erindring. Jeg kan eksempelvis huske en sejltur i en lille motordrevet jolle, hvor vi på stribe besøgte de helt specielle og i øvrigt smukke grotter, som man ovenikøbet kan sejle ind i. Her finder man ligeledes nogle af de mest alternative omend utrolige strande gemt inde i grotter. Det er en helt særlig oplevelse, alle bør få.

Men hvor på Algarvekysten tager man hen? Kysten strækker sig jo over 200 km. Der er ingen tvivl om, at Algarvekysten er et rejsemål primært henvendt til et par turtelduer med sine mange små ensomme, men romantiske kystbyer. Her er Tavira, Sagres og Faro blandt de mest lokale og uspolerede byer.

Starter du på Europas sydvestligste punkt ved Sagres, er det begrænset, hvad der er af hoteller at vælge mellem. Hvis du spørger mig, er der derfor ikke andre udveje end at booke sig ind på Martinhal Sagres Beach Resort & Hotel. Det er formidabel luksus med ugeneret havudsigt med mindre end 500 meter til udkigspunktet hævet 30-40 meter over jorden på klippeformationen, som er fundamentet, Sagres ligger på. Hvis Algarvekysten skal opleves, kan du lige så godt gøre det med stil, ikke sandt?

Følger du Algarvekysten i østgående retning, vil du ramme Faro efter godt 120 km. I Faro, hvor du garanteret også vil ankomme med fly, er der rigeligt med spændende aktiviteter at foretage sig. Besøg den gamle by, katedralen og ikke mindst Ilha Deserta, som er blandt de flotteste strande på Algarvekysten. Hvad angår en madras at sove på, kan jeg på det højeste anbefale det 4-stjernede Pousada Palacio de Estoi – Monument Hotel & SLH. Det er luksuriøse omgivelser pakket ind i historisk arkitektur. Og så er det til at betale.

I Tavira bør du booke dig ind på det charmerende Pousada Convento de Tavira. En overnatning på sådan et 5-stjernet hotel svinger mellem 800 til 1400 kr alt efter sæson.

For brugervenlighedens skyld, kan du tage et kig på den anbefalede rute. Der er naturligvis mange andre ting at se og foretage sig ved Algarvekysten, men du skal også have lov til selv at lave lidt research. Er du ikke den bedste researcher af de eksotiske rejsemål, skal du ikke snydes for denne rejseguide til Algarvekysten.

Mangler du mere inspiration til din Algarve-rejse? Vi har selv rejst rundt i området, som vi har dokumenteret i følgende videoer (vi synes selv, de er underholdende):

Neuschwanstein slottet i det sydlige Tysklandeksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Ganske vist, er det de færreste, som forbinder Tyskland med eksotiske rejsemål. For de langt de fleste af os danskere er Tyskland et land, man kører igennem. Hurtigt. Alligevel er der et par rejsemål, der er værd at besøge og som jeg personligt vil kategorisere som eksotiske. En af dem er Neuschwanstein slottet i det sydlige Tyskland og årsagen til denne kategorisering er jo nem at få øje, når vi kigger på billedteaseren.

Jeg tror ikke rigtigt, at det er muligt at finde omgivelser, der lægger sig tættere op ad den klassiske tegnefilm, Skønheden og Udyret. Desværre er det ikke muligt at bo på selve slottet, da det fungerer som en turistattraktion med rundvisning. Men vil man egentligt ikke hellere kigge på slottet frem for at bo inde i det? I så fald er der flere muligheder for at få sig et par komfortable overnatninger. Neuschwanstein Hotel er en af dem. Fra dette 4-stjernede hotel med skøn omkringliggende natur, kan du ligeledes nyde en ugeneret udsigt til det magiske slot.

Af billigere, men udmærkede alternativer er Hotel König Ludwig II. For lidt mere end 500 kroner, kan du sove i fine omgivelser blot 3 km fra slottet.

Neuschwanstein slottet er ikke et sted, du gider være alt for længe, hvorfor det ville give god mening at kombinere et besøg med en tur til alperne. Om sommeren, som i øvrigt er den bedste tid på året at besøge slottet, er hikingture ligeledes en oplagt og ikke mindst eksotisk oplevelse at give sig selv.

Monte Carlo – superluksus på få kvadratmeter
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er muligt, at Monte Carlo er den primære del af verdens mindst land, Monaco med sine blot 2 kvadratkilometer. Til gengæld er arealet genstand for alverdens rigdom. Monte Carlo er stedet, hvor kendisser og supervelhavere holder ferie og gerne på deres enorme superyachts. For os almindeligt fattige, kan det virke utiltalende med den slags materialistiske fråds, men faktisk er Monte Carlo på mange måder et sted for alle.

Selvfølgelig er det dyrt, men sådan er det de fleste steder langs den franske riviera. Årsagen til at Monte Carlo har kvalificeret sig til listen af eksotiske rejsemål er en kombination af flere ting. For det første er det et sted, man bare bliver nødt til at se. Lige fra lystbådehavnen, Monte Carlo Casino til en vanvittig bilpark og Hollywood-typer, der gør people watching særdeles underholdende, er det ikke svært at blive fascineret af stedet. Monte Carlo er også stedet, hvor man skal give sig de hersens once-in-a-lifetime oplevelser.

Heriblandt kunne man bo på det verdenskendte Hôtel de Paris, hvor en overnatning snildt render op i 15.000 kroner for en overnatning i højsæsonen. Skulle man flotte sig sådan en grad, ville det næsten også være synd ikke at sætte sig til bords i hotellets michelinrestaurant, Alain Ducasse. Alternativt kan du tage elevatoren op på 8. sal, hvor hotellets anden og lidt mindre kostbare restaurant, Le Grill, ligger. Jeg har tilfældigvis selv spist her og kan fortælle, at det den dag i dag stadig er den største oplevelse i mit liv, hvad angår restaurationsbesøg. Det skyldtes ikke maden i særdeleshed, men kombinationen af det hele. Udsigten til lystbådehavnen, fremragende rødvin, cognac med cigar, en dejlig lun aftenbrise, tusmørket, fyrværkeri og selvfølgelig herlig gastronomi.

Monte Carlo er ikke blandt eksotiske rejsemål, man opholder sig ved længere tid af gangen. Heldigvis er der rigeligt med andre ligeledes eksotiske områder i nærheden, som er mere end værd at besøge. Her kan jeg lynhurtigt nævne Villefranche-sur-Mer, Nice og Cannes.

Smukke Santorini i Grækenland

eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Af eksotiske rejsemål i Europa, er græske Santorini formentligt numero uno. Det er svært at forestille sig mere eksotiske og indbydende omgivelser. Måske ringer Santorini ikke nogen klokke, men du har garanteret set en masse billeder, du ved, hvor samtlige bygninger er kridhvide i minimalistisk, men tiltalende arkitektur.

Santorini er forbundet med rendyrket nydelse og afslapning. Det er bragende solskin, ubegribelig smukke udsigter og iskold rosé, som er grundpillerne bag stedet. Hvis du har mødt den eneste ene og har intentioner om at demonstrere din kærlighed, kan du være stensikker på, at Santorini ikke vil skuffe. I den forbindelse kan jeg i øvrigt lige give et praj, hvad angår logi. Af uransagelige årsager har jeg endnu ikke haft lejlighed til at besøge det græske paradis. Alligevel er jeg mere end velbevandret i forhold til hvilke hoteller, der er værd at bo på.

Hotelmæssigt finder du toppen af poppen på Celestia Grand, hvor du har de klassiske private villaer med ugeneret udsigt og selvfølgelig egen terrasse. Jeg kan dog godt afsløre, at det er pikkehamrende dyrt trods sine “blot” fire stjerner. I højsæsonen kan en overnatning snildt skamfere dig for 5-6.000 kroner.

I det hele taget er Santorini en eksklusiv og dyr fornøjelse. Derfor anbefaler jeg også, at man tager et kig på hvilke muligheder, der er på Airbnb. Der er væsentligt billigere muligheder, men hvor luksus snildt er i samme klasse. Bestiller du i øvrigt en rejse via mit personlige Airbnb link, sparer du hele 134 kroner på din rejse. Det svarer jo til at have en iskold flaske rosé stående klar i soveværelset ved ankomst. I øvrigt en rigtig god én af slagsen, hvis du har købt til supermarkedspris.

Selvom Santorini er synonymt med luksuriøs afslapning, er der naturligvis også ting at foretage sig. Det finder du en uddybende beskrivelse af hos min kollega, Davidsbeenhere.com.

Eksotiske rejsemål i Nordamerika

Fra Europa tager vi en flyvemaskine godt og vel 9-10 timer vest på, hvor vi lander i midten af Nordamerika. Turen går nemlig til eksotiske rejsemål i de tre forskellige lande, som Nordamerika som bekendt består af. Skulle du være i tvivl, kan jeg afsløre af de tre lande er hhv. Canada, USA og Mexico. Ja, du troede garanteret af Mexico var en del af Mellemamerika, men sådan ligger landet altså ikke.

USA er blandt danskernes mest populære rejsemål, men som oftest går turen altid til de åbenlyse destinationer som New York og Los Angeles. Det synes jeg er lidt for trivielt, om end du garanteret kender de fleste af dem. Før vi når til eksotiske rejsemål i Guds eget land, starter vi i Canada, som er et ret undervurderet rejsemål.

Free Spirit Spheres i naturskønne Canada
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det bærer dette billede vel også præg af. Hvornår har du sidst set en rund træhytte midt inde i den Nordamerikanske jungle? Dog skal vi ikke særligt langt nord på i det til tider fransktalende land. Faktisk skal vi ikke mere end om på den anden side af grænsen, hvor Seattle ligger. Her finder vi Vancouver, som er kendt for sin forrygende kombination af enestående natur, sydende storbyliv og i det hele taget talløse muligheder for uforglemmelige oplevelser.

Blandt uforglemmelige oplevelser i Vancouver-omegn, finder du Free Spirit Spheres. Free Spirit Spheres er et luksuriøst tree hotel med formålet at give en uforglemmelig oplevelse i en af jordens flotteste og mest frodige regnskove samtidig med relativt luksuriøse, men naturlige omgivelser. Hotellets hytter ligger nemlig individuelt placeret som en integreret del af naturen. Jeg kan ikke forestille mig en mere eksotisk oplevelse, som ikke indebærer sandstrande og bragende sol. Dog anbefales det at tage afsted i sommermånederne, da Vancouver er bidende koldt om vinteren.

Free Spirit Spheres tilbyder et univers, der appellerer til ens indre legebarn. Det er et af jordens mest unikke og alternative hoteller, som bør figurere på din bucket list.

Tag eventuelt et kig på videoen, der giver et bedre billede af det alternative hotel. I stedet for de trivielle bryllupsrejsedestinationer, ville det så ikke være lidt mere interessant at bo i en træhytte i Canada? Vi kan sgu altid tage til Malaysia og Thailand.

Key West – sol, sommer og kultur
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

På det sydligste punkt i USA, finder man tropiske Key West. Key West ligger cirka 180 kilometers kørsel fra Miami og selvom det engang var en isoleret ø, er det i dag muligt at køre derhen på en lang i øvrigt meget smuk motorvejsbro, der ligger midt i vandet. Selve turen derhen er besøget værd. Det er en helt speciel oplevelse at køre fra ø til ø, som man møder på vejen dertil bundet sammen af netop motorvejen.

