Du har helt sikkert set filmen, The Big Lebowski, ikke? Det er en af de største filmklassikere fra halvfemserne, som vel nok er filmverdenens bedste årti nogensinde.

Nå, men som du nok husker fra filmen, er The Dude mildest talt glad for at have sin morgenkåbe på, hvilket helt sikkert hang sammen med, at han havde en fantastisk evne til at bære den på badass maner.

A bad motherfucker, som en vis hr. Samuel L. Jackson plejer at sige i en anden halvfemserklassiker.

En morgenkåbe til mænd har lige siden The Big Lebowski været en classy beklædningsform (og i øvrigt også før). Morgenkåben signalerer succes, overskud, frihed, afslappethed og et solidt niveau af selvtillid.

Af disse årsager udgør en morgenkåbe også en ganske essentiel del af herrens afslapningsgarderobe.

Elegant mørkegrå morgenkåbe
morgenkåbe mænd

Calando / 249 / Gå til shop

En morgenkåbe behøver hverken være dyr eller fra et kendt mærke. Som udgangspunkt handler det nemlig bare om, at morgenkåben har et tiltalende design og samtidig er behagelig at have på.

Disse to egenskaber har denne herlige badekåbe, som er beklædt i en dejlig eksklusiv mørkegrå, der får den til at fremstå langt mere kostbar end den er.

Eksklusiv Derek Rose morgenkåbe
morgenkåbe mænd

Derek Rose / 2090 / Gå til shop

Derek Rose er blandt de tøjmærker, man skal have i baghovedet, hvis målet er en eksklusiv morgenkåbe, hvor der ikke er gået på kompromis.

Det forklarer også prisniveauet, hvor du skal af med lidt mere end to af de lange. Til gengæld får du også en kåbe, der er røvhamrende lækker.

Ægte Hugh Hefner morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Derek Rose / 20330 / Gå til shop

Det kan dog blive laaangt mere eksklusivt, hvis du er villig til at spæde seriøst godt til med Monetter.

Hvad siger du til en morgenkåbe, der koster det samme som den dyreste iMac?

Der er ingen tvivl om, at du enten skal være hjerneskadet eller modbydeligt velhavende for at bruge  mange penge på en badekåbe. For hvordan kan sådan en nogensinde være 20k værd?

Det kan den nok heller ikke, men hvis du insisterer på en ægte Hugh Hefner morgenkåbe lavet af det fineste kashmir, du kan finde, så har du den altså her.

Kort hvid morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Vossen / 299 / Gå til shop

Hvordan ser din morgenkåbe ud, Joen? Hvis du har stillet dig selv dette aldeles relevante spørgsmål, kan du være glad for, at jeg er her til at besvare.

Min morgenkåbe er nemlig helt magen til denne enkle hvide lækkerbisken. Det jeg godt kan lide ved denne morgenkåbe, er at den kun går til knæene.

Jeg kan godt lide, når de ikke går hele vejen ned til anklerne, da jeg gerne får det lidt for varmt. Derfor er en let og kort badekåbe det ideelle valg for mig.

Derudover er der bare et eller andet lækkert over en hvid morgenkåbe. Man føler lidt, at man er på hotel, når man slentrer rundt hjemme i sin bolig.

Kort morgenkåbe i beige

morgenkåbe mænd

Vossen / 299 / Gå til shop

Hvis jeg skulle vælge en badekåbe i en anden farve end hvid, kunne beige meget vel være valget. Egentligt ville der ikke være noget galt i at have en i hver farve.

Klassisk hvid morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Polo Ralph Lauren / 999 / Gå til shop

Hvis du synes den korte morgenkåbe, bliver lige kold nok, er det denne model, du leder efter.

Det her er nemlig den klassiske hvide badekåbe, som du finder på de fleste femstjernede hoteller.

Du ved de der tykke og lækre kåber, hvor underbevidstheden altid underholder idéen om at hugge den med hjem. Noget som du i øvrigt aldrig bør gøre, da de fleste hoteller har chips i dem.

Nå, men det her er altså den ægte hotelmorgenkåbe.

