Mode & StilSkoTøj

Eksklusivt sommertøj til mænd der ikke går på kompromis

Sommertøj til mænd bør være eksklusivt…

… nøjagtigt som vi alle bør køre i en Maserati. Desværre er realiteterne ikke sådan for os alle, mig selv inklusiv. Heldigvis er eksklusivt sommertøj en anelse mere opnåeligt, om end vi ikke kommer uden om, at der skal penge op af lommen.

Hvis du har interesse i, at sommeren i år skal være præget af et højt niveau af classiness, kan du med fordel tage udgangspunkt i følgende eksempler, som henvender sig til forskellige begivenheder, der alle finder sted i løbet af sommeren.

Det sommerlige jakkesæt

Det er de færreste, der kan slippe afsted med at gå i shorts og t-shirt hele sommeren igennem. De fleste af os har forpligtelser i form af et job. Et job hvor der gerne er en dresscode. Skulle denne dresscode være jakkesæt, kan du glæde dig over, at et jakkesæt ikke nødvendigvis er “statisk herreekvipering”. Ved at skrue på lidt knapper her og der, kan det bliver frisk og sommerligt uden, at det bliver useriøst.

Et helvedes eksklusivt jakkesæt i blåeksklusivt sommertøj til mænd

Hugo Boss / 4299 / Find jakkesættet her

Et sommerligt jakkesæt kan snildt have en flot blå farve. Samtidig kan jakkesættet være et helt almindeligt et, der også bruges i årets andre sæsoner. Igen handler det om stylingen. Lad os starte med at hoppe i det.

Afslappet hvid oxfordskjorte
eksklusivt sommertøj til mænd

La Martina / 1099 / Find skjorten her

Iklædt et eksklusivt blåt Hugo Boss jakkesæt, skal der også findes en overdel til inden under blazeren og hvad bedre end en afslappet hvid oxfordskjorte?

I modsætning til klassiske formelle skjorter, tilføjer oxfordskjorter et godt skvæt laidbackness til outfittet. Iklædt skjorten holder du lige de øverste to knapper åbne, for det er jo sommer.

Lækre brune loafers i ruskind

eksklusivt sommertøj til mænd

Loake 1880 / 2599 / Find skoene her

Om fødderne kan jeg ikke komme i tanke om mere elegant fodtøj end sådan et par håndlavede brune loafers fra altid kvalitetsprægede Loake. Det er forresten vigtigt, at du ikke har strømper på.

Når du har taget de brune loafers på, bør du folde jakkesættets benklæder op en enkelt gang eller to (eksperimenter selv) og så kan du allerede fornemme, hvordan jakkesættet har fået en sommerlig forvandling, ikke?

Sommerlig lommeklud i hvid med blomstret mønster

eksklusivt sommertøj til mænd

Amanda Christensen / 249 / Find lommekluden her

Prikken over i’et er den altid obligatoriske lommeklud. I forhold til et blåt jakkesæt med hvid skjorte og brune loafers kan jeg ikke forestille mig en lommeklud, der passer bedre end sådan en hvid blomstret sag af hør.

Det afslappede men elegante sommer outfit

Det er bestemt muligt at fremstå både elegant og afslappet. Også selvom vi har med eksklusivt sommertøj til mænd at gøre. Selvfølgelig varierer folks definition af afslappethed, hvorfor jeg ikke behøver nævne, at dette sommer outfit ikke er oplagt til abefest på Roskilde Festival. I hvert fald ikke hvis du har respekt for dine egendele. Og det har du, hvis du er typen, der investerer i eksklusivt sommertøj.

Kortærmet hvid sommerskjorte
eksklusivt sommertøj til mænd

Gant / 699 / Find skjorten her

For tiden advokerer jeg i høj grad for at holde stilen enkel, men uden  at det bliver kedeligt. Sådan en kombination gør sig gældende på fornemmeste vis, når man lader øjnene hvile på denne kortærmede skjorte fra Gant. Der skal ikke mere til end en farverig brystlomme for at gøre det frisk og sommerligt.

Elegante grå shorts af bomuldstwill

eksklusivt sommertøj til mænd

Gant Rugger / 999 / Find dem her

Der er mange gode bud på, hvordan et par elegante og afslappede shorts kan se ud. Jeg holder mig som regel til blå shorts a la chinos, men dette par fra Gant Rugger, er ligeledes en elegant løsning. I virkeligheden er det jo egentligt bare et par stofbukser, der er skåret over ved knæene og det sikrer altså et både afslappet og elegant look.

Perfekte hvide sommersneakers

eksklusivt sommertøj til mænd

Paul Smith / 1599 / Find skoene her

Forleden kunne du finde inspiration til fede og enkle sommersko, og der var der et par Paul Smith sneakers iblandt. Et par jeg knyttede en anekdote til, da jeg for en del år siden, var den tilfredse ejer.

