Status efter 7 dage (30 dage uden alkohol)

For en uge siden besluttede jeg at give mig selv en udfordring i form af 30 dage uden alkohol.

Det er noget af en udfordring. I hvert fald for mig.

Faktisk tror jeg ikke, at der nogensinde er gået 30 dage uden alkohol, siden jeg lærte at drikke øl som 16-17 årig.

Så hvordan er de første 7 dage gået?

Har jeg holdt den?

Jep, det har jeg rent faktisk. Og ved du hvad? Det har ikke engang været så slemt igen.

Det svære ved 7 dage uden alkohol

Ikke overraskende er det weekenden, som er den store udfordring. Særligt om sommeren er det svært ikke at lade sig forføre af velsmagende alkohol, hvad end det er dyr gin eller en kold bajer.

Fredage

I fredags havde jeg en ubændig lyst til drikke mig i hegnet efter at have holdt mig på måtten hele vejen fra ugens første dag.

I stedet for at falde i nøjedes jeg med at gå ombord i en plade Marabou og to liter sodavand, som eliminerede behovet for at gå ud.

Lørdage

Om lørdagen stod jeg foran den ultimative test. Min bror og kone holdt stor fest for at fejre deres 2 x 40 års fødselsdag.

Alt. Der var ALT, som en alkoholbegejstret herre eller dame kunne drømme om.

Fadølsanlæg, sprut fra a til z, rødvin, hvidvin, champagne, mere sprut og selvfølgeligt miksere til drinks.

At komme til sådan en fest klokken 17, hvor folk allerede er godt i gang med champagne og fadøl virkede imidlertid som en uoverkommelig opgave, jeg havde givet mig selv.

Men det gik.

Og ved du hvad? Jeg havde en skide hyggelig aften, hvilket måske var det mest utrolige, når nu indtagne væsker kun bestod af rød sodavand, red bull, Gin & Tonic uden gin samt kaffe.

HVORFOR DRIKKER DU IKKE? HALLO MAND?

Det største irritationsmoment ved at deltage i en stor fest uden at drikke sig fuld, er de gentagne gange, hvor man skal gøre rede for, hvorfor man i himlens navn ikke drikker alkohol. Det var et samtaleemne uden lige.

Det var egentligt interessant at se, hvordan folk reagerede.

alkoholfri 30 dage

Nogle synes det var friskt. Andre at det var fjollet ikke at kunne drikke bare en lille smule. Endeligt var der også en mindre procentdel, hvor man kunne fornemme en vis forargelse.

Det gode ved at være alkoholfri

For mig er en uge uden alkohol ret usædvanligt. Jeg plejer gerne at få et par glas vin eller øl hver aften, hvor det som regel eskalerer i løbet af weekenden.

Derfor er det en noget anderledes verden ikke at have fået en dråbe hverken tirsdag aften til aftensmåltidet eller lørdag eftermiddag i bragende sol ved Papirøen.

En anderledes verden på den gode måde.

Det jeg nemlig fandt ud af var…

… at den alkoholiske glæde jeg giver mig selv tirsdag aften eller lørdag eftermiddag forvandles til positiv energi og overskud, som jeg kan anvende produktivt.

Ja, nu lyder jeg rigtigt hellig som en anden idiot, der har set lyset ved at melde sig ind i en religiøs sekt, men jeg smører faktisk ikke tykt på.

Produktivitet på et helt, helt andet niveau

skrive en bog på 30 dage

Den sidste uge har mit arbejdsmæssige output været 2-3 gange højere end normalt. Jeg har fået arbejdet seriøst meget, hvor alt det her med fokus, koncentration, motivation og bla bla bla har været fremragende.

Jeg tænker også meget klarere. Jeg er mere kreativ. Jeg føler mig væsentligt mere intelligent. Jeg løser opgaver væsentligt hurtigere.

Hvis du er tilbagevendende læser, har du garanteret også læst om min erfaring med det hersens Modafinil, der er kendt som virkelighedens Limitless-pille, hvor jeg generelt taler meget pænt om smart drugget.

Jeg beretter blandt andet om, hvor meget mere produktiv jeg er med Modafinil i systemet.

