Den danske bolig er på mange måder triviel og ensartet, når det kommer til originalitet. Det er langt mellem snapsene, og derfor tænkte jeg, at det var på tide at dele ud af geniale idéer til boligen. Idéer som med sikkerhed vil få din bolig til at skille sig ud af mængden, og som vil gøre dine venner og bekendte grønne af misundelse.

Idéer til boligen

Af de geniale idéer til boligen er nogen af dem i den tunge ende, hvad angår pris, men langt hen ad vejen er det altså muligt at lave sin egen fortolkning af idéen. Det vigtigste er, at du bliver ramt af en byge med inspiration, så du kan implementere nogle spændende tiltag i din egen bolig.

Hvis du fra naturens side har hænderne rigtigt skruet på, er der gode muligheder for at realisere adskillige af de geniale idéer selv. Det kræver blot, at du har det rigtige værktøj i værktøjskassen.

Er værktøjskassen ikke helt up-to-date, kan jeg lynhurtigt anbefale at tage et kig på Engelbert Strauss, som har et kæmpe sortiment af værktøj, der meget gerne skulle være i stand til at løse hvilken som helst gør-det-selv opgave, hvad end det er en træhytte på børneværelset eller en skateboardrampe på kontoret.

Hvad er det nu for et motto, de fleste mænd lever efter? Er det ikke noget med aldrig at gå ned på udstyr? 🙂

Dør med integreret bordtennisbord

Dør med pingpongDør med pingpongKilde: Houzz.com

Den første i rækken af geniale idéer til boligen er denne ikke helt almindelige dør. Døren har som billederne viser nemlig et integreret bordtennisbord, som du hurtigt og nemt kan folde ud.

Godt nok lever bordtennisbordet ikke op til, hvad målene for et professionelt bordtennisbord skal være, men såfremt du ikke har i sinde at blive professionel, er denne idé en garanti for en masse hyggelige stunder med venner og familie.

Bordtennisdøren vil stå dig i godt 8000 danske kroner, og så skal du nok lige have en tømrer til at sætte den op.

Markise over terrassen

Billedet et taget fra: Markiseeksperten.dk

Hvis du er vild med hyggelige sommeraftener på terrassen, er det en oplagt idé at investere i en markise. Den kan forlænge sommeren og give dig mange flere muligheder for at bruge tid på terrassen. Den kan holde lidt på varmen, når solen går ned, den kan give ly for småregn, så du ikke skal afbryde eftermiddagskaffen, og så kan den skærme for solens skadelige UV-stråler.

Det koster naturligvis lidt at få installeret en markise, men det er langt fra den dyreste idé på listen – og det er en investering, du helt sikkert vil elske dig selv for!

Lysekrone der kaster uhyggelige skygger

Lysekrone der gør rummet til en skov

Kilde: Hildendiaz

Er du interesseret i at skabe en uhyggelig stemning i spisestuen eller på børneværelset, er denne lysekrone det helt rigtige valg. Med sit innovative design skaber den nemlig skygger, der minder om krøllede træer fra den mørke skov i Skønheden & Udyret.

Personligt ville jeg være solgt på idéen, hvis lysekronen kunne lave nogle mindre uhyggelige skygger.

Hængesofa der spreder hygge

Hængesofa

Alle elsker hængekøjer. Der er ikke noget bedre end at slange sig i en gyngende hængekøje med en god bog eller måske bare sin laptop. Dette er ikke en helt almindelig hængekøje. Faktisk er det mere end hængesofa, som ville være et reelt alternativ til sofastuen.

Nu har jeg ikke selv prøvet denne hængesofa, men ud fra billedet at dømme ser den meget komfortabel ud. Fordelen er også, at den ikke samler støv og snavs under sig, som man kender det fra traditionelle sofaer. Bagdelen ved fordelen er så, at man ikke finder en masse guld hvert halve år, når det er på tide at støvsuge under den.

Hængesofaen er nem at sætte op, og med lidt kreative egenskaber ville det ikke være helt umuligt at lave sin egen hængesofa.

Spiraltrappe med rutsjebane til ungerne

Spiraltrappe med rutsjebane

Hvis du hører til blandt de forældre, der er rædselsslagne for at ungerne skal vælte ned af den livsfarlige spiraltrappe, har du et spændende hobbyprojekt foran dig med denne idé.

