Jeg hader vinter. Det er koldt, mørkt og enten sjappet eller glat. Men hvis man skal se på den lyse side, er der trods alt et par lyspunkter imellem.

Ét af dem er, at du med god samvittighed kan gå ud at købe en fed vinterjakke uden at blive kaldt for febrilsk indkøbsholiker.

I Danmark har alle nemlig brug for en vinterjakke, og da den netop tjener et praktisk formål, må budgettet gerne være en anelse højere, da kvalitet som bekendt holder dig bedre beskyttet mod minusgraderne og det barske vejr.

Alligevel har jeg også forståelse for det, hvis du ikke lige har 4-5.000 kroner til en vinterjakke. Og netop af den grund har jeg samlet et udvalg, hvor du både har dyre og billige vinterjakker.

Kort sagt, er der noget for enhver smag. La’ os så komme i gang!

Dyre vinterjakker

Hvad definerer en dyr vinterjakke? Pris er det korte svar. Det detaljerede svar er, at en dyr vinterjakke besidder en kvalitet, som rent faktisk modstå alt dér, der følger med en barsk vinter; tocifret minusgrader, store mængder sne, sjask og værst af alt SALT!

Nedenstående udvalg af dyre vinterjakker er ikke alle 100% dedikeret til en super skod vinter. Nogle af vinterjakkerne tjener i vidt omfang også rollen som en designerjakke, hvor du ikke kun holdes varm, men også ser godt ud.

Den ultimative vinterjakke til sibirisk kulde

Canada Goose / 11149 / Hop til Shop

Jeg kan huske tilbage i 00’erne, hvordan Canada Goose var symbolet på overtøj til plebejerne med dårlig stil. Det var decideret taberagtigt at have en Canada Goose jakke.

Her mere end ti år senere, tænker jeg, at det er tid til at gøre op med fortiden. Det bør ikke længere være taberagtigt at have en Canada Goose jakke på.

Sandheden er nemlig, at Canada Goose jakker er nogle af de bedste, du kan købe for penge, hvis målsætningen er en nydelig vinterjakke, der håndtere en vanvittig vinter.

Årsagen til at vi har fat i den ultimative vinterjakke, er der flere af. Det er en 3-i-1 vinterjakke, som gør det muligt at tilpasse jakken efter vejrforholdene.

Det er meget smart, hvis du eksempelvis er på skiferie og et tungt snefald er skiftet ud med høj sol med strandstol på et værtshus. I sådan en situation kan du nemlig nøjes med vesten.

Derudover er jakkens materialer designet til -20 grader, hvilket du forhåbentligt ikke udsættes for så tit.

Blå foret parka med hætte

fede vinterjakker herre

AMI / 4999 / Hop til Shop

Personligt har jeg ikke noget religiøst forhold til, hvad en vinterjakke skal kunne. Det vigtigste er, at den er pæn at se på og relativt god til at holde mig varm.

Disse to opgaver løser denne klassiske og pæne vinterjakke fra franske AMI. Vinterjakken er stilren og dyppet i min yndlingsfarve, som tilfældigvis er mørkeblå.

Grå UBR vinterjakke i letvægtsmaterialer

fede vinterjakker herre

UBR / 7499 / Hop til Shop

Norske UBR ved om nogen, hvordan en vinterjakke skal strikkes. Nordmændene er ikke blot indehaver af røvkoldt vejr året rundt. De er også indehaver af et skarpt øje til design og kvalitet.

Af den grund finder du ikke mange alternativer til en elegant og stilren vinterjakke, der kan slå UBR’s.

Lækker blå vinterjakke til alle vejrforhold

fede vinterjakker herre

UBR / 6499 / Hop til Shop

Jeg kan lige så godt afsløre det nu. Udvalget af vinterjakker til stilfulde mænd er i høj grad præget af blå, da denne farve ganske enkelt bare kan det hele. Blå passer til alt.

Og hvis du skal bruge en masse penge på en vinterjakke, er det meget rart, at du altid kan have den på, selvom bukserne er gule og skoene brune, ikke?

