LirMest populære

VIDEO: Jeg har testet Hövding’s usynlige cykelhjelm (annonce)

annonce

Der er én ting her i livet, vi hurtigt kan blive enige om.

Det er supernitte at køre med cykelhjelm.

Omvendt kan vi også blive enige om, at det er supervigtigt at køre med hjelm.

Alligevel er det kun en brøkdel, der gør det. Primært fordi vi danskere er nogle forfængelige stoddere.

Du har hørt om Hövding

Medmindre du bor på månen.

Hövding har nemlig været på markedet en hel del år efterhånden med deres usynlige cykelhjelm, som de hidtil er blevet kaldt. Faktisk stammer den svenske biks helt tilbage fra 2005.

Nå, men Hövding’s livsmission er at skabe et produkt, der sørger for at dit hoved holdes intakt, selvom uheldet skulle være ude.

Og produktet er som bekendt ret kontroversielt, da det jo er en decideret airbag til hovedet.

Vil du se et flot billede?

Verdens bedste cykelhjelm i udfoldet tilstand efter at have leget Hollywood stuntman.

Hövding’s hætte-airbag ser naturligvis ikke sådan ud, når du cykler rundt. Faktisk skulle du helst aldrig se den i oppustet tilstand, da det kun er ifm. uheld, at det sker.

Nøjagtigt som i en bil.

Den fylder nemlig ikke ret meget. Og den helt store fordel er, at du ikke får ødelagt håret.

Et splitsekund før airbag’en automatisk pustes op.

Foruden en stuntman af ægte Hollywood-talent kan du på ovenstående billede få øje på Hövding’s airbag, som den ser ud, når du ikke har leget væltepeter på jernhesten.

Det er nemlig bare en sort krave, du har rundt om halsen. Et noget bedre alternativ til plastikgrydepanden også kendt som den gode gamle cykelhjelm.

Airbag oppustet på et splitsekund

Helt præcist tager det 0.1 sekund fra flad til oppustet.

Det vil sige, at airbag’en er oppustet lang tid før, du rammer kantstenen.

Her er et slow-mo preview, der viser, hvor hurtigt det går.

Det var i forbindelse med en workshop med selveste Hövding, at jeg fik lov til at teste verdens bedste cykelhjelm.

Faktisk fik jeg lov til at sprænge airbag’en på to af slagsen.

Hvordan føles det, når den pustes op?

Jamen, det er egentligt ganske udramatisk. Det gør ikke ondt, eller det der ligner.

Mest af alt føles det som om, at ens hoved er pakket ind i en hoppeborg.

Det eneste jeg bemærkede, var, at smældet er ret højt. Nu lider jeg i forvejen af lidt tinitus på højre øre, hvilket er årsagen til, at jeg blev ekstra triggered af det. Det var dog ikke værre end, at det gik over efter kort tid.

Man skal også huske på, at der ikke var tale om en egentlig ulykke, hvorfor det er nemt at fokusere på den slags.

Som den ene person fra Hövding nævnte, er lyden det sidste, man bemærker, hvis man er involveret i et reelt uheld. Sådan en oplevelse har jeg heldigvis til gode.

Lidt kolde facts om verdens bedste cykelhjelm

For selvom det ikke er en cykelhjelm i traditionel forstand, smadrer den samtlige alternativer med adskillige længder.

Du får lige et par bullets.

 • Airbag’en giver 8 gange bedre beskyttelse mod hjerneskader end almindelige cykelhjelme ifølge en rapport fra Stanford.
 • 3 gange bedre stødabsorbering end den næstbedste hjelm i Folksams test, 2012
 • En fuld opladning rækker til 10 timers effektiv cykling
 • Nem opladning via USB

Det der er væsentligt at bide mærke i, er naturligvis, at den beskytter langt bedre end en klassisk cykelhjelm.

Udover det væsentligste, nemlig at du ikke får ødelagt dine fine frisure, så beskytter den også OTTE (!!!) gange bedre.

Fy for en skefuld.

Ro i maven i dagligdagen

Fra naturens hånd er jeg et angst menneske. Jeg bekymrer mig alt for meget om de mennesker, jeg holder af.

Af den grund har jeg ondt i maven, hver gang min kæreste bevæger sig ud i den iltre københavnertrafik, hvor særligt cyklister kører som død og ødelæggelse.

Jeg har flere gange, uden held, forsøgt at overtale fruen til at bruge cykelhjelm, da det som bekendt ødelægger håret.

Nu har jeg så anskaffet en Hövding airbag til hende, som hun bruger helt uden at brokke sig. Hun blev rent faktisk glad for den.

Nu mangler hun så bare lige at huske den, når hun hopper ud af døren, men det er nok bare et spørgsmål om tilvænning.

I hvert fald kan jeg mærke, at jeg bekymrer mig langt mindre, da jeg ved, hvor godt hendes dejlige ansigt er beskyttet.

Den høje pris er et elendigt argument

I hvert fald hvis du værdsætter dét at være i live.

For ja, 2300 kroner er da mange penge, men kun hvis du med 100% sikkerhed ved, at du ikke havner i en ulykke.

Og det kan du ikke vide medmindre, du er ham der manden, som får morgendagens avis en dag for tidligt.

Det er altså en investering i den usikkerhed, der altid vil være.