Det kræver nok en snedkerbaggrund, hvis man vælger selv at kaste sig ud i det. På den anden side ville dine unger være dig evigt taknemmelig, og det vel ulejligheden værd i sig selv?

Bogreol med trappe

Bogreol med trappeBibliotek med trappe

Hvis du hører til den gruppe af mennesker, der stadig køber og læser analoge bøger, er jeg sikker på, dette er en af de idéer til boligen, der betager dig i udpræget grad.

For at idéen skal kunne lade sig gøre, kræver det naturligvis, at du har lidt højt til loftet. Men hvis du nu har højt til loftet, er der i den grad mulighed for at udnytte pladsen og lave et bibliotek, der skiller sig positivt ud.

Er det ikke også ved at være lidt kedeligt at se på IKEA reolerne i stuen?

Opbevaringsrum under trappen

Opbevaringsrum under trappen

Står du og overvejer at opmagasinere nogle flyttekasser med ting og sager, du ikke nænner at smide ud, så er dette en ganske fornuftig idé til at udnytte pladsen i din bolig.

Det kræver ikke meget mere end lidt håndværkersnilde, en stiksav og så naturligvis en første etage. Genial idé!

Urtehave til køkkenet

Urtehave til køkkenet

Ud af de 26 geniale idéer til boligen er denne blandt de billigere. Det kræver ikke meget mere end en passende reol og en masse urter. Urter du kan bruge i madlavningen, og som skaber en urskovsstemning i dit køkken.

Nu er jeg ikke specialist i urtehaver, men jeg kunne forestille mig, at det kræves, at der bruges lidt ressourcer på at passe dem. Uanset hvad ser det skide godt ud.

Underjordisk vinkælder til køkkenet

geniale idéer til boligenSpiraltrappe til vinkælder

En af mine personlige favoritter af geniale idéer til boligen er denne underjordiske vinkælder med spiraltrappe. Det er naturligvis et dyrt indslag, men forestil dig lige at have sådan en vinkælder i dit køkken.

Ikke noget med at skulle ned i den edderkoppe- og spindelsvævsbefængte vinafdeling i den rigtige kælder. Her åbner du bare glaslågen og finder den fineste flaske Chassagne Montrachet frem. Det er sgu’ blær.

Ildsted med sand til baghaven

Ildsted til baghaven

Nu er Danmark desværre ikke præget af tropisk klima og 300 årlige solskinsdage. Alligevel er dette en knaldhamrende idé, som faktisk ikke kræver den helt store kapitalindsprøjtning.

Sandet henter du i en trailer på stranden. Ildstedet laver du selv, og så er det jo bare at finde nogle havemøbler, der skaber en god stemning.

 Biograf til baghaven

Biograf til baghaven

Kilde: Fancymaterial

I forlængelse af ildstedet og såfremt din have kan rumme det, ville det ikke være helt dumt at kombinere det med en biograf i baghaven. Sommeren 2013 tillod os at iklæde os shorts og polo shirts fra slutningen af april helt frem til midten af september, så en investering som denne ville man bestemt have tid nok til at nyde.

Træhytte til børneværelset

Træhytte til børneværelsetKilde: Mytropolisdesign

Som den gode far man nu engang er, værdsætter man naturligvis sine børns ønsker, og hvilket barn ville ikke være evig taknemmelig for en træhytte på værelset?

Det ville være det ideelle far og søn projekt, som ville fastslå din titel som verdens bedste far. Det ville selvfølgelig tage en håndfuld timer at lave et træhus til børneværelset, men med et par indkøbsture til et byggemarked ville det uden tvivl kunne lade sig gøre.

Det er en af de idéer til boligen, som vil skabe et stærkere bånd mellem far og søn.

Hængekøje over trapperne

Hængekøje over trappernehængekøje over trapperneKilde: Ooda

I stedet for at have gelænder på første sal i din bolig, har vi her en oplagt idé til at udnytte og udvide gulvpladsen. Inden du begiver dig i kast med sætte sådan et net op, skal du nok lige gøre dig selv den tjeneste, at sørge for det kan holde til en fuldvoksen mand.

Værelse med skaterbane

Værelse med skaterbaneIndendørs skaterbane

Har du et tykt bundt med tusindkronesedler, et stort lokale der mangler underholdning, en horde af venner med speciale i tømrerfaget, og er du ligeledes en erfaren skater, ja så er dette en af de lidt mere omfattende idéer til boligen om end mega sej.