Bortset fra øens tropiske klima og dermed næsten altid gode vejr er Key West et samlingspunkt for kultur, du givetvis aldrig har oplevet før. Key West er kendt for sin farverige og venlige befolkning, der lever livet, nøjagtigt som det passer dem. Du kan finde bøssebarer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem, men på en underholdende og relativt sober måde. Key West er dog mere end bøssebarer. Bortset fra en venlig og spraglet befolkning er der rig mulighed for at få en på opleveren.

Key West er kendt for at tilbyde suveræne kulinariske oplevelser, hvor eksotiske omgivelser ikke just skader dette faktum. I forlængelse af den spraglede befolkning er people watching selvsagt også en turistattraktion i sig selv. Heldigvis kan du også slå dig løs med sportslige aktiviteter hvad end det er diverse vandsportsgrene eller eksotiske cykelture.

Blandt eksotiske rejsemål er Key West ikke i den billige ende, hvilket har en del at gøre med den i øjeblikket stærke dollar. Til gengæld er flybilletterne billige. Er du dog stålsat på at besøge Amerikas eksotiske sydspids, skal du ikke snydes for min personlige anbefaling i forhold til hotelophold. Her er Southernmost Beach Resort klart et besøg værd. Det er som at træde ind i en tidslomme i 60’erne, hvor livet bestod af kærlighed og iskolde Piña Coladas.

Key West er klart et besøg værd, hvor 4-5 dage som regel er rigeligt. Du kunne overveje at kombinere sådan et eksotisk rejsemål med Miami Beach og Florida’s vestkyst, hvor Sarasota blandt andet er et dejligt sted at dase på stranden ud til den Mexikanske Gulf.

Yellowstone National Park i USA
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Hvis du har læst med hertil, har vi allerede slået fast at naturen er den primære årsag til, at et rejsemål får en deklaration som eksotisk. Og det behøver ikke være natur a la sandstrande. Smuk natur er i sig selv eksotisk. Og det kommer i særdeleshed til udtryk ved Yellowstone National Park, hvor det ikke ville være forkert at titulere området som et af jordens mest imponerende. Tag nu bare et kig på ovenstående billede, hvor ikke engang den mest avancerede lavalampe kan være med i farve eller form.

Foruden at være verdens første nationalpark er Yellowstone også det sted i verden, hvor totredjedele af samtlige gejsere har hjemme. Yellowstone National Park er fænomenal natur rigt på dyreliv og underjordiske vulkaner, der giver en følelse af overvældelse. Overvældelse over at være en del af et mysterie, som mennesket på ingen måde har løst. Men smukt er det.

Der er flere måder at besøge Yellowstone National Park. Du kan tage på guidede udflugter, der strækker sig over flere dage, men mange turister besøger også parken på egen hånd. Her anbefales det dog at gøre sit hjemmearbejde ordentligt.

For at få et reelt billede af hvad Yellowstone National Park egentligt er for noget, bør du tage et kig på følgende video, der illustrerer den helt specielle natur. Husk at vælge højeste opløsning.

National Geographic har også disket op med par gode råd til turister med Yellowstone National Park som destination.

En tilbagelænet tilværelse i Mission Beach, San Diego
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

I 2013 gik sommerferien til San Diego og lige siden har jeg tigget mig selv om at tage tilbage. Af eksotiske rejsemål virkede stedet nemlig som det ultimative af slagsen. San Diego har alt. Alt.

Men er San Diego ikke bare en storby ligesom alle mulige andre? Jo, garanteret hvis du tager udgangspunkt i downtown, men der hvor byen bliver interessant, er når du forlader den tætte trafik og de høje bygninger til fordel for sandstrande, surferliv og behageligt solskin. Pludselig er San Diego transformeret til et eksotisk rejsemål med smukke solbrune piger og, til kvinderne, veltrænede surferfyre, hvor jeg godt nok ikke kan garantere for intelligensniveauet. Bygningerne er små, unikke og uformelle bungalows, der bærer præg af en beundringsværdig og afslappet livsstil – måske for afslappet, vil nogen mene. Her sidder folk og læser bøger, drikker et par øl og hygger. Folk virker glade og stemningen er ligeledes afslappet og nede på jorden.

Foruden strandlivet og smukke mennesker er Mission Beach rig på spændende restauranter og alternativ shopping, der appellerer til ens indre surfer dude.

En af de fede ting ved den eksotiske tilværelse ved Mission Beach er, at man kan køre hvorhen det skal være for luftforandringens skyld. Vil du shoppe, finder du et bredere udvalg downtown. Vil du se smukke huse og drømme dig væk til en velhavende vestkystslivsstil i Amerika, kan du køre (og for de friske) gå til La Jolla.

Har man rigeligt med tid på hånden er der seks timers kørsel til Las Vegas og tre til Los Angeles. Eller hvad med Mexico? Berygtede Tijuana ligger blot 20 minutters kørsel fra Mission Beach. Spørgsmålet er, om du tør besøge stedet?

San Diego har som sagt det hele, hvorfor jeg ikke kan anbefale stedet nok. Dog er jeg ikke overbevist om, at mine forældre eksempelvis ville bryde sig pokkers meget om stedet. San Diego og Mission Beach i særdeleshed er umiddelbart for det yngre publikum eller som minimum folk, der sætter pris på strandlivet og ekstraordinært uformel slapning, der på ingen måde er flashy.

I forhold til indlogering, er du nødt til at bo på Catamaran Resort Hotel & Spa. Her boede havde jeg glæden af seks dages kanon luksus, der i øvrigt var ganske betaleligt. Jeg gav omkring 4500 kroner for opholdet, men ramte vistnok også et godt tilbud. Uanset hvad er det stedet, man skal bo ved Mission Beach. Glem Airbnb lige i forhold til dette område. Det er ikke til at betale og value-for-money er håbløs. Om ikke andet var det konklusionen på min egen research.

Godt tip: booker du et værelse på Catamaran, skal du spørge pænt om et værelse ud til bugten. Hvis du ikke har den store erfaring med hvordan, du får en gratis opgradering af hotelværelset, kan jeg henvise til min simple guide.

Det bedste hotel i San Diego

Siden mit San Diego besøg i 2013 vendte jeg fornyligt tilbage. Helt præcist var det i maj, 2017. Denne gang boede jeg på et andet hotel, som jeg må erkende, er bedre end Catamaran. Umiddelbart er det også det bedste hotel i området.

Men hvad hedder det?

San Diego Hilton Resort.

Det var sindssygt lækkert på den helt rigtige San Diego facon. I San Diego er der nemlig ikke ret meget som er rendyrket og fejlfri luksus. Det er luksus med skår i, men det gør ikke noget. Bare fordi badeværelset ikke er helt up to date eller malingen på væggen stammer fra slutningen af halvfemserne, spiller det hele alligevel.

Vi havde en suite på San Diego Hilton Resort, som bogstaveligt ikke kunne være bedre. Hvis du vil overbevises 100%, kan du med fordel se, hvor luksuriøst, men samtidig laid back, vores ophold var.

Gud, hvor jeg egentligt savner det sted.

Grand Canyon – måske verdens smukkeste syn

grand canyon

Det giver lidt sig selv. Grand Canyon er selvfølgelig med på listen over eksotiske rejsemål, du aldrig glemmer. Det er nemlig et af hvis ikke det mest imponerende sted i verden, hvad angår uovertruffen rå natur. Grand Canyon er stedet, hvor det som fuldvoksen mand er tilladt at græde. Hvis ikke man må fælde en tåre her, jamen hvor er det så tilladt at vise følelser?

Rigtigt mange har allerede været en tur forbi Grand Canyon, men skulle du stadig have turen til gode, kan jeg anbefale at vælge den eksklusive og – efter min mening – eneste rigtige måde at opleve stedet på. Det er selvfølgelig at tage en helikopter. Der er ikke andre transportmidler, som giver en bedre visuel oplevelse. Sådan en helikopter kan man eksempelvis tage fra Las Vegas og det koster vist ikke mere end et par tusinde kroner per næse. Så kan du altså nyde natur om dagen og gamble om aftenen.

Det er forresten skide billigt at flyve til Vegas med en returbillet til 4000 kroner. Beslutter du dig for at slå dig ned i spillebulen, kan jeg anbefale Trump International Hotel. Det er skide lækkert med store værelser og den klassiske udsigt til The Strip

Atlantis på Bahamas – et ægte Disneyland
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Egentligt er det vel de Caribiske Øer, men ifølge Google er Bahamas geografisk set en del af Nordamerika. Ikke desto mindre er det en hamrende eksotisk destination, som i høj grad lever op til forestillingen om et ægte Disneyland. Bahamas er nemlig lige nøjagtigt et drømmeunivers, hvis altså du har penge med hjemmefra.

Atlantis på Bahamas er et af de bedste bud på eksotiske rejsemål, hvor der er sørget for det hele. Du skal ikke tænke på noget som helst i den praktiske afdeling, men sådan set bare dukke op til check-in. Herfra kan du lægge dig ned på stranden og lade dig varte op af service-folk i hoved og røv.

Lad dig imponere af hotellets enorme areal og ikke mindst majestætiske omgivelser. Der er casino, natklubber, restauranter, eksotisk badeland man rent faktisk gider bruge, lækre strande, vandsport og i det hele taget alt hvad det gode liv rummer. Jeg har selv været på hotellet, hvorfor jeg kan stå inde for de mange aktiviteter. Det er den ultimative destination, hvis det handler om at få kulør og være i sit rette element uden forpligtelser og daglige gøremål.

Hvis du ikke er overbevist om, at du vil kunne få tiden til at gå Atlantis, kan du tage et kig på denne liste, der giver et fint overblik over, hvor meget der rent faktisk er at foretage sig.

PS: Hvis du har en helvedes masse penge til rådighed, kan du ligeså godt leje Michael Jackson-suiten. Kigger du på billedet foroven, er det overgangen, der binder de to bygninger sammen. Den koster vistnok i omegnen af 30-40.000 kroner per nat.

Playa del Carmen – drik Coronaer med stileksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Sætter vi os på en flyver i vest-sydvestgående retning, rammer vi den Mexikanske østkyst, som er område for en række populære og eksotiske rejsemål. Et af dem er Cancún, men hvis ferien i mindre grad skal være præget af en lidt mere eksklusive atmosfære end Sunny Beach, tager du bilen 50 km sydpå langs kysten, hvor Play del Carmen har adresse.

Playa del Carmen har ry for at være et eksklusivt rejsemål, hvor velhavere slår sig ned, når sol, god mad og luksuriøse omgivelser skal indtages. Dog er Playa del Carmen ikke nogen Mexikansk udgave af St. Tropez, hvorfor publikum på offentlige arealer selvfølgelig er blandet. Playa del Carmen er blandt eksotiske rejsemål, hvor du får det, du kommer efter. Alt er behageligt og rart og at skulle sætte en finger ved noget negativt, er som regel en udfordring.

Du kan pløje den ene Corona efter den anden ned, æde dig småkvabset i den lokale, men selvfølgeligt forskelligartede gastronomi og på en af natklubberne med lidt held score en Mexikansk kvinde med langt mørkt hår, fyldige læber og gebrokkent engelsk. Omvendt har Playa del Carmen masser af kultur at byde på for ikke at tale om generelle aktiviteter.

Blandt de bedste steder at slå sig ned i Playa del Carmen er luksushotellet Royal Hideaway Playacar Resort. Hotellet er All Inclusive (and you know what that means, riiiight?) og kun for voksne, hvilket i sig selv er grund nok til at lægge en reservation. Hvis der er noget, man ikke orker som eksempelvis nyforelsket kærestepar, er det skrigende unger med armvinger og små mexikanere forklædt som store lyserøde bamser til børnenes fornøjelse. En overnatning står i godt 2000 kroner, men det er inklusiv mad og drikke. Normalt er jeg ikke tilhænger af All Inclusive, men går man efter de luksuriøse udbyder heraf, kan det faktisk være ganske udmærket.