Kanalquiltet vinterjakke i marineblå

fede vinterjakker herre

Colmar / 3599 / Hop til Shop

Det kanalquiltede design har efterhånden været populært i nogle år, og her må jeg erkende, at jeg var sen til festen. I starten brød jeg mig ikke om designet, da det mest af alt mindede mig om Michelin-manden.

Kan du forstå, hvad jeg mener?

Sidenhen har jeg lært at abstrahere fra referencen ved at erkende, jeg nok bare er lidt fjollet og måske endda lidt usikker.

Pointen er i hvert fald, at jeg her i knap og nap 2019 er fan er vinterjakken og lignende designs.

Grøn Rossignol vinterjakke med hætte

fede vinterjakker herre

Rossignol / 4499 / Hop til Shop

Jeg kan huske, at jeg engang havde et par Rossignol skistøvler. Og vistnok også et par ski.

Dog var jeg ikke klar over, at de også lavede vinterjakker, og ovenikøbet nogle flotte af slagsen. Her er den en klassisk dunjakke i en glossy grøn, som betyder, at overfladen skinner.

Det kan du enten hade eller elske. Jeg elsker det.

Genial gul vinterjakke med hætte

fede vinterjakker herre

GANT / 3599 / Hop til Shop

Jeg har netop selv købt en vinterjakke i blå, ganske overraskende, ja. Og jeg føler da, at jeg har træffet det rigtige valg, men jeg må erkende, at min vinterjakkekollektion føles ukomplet uden denne gule bandit.

Det er et eller andet fedt over en pangfarvet vinterjakke. Og på mange måder giver det også perfekt mening med en vinterjakke i en stærk farve, når alt andet er hamrende trist at se på.

Med design, kvalitet og GANT’s generelle gode image, har vi her fat i en vinterjakke, der er voldsomt interessant.

Elegant rød Ralph Lauren vinterjakke

fede vinterjakker herre

Ralph Lauren / 3299 / Hop til Shop

Og nu vi har gang i farverne, hvad siger du så til en rød dunjakke fra Ralph Lauren? Gode gamle Ralph skuffer sjældent, hvorfor du altid kan være sikker på kvalitetspræget og designstærk investering.

Det jeg godt kan lide ved sådan en Ralph Lauren vinterjakke er, at du får rigtigt meget for pengene. Det er super kvalitet for lidt over tre af de lange. Billigere kan det ikke rigtigt gøres.

Nydelig grå dunparka fra Maison Kitsuné

fede vinterjakker herre

Maison Kitsuné / 6999 / Hop til Shop

Maison Kitsuné er kendetegnet ved at binde den franske og japanske stilgenre sammen med det resultat, at du har de klassiske elementer forenet med minimalistisk stilrenhed.

Kreativitet er fundamentet bag Maison Kitsuné, som består af to designere, hvor den ene i øvrigt er tidligere manager for Daft Punk.

Eksklusiv olivengrøn vinterjakke

fede vinterjakker herre

C.P. Company / 6099 / Hop til Shop

Italienske C.P. Company er grundlagt af samme herre, som grundlagde Stone Island, hvorfor du kan være helt sikker på, at vi har at gøre med luksuriøs overtøj.

Netop denne vinterjakke er et decideret ikon, som er bedst kendt som The Goggle Jacket. Why, you may ask?

Tjek lige hætten ud engang!

Vel nok den mest geniale hætte, en jakke nogensinde har set!

Jep, vinterjakken er udstyret med et par goggles, som ikke kun gør dig tjekket. Det gør dig også velklædt til at kunne modstå en regulær snestorm, som gerne plejer at dukke op med i løbet af det danske vinterhalvår.

Jeg er kæmpe fan. C.P. Company laver i øvrigt også hættetrøjer med disse integrerede goggles. What’s not to love?

