Det skal handle om at tjene penge online. Noget som er mere relevant end nogensinde, da internettet efterhånden fylder det hele.

Lige siden jeg blev gjort bekendt med det faktum, at det faktisk kan lade sig gøre at tjene penge online, har jeg været fascineret af forestillingen om ikke at være afhængig af nogen fysisk arbejdsplads, men i stedet sidde på en eksotisk palmestrand med en Corona i hånden og sin laptop i skødet.

Det med palmestranden er naturligvis sat på spidsen, for selvom det kan give en hel masse frihed at tjene sine penge online, ja, så kræver det altså stadig en masse arbejde.

Men det kan lade sig gøre. Og der er både den korte og den lange vej til online indtjening.

Hvordan jeg selv tjener penge online

Hvis du går ind og søger på ‘how to make money online’, er 95% af resultaterne en masse sider, der prøver på at tjene penge online ved at fortælle, hvordan du kan tjene penge online.

Og det synes jeg er meget symptomatisk for det image ‘at tjene penge online’ har. For de fleste er det nemlig sådan noget hokus pokus, som virker for godt til at være sandt.

For ofte er det også for godt til at være sandt.

Nå, men hvordan tjener jeg penge på internettet?

Det gør jeg lige her på denne side, som du befinder dig på. Stayclassy.dk, som er en blog om mode og livsstil, er nemlig min online indtægtskilde.

Her tjener jeg primært penge på at skrive om modetøj og ting og sager, der kan købes online, hvilket leder mig til første punkt i denne komplette guide til at lave penge på nettet.

Tjen penge på at blogge

Men hvordan fungerer det overhovedet?

Hver gang jeg fortæller, at jeg er fuldtidsblogger, er folk ved at falde ned af stolen af ren og skær uforståenhed.

“Kan man det?”. “Er der virkeligt nok penge i det?”. “Er det ikke svært?”. 

Det er de samme spørgsmål, jeg får hver gang. Det kan selvfølgelig være lidt trættende, men omvendt kan jeg også godt forstå det.

Inden jeg selv startede med at blogge, havde jeg nemlig en meget ringe forståelse af, hvad det var for noget.

Det er jo bare nogle mennesker, der lægger billeder op fra deres liv og skriver lidt om, hvor fed en eller anden røvsyg weekendtur til London var. Ikk’?

Jo, langt hen ad vejen, men der er heldigvis forskellige måder at blogge på. Min tilgang til blogging her på Stay Classy, er at jeg altid bestræber mig på at lave indhold, der tilfører værdi til læseren på den ene eller anden måde.

Det kan være inspiration, viden, holdninger og gode råd. Af den grund er der som regel også brød på artiklerne, hvilket jeg personligt opfatter som afgørende for en blogs succes.

Nå, men inden jeg skriver dine ører ihjel, må jeg hellere komme videre i teksten.

Jeg har lavet en step-by-step guide, der beskriver, hvordan du kommer i gang med at blogge.

1) Find ud af hvad din blog skal handle om

Mest afgørende for din blog’s succes er, at du helt fra starten ved, hvad den skal handle om.

Hvad er temaet? Som regel har blogs med et konkret tema mest succes, da det på den måde er nemmere at blive en autoritet inden for et område.

Eksempelvis giver det langt mere mening at lave en blog, der tager udgangspunkt i din kærlighed for elektriske skateboards frem for en blog, hvor indholdet kører i alle retninger.

Omvendt er det også vigtigt, at du vælger et tema, som ikke er for snævert, så du løber tør for emner efter et par måneder.

2) Domæne og web hosting

Det er næste skridt.

Først skal du dog finde ud af, hvad din blog skal hedde. Hvis du er helt på skideren, kan jeg henvise til denne artikel, der forærer en masse gode råd til hvordan og hvorledes.

I forhold til domæne og web hosting findes der mange platforme, hvor det er gratis at oprette en blog. Problemet er bare, at du hænger på et grimt domæne a la www.sejegerblevetblogger.wordpress.com.

Og det har du altså ikke interesse i, hvis du har tænkt dig at tage blogging seriøst.

Køb et .dk domæne hvis bloggen er på dansk, og et .com domæne hvis bloggen er på engelsk. Simple!

I forhold til køb af domæne og web hosting…

… har jeg indtryk af, at der kun er ét rigtigt sted, og det er Unoeuro.

Grunden til, at Unoeuro er det bedste sted, er, at der er en oppetid på 99,99%. Med andre ord går det aldrig galt.

Derudover får du daglig backup af din side, hurtige servere samt hurtig og kompetent support, hvis du skulle løbe ind i problemer.

I øvrigt er Unoeuro også nogle af de billigste på markedet. Og jeg bruger det selv.

3) Wordpress + design til blog

WordPress er klart den bedste platform til en blog. Det er den mest udbredte, og derfor finder du uendeligt med ressourcer, hvad end det er smarte plugins eller flotte hjemmesidedesigns.

Derfor: vælg WordPress.