Eksotiske rejsemål i Mellemamerika

Af en eller anden årsag er det utroligt sjældent, vi danskere drager til Mellemamerika. Jeg kan ikke komme på mere end et par stykker af mine venner og bekendte, der har været en tur i Panama, Costa Rica og hvad landene ellers hedder. Og det er lidt fjollet, da Mellemamerika er smækfyldt med eksotiske rejsemål. Derudover er det også billigt at holde ferie, da landene stadig er relativt uspolerede. Ikke nok med at man kan holde ferie i eksotiske omgivelser, er det også begrænset med turister og endda billigt? Lyder ikke så tosset, vel?

Det Mellemamerika har at byde på er som udgangspunkt bountystrande og smuk natur. Har du derfor en forestilling om, at du skal være superkulturel og se alle mulige spændende seværdigheder, bliver du formentligt skuffet. Jeg har fundet tre fine eksempler på eksotiske rejsemål i Mellemamerika, der sidder lige i skabet. I hvert fald hvis jeg selv skal sige det.

Symmetrisk naturskønhed i Uvita, Costa Rica
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Uvita i Costa Rice er en lille uspoleret juvel, der gemmer sig på Costa Rica’s vestkyst ud mod Stillehavet. Og det kan på mange måder forekomme utroligt, at det ikke er blevet til et overrendt turisthelvede for længst med all-inclusive resorts, bamseklubber for børn og middelmådige all you can eat restauranter med solskoldede gæster fra de skandinaviske lande.

Den umiddelbare forklaring er givetvis, at de fleste rejsemålssøgende har en forkert opfattelse af stedet, som allerede starter med fordomme overfor selve landet.

“Jamen er Costa Rica ikke bare sådan en fattig jungle?” og “Er det ikke farligt at tage sådan nogle steder hen?”. Altså fordomme baseret på klassisk ignorance. Og det er jo på mange måder skide dejligt, da stedet dermed bevarer sin autencitet og uspolerede skønhed – kig bare på billedet.

Vælger man Uvita som det eksotiske rejsemål, der skal udforskes, er der heldigvis rigeligt med aktiviteter at foretage sig, men vær opmærksom på at aktiviteterne tager udgangspunkt i den fantastiske natur. Det synes jeg personligt er langt sjovere end menneskeskabte monumenter og fine, men alligevel trivielle templer. Foruden den svært attraktive strand, Playa Uvita, kan du tage på opdagelsesrejse i junglen og blandt andet støde ind i Uvita Waterfall. Ligeledes kan du ride på heste langs stranden, køre off-road ATV, dyrke diverse grene inden for surfing, dykke, se hvaler og delfiner og så videre og så videre.

Når du vælger et rejsemål som Uvita, skal du forberede dig på, at det handler om natur i sin reneste og uspolerede form. Og så kan du selvfølgelig være sikker på at kunne kombinere det med luksus i form af kost og logi. Her kan jeg i særdeleshed anbefale det charmerende Oxygen Jungle Villas, som består af blot 12 individuelle hytter omgivet af junglen, men selvfølgelig med smuk udsigt til Stillehavet. Det er luksus på et højt niveau, men uden det bliver prætentiøst. Det harmonerer perfekt med Uvita og hvad området står for. Det er i øvrigt til at betale. For en uge i juni måned skal du ikke af med mere end godt 11 af de lange. Det kan ikke gøres billigere, hvis man er interesseret i at bo godt og autentisk, uden det bliver for autentisk.

Det Store Blå Hul i Belize – dykkernes paradis

eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

De fleste af os kender ikke ret meget til Belize andet end at Walter White sendte Mike på en “permanent ferie” dertil. Du kan godt huske scenen, ikke?

Anyway, det skal ikke handle om Breaking Bad og underholdende metaforer. Det skal handle om Belize som eksotisk rejsemål, for ligesom Costa Rica har en masse at byde på, gemmer Belize på en masse spændende oplevelser. En af dem er The Great Blue Hole (og for danskerne med ringe engelskkundskaber, Det Store Blå Hul). Hullet er et kæmpe cirkulært jordfaldshul under vandet, som ovenfra giver en helt unik visuel oplevelse med sin dybe blå farve omringet af koralrev og hele paletten af blå nuancer, hvor selv farvekortene nede i Flügger ikke kan være med.

Som udgangspunkt er The Great Blue Hole primært en destination for turister, der holder af at dykke. Eftersigende skulle det nemlig være smukkere under overfladen, hvilket kan være lidt svært at tro på. Jeg er heller ikke helt enig, men du kan tage et kig på denne dykkeroptagelse fra stedet.

Det Store Blå Hul i Belize er værd at besøge, selvom du ikke dykker. Du kunne garanteret godt sætte dig ind i det eksotiske ved at tage en vandflyver fra fastlandet og indtage den vanvittige udsigt fra fugleperspektiv.

Belize har dog mere at byde på end et jordfaldshul under havoverfladen. Tag et kig på følgende 10 grunde til at besøge Belize, som illustrerer hvorfor Belize mere end kvalificerer sig som eksotisk rejsemål. Belize er i øvrigt et lille land rent geografisk, hvorfor det er muligt at køre landet tyndt for oplevelser. I forhold til steder, hvor det er godt at bo, skulle San Pedro være ret fantastisk.

San Pedro er en lille halvø omfavnet af krystalklart badevand og hvide sandstrande. I den anledning kunne du overveje at checke ind på Matachica Beach Resort, som bogstaveligt talt ligger på stranden med hytter og bungalows, der sikrer privatliv og en følelse af “den øde palmelivsstil”.

Shoal Bay på Anguilla – drik rom punch til du falder om

eksotiske rejsemål

Det er sikkert de færreste, som nogensinde har hørt om Anguilla. Det skyldes nok ikke udelukkende, at vi ikke fulgte med i geografitimerne. Anguilla er nemlig et forbandet lille land, der gemmer sig helt ude på kanten af de Caribiske øer. Landet er ikke meget større end Fanø, men har en del mere at byde på, i hvert fald når det handler om eksotiske rejsemål.

Det er nok nemmere, hvis vi lige tager et hurtigt kig på Maps.

På selve paradisøen hopper vi let og elegant op på den nordlige del, hvor Shoal Bay gemmer sig. Det er netop her Anguilla som det eksotiske rejsemål, øen er, kommer til sin ret. Her kan du forvente nogle af verdens absolut smukkeste strande med sandstrande så hvide, at selv Jonni Hansen ville blive forarget.

Anguilla og Shoal Bay i særdeleshed er definitionen på eksotiske rejsemål. Sol, sommer, sandstrande, ukristeligt lækkert badevand, gode drinks og kærlighed i rige mængder, er nøjagtigt hvad du finder her. Ved Shoal Bay og Anguilla i det hele taget, finder du mere end 100 restauranter, hvor det generelle niveau er ganske højt. Anguilla er også øen, hvor du finder verdens bedste rom punch og mange forskellige fortolkninger heraf. Anguilla er også øen, hvor du finder live musik, der matcher omgivelserne. Derudover finder du naturligvis også diverse bådture langs kysten, hvor du kan opleve havets rige dyreliv, men også sætte pris på den natur i det hele taget, som omfavner dig.

Men hvor skal man bo ved Shoal Bay?

Et af de helt nye hoteller, der virkeligt trækker tænder ud, er det 5-stjernede Zemi Beach House Resort & Spa, der ligger smack bang ud til havet og den glødende smukke solnedgang. Til prisen er det ikke rigtigt muligt at komme i nærheden af et bedre sted at nyde øen, rommen og naturen i det hele taget.

Eksotiske rejsemål i Sydamerika

Nu hvor det handler om eksotiske rejsemål, kan vi selvfølgelig ikke se bort fra Sydamerika. Her gemmer der sig nogle af de mest historiske rejsemål, som ikke findes andre steder.

Ligesom Mellemamerika er et relativt overset rejsemål for danskere, er Sydamerika også. Det skyldes igen alle de præinstallerede opfattelser og holdninger, man har fået som følge af nyhederne og det verdensbillede, vi er vokset op med. Jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at jeg selv har en masse negative forestillinger om Sydamerika og jeg har endnu til gode at besøge kontinentet. For er det ikke farligt? Bliver man ikke kidnappet i Brasilien? Myrdet i Colombia? Røvet i Peru? Ikke rigtigt nej. Ligesom New York, Chicago, Los Angeles og København for den sags skyld har områder, som turister og endda lokale bør holde sig fra, gør det samme sig gældende i Sydamerika. Og følger man anvisningerne sker der sjældent noget. Sådan har jeg ændret mit mindset, hvorfor jeg ikke kan vente med at besøge Bogota i Colombia, Rio de Janeiro i Brasilien og Santiago i Chile.

Vi skal dog hverken til Bogota, Rio eller Santiago i denne omgang. Selvom Rio anses som et ganske eksotisk rejsemål, kan det ikke hamle op med den håndfuld, jeg har håndplukket.

Galapagosøerne – vanvittig natur og fauna
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er stedet, hvor Charles Darwin udviklede sin berømte evolutionsteori, hvilket i sig selv gør Galapagosøerne til et oplagt rejsemål. Dog er det ikke i så høj grad Darwins skyld, at mange tager dertil, som det er det faktum, at naturen er ufattelig smuk og helt usammenlignelig med noget andet sted i verden.

Galapagosøerne har en natur og et dyreliv som ingen andre steder i verden. Det skyldes, at mennesket har været i stand til ikke at sætte sit grimme fodaftryk, som det har for vane. Alligevel er det et populært rejsemål, da det kombinerer de klassiske elementer fra eksotiske rejsemål med unikke oplevelser og eventyr, hvor det selvfølgelig er dyrelivet, der er grundlaget.

Du kan svømme med søløver, sæler, delfiner og kæmpeskildpadder. Du kan kigge ned i vulkaner og se lava i virkeligheden.  Du kan tage hen til hemmelige ministrande og laguner omgivet af klipper med pangfarver i form af eksotiske fuglearter. Galapagosøerne er måske det mest interessante eksotiske rejsemål.

Selvom Galapagosøerne om nogen er et eksotisk rejsemål, er det ikke et sted man tager hen for de luksuriøse omgivelsers skyld. Dog er der selvfølgelig et par glimrende steder at slå sig ned. Et af dem er Iguana Crossing som blot har 14 værelser, der fås med enten havudsigt eller bjerglandskab i baghaven. Hotellet ligger relativt tæt på lufthavnen, hvorfor det er en leg at komme dertil. Vælger du naboøen, kan det hurtigt blive en lang og bøvlet rejse, selvom du er på øen.

Vælger du at tage til Galapagosøerne, bør du benytte dig af muligheden for at besøge Ecuador, som faktisk er landet, de eksotiske øer hører til. Blandt andet skulle hovedstaden Quito være et besøg værd. Du kan tage et kig på denne guide, som har en del guldkorn både til øerne og fastlandet.