Marineblå Ralph Lauren morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Polo Ralph Lauren / 999 / Gå til shop

Selvsamme hotelmorgenkåbe findes også i en nydelig marineblå. Det er sådan set bare et spørgsmål om præferencer. Hvid eller blå?

Jeg ville til hver en tid vælge hvid, men det skyldes sikkert nok min begejstring for hotellivet.

Khaki morgenkåbe fra Ralph Lauren

morgenkåbe mænd

Polo Ralph Lauren / 1095 / Gå til shop

Du får lige endnu en valgmulighed fra Ralph Lauren. Her er en værdig konkurrent til den klassiske hvide badekåbe. Du har nemlig de samme lyse toner, men i en mere unik konstellation.

Så hvis du finder den hvide badekåbe for triviel, er det værd at overveje denne smuksak.

Klassisk ternet morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Hugo Boss / 1270 / Gå til shop

Jeg er personligt ikke den store fan af ternede morgenkåber. Dog kan jeg ikke lægge skjul på, at kåben både er klassisk og tidløst.

Det er også et eller andet hyggeligt også sådan en god gammel ternet badekåbe. Den er i øvrigt særligt velegnet til fædre.

Kort sort Hugo Boss morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Hugo Boss / 859 / Gå til shop

Jeg kan bedst lide morgenkåber i lyse farver. Det betyder dog ikke, at en sort morgenkåbe er nogen dårlig idé for se lige, hvor formidabelt eksklusiv sådan en Hugo Boss model kan se ud.

Særligt den hvide linje giver morgenkåben en kontrast, som gør den unik og anderledes.

Elegant og billig morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Calando / 299 / Gå til shop

Om morgenkåben skal være hvid, sort, blå eller en helt fjerde farve er grundlæggende et spørgsmål om smag.

Jeg skal ikke gøre mig til smagsdommer på det punkt. I forhold til sådan en stilren blå morgenkåbe er det i øvrigt også svært at være negativt stillet. Navnligt når du tager prisen i betragtning.

Mørkeblå Tiger of Sweden morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Tiger of Sweden / 1500 / Gå til shop

Du kender Tiger of Sweden. Det svenske modehus er kendt for én ting, og det er lækkert design og lækker kvalitet.

Du kan være helt sikker på at få begge dele i denne morgenkåbe. Hvor ser den egentligt skide lækker ud, ikke?

Lækker og eksklusiv morgenkåbe i mørkegrå

morgenkåbe mænd

Vossen / 679 / Gå til shop

Hvad siger du til sådan en mørkegrå badekåbe? Du kan være stensikker på, at den holder dig varm, og også hvis du har tænkt dig at læse morgenavisen på balkonen en kølig aprilmorgen.

Derudover er der noget ekstra eksklusivt over en mørkegrå morgenkåbe. Jeg ville ikke holde mig tilbage med at gå ned og købe morgenbrød i sådan en. Men husk et par stilfulde sutsko forneden.

Rød morgenkåbe af fløjl

morgenkåbe mænd

Cleverly Laundry / 1270 / Gå til shop

Skulle du være i tvivl, er der ikke noget i vejen for at gå efter morgenkåber i pangfarver.

Hvis du er en farverig type, der sætter en ære i at skille sig ud, kunne jeg ikke forestille mig et bedre valg end en rød fløjlskåbe. What’s not to love?

Nydelig grå Hugo Boss morgenkåbe

morgenkåbe mænd

Hugo Boss / 999 / Gå til shop

Rosinen i pølseenden er en unik badekåbe fra Hugo Boss, som er plastret ind i Hugo Boss bogstaver.

Normalt er jeg ikke meget for det, når tøj får en til at ligne en omvandrende reklamesøjle. I dette tilfælde gør det sig heldgivis ikke gældende, da bogstaverne ikke hænger direkte sammen.

Dermed fremstår det mere som et abstrakt mønster end en se-mig-jeg-har-en-hugo-boss-badekåbe-på. Såååh ja, en ret lækker kåbe, hvis du spørger mig.

Kender du vores YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!