I en perfekt verden havde vi alle penge nok til at købe en forbandet lækker vinterjakke. Altså ikke bare en der kan holde kroppen varm, men en der er i stand til at vende hovederne på fortovstrafikanterne.

Med andre ord: en meget dyr vinterjakke.

Personligt er jeg ikke nogen stor fan af vinterjakker. Det har dels at gøre med min krops biologiske natur, som har det med at have det varmt ret nemt, hvilket ofte gør vinterjakken uudholdelig. Alligevel kan jeg ikke afvise, at jeg helst ser, at min garderobe er præget af en gedigen vinterjakke.

Lige nu er det dog ikke tilfældet. Jeg er henvist til min efterhånden slidte quiltede overgangsjakke fra Ralph Lauren, som i øvrigt snart skal skiftes ud, men det er en anden snak.

Sagens kerne er, at der snart skal anskaffes en vinterjakke. Spørgsmålet er bare, hvor fornem den skal være? Jeg har været på virtuel window shopping og fundet en håndfuld urimeligt dyre vinterjakker, som til gengæld er urimeligt lækre.

Vi lægger ud med min personlige favorit.

Eksklusiv sort Tomas Maier vinterjakke af lammeskind
dyre vinterjakker

Tomas Maier / 30550 / Gå til shop

For saaatan da en vinterjakke, hva? Det bliver ikke meget mere fornemt med en eksklusiv tyk lammeskindsjakke fra Tomas Maier. Den holder ikke bare kroppen lun og tempereret, selv når den sibiriske vinter er på besøg.

Den er også uforskammet smuk, hvor designet er unikt på den måde, at det er en klassisk vinterjakke med pelskrave, som så alligevel er stilren og enkel.

Indrømmet, 30k er meget for en vinterjakke, men det er sådan set ikke meget anderledes, når du går over til buntmager Nels Erichsen eller Birger Christensen på Strøget. Denne slags kvalitet koster bare.

Forbandet fornem vinterjakke fra Berluti
dyre vinterjakker

Berluti / 36400 / Gå til shop

Hvis ikke du forærede mig Tomas Maier vinterjakken, kunne du overveje, om ikke jeg fortjener denne møglækre Berluti jakke.

Læg lige mærke til den grå farve. Puha, det er tiltalende, og skulle du være i tvivl, om den kan holde dig varm, kan jeg slå det fast med et rungende klart ja. Jakkens materialer er nemlig den fineste Shearling lammeskind, som du kan forestille dig.

Fremragende flot Peuterey vinterjakke

dyre vinterjakker

Peuterey / 5495 / Gå til shop

En dyr vinterjakke behøver selvfølgelig ikke koste på den anden side af tredive jern for at være dyr. Jeg vil også mene, at denne flotte Peuterey dunjakke har nemt ved at kvalificere sig som værende en dyr vinterjakke.

Godt nok kan du ikke blære dig med, at det er fin lammeskind, der holder din overkrop varm og tilpas. Til gengæld kan du blære dig med, at din vinterjakke er en af de lækreste dunjakker, der kan købes for rimelige penge.

En Peuterey vinterjakke er nemlig kendt for være bygget til praktiske formål. Ikke kun æstetiske. Derfor er denne jakke et fornemt valg til både skiferie og hikingture, hvad end det i alperne eller det nordlige Norge.

Genial vinterjakke fra Valentino

dyre vinterjakker

Valentino / 18560 / Gå til shop

Jeg har svært ved at komme i tanke om en vinterjakke, der er mere genial end denne suveræne Lloyd Christmas-jakke. Du kender godt referencen, ikke?

Og selvom du gør, får du lige videoen.

Jeg er lige ved at tro, at Valentino designerne har ladet sig inspirere en hel del af Lloyd’s suveræne Aspen-garderobe. Og thank God for that. Jeg har nemlig ledt efter sådan en jakke, siden jeg så Dum & Dummere første gang.

Desværre er jeg ikke helt sikker på, at mit vinterjakkebudget rækker til knap 20.000 kroner. Måske man skulle tage sig et af de der sms-lån?

Skidelækker oliven vinterjakke

dyre vinterjakker

C. P. Company / 3395 / Gå til shop

En af mine favoritfarver er oliven. Der er et eller andet eksklusivt over den, hvorfor denne vinterjakke fra C. P. Company også lever op til sit prisskilt.

Derudover har dunjakkens folder også den helt rigtige højde, selvom der nu ikke er nogen konkret facitliste for hvor mange centimeter, de skal være.

Skinnende blå dunjakke med hætte

dyre vinterjakker

Blauer / 2785 / Gå til shop

En dunjakke kan nemlig også være pæn med færre og større folder som denne skinnende blå Blauer-model.

Normalt kan jeg egentligt bedst lide dunjakker, hvor der er mange smalle folder, men lige netop dette design finder jeg ekstraordinært lækkert. Jeg må nok bare indrømme, at jeg er faldet for de her skinnende dunjakker, som man ser flere og flere af i gadebilledet. I starten var jeg ellers ret tilbageholdende.

Stilren blå Versace vinterjakke
dyre vinterjakker

Versace / 3895 / Gå til shop

Generelt har vinterjakker det med at være store og tunge, hvilket er en af grundene til, at jeg aldrig har været kæmpe tilhænger af dem.

Heldigvis findes der alternative vinterjakker, som fylder lidt mindre, men stadig holder kroppen varm. Sådan et alternativ kan se ud som denne stilrene Versace jakke, der er beklædt i en nydelig blå, som du kan være sikker på aldrig at blive træt af.

Jakken har i øvrigt en smart funktion, som gør det muligt at pakke hætten ud eller ind i kraven alt efter vejrforholdene.

Møghamrende lækker Paul Smith vinterjakke

dyre vinterjakker

Paul Smith / 4895 / Gå til shop

Af dyre vinterjakker har Paul Smith også en fornem model med på den eksklusive liste.

Vinterjakken kombinerer det enkle med et sleek design, hvor man ikke er i tvivl om, at der er tale om kvalitet både på det æstetiske og det kvalitative plan.

Enig?

Ubehageligt dyr, men ubehageligt lækker vinterjakke

dyre vinterjakker

Ralph Lauren / 59350 / Gå til shop

Vi slutter af med den suverænt dyreste vinterjakke, jeg var i stand til at opstøve. Og den kommer fra Ralph Lauren med en pris på rundt regnet 60k.

Mange penge? Yes. Men episk vinterjakke? Endnu mere yes.

Forestil dig at gå rundt i sådan en mundering og bare ligne en chef, der lige har slagtet en bøffel og efterfølgende lavet den til en varm vinterfrakke.

Der hersker nok ikke nogen tvivl om, at sådan en vinterfrakke ikke lige henvender sig til alle typer, men på den anden side er det heller ikke alle, der har den slags penge liggende til et sådan køb.

Jeg forestiller mig, at denne jakke ville henvende sig perfekt til Kanye West, eller en Brad Pitt dengang han var Konge af Hollywood.

LÆS NU:

Den ultimative polterabend guide

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!