Hvorfor ikke forvandle et kedeligt lokale til en skaterbane, som samtidig ville være ideelle rammer til sjov og ballade? Personligt kan jeg ikke stå stille på et skateboard uden at vælte, men det ændrer ikke på, at jeg er betaget af idéen.

Walk-in swimmingpool

Walk-in swimmingpool

Har du vundet i lotto og netop købt et palæ ved strandvejen? I så fald har du et projekt foran dig i form af en walk-in swimmingpool i eksotiske omgivelser.

Man finder nok ikke mange lignende swimmingpools andre steder end eksotiske resorts i tropiske klimaregioner, og i de fleste tilfælde må denne idé til boligen desværre nok fortabe sig i drømmene.

Uanset hvad står vi dog klar i vores badeshorts, hvis du skulle realisere et lignende projekt.

Spisebord med integreret poolbord

Spisebord med pool bordSpisebord med integreret poolbordKilde: Amazon

Dette spisebord er et af de få, der giver anledning til at kværne aftensmaden i sig. Spisebordet har nemlig integreret poolbord, som er lynhurtigt at transformere.

Sørg for at konen får ryddet bordet og givet sig i kast med opvasken, således du og dine venner kan komme igang med at spille. Et spisebord som dette er i øvrigt en perfekt løsning til parret, der skændes over hver isærs prioriteter i forhold til udnyttelse af gulvpladsen.

Insisterer kæresten på, at der ikke er plads til et poolbord i huset eller lejligheden, kommer hun til kort, når du viser hende denne opfindelse. Dog skal du muligvis også løbe lidt hurtigere på dit job, for sådan et spisebord står i 8000 amerikanske dollars.

Indendørs og udendørs pool

Indendørs og udendørs pool

Det kan godt være din bolig ikke har tilsvarende udsigt som her på billedet, men det laver ikke om på, at det er en af de særligt tiltalende idéer til boligen.

Forestil dig at hoppe i badetøjet og på hovedet i poolen og så have muligheden for at svømme udenfor og nyde solens stråler. Man kunne eventuelt have varmespredere sat op i afsnittet indenfor. På den måde kunne man nyde poolen året rundt, uanfægtet af kuldens lave temperaturer.

En løsning som denne er ikke svær at vurdere til at være i den dyre ende, men havde vi pengene, såååh.

Sofabord med biopejs

Sofabord med biopejsKilde: moma-design.it

 Som en af de mere håndgribelige idéer til boligen har vi dette minimalistiske sofabord med integreret biopejs. Egentlig er idéen ikke helt revolutionerende, da biopejse til bordet længe har været at finde i diverse shops, men et sofabord med integreret biopejs er et af de nyere indslag.

Vælger man at investere i et sofabord som dette, gør man klogt i at sætte sig ind i sikkerheden og generelle forhold. Biopejsguide.dk er et fint sted at blive klog på sikkerheden og de generelle forhold.

Akvariumsseng

AkvariumsengKilde: Acrylicaquariums.com

Det kan ikke være nogen hemmelighed, at denne akvariumseng er inspireret af Hydropolis hotellet i Dubai (som i øvrigt end ikke er åbnet), som er et hotel under vandet, hvor man som gæst han falde i søvn sammen med hajer og et par milliarder andre flotte fisk svømmende over sig.

Personligt synes jeg, at idéen er bedre på papiret end i realiteten. Det er for meget af det gode, og deres målgruppe er sikkert også stenrige russere, der ikke ved, hvad de skal gøre af deres penge.

Sandkasse til skrivebordet

Kontor med sand under fødderneKontor med sand under fødderne

Som voksen mand er det ved at være nogle år siden, at man morede sig i sandkasser og byggede sandslotte. Ikke desto mindre er sandkassen for vokse hermed en realitet.

Designet til kontoret, har du her en sandkasse, du simpelthen placerer som fundament til din arbejdsplads, således du kan bade dine nøgne fødder i sandet.

Denne idé kræver ikke mere end et par spånplader og nogle kilo sand, så hvis du mener, at dit kontor mangler sådan en sandkasse, er der ingen undskyldning.