Jeg er dog helt med på, at det kan være svært at forholde sig så rationelt til problemstillingen. Det er nemlig nemt at føle sig oversikker. At være overbevist om at det aldrig er en selv, der kommer galt afsted.

Sådan hænger tingene bare ikke sammen. Og det er kun én gang, det skal gå galt.

I øvrigt kan jeg dele den glædelige nyhed, at verdens bedste cykelhjelm i øjeblikket fås til 1989 kroner.

Hvis du stadig ikke er overbevist om, at dette er den bedste løsning, kunne jeg godt tænke mig at høre dine argumenter i kommentarsporet.

Peace out, som man siger.
Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

5 kommentarer

 1. Hej. Tak fordi I har sponsoret denne artikel til min news feed på Facebook. Sikke en positiv anmeldelse I har fået (måske) penge for at lave, I hvert fald er indholdet sponsoreret. Jeg kan ikke tage mig selv i at tænke, at I ikke finder nogle downsides ved denne hjelm? f.eks. hvis du bliver påkørt af et sidespejl på fra en bus, tvivler jeg på at den beskytter 8 gange bedre end en almindelig hjelm. Fik kommenteret den forkerte artikel.

  1. Hej Jens. Som du kan se indledningsvist og på Facebook, står der sponsoreret/annonce. Det involverer sædvanligvist penge, ja. Det er vist meget normalt her i 2017. Hvis det medvirker til, at du ikke stoler på artiklens indhold, kan jeg kun beklage.

   Jeg kan dog fortælle, at jeg ikke kunne drømme om at lave en fordrejet artikel om noget, der omhandler produkter, der kan være forskellen mellem liv og død.

   Grunden til jeg ikke har nævnt nogle downsides er, at jeg ikke har kunne komme i tanke om nogen. Jeg er mega begejstret for det her produkt, hvilket du vist også kan fornemme.

   Men du har da helt ret mht. bussers sidespejle. Det kan være rigtigt farligt, men denne slags ulykker er du på mange måder selv herre over, hvis du blot praktiserer eftertænksomhed. Eksempelvis at du altid holder i højre side af cykelbanen, når du holder stille. Det er typisk i et kryds, hvor bussen svinger til højre, at sådan en ulykke sker.

   Men det er altså uhyre sjældent, at der sker sådan en ulykke. UHYRE sjældent.

   I øvrigt kan jeg referere til lovgivningen på dette punkt:

   Reglerne er, at hvis sidespejlene sidder i under to meters højde, så skal de kunne bøje af. Er de i over to meters højde, må de gerne være fastmonteret.

   Lever busserne op til disse krav, er det kun meget høje mænd, der er i risikozonen.

   Vh. Joen

   1. Hej Joen.

    Tak for dit svar.

    Jeg fornemmer din begejstring og det er selvfølgelig helt i orden, det jeg synes der gør din artikel utroværdig er at det er sponsoreret indhold som du roser til skyerne. Jeg tænker bare at der må være nogle downsides, og klart at producenten (som betaler dig) ikke selv fortæller det, det er netop det en anmeldelse skal sætte fokus på.

    Jeg ved at det hører til sjældenhederne med sidespejlet der rammer en cyklist i hovedet (heldigvis), men alligevel kan der ske ting på cykel, hvor det kan diskuteres at en almindelig cykelhjem kan være bedre end end airbag-hjelm. Min pointe er at det er ærgerligt hvis folk, på denne opfordring, køber produktet i troen om at den er 100% sikker.

    Tak for din tid.

    Vh
    Jens

 2. Jeg faldt lige over anmeldelsen her – og synes jeg vil kommentere. Jeg hader cykelhjelme – er generelt ikke så øm over høstakken, men synes alligevel det er irriterende, at man ikke kan have knold eller høj hestehale under hjelmen, så da jeg fik øje på Høvding købte jeg STRAKS een.
  Desværre syntes jeg, den var særdeles ubehagelig at have på, fyldte meget, og var stiv at have om halsen. Endnu værre da jeg prøvede med jakke og tørklæde. Måske gav jeg den ikke en rimelig chance…besluttede mig hurtigt at den skulle returneres, hvorfor jeg jo heller ikke ville bruge den. DESVÆRRE for jeg var ubetinget positiv, meget forventningsfuld og havde ingen betænkeligheder vedr. prisen.

 3. Jeg har selv en Hövding og er mega glad for den. Det er først og fremmest den absolut mest sikreste beskyttelse til hovedet, undersøger man det lidt nærmere er der lavet undersøgelser, som påviser, at airbag’en er et utrolig nemt valg ift. en cykelhjelm, ift. hvor meget mere den beskytter. Samtidig beskytter den langt flere dele af hovedregionen, herunder en udsat nakke, kæbe partiet osv. Samtidig er absorberingen også meget bedre, og det er jo også en vigtig faktor. Vil man være på forkant med sin sikkerhed, er airbag fra Hövding vejen frem. Det tager selvfølgelig lidt tid at vænne sig til noget nyt, typisk 14 dage, det samme var tilfældet for mig. Det var bare en no brainer at købe den, når den blev sammenlignet med en cykelhjelm og prisen er ikke dyr, når man tænker på hvor godt den beskytter mig mod uheld. Nej den fungerer ikke, hvis du kører ind i en lygtepæl eller lign. men jeg satser på, at sandsynligheden for at vælte på cyklen er langt højere end at køre ind i en pæl. 😉

Leave a Response