Vinterjakken over alle vinterjakker

fede vinterjakker herre

Arc’teryx Veilance / 14999 / Hop til Shop

Lige umiddelbart ser den ikke ud af meget, men lad ikke synet bedrage. Denne vinterjakke er nemlig fra det Canadiske modehus, Arc’teryx Veilance med base i Vancouver.

Arc’teryx Veilance har en primær målsætning, der består i at kombinere funktionalitet med æstetik. Og hvis vi har starter med sidstnævnte, er det nemt at se, hvorledes designeren har ramt plet.

I forhold til funktionalitet finder du ikke en vinterjakke med bedre specifikationer, hvilket har en hel del at gøre med teamet bag Arc’teryx Veilance, som består af professionelle klatrere, skiløbere og bjergbestiger, der om nogen ved, hvad der er afgørende i ekstreme forhold.

Jakken er i stand til at justere temperaturen alt efter din krop, således du altid føler dig dejligt tilpas. Vinterjakken består af flere dele, som du kan sammensætte alt efter vejrforholdene, hvor inderjakken kan anvendes til de milde vinterdage.

Kort sagt, er dette vinterjakken over dem alle. Nu mangler jeg bare lidt penge på kontoen.

Suveræn Ralph Lauren vinterjakke i olivengrøn

fede vinterjakker herre

Ralph Lauren Purple Label / 13299 / Hop til Shop

De fleste der køber Ralph Lauren, køber Polo Ralph Lauren. Men som bekendt har Ralph flere forskellige labels herunder Purple Label. Og Purple Label er det ypperste, som det franske modehus kan tilbydes.

Det er modebranchens svar på First Class med Qatar Airways. Og af den grund får du også lov til at betale. Heldigvis er komforten og glæden ved en First Class oplevelse priceless, hvorfor de +13K bør være blot en afterthought.

Stilren blå vinterjakke der holder dig varm

fede vinterjakker herre

Aspesi / 5299 / Hop til Shop

Italienske Aspesi er endnu en velrenommeret skrædder med forstand på den gode mode og stil. Med fokus på det funktionalitet og enkelt design er det lykkes at skabe det, jeg vil beskrive som den perfekte dunjakke.

Og så gør det bestemt ikke noget, at Aspesi har givet vinterjakken den flotteste blå nuance, der findes.

Sporty elegant vinterjakke i blå

fede vinterjakker herre

Sail Racing / 3899 / Hop til Shop

Hvis du er typen, der godt kan lide at sidde på en båd, når det er skide koldt, behøver du ikke længere at lede efter vinterjakken. Den er nemlig lige her. For Sail Racing designer netop vinterjakker til sejladsherren, hvorfor du også kan forvente en ret vandtæt vinterjakke, der samtidig er i stand til at holde dig varm.

Sort kodiak parkajakke med hætte

fede vinterjakker herre

Parajumpers / 7799 / Hop til Shop

Parajumpers er så tæt, som du kan komme på en professionel vinterjakke. Her har du nemlig en vinterjakke, der er designet med henblik på overlevelse i den virkelige og til tider barske verden.

Jakken er spækket med diverse funktioner med henblik på redningsekspeditioner, hvorfor den også har et atypisk design, der i højere grad dufter af praktik frem for moderigtige designs.

Ikke desto mindre er jakken designet og lavet i Italien. Af den grund kan du også være sikker på, at du ikke bliver mobbet af vennerne på årets skitur.

Skinnede blå dunjakke med hætte

fede vinterjakker herre

Bogner / 4299 / Hop til Shop

Bogner bugner af moderne elegance, hvor vi igen har at gøre med den skinnende overflade, som hiver vinterjakken op på et niveau, hvor man får lidt mere opmærksomhed.

Men det ser også bare godt ud. For mit vedkommende er det nemlig rigtigt vigtigt, at en vinterjakke kan arbejde sammen med et par pæne chinos og nydelige sneakers.

Det bør altid være afgørende, at din vinterjakke kan udfylde både den praktiske og æstetiske rolle. Og det kan denne vinterjakke fra norske Bogner.

