Indtil videre har vintervejret været ganske overkommeligt. Så overkommeligt at der ikke har været et direkte behov for at pakke hovedet ind i en behagelig varm hue.

Mig bekendt er der dog fine chancer for, at januar og februar og formentligt også marts bliver modbydeligt kolde. Sådan plejer det jo gerne at være.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at huer ikke bidrager med nogen udpræget elegance til et outfit, men faktisk kan en hue være en ganske pæn accessory, så længe du ikke har et jakkesæt eller lignende formel dragt på.

De huer jeg har udvalgt er glimrende kompagnoner til et casual outfit, hvor en blazer snildt kan indgå. I min optik bør huer være enkle og klassiske uden at hverken farve eller design skejer voldsomt ud.

Således kan du nok regne ud, at du ikke finder en hue a la Badger fra Breaking Bad på denne liste.

Grå Tom Browne hue

fede huer til mænd

Thom Browne / 3420 / Gå til shop

Ved et hurtigt øjekast tænker du måske, at det er en tilfældig hue fra Adidas, men der kunne du ikke tage mere fejl.

Lader du øjnene falde på huens pris, kan du nemlig se, at det er en ret special hue. Eller det må den i hvert fald være til den pris?

Det er den også, for det er ingen ringere end modekongen, Thom Browne, der har strikket den. Og det er heller ikke en tilfældig garnrulle, der er brugt, for det er selvfølgelig den fineste kashmir fra de fineste får.

Selve huens design er dejligt stilrent, hvor grå og hvid kan samarbejde med hvad som helst.

Sort kashmir hue fra Bottega Venetafede huer til mænd

Bottega Veneta / 1635 / Gå til shop

Bottega Veneta kender du. Det er kvali, der vil noget, men i endnu højere grad design, som du ikke ser så tit.

Jeg har i hvert fald ikke set en hue, der på så elegant vis formår at inkorporere brede fletninger i en konstellation, der samtidig fremstår minimalistisk.

Jovist, er 1635 kroner en pris, der kan mærkes, men hvis du skal have en hue af kashmir fra et luksusbrand a la Bottega, finder du det ikke billigere.

Sort Gucci hue med farlig tiger

fede huer til mænd

Gucci / 2080 / Gå til shop

Jeg må nok indrømme, at Gucci er begyndt at designe deres kollektioner til kinesere i for høj grad.

Det bliver vildere og vildere for hver kollektion. Lad mig lige vise et eksempel.

Jeg synes det er lige i overkanten, men kineserne elsker det. Alt hvad der er dyrt og ekstraordinært spraglet, køber de. Og det kan ikke gå hurtigt nok.

Lige med denne tigerhue synes jeg dog, at Gucci finder den rigtige balance. Det er ikke for meget af det gode, men heller ikke for lidt.

Og så er tigere jo generelt også bare mega dope.

Elegant blå kashmir hue

fede huer til mænd

The Elder Statesman / 2230 / Gå til shop

The Elder Statesman er et relativt nyt modehus med blot et årti på rygraden. Modehuset stammer fra LA, hvorfor man måske kan undre sig over, at de designer huer.

Hvornår havde man sidst brug for huer i Californien?

Men det er der jo en enkel forklaring på. Elder Statesman er et internationalt brand til internationale kunder. Også os i lille Danmark.

Og i lille Danmark er en blå hue af kashmir i dette design blandt de mest elegante, jeg har set.

Stilren hue i meleret grå

fede huer til mænd

Your Turn / 99 / Gå til shop

Leder du efter en billig hue, der både varmer og ser skide godt ud, er denne grå lækkerbisken fra Your Turn en af de mest oplagte forslag, jeg har været i stand til at finde.

Huen kan bruges som vist på billedet, men det er også muligt at folde den en enkelt gang, hvis du ikke er tilhænger af de lidt ‘længere’ huer.

Brun Herschel hue

fede huer til mænd

Herschel / 199 / Gå til shop

Jeg er helt vild med denne brune farve. Den er nemlig skide eksklusiv at se på samtidig med, at designet er dejligt afslappet.

Det er en sådan en hue, der fungerer glimrende som hverdagshue, hvad end du er universitetsstuderende, kontormus eller kasseassistent i Føtex.

Casual strikhue i sort og hvid

huer til mænd

Polo Ralph Lauren / 549 / Gå til shop

Som altid trækkes der hurtigt fra land, hvilket du nok også kan se i og med, at det er Ralph Lauren, der står bag denne casual strikhue i sort og hvid. Kombinationen af det den sorthvide strik resulterer i et nydeligt design, der fungerer fint i et elegant outfit. Kunne du eksempelvis forestille dig en mørk blazer, en hvid skjorte og et par mørke chinos?