Den smukke Atacamaørken i Chile
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Vidste du, at Chile er verdens længste land? Med sine 4270 kilometer fra nord til syd er der faktisk ikke andre lande, der kan være med. Det er dog ikke derfor, at Chile er med på kortet over eksotiske rejsemål. Derimod er det Atacamaørkenen, som er anledningen. Atacamaørkenen er nemlig et ret specielt sted, som ikke rigtigt kan sammenlignes med noget andet på moders jords overflade. Atacamaørkenen har faktisk ry for sit Mars-agtige landskab med røde klippeformationer, der spejles i den dybe blå himmel. En himmel som er kåret til verdens klareste og mest blå himmel, hvorfor det ligeledes er et fantastisk sted at lade sig imponere af Mælkevejen, som er synlig for det blotte øje.

Atacamaørkenen er et anderledes rejsemål, da det trods alt er en ørken. Du kan dog være sikker på ikke at komme til at kede dig ihjel. En af de oplagte oplevelser er at vandre igennem det kuperede ørkenlandskab omgivet af en slående stilhed, der kun afbrydes af briser og knitrende sand. Kan du forestille dig noget smukkere?

atacamaørkenen eksotiske rejsemål

Sådan kan Atacamaørkenen se ud. Billedet er taget af mit idol Tycho.

For at holde det eksotisk i traditionel forstand, er det særligt ét hotel, som er helt suverænt, men også ustyrligt dyrt. Det er Alto Atacama Desert Lodge & Spa, der ligger ved San Pedro, som er hovedpulsåren for ørkenvandrende turister. Det indledende billede er i øvrigt også fra dette hotel. Du bør gøre dig selv en tjeneste at se billederne igennem. Det er ret fantastisk. Som sagt er det dyrt, men helt præcist hvor dyrt? Tjo, for tre nætter i maj på et standard-dobbeltværelse skal du af med knap 24.000 kroner. Det er mange penge, men omvendt er det også en oplevelse for livet, der formentligt ikke behøver opleves mere end en enkelt gang.

Punta del Este i Uruguay
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Punta del Este ligger i Uruguay på den sydlige halvkugle. Det betyder, at dette rejsemål er knap eksotisk, når det er sommer i Danmark. Det betyder nemlig, at det er sommer i Uruguay. Til gengæld har du pludselig et eksotisk rejsemål på hånden, der gerne skulle være lidt mere appellerende end den sædvanlige ski- og drukferie til Val Thorens.

Punta del Este er blevet et eftertragtet rejsemål og i øvrigt Sydamerikas svar på Frankrigs St. Tropez og Hamptons i USA. Her støder man ind i brasilianske og argentinske rigmænd med hurtige biler og latterlige yachts, men noget vigtigere lange mørkhårede kvinder med de rette former, som i øvrigt elsker lyshårede mænd fra Skandinavien. Fra december til februar kan man opleve, hvordan et velhavende sydamerikansk samfund tager sig ud, når det handler om at more sig. Trods sammenligningen med St. Tropez og Hamptons er det alligevel noget billigere at holde ferie i Punta del Este.

Skal man et par single fyre afsted, kan man få et værelse på Conrad Punta Del Este Resort & Casino for en tusse per nat. Her skulle der være mere end nok at tage fat i, hvad angår natklubber, gambling og villige kvinder, der bare vil have det sjovt.

Er man mere til rolige omgivelser uden alt for meget tjubang, er Serena Hotel anbefalelsesværdigt med en overnatningspris, der er til at betale.

Punta del Este er et interessant rejsemål, da oplevelserne indebærer det man kender, men samtidig også en masse ting man ikke er vant til. For det er altså et helt andet sted og en helt anden kultur. I den forbindelse, bør du bogmærke denne guide fra NYmag, der hjælper dig til at få den bedst mulige oplevelse. Nu hvor du er i Uruguay bør du ligeledes aflægge et visit til landets hovedstad Montevideo.

Isla Múcura – sandstrande i Colombia
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Colombia er på ingen måde kendt for et eksotisk øhav med palmetræer og sandstrande. Det er der en hel simpel forklaring på, nemlig at landet næsten ingen har. Leger man lidt med Google Maps kan jeg næsten ikke engang  finde ti. Nå, men som du næsten kan regne ud, er Isla Múcura blandt de få øer i Colombia. Her tager man hen, hvis man er interesseret i en ferie totalt isoleret fra den vestlige verden. Isla Múcura ligger godt 20 km fra fastlandet og beskrives faktisk som en del af det Caribiske øhav, men det er ikke det, der gør øen speciel. Derimod er det øens usædvanlige lille størrelse. Faktisk er øen ikke mere end knap 400 meter bred og 200 meter lang, hvilket godt og vel svarer til antal kvadratmeter i Illum.

En helt naturlig følge af øens begrænsede størrelse er, at der ikke er voldsomt meget at foretage sig. Derfor anbefales det ikke at booke to ugers ferie på adressen, da det for det fleste bliver for afslappet. Derimod er 4-5 dage en god længde på et ophold på Isla Múcura, hvor du vil have rig mulighed for at nyde colombianske delikatesser, kajakke rundt om øen, slikke sol, bade i det azurblå havvand og ellers kigge din kæreste dybt i øjnene. Og sådan en gør du klogt i at medbringe, da øen langt fra tilbyder et pulserende natteliv med klubber og barer for singler.

I forhold til indlogering er der kun én mulighed på Isla Múcura og det er Punta Faro, som du på billedet foroven kan få en lille idé om. Her kan du nyde lækre cocktails, spise god mad, sove mere end behageligt og i det hele taget bare nyde et liv uden at få dårlig samvittighed.

Iguazu vandfaldene i Argentina
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Hvis der er en ting, jeg generelt ikke har det store tilovers for, så er det vandfald. Man bliver altid skuffet og 99% af gangene er det bare en udendørs bruser, der har stået tændt i ret lang tid. men de 99% efterlader undtagelser og her er Iguazu vandfaldene i Argentina utvivlsomt iblandt. Jeg har ikke været her, men det forekommer mig noget af det smukkeste ud fra de billeder og videoer, jeg har set. I øvrigt langt flottere en Niagara Falls i Canada, som jeg ikke var overdrevet begejstret for, men det skyldtes mest et turisthelvede uden lige.

Som jeg har forstået det, er Iguazu uspoleret og møghamrende smuk uden hverken skyskrabere med souvenirbutikker eller lange køer derhen spærrende turistbusser fyldt med blege pensionister i tennissokker og solskinsparaplyer klar. Det skulle være ret fredfyldt og en fornem mulighed for at overvære “miss nature” fra første parket. Og oplevelsen skulle eftersigende være besværet værd. Tager man et kig på den toneangivende turistguide Tripadvisor, er der rungende enighed om at give stedet fem stjerner ud af fem mulige.

Iguazu ligger så at sige in the middle of nowhere. Kigger man på et kort er Asuncíon, hovedstaden i Paraguay, mere end 200 kilometer væk. Derfor skal man forberede sig på et eksotisk rejsemål præget af jungle efter jungle, kun afbrudt af et vandfald. Derfor vil de fleste gerne bo lidt pænt. I den anledning er Sheraton Iguazú Resort & Spa værd at notere sig. Sheraton som i øvrigt er en velrenommeret hotelkæde, er det eneste hotel, der ligger klods op ad vandfaldene. Her kan du altså booke et superior værelse med en udsigt, du kan være sikker på trækker mange likes på Instagram. Man kommer formentligt kun til Iguazu en enkelt gang, hvorfor det lige så godt kan gøres ordentligt.

Selvom vandfaldene uden sammenligning er hovedattraktionen, er der faktisk andre aktiviteter, som er værd at foretage sig. Der er i øvrigt flere måder at se vandfaldene på, men Itaipu Dam skulle også være en stor oplevelse. Ligeledes er Iguazu Bird Park et besøg værd, har jeg læst mig frem til.

Machu Picchu – oldgammel arkitektur og natur forenet
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Man skal have været godt og grundigt isoleret fra de moderne samfund, hvis ikke Machu Picchu ringer en klokke. Machu Picchu er et af verdens mest ønskede og vel også eksotiske rejsemål. Det kræver heller ikke meget mere end en Googlesøgning i billedafdelingen før man rammes af en ubændig lyst til at pakke klatreskoene og rygsækken. Omend der ikke skal klatres, skal der dog et par solide vandresko på, da Machu Picchu ligger i mere end 2 km højde. Fra venner og bekendte har jeg ladet mig fortælle, at det tager flere dage at nå derop. Og så skulle det ligeledes være en ret sej tur, som kan være ganske udfordrende for den utrænede.

Jeg har aldrig helt haft styr på verdens syv undere, men hvis jeg selv skulle lave en liste ville det ikke være svært at give Machu Picchu en plads.

Ikke specielt overraskende finder du ikke et luksuriøst Ritz Carlton ved siden af den gamle inkafæstning. Faktisk er der slet ikke noget andet end attraktionen selv. Der findes selvfølgelige luksuriøse og behagelige løsninger, men efter min mening, bør Machu Picchu opleves på primitiv vis med dåsetun, vandrestøvler og en tung rygsæk. Det er lidt mere autentisk bogstaveligt talt at gå i inkaernes fodspor.

Machu Picchu er Sydamerikas mest trafikerede seværdighed. Derfor er det en god idé at gøre sit hjemmearbejde ordentligt i forhold til planlægning, praktik og strategi. Det er træls at nå toppen sammen med 5000 andre. Machu Picchu bliver ikke en dårligere oplevelse uden kodak-asiatere, blege kinesere og højrøstede amerikanere.

Salar de Uyuni – verdens største saltslette
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Af eksotiske rejsemål gemmer Sydamerika vel nok flest af de alternative. Sydamerika er nemlig ikke specielt meget bountystrande og høje palmetræer. Det sidste eksotiske rejsemål i Sydamerika, inden vi flyver til Afrika, er endnu et af de alternative rejsemål med eksotisk karakter. Meget alternativ endda.

Velkommen til verdens største saltslette som i øvrigt ligger langt væk fra alt, der har med den etablerede civilisation at gøre. Til gengæld kan du være ganske overbevist om, at der er nok salt til din tornadobøf eller kartoffelbåde.

Salar de Uyuni er blandt jordklodens mest unikke steder og selvom du ikke kan tage på irsk bar, diskobowle og andre trivielle ferieaktiviteter, kan du være helt sikker på at få en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Salar de Uyuni har kælenavnet Mirror of God, da den store saltslette, afhængig af årstiden, bliver til ét stort spejl, som giver en oplevelse af, hvad der må være det tætteste på at være i himlen, hvor Gud holder til. Nu er jeg ikke af nogen religiøs overbevisning, men selvom jeg ikke har nogen forhåbninger om at se Gud, er Salar de Uyuni et af de steder, jeg vil helst vil opleve. Og gerne i dag. Lad mig give et overbevisende eksempel i form af følgende video. Hold nu kæft, hvor er det smukt.

På baggrund af det faktum, at saltsletten ligger i midten af ingenting, skulle man tro, at der ikke rigtigt var andet end et par vandrehjem og ligegyldige hoteller af middelmådighed. Der tager man helt fejl. Faktisk er der et hotel, som er verdenskendt, men det skyldes ikke overdådig luksus og enestående service. Næh, det skyldes selve materialet, hotellet er lavet af.

Hotel de Sal Luna Salada, som det hedder, er verdens eneste bygning, som udelukkende består af salt. Og man kan rent faktisk bo der, da det er fuldt ud funktionelt og desuden prydet med fire stjerner, hvilket er ret imponerende taget i betragtning, det ligger totalt isoleret. Det er ikke engang specielt dyrt at bo der. Faktisk kan du slippe med en god tusse for en overnatning.

Vælger du at tage til Salar de Uyuni, er der en vigtig ting at være opmærksom på. Nemlig hvornår du tager afsted. Det bedste tidspunkt er omkring januar, som er den ultimative sommermåned i Sydamerika.