Quiltet blå Barbour vinterjakke

fede vinterjakker herre

Barbour / 1799 / Hop til Shop

Til mindre end to tusindlapper kan vi vel dårligt nok kalde det for en dyr vinterjakker. Ikke desto mindre hører den til i denne gruppe, da Barbour er kendt for sine quiltede jakker af formidabel kvalitet.

Denne vinterjakke er en anelse tyndere end alle de andre, hvorfor du ikke kommer til at dø af varme, hvis temperaturen bevæger sig ned forbi -5 grader. Men sådan et problem løser du hurtigt ved at iklæde dig en lækker striktrøje.

Camouflage dunjakke fra Peak Performance

fede vinterjakker herre

Peak Performance / 3199 / Hop til Shop

Peak Performance har i en længere årrække været forbeholdt ghetto-områder som Gellerupparken og Tingbjerg, men det lidet flatterende image har det ellers kvalitetsbevidste modehus så småt sluppet af med.

Det hænger primært sammen med, at deres produkter er begyndt at se anderledes ud samt udvalget er blevet langt mere varieret.

Her er det Peak Performance’s bud på en pæn og enkel dunjakke i camouflageprint. Og den kan jeg sådan set godt lide.

Prisvenlige og billige vinterjakker

Der er helt sikkert flere holdninger til, hvad en billig vinterjakke skal koste. Af den grund har jeg pakket udvalget ind i en diplomatisk indpakning, således du ikke skal få indtrykket af, at en jakke til 1800 er direkte billig.

Dog vil jeg mene, at alt under 2000 kroner er prisvenligt, da du samtidig får en glimrende kvalitet. Vigtigt at huske på er, at en vinterjakke tjener et seriøst og praktisk formål modsat majoriteten af herregarderoben.

I øvrigt er der flere vinterfrakker iblandt nedenstående udvalg, hvor det er vigtigt at notere sig, du ikke får en vinterjakke, der er voldsomt modstandsdygtig overfor snestorme og dertilhørende frostgrader.

Pæn gråmeleret vinterfrakke

Minimum / 1799 / Hop til Shop

I den perfekte verden har du ikke blot en enkelt vinterjakke. Du har selvfølgelig et par stykker, således du kan klæde dig efter vejrforholdene. For når vinterdagene er milde med 5-6 grader, er en vinterfrakke med en varm trøje indenunder rigeligt til at holde kroppen lun.

Og her kan du passende nøjes med denne gråmelerede frakke fra Minium, der altid er god for fornem kvalitet og design.

Stilren sort Fred Perry vinterjakke

Fred Perry / 1499 / Hop til Shop

Fred Perry har lavet pæn tøj, så længe jeg kan huske. Og det er altid afbalanceret og stilrent, hvilket denne pæne sorte vinterjakke illustrerer med al tydelighed. Det er en af de der vinterjakke, du aldrig rigtigt bliver træt af, fordi den er så tidløs.

Sort Lyle & Scott vinterjakke

Lyle & Scott / 1299 / Hop til Shop

Lyle & Scott er endnu et tøjmærke, der er altid markerer sig for solid klassisk herremode. Her er det deres bud på en pæn shearling jakke, som er skræddersyet til de milde vinterdage. Pæn, enkel og tidløs er stikordene.

Billig Urban Classics vinterjakke i camouflage

fede vinterjakker herre

Urban Classics / 799 / Hop til Shop

Som du sikkert allerede har bemærket, er det camouflage, der i særdeleshed markerer sig som tidens tern. Og skal du have fat i en camouflage vinterjakke i den billige ende, finder du ikke et bedre alternativ.

Klassisk parkajakke i militærprint

fede vinterjakker herre

Selected / 799 / Hop til Shop

Og skulle der alligevel være et bedre alternativ, jamen, så måtte det næsten være dette. Her får du blot en vinterjakke i et mere klassisk militærprint. Derudover er det også en parkajakke, som er bedst anvendt kendt som grønlænderjakken, da parkajakken oprindeligt er lavet af sælskind og naturmaterialer, der kan modstå minusgrader på den anden side af 40.

