Er det muligt at blive træt af sko? Jeg tvivler.

Derfor er det endnu gang blevet tid til en omgang lækre sneakers sko i verdensklasse, som i øvrigt er skræddersyet til den danske sommer.

Fælles for følgende sneakers sko er, at de alle er fra premium brands. Det vil altså sige, at vi har at gøre med kvalitet og design på et niveau, der harmonerer med det, som Stay Classy foreskriver.

Du slipper altså ikke afsted med nogle af disse par uden minimum at levere 700 kroner ved kasse 1. Til gengæld slipper du heller ikke afsted med andet end godt humør og tilfredshed.

Jeg kalder det en win/win/love-it situation.

Men lad os tage fat i sagerne!

Hvide sneakers sko med huller

lækre sneakers sko til sommeren

Tiger of Sweden 1295 / Gå til shop

Jeg lægger ud med min vel nok personlige favorit af de 10 sneakers sko her i artiklen, for se bare engang hvordan det svenske modehus, Tiger of Sweden har ramt sømmet på hovedet med dette hvide par.

Vi har det enkle, stilrene design som Jony Ive med sikkerhed ville glæde sig over. Men vi har også en innovativ detalje i form af de små hullede firkanter, der gør sig gældende fra hæl til tå. For nogen er det måske for meget, men ikke mig. Det er forfriskende og i øvrigt bidrager detaljen med et eksklusivt udseende. Derudover kan man ikke komme udenom, at skoen er ideel til sommeren, da hullerne i sig selv har en dejlig ventilerende effekt.

I’m lovin’ it, som Justin Timberlake engang sang.

Eksklusive håndlavede Buttero sneakers

lækre sneakers til sommer

Buttero 2199 / Gå til shop

Buttero er italiensk, når det er bedst. Det er håndlavet med kærlighed i Toscana, hvor kærligheden er at spore lige fra samling af sko til de kvalitetsprægede luksusmaterialer.

Ikke specielt overraskende er sneakers fra Buttero født med den bedste læder, du kan få fingrene i, og som om det ikke skulle være nok, er det samlede æstetiske resultat forbandet tiltalende.

Sådan et par sneakers er universelle, når det drejer sig om sammensætningsmuligheder. Her kunne jeg i særdeleshed forestille mig, at de ville være fede med et par beige shorts og en hvid hørskjorte.

Ikoniske hvide Paul Smith sneakers

lækre sneakers til sommer

Paul Smith 2599 / Gå til shop

Paul Smith behøver ikke nærmere introduktion og ej heller disse sneakers. Det er nemlig Paul’s ikoniske sneakers, som har stået på hylderne, så længe jeg kan huske.

Jeg ejede selv et nærmest identisk par, da jeg fyldte 18 for 12 år siden, hvorfor der er selvfølgelig er tale om sneakers, som altid ville kunne stå distancen, når det kommer til tid.

Stilrene lyserøde sneakers af ruskind

lækre sneakers til sommer

Common Projects 2599 / Gå til shop

Italienske Common Projects er på mange måder sneakers skoenes svar på Apple. Her har du nemlig at gøre med et modehus, som stålfast har sat sig for kun at lave sneakers, der opretholder et æstetisk niveau, der forener minimalisme og luksusmaterialer.

Fra hæl til tå er intet overladt til tilfældighederne. Det er gennemtænkt og gennemarbejdet, hvorfor et par Common Projects sneakers altid er en sikker investering, hvis din målsætning er at se godt ud og forkæle fusserne med det, der kan sammenlignes med et spaophold.

Men selvom Common Projects lægger tung vægt på minimalisme, er det italienske modehus ikke bange for at lave farverige sneakers som denne lyserøde lækkerbisken.

Sporty orange Nike sneakers af ruskind

lækre sneakers til sommer

Nike 749 / Gå til shop

Nike sneakers går du aldrig galt i byen med. Det er glimrende kvalitet og komfort er som altid i højsædet. Skulle du dog være blevet træt af de lidt for forudsigelige hvide Nike sneakers, er det måske på tide med et orange par?

Her i sommerhalvåret er der ikke nogen bedre anledning end at iklæde sig nogle solide pangfarver, hvor orange muligvis er den bedste af dem alle.

Pæne blå Tod’s sneakers af kalvelæder

lækre sneakers til sommer

Tod’s 3299 / Gå til shop

Tod’s, som altid har været mit personlige yndlingsskomærke, bliver ved med at spytte fede sko ud af den italienske skofabrik.

Det er ikke længere kun deres signaturmokkasiner, der er at finde på Tod’s hylderne. I dag er udvalget så bredt, at selv sneakersudvalget imponerer.

Denne model er en af dem, og mens jeg havde lidt svært ved Tod’s printet til at starte med, må jeg indrømme, at jeg har vokset mig lun på dem, hvor den blå og hvide farvekombination sidder lige i skabet.

Hvis du skulle være i tvivl, laver Tod’s altså bare nogle hamrende lækre sko, som du ikke bliver træt af foreløbigt.