Hvis det allerede nu river lidt i dig, kan du afspænde ved at læse denne beretning fra stedet. Ja, man fristes til at sige Moder Jord er en ret fantastisk klippesten.

Eksotiske rejsemål i Afrika

Som udgangspunkt er Afrika ikke blandt jordens mest attraktive kontinenter, når det drejer sig om eksotiske rejsemål. Det hænger igen sammen med en masse fordomme, for er Afrika er ikke bare en stor ørken med udsultede sorte mennesker, som i øvrigt alle har Ebola? Selvfølgelig ikke.

Afrika er et fantastisk kontinent med en natur, der kan det hele. Ligeledes er klimaet ideelt, hvor der er hundredvis af eksotiske rejsemål, der med sikkerhed vil tirre din interesse. Jeg begrænset mig til 8 eksotiske rejsemål, så du ikke får alt for svært ved at træffe en beslutning om, hvor på kontinentet ferien skal holdes. Det kan nemlig være svært at vælge, når der er så mange spændende steder.

Eksotiske rejsemål i Afrika er enten definitionen af bountystrande og alt det der, eller ufattelig natur som vil efterlade et inprint i hukommelse, som du altid vil værdsætte. Jeg har selvfølgelig fundet de bedste steder fra begge kategorier. Dog er der en enkel undtagelse, som ikke helt kan defineres som bounty eller ufattelig natur, men den kommer vi til.

Sossusvlei i Namibiaeksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Fra midten af ingenting i Sydamerika flyver vi til midten af ingenting i Afrika. Velkommen til Namibia, som ligger på den afrikanske vestkyst lidt nord for Sydafrika. Her gemmer sig et ret spændende sted med adskillige destinationer, der i den grad må beskrives som eksotiske rejsemål. Et af dem er Sossusvlei, som ligeledes er landets største turistattraktion. Og det er der god grund til.

Sossusvlei er en af Afrikas mest imponerende nationalparker med en helt unik natur, du ikke finder andre steder her på jorden. Ligesom Salar de Uyuni i Bolivia, er det et tykt fundament af salt, der udgør en del af ørkenen, men saltet er blandet med ler, hvorfor det Sossusvlei ikke er en direkte parallel. Det som gør Sossusvlei til et attraktivt og eksotisk rejsemål er, når salt- og lerjorden mødes af store røde sanddyner (ligesom på ovenstående billede). Her kan du fange helt utroligt mange billeder med direkte kamera. En tur til Sossusvlei handler udelukkende om at opleve naturen og forevige det med digitale minder.

Og der er i øvrigt rigeligt med forskelligartet natur at lade sig imponere over, som du kan få et bedre billede af her. I takt med den stigende interesse for området, er der i løbet af de senere år blevet gjort en masse for de civiliserede omgivelser, så at sige.

Blandt de mest eftertragtede indkvarteringsmuligheder er Moon Mountain Lodge, som er et luksushotel omgivet af den natur, der er årsag til din tilstedeværelse. Det bliver ikke meget bedre, men du får også lov til at betale.

Helt ubetaleligt er det dog ikke, hvis du regner på de rigtige tidspunkt. Tager du afsted, når du er billigst, er det omkring 2000 kroner for et såkaldt luksustelt, hvor du har egen plunge pool, stort badeværelse med badekar og et master bedroom. Dertil kan du tilføje en ekstraordinært betagende udsigt udover den endeløse ørken. At sidde der på balkonen og nyde solnedgangen med et stort, iskoldt glas hvidvin er ganske ubeskriveligt.

Jeg har nemlig selv haft fornøjelsen af at overnatte på netop dette lodge, hvor jeg havde tre nætter. Det var vel nok den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft.

Hele kombinationen af det unikke lodge og den fuldstændigt sindssyge smukke natur, der er OVER ALT, er rørerende på et niveau, hvor ægte naturelskere får tåre i øjnene.

At besøge Deadvlei (ovennævnte billede) var endnu vildere end mine i forvejen store forventninger. Det var magisk. Intet mindre.

Waterberg Plateau National Park i Namibia
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Som nævnt er Namibia i besiddelse af en ret imponerende natur, hvorfor der er flere forskellige seværdigheder, der lokker turister fra verden over til. Hvor Sossuslvei National Park er den største attraktion, kommer Waterberg Plateau National Park ind på andenpladsen. Waterberg Plateau National Park, der ligger godt 600 km nord for Sossusvlei går rent ind i hjertet, når først du står der. Midt i det hele. Omgivet af natur af en anden verden.

Det der gør Waterberg Plateau National Park til et helt specielt sted er kombinationen af den monstrøse natur, men i særdeleshed det vilde dyreliv. Du finder ikke et bedre sted i Afrika, hvor du kan spotte vilde geparder, leoparder og i det hele taget det rige afrikanske dyreliv. Kort sagt er det et af de bedste steder at tage på safari, men hvor omgivelser er ekstraordinært smukke, da der ikke kun er savanner at finde.

Waterberg Plateau National Park er et relativt stort område. Det betyder du ikke kan nå at se det hele på en sviptur. Så hvor tager du hen? Okonjima Game Reserve er et fint sted at starte og egentligt også det primære sted, turister valfarter til. Der er ikke noget voldsomt udbud af hoteller og indkvarteringsmuligheder i Waterberg Plateau National Park. Faktisk er der slet ikke nogen muligheder at finde på diverse hotelsider. Derfor bør man kigge på denne side, hvor der ud fra det blotte øje at dømme er en ret attraktiv mulighed for at bo godt.

Maldiverne – bo i en hytte i vandet
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Som jeg også nævnte indledningsvist, er Maldiverne blandt de første steder, man kommer i tanke om, når det handler om eksotiske rejsemål. Der er garanteret ikke ret mange danskere, som ikke har hørt om den lille plet i midten af det Indiske ocean. Det er stedet, hvor feriedrømme bliver til virkelighed og livet giver mening.

Men lad os også være helt ærlige, for Maldiverne er også stedet, hvor økonomien sættes på prøve. Jovist, findes der hoteller, som er til at betale, men skal vi ikke lynhurtigt blive enige om, at Maldiverne skal opleves med maner? Kigger man på hotellerne kan det hurtigt virke uoverskueligt rent økonomisk, hvor en overnatning snildt kan løbe op i 10.000 kroner, hvilket kan virke som urimeligt meget. Og det er det jo også, men hvad kan man forvente at betale for et hotelværelse på Maldiverne, hvis det skal være lækkert, men inden for rimelighedens grænser?

Det afhænger meget af hvilket tidspunkt på året, man tager afsted, men også tilbuddene mange af hoteller fra tid til anden skilter med. Derfor kan vi ikke sætte en finger og sige så og så meget kan det gøres for, men jeg give et slag på tasken.

Blandt de mest interessante steder jeg har fundet, er The Sun Siyam Iru Fushi, som er helt på linje med de kendte hoteller som The One & Only, W og Four Seasons, men hvor prisen er noget lavere. Her kunne du for bo en uge i en Water Villa (du ved, de hytter som står ude i vandet) for godt 27.000 kroner. Det er stadig mange penge, men det kan ikke gøres billigere, hvis det skal gøres ordentligt. På Four Seasons ville en uge koste lige over 100.000 kroner.

Fordelen ved at vælge Sun Siyam Iru Fushi er også, at du har øen for dig selv. Den er så lille, at der ikke er andre hoteller, hvorfor du altså kun kan generes af andre hotelgæster.

Maldiverne er som bekendt et ret specielt sted. Faktisk er Maldiverne kendt for øernes forskellighed. Du finder ikke to identiske øer. Derfor kan oplevelsen på Maldiverne være ganske anderledes fra hvad et par venner fx oplevede. Det er derfor vigtigt også at finde en ø, der lever op til ens forventninger af, hvad Maldiverne er. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Bountylivet på Mauritius
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Mauritius er ligesom Maldiverne kendt for bountystrande, rare klima, behagelige badevand og alt det der. Men hvad er forskellen egentligt? Hvis der overhovedet er nogen? Er det ikke hip som hap, om hvad tager det ene eller andet sted hen? Ikke helt nej. Hvor Maldiverne består af en helvedes masse små øer, består Mauritius af en enkelt ø, som ud fra en relativ betragtning er noget større end Maldiverne som helhed.

Hvor der er noget helt specielt ved at bo på en miniø i midten af det Indiske ocean, må vi også være ærlige omkring det hele. For der er jo ikke det store at lave på Maldiverne andet end at nyde bountylivet. På Mauritius finder du foruden bountystrandene en enormt smuk natur, der gør sightseeing til en stor del af oplevelsen. Mauritius råder såmænd også over en by af anseelig. Den hedder Port Louis og er øens hovestad med knap 150.000 indbyggere. Her kan du slå dig løs med den sædvanlige omgang shopping, men mere interessant gemmer byen på en række kulturelle seværdigheder, der er værd at opleve.

Seychellerne – et rendyrket luksusparadis
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Fra Maldiverne til Mauritius til Seychellerne. Alle tre, eksotiske rejsemål som på et eller andet tidspunkt i livet må og skal opleves, har adresse i Afrika. Ganske vist ikke på selve Afrika, men i hvert fald en officiel del af kontinentet. Af de tre eksotiske rejsemål er Seychellerne, øhavet der ligger tættest på det afrikanske fastland. Alligevel skal vi mere end tusind kilometer i østgående retning, hvis man står på den Kenyanske kyst.

Ligesom Mauritius er udgør Seychellerne en hovedø med en håndfuld mindre omkring sig. Til gengæld er Seychellerne ikke udstyret med en storby, der tilbyder vestlige shoppingmuligheder og det der ligner. Kendetegnende for Seychellerne er nemlig, at foruden bountystrande osv. er øen det tætteste, man kommer på totalt uspoleret tropenatur omgivet af krystalblåt havvand. Det er også et af hovedargumenterne for at vælge øen i denne glimrende artikel, som holder de tre paradisøer op mod hinanden.

Mauritius og Maldiverne i særdeleshed har den hage, at de er vældigt kostbare rejsemål. Navnligt Maldiverne er ukristeligt dyrt, hvilket automatisk giver Seychellerne en stor fordel. På Seychellerne kan man nemlig finde lækre 5-stjernede hoteller, der ikke skræmmer økonomien fra vid og sans. Selvfølgelig kan du straffe sparegrisen ved at reservere en suite på Four Seasons, men rent value-for-money mæssigt er der mange muligheder, heriblandt Savoy Resort & Spa. Med 5 stjerner og stjernegode gæsteanmeldelser finder du alt, hvad dit eksotiske feriehjerte kan begære i disse rammer. Der er i øvrigt mange lækre 5-stjernede kandidater at finde på Seychellerne, som er til at betale. Foruden at nyde det gode liv i ekstraordinær chill-stil, kan du overveje om denne liste med aktiviteter kunne fange din interesse, såfremt roséen og solbadningen skulle skiftes ud med lidt lokal kultur.

Cape Town i Sydafrika
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Som nævnt i indledningen til eksotiske rejsemål i Afrika, gemte der sig en enkelt destination, som hverken er superduper natur eller superduper bountystrand. Faktisk er det en storby og det er selvfølgelig Sydafrikas hovedstad, Cape Town.

Cape Town som i øvrigt er i samme tidszone som Danmark, ligger helt i bundet af det afrikanske kontinent. Det betyder, at de både har vinter og sommer, hvorfor det ikke er et eksotiske rejsemål året rundt. Faktisk kan det være køligt om vinteren, hvorfor du selvfølgelig skal afsted om sommeren. Og sommer i Cape Town er vinter i Danmark, nemlig fordi vi befinder os på den sydlige halvkugle.