Sort North Face vinterjakke med hætte

fede vinterjakker herre

North Face / 1899 / Hop til Shop

North Face har ligesom Peak Performance i en årrække været særligt populær blandt typerne, der går med omvendt kasket, der sidder ovenpå hovedet. Ikke rundt om kraniet, men  kraniet.

Nå, men min pointe er, at det bestemt stadig er muligt at ligne en forstadsbavian, hvis du forlænger outfittet med omtalte kasket, et par løse joggingbukser og et par halvslidte Shox.

Vælger du derimod et pænt casual outfit med grå chinos og et par pæne vinterstøvler, er du pludselig godt kørende.

Pæn vind- og vandtæt vinterjakke

fede vinterjakker herre

Fat Moose / 999 / Hop til Shop

Fat Moose er kendt for at lave solide vinterjakker i pæne designs, men til lave priser. Og dem har jeg fundet to eksempler på, som i øvrigt ligner hinanden ganske meget.

Sådan en vinterjakke er til herren, der ikke gider noget pis. Han skal bare have en vinterjakke, der virker. Og det gør Fat Moose vinterjakkerne.

Pæn og afslappet vinterjakke fra Fat Moose

fede vinterjakker herre

Fat Moose / 1299 / Hop til Shop

Spørgsmålet er bare, om herren ønsker en funktionel vinterjakke med eller uden synlige knapper? Ja, et af livets store spørgsmål.

Billig og elegant vinterfrakke i olivengrøn

fede vinterjakker herre

Only & Sons / 799 / Hop til Shop

Tilbage i vinterfrakkekategorien har vi fat i en billig, men elegant og klassisk vinterfrakke smurt ind i en eksklusiv olivengrøn. Der bliver ikke meget mere klassisk og elegant end det her.

Det er vinterfrakken til herren, der vægter design højere end en varm overkrop, men den skal nu nok holde dig varm nok vinteren igennem. Du er jo viking, ikke sandt?

Casual Nike dunjakke i olivengrøn

fede vinterjakker herre

Nike / 1199 / Hop til Shop

Hvis du er typen, som holder stilen helt nede på jorden, er du muligvis interesseret i en klassisk casual dunjakke fra Nike. Der er ikke så meget pis her. Vinterjakken er puffy, som var det Rick Ross, der gemte sig i den. Og derfor er den helt sikkert også varm at have på.

Kort og godt, er det en glimrende vinterjakke til hverdagen, der ikke forlanger dresscode.

Elegant marineblå vinterfrakke

fede vinterjakker herre

Bruun & Stengade / 1999 / Hop til Shop

Bruun & Stengade er synonymt med klassisk herremode, når det er bedst. Og når de så vælger at lave en klassisk vinterfrakke i marineblå, er der kun én ting at sige; home run!

Prismæssigt får det lige så meget for pengene, som to af de lange kan give.

Elegant og billig vinterjakke i sort

fede vinterjakker herre

Just Junkies / 1299 / Hop til Shop

Jeg må erkende, at jeg ikke kender Just Junkies særligt godt, men de ved i hvert fald hvordan en sort vinterfrakke skal se ud. Og til billige penge endda.

Personligt har sorte vinterjakker altid været en kende kedeligt, men hvis du er herren, der holder stilen helt enkel og klassisk, kan du roligt kaste dig ud i et tøjkøb af denne kaliber.

Klassisk quiltet dunjakke fra Gant

fede vinterjakker herre

GANT / 1999 / Hop til Shop

GANT har allerede været på tavlen længere oppe i artiklen, hvor vi havde fat i en gul bandit skræddersyet til de barske minusgrader.

Denne GANT jakke er i højere grad bygget som allround-vinterjakken, hvor du hverken sveder som en fængslet orne eller fryser som en ensom gårdkat. Og så ser du samtidig godt ud. What’s not to love?