Dette par er næsten identiske, men med enkelte forskelle. Eksempelvis har hælen fået sig en beige beklædning og på snuden er pyntesømmene ikke længere at finde. Med andre ord har skoen fået et mere minimalistisk design og det passer jo meget godt her til sommeren 2016.

All-in på strandtøjet

Der findes sommertøj til mænd og så findes der eksklusivt sommertøj til mænd, der ikke går på kompromis. Dette outfit til stranden lægger sig helt i toppen af sidstnævnte kategori. Det bliver sgu ikke meget bedre og når det nu er strandtøj, kan man lige så godt gå all-in, ikke sandt?

En t-shirt der er til at få øje på

eksklusivt sommertøj til mænd

Orlebar Brown / 999 / Find t-shirten her

Orlebar Brown er ikke nogen frygtelig gammel aktør i modebranchen, men deres karismatiske portefølje af badeshorts og generel sommerekvipering har lynhurtigt gjort navnet til et anerkendt luksusbrand. Orlebar Brown profilerer sig på deres tøj med fotoprint, hvor kvaliteten er helt uovertruffen. Og det skal den også være, når der er tale om denne slags print, da vaskemaskinen kan være hård over tid. Og gider man købe en t-shirt med fotoprint, hvis den falmer efter tre gange kulørvask? Næh.

Egentligt er dette outfit ikke udelukkende beregnet til stranden, men sommeren i det hele taget. Dog skal temperaturen gerne være oppe og ringe ved de +30 før det har sin relevans.

Badeshorts der er til at få øje på

eksklusivt sommertøj til mænd

Orlebar Brown / 2199 / Find badebukserne her

Nogen ville sige, at det er alt for meget af det gode. Andre vil sige niiiiiice og mig selv inklusiv – naturligvis. Hvorfor ikke have et par badeshorts og t-shirt i samme print? Orlebar Brown har i øvrigt et ret stort udvalg af prints og dermed har du også noget at vælge mellem.

Klassiske blå sejlersko

eksklusivt sommertøj til mænd

Sebago / 1399 / Find sejlerskoene her

Om du vælger lige netop dette Orlebar Brown-sæt, betyder ikke det store. Et par klassiske blå sejlersko fra Sebago, kan du nemlig altid have om fødderne, når sommeren står på.

Eksklusivt sommertøj du altid kan have på

En sommergarderobe til mænd der ikke går på kompromis med design, kvalitet og pris, skal have noget at byde på. I sådan en sommergarderobe er det vigtigt at have nogle favoritter, der har evnen til at passe med hvad som helst. Jeg har fundet et par af mine egne favoritter, som vil kærtegne min krop henover sommeren.

Eksklusive bilsko i en sund farve

eksklusivt sommertøj til mænd

Bally / 2599 / Find skoene her

Måske synes du ikke specielt godt om bilsko, men det er en fejl i din opdragelse. Bilsko er definitionen på ægte sommersko. Det ser eksklusivt ud og det er som regel også eksklusivt, når bare du vælger nogle ordentlige af slagsen. Her er Bally garant for usædvanligt flotte bilsko i en kvalitet, der får dem til at føle som bløde sutsko. Personligt har jeg droppet flipflops til fordel for bilsko. Er du til et par bilsko på et lidt mere prisvenligt niveau, kan du med fordel taget et kig på Ralph Laurens.

Et par altid relevante shorts i blå

eksklusivt sommertøj til mænd

Incotex / 1599 / Find dem her

Man har altid sine favoritter i garderoben. Når sommeren står på, er det for mit vedkommende et par blå Ralph Lauren shorts i stil med dette par, som benyttes oftest. Et blåt par passer til alt og så er det sgu bare et easy choice, når et lækkert sommer outfit skal samles. Et godt råd er at købe et par blå shorts i en solid kvalitet, da sommeren har det med at slide på sommertøjet.

En stilfuld sommerjakke der passer til alt

eksklusivt sommertøj til mænd

Orlebar Brown / 2399 / Find sommerjakken her

I en perfekt verden, ville det ikke være nødvendigt at have en jakke, når sommeren står på, men her i Danmark må vi anerkende realiteten. Det er nødvendigt med en sommerjakke og når vi ikke kan komme udenom dette faktum, kan vi lige så godt finde ud af, hvordan sådan en jakke skal se ud.

En sommerjakke bør være tidløs og enkel. Er du tosset med blå, er du garanteret også tosset med denne model fra Orlebar Brown. Den kan bruges fra foråret og hele vejen til slutningen af foråret. Dermed er der altså tale om en fornuftig investering.

Ha’ en go’ sommer og keep it classy, som man siger.
eksklusivt sommertøj til mænd

LÆS NU:

Herremode til mænd der kun vil have det bedste

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response