København til Århus med vandflyver

Jeg har været en tur ude at flyve, men ikke i en helt almindelig flyvemaskine, for transportmidlet er selvfølgelig den nye vandflyver, som fornyligt er blevet dagligt pendlerfartøj mellem Danmarks to største byer, København og Århus.

Det er Nordic Seaplanes, som er navnet på den nye luftbro, der forbinder de to byer på ca. 45 minutter.

Hvis du ikke allerede har været ude at flyve med vandflyveren, kan du komme med på en virtuel tur.

Jeg har nemlig lavet en video.

Mit videoredigeringstalent er ikke til at tage fejl af, vel? Blot min tredje video i rækken med et niveau, der kan måle sig med Casey Neistat. Right, right, right?

Okay nok ikke helt, men jeg morer mig i hvert fald med det, så længe optagelserne altså har et eller andet niveau af excitement.

Og det synes jeg en tur med vandflyveren havde. Det var nemlig en ret sjov oplevelse, hvor der kun var positive ting at berette.

Lad mig uddybe.

Ingen pinefuld ventetid

Det er sådan set bare at tage hen til flyet et kvarter før, hvor du vil få udleveret dit boarding card. Det tager bogstaveligt talt kun et enkelt minut.

Sikkerhedskontrollen tager ingen tid

Det tager ikke meget mere end et par minutter at komme igennem sikkerhedskontrollen, hvor det i Københavns Lufthavn sagtens kan tage en halv time.

Enormt afslappet

I lufthavne er der altid stress på. Uanset i hvor god tid man er, føles det stressende. Med Nordic Seaplanes virker det hele afslappende lige fra afgang til ankomst.

københavn århus vandflyver

En vandflyver skal flyves med bare fødder.

Et godt eksempel på afslappetheden er piloterne, som styrer vandflyveren med bare fødder. Man kunne godt fornemme på kaptajnen, at han havde en fortid som vandflyverpilot ved Maldiverne.

Selve flyveturen er fantastisk smuk

Det fede ved at tage vandflyveren er selvfølgelig, at det er 4-5 gange hurtigere end at tage toget.

Lige så fedt er det dog at nyde udsigten fra vandflyveren. Flyet flyver kun i halvanden kilometers højde, hvilket gør, at man rent faktisk kan se, hvad der foregår på jorden. Det hjælper naturligvis også på det, at man flyver på en ægte dansk sommerdag, når det er bedst.

Vil du se nogle billeder?

københavn århus vandflyver

Jeg sikrer mig at kaptajndøren kan åbnes og lukkes rigtigt. Det kan den.
københavn århus vandflyver

Der går ikke mange minutter fra takeoff, før at helsingørmotorvejen kan spottes fra passagersædet.
københavn århus vandflyver

Jeg plejer gerne at være rædselsslagen for propelfly, men egentligt følte jeg mig ikke nervøs på noget tidspunkt. Jeg tror måske også, at det havde noget at gøre med, at jeg kunne se, hvad piloterne foretog sig.
københavn århus vandflyver

Piloterne havde rigeligt med overskud til at posere for kameraet.
københavn århus vandflyver

Jeg er ikke helt sikker på, hvilken flod der her er tale om, men det var et smukt syn, kan jeg fortælle.københavn århus vandflyver

Approaching Århus. Med vandflyveren går det lidt hurtigere end med båden. Det giver sig selv, men der er nok heller ikke plads til bilen.
københavn århus vandflyver

Ved ankomst til Århus slipper man for horder af mennesker, hvilket jo ellers gerne er kendetegnende for lufthavne.

Ikke overraskende kan jeg anbefale at vælge vandflyveren, hvis du skal til Århus fra København og vice versa.

Hvad koster det?

En enkeltbillet koster 1800 kroner, hvilket ud fra en almindelig cost benefit analyse er en ret god investering.

Tager du et fly fra Københavns Lufthavn til Århus kommer du hurtigt af med 1600 til 2000 kroner for en almindelig billet.

Det tager under en time fra check-in til check-out med vandflyveren.

Denne time har du allerede brugt på at transport til lufthavnen plus almindelig ventetid, inden du overhovedet har sat dig i flyet. Dertil kan du så yderligere lægge en flyvetid på 40+ minutter, afstigning af flyet, afhentning af eventuel indchecket baggage samt transport fra Tirstrup Lufthavn oveni. En taxi fra Tirstrup koster i øvrigt omkring de 700 kroner, hvis du skulle være i tvivl.

Pludselig har du brugt mere end tre timer på at tage flyet samt en hel del penge ved siden af selve flybilletten.

Foruden at blive bragt fra A til B er det en ganske unik oplevelse at lette fra vandet og ikke mindst sidde i en flyver, som minder om, kunne jeg forestille mig, hvordan det er at flyve i sit eget privatfly.

LÆS NU:

49 eksotiske rejsemål du aldrig glemmer