Nå, men hvorfor er Cape Town er eksotisk rejsemål? For det først er klimaet fremragende om sommeren helt på niveau med diverse øhave. For det andet er byen iklædt en meget smuk natur, som billedet ovenfor også giver en indikation af med bjerge og snoede kyststrækninger. Alligevel er det en storby på knap en million indbyggere. Det er en spændende kombination, da du har frit valg på alle hylder. Vil du se natur, kan du se natur. Vil du shoppe, kan du shoppe. Vil du spise lækkert og lokalt, kan du spise lækkert og lokalt. Cape Town har det hele. Og ved du hvad det bedste er? Det er skide billigt.

Suspekt billigt, faktisk. Det kommer som et chok for de fleste, da Sydafrika trods alt er en hollandsk koloni med en veletableret civilisation, der kan måle sig med Europa, Nordamerika og Australien. Derudover er engelsk deres største sprog. Alligevel kan du sætte dig ind på en classy bar og hælder en fadøl i hovedet for mindre end 30 kroner. Du kan spise på restaurant for under 100 kroner og sådan kan vi fortsætte med eksempler på det lave prisleje.

Cape Town kan nok at byde på til at fylde kalenderen med aktiviter adskillige uger frem. Vælger du at tage dertil, bør du ligeledes overveje omegnen og hvad der findes af eksotiske oplevelser. Sydafrika som land er om nogen et roadtrip værdigt, omend du nok bliver nødt til at tage flyet rundt.

Selvom det er billigt i Cape Town, og i øvrigt Sydafrika i det hele taget, er det alligevel muligt at finde nogle hoteller i den høje ende af prisskalaen. Og når nu det er billigt at spise og drikke, kan man vel godt spytte lidt ekstra i madrassen, ikke sandt? Her kan jeg anbefale det 5-stjernede The Table Bay Hotel, som sjældent huser utilfredse gæster. Det bærer gæsteanmeldelserne vist også præg af. En overnatning koster lidt mere end et par tusinde, men så sover du også forbandet godt.

Min kæreste og jeg har netop tilbragt en måned i Cape Town, hvor vi forelskede os fuldstændigt i byen. Cape Town har så meget at byde på, at en måned kun var nok til at skrabe overfladen.

Formålet med vores rejse til Cape Town var at dokumentere byens mange attraktioner og i det hele taget lave et skitse over, hvad der er op og ned. Allerede på førstedagen fik vi set Cape Town fra sin bedste side, hvor afrikansk dans og musik var den helt store hovedmenu.

Vel nok det største symbol på Cape Town er bjerget Lion’s Head, som store områder af byen, ligger opad inklusiv Camps Bay, Clifton og Seapoint, hvor vi boede. Rigtigt godt område i øvrigt.

Det fede ved Lion’s Head, er, at du ikke bare nøjes med bjergets skønhed. Du har også mulighed for at klatre op på toppen. Og det gjorde vi. Det bliver næsten ikke smukkere.

Forest of Knives på Madagaskar
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

“En knivskov? Det lyder mere farligt end eksotisk.”, tænker du garanteret. Men faktisk er det ikke spor farligt, så længe du ikke prøver at gå eller klatre rundt på sylene. Forest of Knives er en helt fænomenal naturoplevelse, som ikke ret mange får glæden af. Fænomenet ligger på Madagaskar, som du sikkert bedst kender fra en række animerede film fra DreamWorks.

Jeg har ikke oplevet det selv, men jeg kan stensikkert garantere, at det kan konkurrere med kreativiteten bag tegnefilmene. Skoven har fået sit navn, fordi den er proppet med mærkværdige formationer af klippesten, spidse som knive. Det illustreres bedst på billedet ovenfor. Det er altså en skov af sten. Ikke træer, selvom de godt nok også er repræsenteret, dog i meget lavere målestok. Forest of Knives er først kommet ind på min radar fornyligt via en tilfældig artikel, jeg læste. I det hele taget er området ringe markedsført, hvorfor turismen endnu ikke er eksploderet. Netop derfor er det oplagt at vælge Madagaskar som næste eksotiske rejsemål. Turister har nemlig en helt særlig evne til at gøre turistattraktioner meget lidt attraktive. Det er Niagara Falls et godt eksempel på.

Forest of Knives er i øvrigt langt fra det eneste Madagaskar har at byde på. Faktisk er Madagaskar verdens fjerde største ø, hvilket cirka svarer til Tyskland, Frankrig og Spaniens areal. Du finder det hele her. Lækre strande, eksklusive hoteller og endnu mere fænomenal natur. Internettet er heller ikke sparsommelig med informationer omkring, hvad du kan foretage dig på øen, men er du for doven til en Google-søgning, finder du relevant læsestof her. CNTraveller har ligeledes lavet en glimrende guide til Madagaskar i det hele taget.

Sceniske Lake Bunyonyi i Uganda

eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Lige fra folkeskolen og hele vejen gennem gymnasiet til de efterfølgende år, er Uganda flittigt blevet brugt i mindre flatterende sammenhænge. Hvorfor ved jeg ikke, andet end “Uganda” klinger rigtigt godt med idéen om et ørkenrigt Afrika fyldt med sambadans, regndanse og andre, i mine øjne, skægge ritualer.

Skægt dengang vel at mærke. Som årene er gået, har det nemlig været svært at undgå en vis modningsproces. I den forbindelse, har jeg bladret igennem en del læsestof omhandlende netop Uganda, hvor det til min store overraskelse stod klart, at Uganda faktisk er et ret spændende domæne. Uganda er ikke kun ørkensand og ritualer os hvide mennesker fatter hat af. Et sådan postulat kan vi bakke op om med en lille sø ved navn Lake Bunyonyi. Her kan du opleve afrikansk kultur, så det runger. Og så er det forbløffende smukt. Området er på ingen måde præget af luksuriøse hoteller eller bare det der ligner. Faktisk finder kun beskedne hytter, der udelukkende tjener praktiske formål.

Lake Bunyonyi er blandt de bedste eksotiske rejsemål, hvor det handler om at opleve uovertruffen autencitet. Hvor det ikke handler om bløde senge eller kulinariske oplevelser, men den virkelige verden. Lad mig illustrere det med følgende video.

De fleste vil garanteret foragte idéen om at vælge sådan et rejsemål fremfor Seychellerne og lignende, men én ting kan man være helt sikker på. En tur hertil vil efterlade et minde stærkere end noget andet ferieminde.

Eksotiske rejsemål i Asien

Jordens mest populære kontinent hvad angår eksotiske rejsemål må næsten være Asien. Asien er nemlig alt det, som Danmark ikke er. Det er varmt, naturrigt på den fede måde og kulturelt på en hel anden måde. Samtidig er civilisationen i Asien også et godt stykke bagud. I hvert fald i Asiens sydligere lande som Indien, Nepal, Thailand, Cambodia, Vietnam og så videre. Det er derfor altid spændende at holde ferie i Asien, da den trivielle hverdag i den grad bliver skiftet ud.

Fordelen ved at vælge eksotiske rejsemål i Asien er, at det er skide billigt, såfremt man holder sig i førnævnte lande. Dog gemmer der sig et enkelt japansk rejsemål på listen, der ikke ligefrem er kendt som et billigt land, men det er også ligemeget, for der er skide smukt.

Hold ferie på Phi Phi øerne med DiCaprio
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

I 2015 tilbragte jeg en måned i Phuket, der må siges at være et populært rejsemål for vestlige turister. Phuket ligger dog på fastlandet, hvorfor det ikke har specielt meget at gøre dette eksotiske rejsemål, Phi Phi. Dog er Phuket stede, hvor de fleste turister tager båden for at komme til Phi Phi øerne, heriblandt mig selv. Jeg havde dog kun planlagt en dagstur til øen i øvrigt til min store fortrydelse.

Langt de fleste af besøgende på Phi Phi er nemlig dagsturister, hvor de lokale har været så intelligente at sende samtlige turister afsted fra morgenstunden i nøjagtigt samme rækkefølge. Det betød at Maya Bay, som alle kender fra Leonardo DiCaprio-filmen The Beach, bogstaveligt talt ikke var til at se for blege kinesere og latterligt store kameraer. Det gjorde altså oplevelsen noget mindre spektakulær, end hvad jeg havde forestillet mig.

Så hvorfor har i alverden er Phi Phi alligevel med på listen over eksotiske rejsemål? Jo, for Maya Bay er selvfølgelig hamrende smuk og det var jo ikke svært at forestille sig, hvor charmerende det ville være at have stranden for sig selv. Det er nemlig muligt, hvis bare man ikke er dagsturist. Vælger man at slå sig ned på øen i fx 5-6 dage, kan man se frem til et ophold noget nær, hvad du kender fra filmen. Men uden kokainplantager med vogtende Thaimænd med rifler.

Sjovt nok består Phi Phi øerne af flere øer og her bliver du nok skuffet. Maya Bay ligger nemlig på en meget lille ø, Koh Phi Phi Lee, hvor der slet ikke er hoteller. Derfor henvises du som overnattende turist til naboøen, Koh Phi Phi Don, hvor alle hoteller ligger. Denne ø er også markant større, hvor naturen selvfølgelig stadig er absurd smuk.

For at sikre et ophold bestående af ultimativ fred og ro og øernes smukke natur, er det værd at overveje, om Zeavola Resort på øens nordlige spids er et stedet, hvor der skal reserveres et par madrasser. Her får du din egen hytte omfavnet af den grønne og frodige natur med sandstranden af dine drømme bogstaveligt talt uden for døren. Det er klart den bedste måde at opleve Phi Phi øerne, hvor du uden problemer kan tage til Maya Beach og slikke sol, når det passer dig, da taxabåde er nemme at få fat i. Og hvis du er rigtig heldig, støder du ind i Leo. Rygtet siger, at han er ved at filme The Beach 2.

Cultural Triangle på Sri Lanka
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det relativt lille land, Sri Lanka, er gennem de senere år blevet et populært rejsemål for vestlige turister. Øen som ligger sydøst for Indiens sydspids har det hele, hvad angår ingredienserne i et eksotisk rejsemål. Klipper, jungle, eksotiske dyr og formidabelt klima.

Et af områderne på Sri Lanka hedder Cultural Triangle, som faktisk ligger midt inde på øen. Cultural Triangle er også kendt som Kongens land, hvor seværdigheden tager udgangspunkt i spændende kultur med mange år på bagen. Cultural Triangle er altså et område med mange seværdigheder af forskellig karakter. Et af dem er denne specielle klippe, som i sig selv er ganske smuk, men det der gør området spændende og en stor turistattraktion er historien, der ligger bag. Men den må du selv lære.

Du kan snildt bruge 4-5 dage på at udforske Cultural Triangle, hvor man enten lejer en bil eller har en chauffør. Området er nemlig relativt stort, hvorfor der skal køres adskillige hundrede kilometer. Cultural Triangle er langt fra det eneste Sri Lanka har at byde på. Øen tilbyder også lækre strande og eksklusive omgivelser, hvorfor det er et oplagt sted at kombinere kultur med afslapning.

Kawachi Fuji Gardens i Japan
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Som lovet talte eksotiske rejsemål i Asien også et enkelt sted i Japan. Et sted de færreste har hørt om. Det muligvis verdens mest utrolige have, hvilket billedet også giver en stærk indikation af. Her kan du gå rundt i et paradis af smukke blomster og ikke mindst regnbuens flotteste farver. Højdepunktet er selvfølgelig den 80 meter lange tunnel, som giver følelsen af, at man er ankommet til jordens paradis, men haven byder på mange forskellige skønheder i sin naturlige form.