Nå ja, og et par lækre herrestøvler og en pæn frakke.

Klassisk sort hue af kashmir

huer til mænd

FTC Cashmere / 749 / Gå til shop

I forhold til huer man ikke bliver træt af, er denne klassiske sorte hue et glimrende valg.

Nogen vil måske mene, at 749 kroner er i overkanten for en hue, men den pris retfærdiggøres af materialet, som jo selvfølgelig er 100% kashmir.

Det er FTC Cashmere, der står bag huen, og hvis du ikke er bekendt med det navn, kan jeg fortælle dig, at de er specialister i at lave produkter af ditto materiale.

Mørkeblå hue med grøn hest

huer til mænd

Polo Ralph Lauren / 399 / Gå til shop

Ligger dit huebudget på en 300-400 kroner, gør du klogt i at spekulere i denne neutrale, men pæne hue fra Ralph Lauren. Den er særligt velegnet til det kolde vejr, idet materialet er af ren uld.

Denne mørkegrønne hest matcher den vinterlige mørkeblå, hvorfor du ikke kommer til at stikke ud med sådan en på hovedet.

Blå hue med rød hest

huer til mænd

Polo Ralph Lauren / 379 / Gå til shop

Er du mere til en lysere nuance, er denne blå hue med den klassiske hest i rød et lige så fint valg.

Huen har en fold ligesom førnævnte. På den må kan du bestemme, hvorledes den skal sidde højt eller lavt på hovedet. Må jeg anbefale i øvrigt altid at lade huen sidde lavt?

Pæn hue i mørkegrå

huer til mænd

Marc O’Polo / 349 / Gå til shop

Er du på udkig efter en klassisk hue uden nogle dikkedarer, er du godt tjent med denne pæne hue i mørkegrå.

Kigger man indenfor i huen, bliver man mødt af et Marc O’Polo mærke. Således kan du stole på, at dit hoved er pakket ind i et godt stykke håndværk.

Enkel sort hue

huer til mænd

Esprit / 199 / Gå til shop

Blandt listens billigste huer, har vi denne enkle sorte hue fra Esprit. 199 enkroner er blot, hvad du skal af med, hvis ikke du er interesseret i at holde hovedet alt for koldt – pun intended!

Nydelig sort hue

huer til mænd

Tommy Hilfiger / 349 / Gå til shop

Hvis du skal have en hue, der både er fra et kendt modehus og lavet af kashmir, men til en lav pris, er vi ude i denne nydelige sorte sag fra Tommy Hilfiger.

Godt nok er den ikke af ren kashmir, men det ville også være overraskende til en sådan pris. Uanset hvad får man en blød og kvalitetspræget hue for pengene!

Beige hue af kashmir

huer til mænd

Polo Ralph Lauren / 699 / Gå til shop

Ralph Lauren dominerer listen over huer her til vinteren, men det er heller ikke nogen skam. Se en gang en lækkerbidsken af en beige hue, og så endda af ren kashmir – næsten da. Man får i hvert fald 80% kashmir, hvilket er nok til at give dine ører en følelse af forkælelse. Selvsamme hue findes også i en nydelig grå.

Grå hue fra Vans

huer til mænd

Vans / 179 / Gå til shop

Vans står bag denne grå hue, der vil agere glimrende kompagnon til herren, der går afslappet klædt.

Huen kan sagtens fungere til et casual outfit, men idet den har lidt top, mener jeg, at den er bedst sammen med eksempelvis en læderjakke. Læg i øvrigt mærk til prisen!

Brun hue til minusgraderne

huer til mænd

Bugatti / 249 / Gå til shop

Hue nummer 16 og 17 er særligt udvalgt til herren, der har store problemer med at holde sig varm om hovedet. Jeg har selv en lignende hue, hvilket jeg i øvrigt mener alle bør have.

I gennemsnit byder vinteren på minimum 20 dage, hvor storm, sne og minusgrader går op i en højere enhed. For mit vedkommende er en normal hue ikke nok til at klare det.

Blå hue til minusgraderne

huer til mænd

Bugatti / 249 / Find huen her

Hvis ikke den brune farve falder i god jord, må den blå næsten være vinderen. Den er i hvert fald mit eget valg, hvis det var mig der manglede en hue til arktiske klimaforhold.

LÆS NU:

Vinterhue til det iskolde vejr – 8 varme idéer

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!