Der er dog et par ting, der bekymrer mig ved denne idé. Med udgangspunkt i erfaringer fra utallige strandture, er det et kendt faktum, at sand har det med at sætte sig fast på fødderne, som var det limet.

Det udleder umiddelbart den problemstilling, at man vil komme til at slæbe sand rundt i resten af huset, og det er de fleste nok ikke interesseret i. Derfor ville denne idé kræve en balje vand og et håndklæde, og så begynder det geniale at gå af.

20. Kontor i baghaven uden forstyrrelser

Kontor i baghavenKilde: Officepod

Enhver mand kræver arbejdsro for at være så produktiv som mulig. Engelske Officepod har af den grund opfundet denne af samme navn Officepod, som er designet til være ens frirum.

Det produktive hjørne om du vil.

Er konen træls og larmer ungerne? Så går far da bare lige ud i Officepod’en. Minikontoret har det hele, men man kan så diskutere, hvor flot den er. Og hvorfor skulle man investere i dette produkt fremfor at lave et vildere alternativ i kælderen?

Eller måske bare bygge sit eget?

Balkon med swimmingpoolBalkon med swimming pool

Hvis du er bosat i Danmark, er dette nok en af de 26 geniale idéer til boligen, som absolut ikke vil give mening at investere i. Det kræver nemlig en bopæl med en middeltemperatur året rundt, der ligger over 20.

Det er nok heller ikke lige sådan at lave sådan en ændring, hvis du bor i et lejlighedskompleks, men det ville om ikke andet være en fantastisk feature at have.

Ud fra billedet at dømme er dette ikke andet end en arkitektonisk prototype.

Spisebord med gyngestativ

Spisebord med gyngestativKilde: Psfk.com

Der er ikke sparet på idéer til boligen, når det kommer til spiseborde i denne artikel. Denne gang er det et spisebord med tilhørende gyngestativsstole.

Så kan ungerne i hvert fald ikke blive klandret for ikke at sidde stille, for med denne konstellation vil du gynge dig igennem hovedretten.

Jeg synes, at idéen er god, men det ville nu være også interessant at se, hvordan det egentligt ville være at spise i sådan en gyngestol. Mon man kan spise, uden det virker akavet?

Bordtennisbord til køkkenbordet

Bordtennisbord til køkkenbordetKilde: Hammacher

Det virker til, at bordtennis er på vej ind i det private hjem. Kunne du godt tænke dig et bordtennisbord til boligen, som ikke fylder særlig meget, er dette mobile bordtennisbord måske en mulighed.

Har du et stort køkkenbord eller bare bord i det hele taget, kan du folde dette bordtennisbord ud og lege Michael Maze for en stund.

Badeværelse med glasgulv

Badeværelse med glasgulv

Man må sige, at dette badeværelsesgulv ikke er noget helt almindeligt gulv. I noget der minder om en gammel elevatorskakt, har man valgt at placere et gennemsigtigt glasgulv, så man altså har frit udsyn hele vejen ned til kælderetagen.

Efter nogen tid vænner man sig helt sikkert til det, men dine gæster vil nok være tæt på at skide i bukserne, når de træder ud på gulvet.

Omvendt ville det ikke være det værste sted at være skidebange. Det er en fed detalje med sådan et gulv, men det kræver altså noget gravearbejde, hvis ikke dit badeværelse i forvejen er en gammel elevatorskakt.

Facade der spiller musik når det regner

Facade der spiller musik når det regner

Denne facade er det, man kalder ingeniørkunst. Via de strategisk placerede tagrender skabes der en musikalsk symfoni, når regnen falder.

Hvis jeg selv skulle give mig i kast med et lignende projekt, ville jeg ikke have nogen idé om, hvor man skulle starte, men det ser da meget cool ud?

Transparent badekar i glas

Gennemsigtigt badekar i glas

Den sidste i rækken af 26 geniale idéer til boligen er dette transparente badekar.

Idéen henvender sig bedst til det unge segment af den simple grund, at man kan se igennem. Man skal nemlig huske på, at refraktion i vandet gør, at objekter ser 10% større ud, og så kan du spørge dig selv, om du har lyst til at se konen i en 10% større udgave.

Generelt er idéen mere gal end genial, men der skal alligevel roses for det innovative indspark.

LÆS NU:

49 eksotiske rejsemål du aldrig glemmer

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.