Kawachi Fuji Gardens er relativt ukendt, fordi det er svært at finde derhen. For det første skal du finde vej til Japans sydvestligste del, som ikke er det typiske område at opholde sig for turister. Tager du udgangspunkt i Nagasaki, skal du i bil køre omkring 200 kilometer og så i øvrigt kunne vejen. Det er ikke uden besvær, men omvendt skulle det være besværet værd. Jeg mener, se lige på billede.

Kawachi Fuji Gardens er ikke nogen specielt stor have, hvorfor det kan virke som en uforholdsvist stor indsats at vælge stedet som sit eksotiske rejsemål. Dog er der mange andre spændende seværdigheder på øen i det hele taget. Du kan altså være helt sikker på, at det ikke bliver nogen kedelig tur. Nagasaki var jo byen, hvor USA smed to atombomber tilbage i 1945. Er du historieinteresseret skulle der altså være en del at komme efter.

I Nagasaki kan du slå dig ned på Best Western Premier Hotel. Det er pænt og ordentligt, ligger centralt og er til at betale.

Ha Long Bay i Vietnam – et øhav uden lige
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

De fleste har set billeder af Ha Long Bay i Vietnam. Derfor har de fleste garanteret også en lyst til at opleve stedet med andre øjne. Ha Long Bay er nemlig definitionen på eksotiske rejsemål.

Ha Long Bay ligger ikke langt fra hovedstaden, Hanoi. Af den grund er det ret nemt at finde vej til den sceniske bugt, selvom det kan virke uoverskueligt langt væk, når man sidder hjemme i lille Danmark.

Den måde Ha Long Bay bedst opleves er ved at hoppe på en båd, for stedet skal selvfølgelig ikke kun opleves fra kyststrækningen. Det betyder altså, at man skal bo på et skib, men det er ikke krydstogtskibe, der sejler rundt mellem klipperne, da de ganske enkelt er for store. Netop at bo på mindre skibe giver også en langt mere intim atmosfære, som gør oplevelsen unik og eksotisk. Forestil dig at have din egen kabine på et skib og blive sejlet rundt til den ene seværdighed efter den anden, hvor du kan nyde drinks og god mad på båden og ellers bare slappe af.

Det var nøjagtigt, hvad vi gjorde. Og det kunne sådan set ikke blive bedre.

Fordi det er lidt af en once in a lifetime experience at sejle rundt på Ha long Bay bugten, gik vi all-in.

Vi bookede den største suite med Paradise Cruise, som, nærmest, uden sammenligning tilbyder de mest luksuriøse både. Helt nøjagtigt havde vi en Captain’s Terrace Suite på Paradise Elegance båden. Paradise Cruise har tre niveauer. Luxury, Elegance og Prestige, hvor de sidste to er meget lig hinanden, men hvor Prestige har færre kahytter.

Og luksuriøst var det. Det var ligesom at sejle rundt på en privat luksusyacht. Du ved, sådan en af dem til +100 millioner kroner, hvilket den sikkert også kostede.

Det var selvfølgelig heller ikke billigt. For to dage og én overnatning måtte vi af med 4000 kroner. Dog var det inklusiv alle måltider og et par udflugter fra båden. Alkohol var for egen retning.

Du kan se hele vores oplevelse her.

Himalaya bjergene i Nepal
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Kunne det ikke være fedt at bestige Mount Everest? Jo, garanteret, men ville det ikke være fedt nok bare at se bjerget? Altså verdens højeste punkt. Helt sikkert og for mit vedkommende ville det være nok. Himalaya bjergene skulle være noget af det smukkeste, man kan forestille sig. Det skulle være så imponerende, at Alperne ligner noget, man finder ved Ejer Bavnehøj.

Du finder ikke nogen sandstrande eller palmetræer ved Himalaya. Til gengæld finder du en natur, der er uden sammenligning. Spejlklare søer og store skove omfavnet af monstrøst høje bjerge gør stedet til et eksotisk rejsemål. Idéen med at tage til Himalaya bjergene er naturligvis at opleve bjergene med egne ben. Trekking er den åbenlyse aktivitet, hvor der er sceniske ture for alle aldre. Man kan altså godt trekke uden at sætte livet på spil.

The Guardian har lavet en udførlig guide til, hvordan Himalaya gribes an. Den er værd at læse, hvis man overvejer at tage dertil. Det er i øvrigt ikke kun hiking, der kan være frygteligt spændende. Også at komme til nogle af bjergenes base camps er mere end nervepirrende.

Jeg tror lige, jeg skifter underbukser. Øjeblik.

Filippinerne og deres eksotiske strande
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Filippinerne er en relativt uspoleret land, hvad angår ekstrem turisme. Faktisk er Filippinerne ganske overset, hvor Thailand eksempelvis har tæt ved ti gange så mange turister, selvom landene er omtrent samme størrelse. Det er naturligvis kun et spørgsmål om tid, før der laves om på det. Filippinerne har ekstremt meget at byde på, hvorfor landet er et oplagt valg, hvis du skulle vælge ét sted ud af disse 49 eksotiske rejsemål.

Det er billigt, vejret er skide lækkert og så kan du være sikker på at blive mættet med urimelig smuk natur, som findes i alle tænkelige former. Den rige og forskelligartede natur gør de fleste aktiviteter mulige. Filippinerne er et fremragende sted at surfe, dykke og trekke. Der er ingen grund til, at jeg kloger mig yderligere på landet, da The Guardian har lavet en artikel, der illustrerer hvorfor det er et land, der skal opleves. Lige nu faktisk.

Hvis man går efter bountystrande, er Boracay en af de bedste øer at tage til. En enkelt Googlesøgning er nok til at overbevise dig. Her er der i øvrigt mange skide lækre hoteller at bo på. Og fordi det er til at betale, kan du slippe afsted med en overnatning for omkring tusind kroner på det ellers 5-stjernede Monaco de Suites, hvor du fra morgenstunden kan nyde udsigten til en ligeledes 5-stjernet sandstrand.

Det er om at komme afsted til Filippinerne nu. Takket være globaliseringen går der ikke længe før landet er overrendt med Pattayakonger og larmende englændere i fodboldtrøjer.

Bingin Beach – en hemmelig juvel på Bali
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Danske turister valfarter efterhånden til det indonesiske ferieparadis, Bali. Kender efterhånden ikke nogen, som ikke har besøgt øen. Det er måske ikke helt rigtigt, men lad os slå fast at det er et populært rejsemål. Bali er dog en ret stor ø og derfor er der mange gemte juveler.

Den største af juvel hedder Bingin Beach og ligger på Sydkutas vestkyst. Bingin Beach er næsten umulig at finde på egen hånd medmindre du kan finde en taxachauffør, der kender stedet (de er dog langt fra alle, som gør). For at komme dertil skal du sætte livet på spil ned ad en latterligt lang og stejl trappe, som vel svarer til at gå ned fra 6-7. sal. Denne tur bliver på ingen måde nemmere, når man har sin 30 kg tunge kuffert plus kabinekuffert og computertaske med sig. Det var faktisk ubehageligt. Til gengæld forsvinder ubehaget, så snart man står på stranden. Bingin Beach er nemlig en lille oase, der strækker sig over mindre end 500 meter. Her har du næsten stranden for dig selv. Der er nemlig ikke hoteller, men blot en håndfuld strandvillaer og hytter.

Jeg havde fundet et helt fantastisk beach house på Airbnb, hvor ovenstående billede er én af boligens terrasser. Du kan næsten sætte dig ind i, at det ikke var nogen tosset oplevelse. I sådan en beach house på sådan en isoleret strand i sådan et isoleret område, kan jeg slå fast, at det ikke er nogen udfordring at slappe af. Med store Bintangs ad libitum og høj sol, er der god mulighed for at sætte pris på livet. Når aftenen så småt banker på, kan man nyde solnedgangen overhavet, mens man spiser friskfangede fisk i det lokale strandkøkken 50 meter længere henne. Uf, en dejlig oplevelse. Om morgenen kan du spise en lækker burrito i et andet lille køkken, mens du sidder og kigger ud over havet. Det koster ingenting at leve her. Jeg brugte omkring 1500 kroner, den uge jeg boede der.

Bingin Beach er et af de mest eksotiske rejsemål, jeg har haft glæden af at opleve. Bingin Beach er essensen af Bali, men forbered dig på at bruge tiden på at koble helt af. De ondskabsfulde trapper fjerner nemlig al lyst til at opleve andre steder og seværdigheder i nærheden. Dem kan du gemme til, du forlader Bingin Beach.

Siden mit første besøg til Bingin Beach, har jeg været en tur forbi igen. Denne gang boede vi et noget billigere sted, som ikke desto mindre, var ganske anbefalelsesværdigt om end knap så luksuriøst.

I denne vlog

Bajkalsøen i Rusland – verdens dybeste sø
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Rusland? Jeg skal fanme ikke til Rusland, tænker du måske, men lad mig lige gøre et forsøg på at sælge dette eksotiske rejsemål, inden du scroller videre. Her er nemlig ret flot. Vi er befinder os ved Bajkalsøen, som er intet mindre end verdens dybeste sø med 1620 meter, hvor det er dybest. Her tager du hen, hvis du sætter pris på naturen. Søen ligger i det sydlige Sibirien nord for Mongoliet. Med andre ord in the middle of fucking nowhere. Det har dog sine fordele, da naturen derfor er uforstyrret af det forurenende menneske og grimme bygninger. Her er Gud hovedarkitekten.

Bajkalsøen er for naturelskere og et besøg værd året rundt. Selvom det er møghamrende koldt om vinteren, er området genstand for uforglemmelige oplevelser. Hvad siger du eksempelvis til at isfiske med lokale russiske fiskere, mens I drikker vodka? Du kan også køre rundt i de sceniske omgivelser på en snescooter, stå på ski og snowboard.

Om sommeren byder aktiviteterne på cykelture, ridning, trekking, rafting, kajak, yacht-sejlads og et bredt udvalg af ekstraordinære sightseeing tours. Alle disse aktiviteter kan du læse mere om.

Eksotiske rejsemål i Australien

Det er ikke nogen stor hemmelighed, at Australien er genstand for eksotiske rejsemål. Rigtigt mange endda. Selv har jeg brugt det meste af 2015 på at rejse rundt på det grotesk store kontinent, hvorfor jeg har fået et godt indblik i hvilke eksotiske rejsemål, der er helt oppe at ringe.

På Australiens østkyst finder du kontinentets mest spektakulære områder, hvor særligt tre steder efterlod det største indtryk på mig. Hvis du planlægger at besøge Australien, bør du overveje at gøre turen til et road trip – et i øvrigt spektakulært af slagsen. Følgende eksotiske rejsemål bør og skal være en del af turen, men der er massevis af andre spændende ting at se.

Cape Tribulation – bo i verdens ældste regnskoveksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er påkrævet at have en bil, hvis Australien skal opleves ordentligt. I det nordøstlige Australien finder du Cape Tribulation, som ligger i Daintree National Park, der er intet mindre end verdens ældste regnskov. Her kunne du passende starte dit australske eventyr. Det gjorde jeg.