Hvide sneakers sko med grønt mønster

lækre sneakers sko til sommeren

Tiger of Sweden / 1095 / Gå til shop

Par nummer to er også fra svenskarna. Her er der ikke små firkantede huller, der skiller sig ud, men i stedet et dejlig afbalanceret grønt mønster, der oser af sommerferie og sydeuropæiske restaurationsbesøg. I modsætning til førnævnte par er materialet hårdnakket tekstil, der føles lækkert.

Stilrene sneakers sko i grå

lækre sneakers sko til sommeren

Tiger of Sweden / 1195 / Gå til shop

Som om det ikke var nok med to par svenske sko, får du lige et mere og det er igen Tiger og Sweden, der har kælet for detaljerne. Hvis det hullede design eller grønne mønster var for meget, kan du med stor sandsynlighed stille dig tilfreds med denne stilrene sneakers sko.

Sorte sneakers sko med hvid sål
lækre sneakers sko til sommeren

Filippa K / 1195 / Gå til shop

I nøjagtig lige så god kvalitet som Tiger of Sweden, laver Filippa K fodtøj. Her er det et par klassiske sorte sneakers sko, der er komplementeret af en nydelig hvid sål. Kombinationen sikrer en nydelig sneakers sko, der kan anvendes i stort set alle sammenhænge, hvad end det er et casual blazer outfit til receptionen eller et elegant sommeroutfit med sorte shorts og en behagelig sommerskjorte.

Perlegrå sneakers sko fra Calvin Klein

lækre sneakers sko til sommeren

Calvin Klein / 1195 / Gå til shop

De sidste tre-fire gange Calvin Klein har gjort sig gældende her på siden, har jeg svinet dem til for at bruge Justin Bieber som poster boy. Det gider jeg ikke længere, da jeg føler min pointe er fanget. I stedet vil jeg fokusere på produkterne. Og hvad er det for et produkt vi har at gøre med her?

Ja, det er faktisk et ret interessant par sneakers, hvor det stilrene er kombineret med det rå. Kigger man på sålen har den hvide farve nemlig fået sig en ujævn sort farve, som havde en skaterfyr forsøgt at slide ned ad et gelænder på parkeringspladsen ved Irma i Borgergade.

Minimalistiske sneakers sko i grå

lækre sneakers sko til sommeren

J. Lindeberg / 949 / Gå til shop

Der er mange svenskere med i dag, men J. Lindeberg er altså den sidste. Man kan næsten fornemme på sneakernes design, at de er inspirerede af hinanden. Om ikke andet er de i hvert fald født i samme land. Her er det nemlig igen stilrenhed og minimalisme, der er grundlaget for skoens eksistens. Og det er pænt!

Cremehvide sneakers sko

lækre sneakers sko til sommeren

Paul Smith 1495 / Gå til shop

Paul Smith fortjener ingen yderligere introduktion. You know what I’m talkin’ ’bout! Det er class, kvalitet og spændende tøjsnedkeri, der er altid er på tapetet. Her er det et par klassiske sneakers sko, hvor eneste alternative detalje er lyn-ikonerne. Personligt er jeg tosset med den cremehvide farve, som i øvrigt arbejder noget bedre sammen med snavs og skidt end et kridhvidt par.

Blå sneakers sko i læder

lækre sneakers sko til sommeren

Dirk Bikkembergs / 1395 / Gå til shop

Det er første gang jeg er faldet over Dirk Bikkembergs, som altså er navnet på denne tyske tøjdesigner. Egentligt er der ikke så pokkers meget at fortælle om Dirk, men jeg kan med relativ lav puls slå fast, at det er luksuriøs ekvipering, hvor der sjældent er overladt noget til tilfældighederne. Dette par sneakers sko er lavet af læder i blå, hvor materialet diskret er kærtegnet af det, jeg ville beskrive som pynteprikker. En dejlig sporty, men elegant sko.

Klassiske røde sneakers sko fra Ralph Lauren

lækre sneakers sko til sommeren

Polo Ralph Lauren / 699 / Gå til shop

Jeg kunne ikke lade være med at tage et par klassiske Ralph Lauren sneakers sko med. Det kan du nok også forstå, når du lader dine øjne hvile på denne hindbærrøde lækkerbisken, der er komplementeret af et kvalitetslækkert snørebånd af læder. Ingen herre i verden vil nogensinde blive træt af sådan et par sneakers. Derudover er skoen samtidig til at betale. Faktisk er det artiklens billigste par. Det må næsten være første gang!

Oliven sneakers sko med sølvhæl

lækre sneakers sko til sommeren

Michalsky / 2695 / Gå til shop

Tyske Michalsky lukker sneakers-festen med det klart mest outrerede par. Det tyske modeunikum har nemlig født dette par i en spøjs farvekombination af oliven og sølv. Personligt synes jeg ikke det er nogen uovertruffen sko, hvad angår design, men jeg bifalder altid kreativitet og designertiltag, der ikke hidtil er set. Fik jeg et par gratis, skulle jeg dog nok gå i dem. Ud fra billedet synes jeg i øvrigt, at det er let at fornemme den høje kvalitet, som skoen repræsenterer.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!