Mode & Stil

5 jeans alle mænd bør eje

fede jeans til mænd

I en verden hvor mode og trends ændrer sig i samme tempo, som den gennemsnitlige mand skifter underdrenge, hersker der ikke nogen tvivl om, at det kan være svært at følge med.

Det er også en af grundene til, at jeg generelt ikke interesserer mig ret meget for, hvad diverse modehuse finder på, nu, skal være trendy.

For mig handler det om at have en tidløs garderobe, således man altid fremstår stilfuld. Og en af de elementer der gør en garderobe tidløs, er jeans til mænd.

Det går aldrig af mode.

Men hvilke jeans skal man vælge? Det er nok i virkeligheden det rigtige spørgsmål at stille.

Og som venligheden selv, løser jeg naturligvis dette mysterie med følgende fem jeans, som alle mænd bør eje.

De klassiske blå jeans

jeans mænd

Lindbergh / 799 / Hop til shop

Hvis du kun måtte vælge et enkelt par jeans til garderoben, er der ikke meget at rafle om. Et par klassiske blå jeans, også kendt som cowboybuksernes flagskib, ville være dit førstevalg.

Det er de blå jeans, der gjorde cowboybukserne til hvad, de er i dag.

Og fordelen ved et par klassiske blå jeans er, at du kan sammensætte dem med næsten hvad som helst. Du kan fyre den af med en spraglet skjorte eller en helt almindelig hvid t-shirt.

Du kan også køre en smart casual stil med hvid skjorte, blazer og brogues. Og netop af den grund er blå jeans bare en genial opfindelse.

De klassiske rå blå jeans

jeans mænd

Shine Original / 499 / Hop til shop

I forlængelse af de klassiske blå jeans bør du også have et par rå jeans. Det er nemlig et rart alternativ til de klassiske jeans. Det er måske ikke alle, som er tilhængere af rå jeans, men selv for en tidligere Ralph Lauren-fanatiker som mig selv, er de blevet almindeligt anerkendt som cool nok.

Jeg holder eksempelvis meget af at kombinere mine rå jeans med en hættetrøje og et par lækre sneakers.

De klassiske grå jeansjeans mænd

Lindbergh / 499 / Hop til shop

Ligesom de klassiske blå bør de klassiske grå selvfølgelig også have en plads i garderoben. Alt andet ville være uforsvarligt.

De grå er vel nok min personlige favorit, da de muliggør et klassisk, men stilrent og minimalistisk outfit, hvor jeg eksempelvis holder af et par hvide sneakers forneden, en hvid t-shirt og en pæn, enkel bomber jakke.

En vigtig ting, der ikke kun bør gøre sig gældende for de klassiske grå jeans, men alle jeans i en herres garderobe, er et slimfit cut, således du ikke kommer til at ligne Steve Carell i Crazy, Stupid, Love eller en hippie med trompetbukser.

Kan du huske scenen?

De klassiske rå grå jeans

jeans mænd

Shine Original / 499 / Hop til shop

Ikke overraskende er den rå udgave af de klassisk grå jeans ligeledes et par bukser, der bør være en integreret del af mandens garderobe.

Den primære forskel på klassiske jeans og klassiske rå jeans er, at sidstnævnte er svær at forsvare i en smart casual konstellation. Det er generelt bare ikke optimalt at forene hullede bukser med en raffineret blazer, men det er måske bare mig.

Sorte klassiske jeans

jeans mænd

Shine Original / 429 / Hop til shop

Femte og sidste par jeans til mænd er naturligvis den klassiske cowboybuks i sort. Et par sorte jeans er det tredje ben på taburetten, der sikrer en dynamisk jeans-garderobe, der kan rumme næsten hvilket som helst outfit.

Fordelen ved et par sorte jeans er, at de kan styles på en hel del måder, da den sorte farve gør, at de snildt kan forveksles med et par elegante chinos. Jeg har rent faktisk brugt et par sorte jeans som jakkesætsbukser med sort blazer, hvid skjorte og formelle herresko.

Det sker der ikke noget ved.

Hvad angår jeans til mænd i det hele taget, bør der selvfølgelig være plads til mere end fem jeans, da der som bekendt er mange forskellige designs både hvad angår farvenuancer, hvordan rå jeans er rå og ikke mindst deres cut.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response