Cape Tribulation er muligvis det mest bizarre sted, jeg har været, men på den gode måde. Her er du totalt isoleret. Selv internet kan du regne med at undvære, for det virker ikke, men det er en god ting. Meningen med Cape Tribulation er at overgive sig til den fænomenale natur og fænomenale omgivelser. For det første finder du kun så at sige organiske indkvarteringsmuligheder. Det er træhytter, telte og det der ligner. Forvent høj luftfugtighed og ingen eller ringe aircondition, men vigtigst af alt forvent en oplevelse du aldrig vil glemme. Cape Tribulation var stedet, hvor jeg for første gang oplevede en klar stjernehimmel, hvor mælkevejen rent faktisk kunne ses. Jeg har aldrig været overbevist om, at diverse billeder har været en tur igennem Photoshop. Tilsyneladende ikke. Det er en næsten følelsesladet oplevelse at ligge på ryggen i græsset i bælgravende mørke og stirre på en oplyst stjernehimmel.

I Cape Tribulation kan du finde alle de sædvanlige naturaktiviteter, men det der gør stedet specielt er atmosfæren. To eller tre overnatninger er en passende længde på et besøg dertil. Da jeg besøgte stedet, overnattede jeg i en privat hytte på Ferntree Rainforest Lodge. Det var ret charmerende, selvom det på ingen måde er luksuriøst.

Hamilton Island på Australiens østkyst

hamilton island paa australiens østkyst

Roadtrip eller ej, Whitsunday Islands er et must at have på to do listen. Øgruppen er et af Australiens mest populære turistdestinationer, hvor Whitehaven Beach og helikopterture over Great Barrier Reef er blandt de unikke oplevelser.

Blandt Whitsunday Islands finder du Hamilton Island, der er en lille eksklusiv ø med lækre hoteller og ikke mindst natur. Personligt er jeg ligeglad, men til den kendisglade læsers orientering er øen et populært rejsemål for diverse celebrities, hvor Johnny Depp, Bruce Willis og Brangelina blot er nogen af de tilbagevendende gæster. Ringo Starr har vist også et hus på øen, hvis ikke jeg husker forkert.

Som du nok kan regne ud, er det ikke billigt at bo på Hamilton Island, men det er det bedste sted på Whitsunday Islands at slå sig ned. Du kan finde ubegribeligt dyre hytter, men hvis du bare gerne vil bo et rimeligt sted, er Reef View Hotel den bedste mulighed. Her står en overnatning i lige knap 1800 kroner.

Når du først er ankommet til dette eksotiske rejsemål, er det op til dig om du vil sejle rundt mellem øerne på en hurtig vandscooter, se hvaler, spise lækkert eller bare ligge på stranden og dase i solen. Uanset hvad kan du se frem til et behageligt ophold.

Såvidt muligt bør du holde dig fra Airlie Beach, som er alle øernes forbindelse. Det er et turisthelvede og i det hele taget et utiltalende sted.

Fraser Island – verdens største sandø
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Måske lyder det ikke voldsomt spændende at besøge en stor sandø, men det kan jeg garantere dig. Fraser Island har enestående natur og en uforklarlig stemning. Desværre tilbragte jeg kun én dag på øen, men takket være en enormt dygtig tourguide var det formentligt også nok. Netop fordi det er en sandø, kræver det nogle seriøse køretøjer. I en 8-cylindret Landcruiser bragede vi igennem de ellers stædige sandmasser og langs havet med mere end 100 kilometer i timen.

Det var sjovt, men Fraser Island er ikke bare et sted man slipper sin indre rallykører fri. Fraser Island har mange seværdigheder som Indian Head, Champagne Pools, det berømte skibsvrag SS Maheno (på størrelse med Titanic) og Lake McKenzie med sit sjældne silica sand. Og det er blot nogle af seværdighederne. Fraser Island er også det eneste sted i verden, hvor du finder vilde fuldblodsdingoer. Et dyr man i øvrigt skal være varsom med at age, såfremt man møder et. De kan være ganske farlige.

Fraser Island er totalt isoleret fra fastlandet i den forstand, at der hverken er vand eller el til øen. Alle boliger har derfor deres egen forsyning og samme gælder med mad og drikke. Skal du handle ind, er det altså med færgen til Hervey Bay. Når jeg en dag skal tilbage til Fraser Island bliver det et længere ophold på en 4-5 dage i en hyggelig hytte ud til vandet. Er du ligeledes interesseret i at bo på øen i flere dage, er det en god idé at bestille i god tid. På Airbnb er der kun 15-20 boliger tilgængelige. I det hele taget finder du ikke mange steder at bo, hvorfor du også kan overveje en autocamper, men den skal være i stand til heftig offroad-kørsel.

Eksotiske rejsemål ved Verdens Ende

Vi nærmer os slutningen på ret mange spændende og potentielle feriedestinationer. Vi er dog ikke helt færdige og det bliver nok heller ikke meget mere eksotisk. Det er eksotiske rejsemål ved Verdens Ende, som jeg har valgt at kalde det, selvom det vel egentligt er Oceanien. Nå, men uanset hvad er det i denne del af verden, hvor man finder de mest ekstraordinære steder, jordkloden har at byde på. Vi er helt derude, hvor man ikke kan komme længere væk, medmindre du har en rumfærge og GPSen sat til The Moon.

Personligt har jeg til gode at opleve alle tre steder, men meget skulle gå galt, hvis ikke jeg en dag kommer derhen.

New Zealands sydlige ø

eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

New Zealand kaldes Guds eget land trods idiotiske amerikanere eksisterer på noget andet. Årsagen til New Zealand er Guds eget land, er selvfølgelig landets ejendommelige natur.

Trods et helt år i Australien lykkedes det mig ikke at sætte fødderne i dette gudsbenådet land. Til gengæld havde jeg lavet en del research, da meningen var, at jeg skulle derhen. Uden at gå alt for meget i detaljer med konkrete steder, handler det om New Zealands sydlige ø, hvor du finder den mest prægtige natur. Her kan du med lidt held støde ind i hobbitter og andre bekendte væsener, mens du drikker fremragende hvidvin og rødvin fra Marlborough, som er et af de steder, jeg helst vil besøge.

I og med jeg ikke har været på New Zealand vil jeg overlade salgstalen til denne ret omfattende beretning derfra, som er propfyldt med solide råd til stort set alt.

Bora Bora – paradiset hvor du vil giftes
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Når og hvis jeg en dag skal giftes, kan jeg slå fast at bryllupsrejsen går til Bora Bora. Og det bliver på Four Seasons. Jeg skal have en hytte ude i vandet og være hundred procent i ét med omgivelserne. Bora Bora er cirka det længst du kan komme væk fra Danmark. Graver du et dybt nok hul i jorden vil jeg tro, du rammer øen, som fortjener beskrivelsen som ypperste eksotiske rejsemål i verden.

Jeg kender ikke et eneste mennesker, som har været på Bora Bora, hvilket er ret sigende for stedet. Det tager lang tid at rejse dertil og så er det uhyggeligt dyrt at bo der. En uge på Four Seasons med en 100 kvadratmeters hytte over vandet koster cirka 90.000 kroner. Til gengæld er det inklusiv morgenmad for to og gratis wi-fi. Hvis det skal kunne lade sig gøre at holde bryllupsrejsen på Bora Bora, må jeg satse på ikke at finde kærligheden foreløbig. Vælger man et blive gift på Four Seasons skulle det dog være muligt at få rabat, da bryllupper på denne slags hoteller anses for at bidrage til den eksotiske stemning.

Fiji – bountystrande, grøn natur og bjerge
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Sammen med Bora Bora ligger Fiji sig helt i toppen af bedste eksotiske rejsemål her på vores runde jord. Fiji er en del større end Bora Bora og Fransk Polynesien, som i øvrigt landets navn. Det betyder, at Fiji har en natur præget af overraskende meget diversitet. Mange har den opfattelse, at Fiji er lækre bountystrande, hvilket ikke er forkert, men Fiji har også, som du kan se, bjerge, skove og en særdeles grøn natur. På mange måder er der altså mere at komme efter, hvis det handler om at opleve mere end ufatteligt skønne sandstrande.

Af bryllupsrejsedestinationer er Fiji aldeles populær og i øvrigt et fint alternativ til Bora Bora, hvis du ikke lige har en kvart million til en uges ferie. Fiji, som består af mange små øer, har noget for enhver pengepung. Hvis man er til det yngre segment er Yassawa den bedste ø at bo på. Er turens formål derimod glødende kærlighed mellem et forelsket nygift ægtepar er Tokoriki Island Resort et suverænt sted at bo. Resortet ligger på sin egen ø af samme navn, Tokoriki Island. Der er kun 36 værelser på resortet, hvorfor du kan være sikker på ikke opholde dig i fred og ro med din udkårne.

Eksotiske rejsemål i Mellemøsten

Mellemøsten lider ikke under et strålende image. Takket være evige konflikter og krige, har mange et negativt billede af området og det er sikkert også noget om snakken. Jeg kan i hvert fald slå fast, at jeg ikke skal til Saudi Arabien eller Afghanistan lige foreløbig. Dog skal der også roses, hvor der roses kan. Mellemøsten gemmer nemlig også på eksotiske rejsemål.

Dubai – eksotisk superluksus
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Dubai er naturligvis blandt de eksotiske rejsemål. Det er ikke mere end en måned siden, jeg er kommet hjem efter en lille uges ferie i de Forenede Arabiske Emirater. Det var noget af en oplevelse, altså på den gode måde. På flyvemaskinen hjem fattede jeg pennen og skrev en personlig beretning, som du bør læse, hvis Dubai er på din radar som rejsemål, for er Dubai overhovedet værd at besøge?

Aleppo i Syrien
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Nu vi er i Mellemøsten kan du overveje Aleppo i Syrien som næste eksotiske rejsemål. Her kan du eftersigende opleve eksplosive fyrværkerishows hver eneste dag, morgen, middag og aften.

Spøg til side. Aleppo er selvfølgelig ikke noget eksotisk rejsemål. I hvert fald ikke længere, for før krigen var det faktisk et spændende rejsemål med en ældgammel historie, historiske bygninger og en charmerende kultur. Men hvorfor slutter jeg af med sådan et sted, der jo på ingen måde er et rejsemål for ikke at sige eksotisk?

Aleppo bør være en påmindelse om, at ingen steder altid vil være attraktive rejsemål, hvad end det er naturen eller mennesket, som er skyld i det. Maldiverne siges at stå under vand om 30 år, selvom jeg personligt ikke har fidus til alt det her med global opvarmning, men hvad nu hvis det er sandt? Filippinerne er måske heller ikke værd at besøge om 10 år, da en eksponentielt stigende turiststrøm har gjort det utiltalende. Og sådan kan vi fortsætte med eksempler på steder, der måske ikke er muligt at værdsætte inden for overskuelig tid. Verdensbefolkningen stiger eksponentielt og med vores teknologiske avancement og globalisering i det hele taget, kan du være helt sikker på at mange skønne og eksotiske rejsemål på et eller andet tidspunkt blive rendt over ende. Bare vendt.

Kort sagt handler det om at komme afsted. Hvis du har gået i 20 år og drømt dig væk til Maldiverne, hvorfor så ikke bare tage afsted? Livet er for kort til altid at vælge de gode og rationelle undskyldninger. Hvad er det Vincent Chase plejer at sige i Entourage?

Everything will work out. It always does.

LÆS NU:

Sådan får du gratis opgraderet dit hotelværelse

Mangler du stadig inspiration til et rejsemål?

VI REJSER RUNDT I VERDEN OG FILMER VORES OPLEVELSER.

Hop over på vores YouTube kanal, hvor vi har mere end 100 rejsevideoer. 

Nej? Du kan også bare se en video her.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.