Lækker brun Samsøe Samsøe vinterfrakke

fede vinterjakker herre

Samsøe Samsøe / 2199 / Hop til Shop

Samsøe Samsøe har altid været mit go to mærke, når behovet er lig med go’ kvalitet plus stilrent og enkelt design. Denne formel er Samsøe Samsøe nemlig specialister i.

Det kræver heller ikke mere end blot at lade øjnene hvile på den eksklusive brune farve, der får vinterfrakken til at ligne noget fra Saint Laurent.

Billig mørkeblå vinterfrakke af uld

fede vinterjakker herre

Selected / 1299 / Hop til Shop

Noget nær identisk til Samsøe Samsøe frakken har du en blå valgmulighed i form af denne slightly billigere udgave fra Selected, der altid er i stand til at levere kvalitet, der er til at tage og føle på.

Grundlæggende behøver en fornem vinterjakke ikke at koste mere, og dette dokumenterer Selected gang på gang.

Varm marineblå Mads Nørgaard dunjakke

fede vinterjakker herre

Mads Nørgaard / 1979 / Hop til Shop

Mads Nørgaard skuffer sjældent, og denne gang er ikke én af de få. Er du ude i en helt almindelig, men stilfuld dunjakke i en smuk blå farve, skal du blot have to af de lange op af lommen for at kunne varme dig hele vejen til det spæde forår.

Brun vinterfrakke af kashmir

fede vinterjakker herre

Selected / 1799 / Hop til Shop

Selected er efterhånden ved at være et af de mest dominerende herretøjsmærker i Danmark. Og når man når den størrelse, kan man også købe ind i større ordre. Og netop dét gør det muligt for Selected at levere produkter i en prisklasse, som meget få andre kan.

Et godt eksempel er denne hamrende lækre vinterfrakke af kashmir, som holder dig lun og dejlig langt ud på natten. Normalt kan du ikke engang få et halstørklæde af kashmir i denne prisklasse, hvorfor det chokerer mig, at Selected er i stand til det. Ikke desto mindre er blot en god mulighed for at slå til.

Og gerne i dag. Designet er nemlig ligeså formidabelt, som kashmiren er blød.

Stilfuld mørkeblå uldfrakke

fede vinterjakker herre

Jack & Jones / 999 / Hop til Shop

Jack & Jones har jeg været modstander af i mange år. Faktisk har jeg hadet netop dette brand med en passion, da det i lang tid har været synonymt med proletariatet og dårlig smag.

Dette har Bestseller heldigvis lavet om på. Og med fuld smæk på i øvrigt. Hele deres produktlinje har fået sig en gedigen overhaling.

Og inklusiv denne elegante vinterfrakke.

Elegant mørkeblå trenchcoat

fede vinterjakker herre

Jack & Jones / 1599 / Hop til Shop

Og nu hvor vi er i gang med at rose Jack & Jones for deres nyligt tilføjede smukke tøjdele, kan vi lige så godt forlænge med denne elegante trenchcoat.

Der er ikke meget mere at sige end, at den er fornøjelig at se på. Og samtidig er den funktionel i alle vinterens aspekter.

Eksklusiv, men billig uldfrakke i brun

fede vinterjakker herre

Selected / 1299 / Hop til Shop

Når man scroller hele vejen til toppen af dette i øvrigt omstændige udvalg, er det nemt at blive forvirret over hvilken vinterjakke, man skal vælge.

Prisforskellen på to ellers umiddelbart identiske vinterjakker kan være én til seks. Og der må jeg bare erklære, at der ikke er nogen enkel forklaring.

Når du køber en vinterjakke til 15000 kroner, køber du ikke bare en vinterjakke, men et kunstværk, der samtidig har praktiske funktioner. Du betaler selvfølgelig for mærket, men også de helt små detaljer, som det gennemsnitlige øje måske ikke ville bemærke.

I sidste ende handler det om at vælge en jakke, der både passer til dig og dit budget. Og uanset hvem du er, kan du altid træffe det sikre, men elegante valg i ovenstående uldfrakke fra Selected.

Mere kompliceret behøver en vinterjakke ikke at være.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!