Denne beretning står jeg stadig bag, hvis ikke i endnu højere grad. Jeg kan dog afsløre, at effekten af ingen alkohol kombineret med daglig motion og en relativt sund diæt har lige så stor, hvis ikke større effekt end Modafinil.

Dermed kan du sikkert også forestille dig effekten af ingen alkohol + motion + ok sund mad + Modafinil? Ikke at det skal handle om Modafinil, men jeg kan fortælle, at 200 mg 1 til 2 gange om ugen agerer glimrende supplement, hvis målet er at være fuldstændigt wired in.

Markant nemmere at håndtere negative følelser

depression alkohol

Jeg skrev i forbindelse med min 6 måneders update @ Modafinil, at jeg havde bøvlet med depression i juni og juli, som jeg i øvrigt ikke rigtigt kunne finde årsagen til.

I løbet af de to måneder havde jeg nogle rigtigt hårde dage, hvor det krævede et pænt niveau af kognitive færdigheder at komme igennem uden at gøre noget dumt.

Egentligt er jeg ret overbevist om, at et overforbrug af alkohol kan tage æren for de mørke dage i juni og juli.

Det forklarer nemlig også, hvorfor jeg har så meget nemmere ved at håndtere negative følelser i en alkoholfri tilstand.

For det første oplever jeg langt færre negative følelser, men når de så dukker op, finder jeg det relativt problemfrit at slippe af med dem ved at bruge et par kognitive selvterapeutiske øvelser.

En af øvelserne har jeg lært af Tony Robbins. Hvis du kan holde dig fra at grine af videoen, er det faktisk ret effektivt. Det synes Oprah også. :- )

Jeg bruger næsten ingen penge

Endnu en positiv effekt jeg har oplevet ved ikke at drikke alkohol, er at jeg bruger langt færre penge.

Alene det faktum at jeg ikke bruger penge på alkohol, er en besparelse, der vil noget. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis det var mere end 100 kroner om dagen i gennemsnit.

Siden mandag sidste uge har jeg kun brugt penge på beskedne indkøb i form af mad, som jo må siges at være relativt nødvendigt.

Behovet for at købe alt muligt lort er væk. Mit fokus er udelukkende centreret omkring at styrke bloggen og hvad jeg ellers har gang i af projekter.

Det bedste af det hele?

Mit humør er godt. Mit humør er stabilt. Mit humør går ikke op og ned seks gange på en time, hvilket ikke er unormalt.

Det er klart, at den der euforiske følelse som en god gin kan give, ikke dukker op på samme måde. Når euforien opstår uden alkohol, er det som regel, fordi jeg kan kæde det sammen med noget konkret.

Det kan være en venlig kommentar, jeg har fået til en artikel, jeg har skrevet. Det kan være et boost i trafikken som følge af min kontinuerlige indsats for at forbedre SC’s autoritet i søgemaskinerne.

Fælles er, at den rare følelse er et resultat af noget håndgribeligt arbejde, jeg selv har leveret.

Sidste tanke inden du får lov at smutte

Ja, det blev pludselig en ret lang beretning efter blot en enkelt uge uden alkohol. Har jeg overhovedet noget at fortælle, når vi sidder her igen om en uge? Mon ikke.

Jeg vil dog lige knytte en enkelt kommentar her til sidst.

Folk reagerer selvfølgelig individuelt både på alkohol og ingen alkohol. Jeg er dog ret overbevist om, at en tilværelse uden alkohol har de bedste forudsætninger, hvis du har noget at give dig til.

Det kan være en hobby. Din egen virksomhed. En hund. Ja, måske bare en blog ligesom min.

Ofte griber vi jo til flasken, fordi vi er skide rastløse. Derfor tror jeg også, at det bliver svært at droppe alkohol, hvis du er vant til at sidde foran fjerneren hver aften.

Det handler om at kanalisere energien effektivt, hvorfor det er vigtigt at finde den rigtige kanal.

Mon jeg kan klare en uge mere uden alkohol?

ingen alkohol 30 dage

LÆS NU:

26 grunde til du ikke er succesfuld