Nu hvor du både ved, hvad din blog skal hedde, hvor den skal hostes og på hvilken platform, er næste skridt at finde et design til din blog.

Skønheden ved WordPress er nemlig, at der udvikles titusindvis af fede designs, som du kan vælge og vrage mellem. Og så koster de sjældent mere end 250-500 kroner.

Jeg har fundet samtlige designs på Themeforest, som er en online markedsplads for WordPress temaer. Alt efter hvordan din side skal se ud, kan du sortere i kategorierne. Det er faktisk en rigtig god side.

4) Kom i gang med skriveriet

Det er nu, at det svære starter. Nu skal du nemlig i gang med at skabe en masse kvalitetsindhold.

Selvom du måske ikke har den store erfaring med at skrive, skal du ikke lade dig gå på af, at det kan virke svært og uoverskueligt i starten. Jeg havde det på nøjagtigt samme måde.

Jeg løste problemet ved at skrive én artikel hver dag på cirka 1000 ord. Det er et rigtigt godt udgangspunkt. Efter et år har du nemlig skrevet 365.000.

5) Gør Affiliate Marketing til en integreret del af dine artikler

Affiliate Marketing er det koncept, som du skal tjene de fleste af dine penge på.

Affiliate Marketing er en performance-orienteret markedsføringsform, hvor du betales hver gang, du har skabt et salg for en anden virksomhed online.

Har du henvist en besøgende på din blog til en webshop, som du har et affiliate samarbejde med, får du en procentdel, lige så snart den besøgende foretager et køb.

Jeg har lavet en dybdegående artikel om Affiliate Marketing, der beskriver, hvad der skal til for at opnå succes med en blog. Den er du nødt til at læse, hvis du starter en blog.

Det bedste sted at finde affiliate-samarbejdspartnere i Danmark er på Partner-Ads.com, hvor du finder hundredvis af online virksomheder, der garanteret er interesseret i dig.

Hvis det at starte en blog lyder spændende, er du velkommen til at smide en besked med eventuelle uddybende spørgsmål. Som udgangspunkt er internettet dog fyldt med stærke ressourcer.

Tjen penge online ved at købe og sælge ting på DBA

Du kender DBA. Det er Danmarks svar på Craigslist.

Her finder du bogstaveligt talt alt mellem himmel og jord. Der er ikke rigtigt nogen grænse for, hvad folk sælger og køber. Alt kan lade sig gøre.

Derfor har jeg efterhånden også en ret solid erfaring med DBA. Det har du sikkert også selv.

Lige så snart der er et møbel i stuen, man ikke kan holde ud af se på længere, er det nemlig DBA, der bliver instant mellemmand.

Hvis du har interessen, tålmodigheden og gåpåmodet, kan du stensikkert skabe en forretning på DBA. Det er blot et spørgsmål om at finde ud af hvilke varer, der er ekstraordinært populære og som samtidig findes i store mængder.

Jeg har eksempelvis god erfaring med brugt Apple-udstyr. Hvis du bare lige har tålmodigheden og forhandlingsevnerne, er det ikke svært at score mere end produktet egentligt er værd.

Det skyldes ofte, at folk står her og nu og skal bruge en iPhone eller Macbook. Folk er mildest talt desperate.

Nå, men måden du kan tjene penge på DBA, er ved at købe et produkt til en lav pris og videresælge til en højere. Det bliver ikke ret meget mere simpelt.

Det er dog ikke helt så enkelt, hvis du skal tjene mange penge. Du skal have næse for det.

Du skal kunne se hullerne. Hvem der er ringe til at forhandle. Hvilke produkter der er værd at fokusere på og så fremdeles.

Tjen penge online på Fiverr

What the f*ck er Fiverr, tænker du?

Fiverr er en virtuel platform for freelancere af hvilken som helst art.

Literally!

Uanset hvad du har af evner, kan du sælge dem på Fiverr. Det kan strække sig fra seriøse kategorier som digital marketing, business in general og grafisk design til lidt mere uformelle og direkte underholdende kategorier.

Eksempelvis kan du betale for celebrity impersonations, få Jesus til at sige hvad som helst og/eller betale en person for at udføre hvilken som helst bizar udfordring.

Grundlæggende er det op til dig selv.

I sidste ende handler det om at levere en vare, som andre er villige til at betale for.

 • Er du god til at designe logoer? Så er Fiverr for dig.
 • Er du god til at lave en forretningsplan? Så er Fiverr for dig.

Udgangspunktet for Fiverr er, at du kan sælge din service fra 5$.

Det er selvfølgelig ikke ret meget, men det er også kun starttaksten. Prisen kommer hurtigt op på 50$, hvorfor du ikke skal undervurdere indtjeningsmulighederne.

Jeg har ikke erfaring med Fiverr ift. at tjene penge. Til gengæld har jeg brugt en hel del penge på diverse tjenester fra siden. Det fungerer ret glimrende.

Tjen penge som freelance tekstforfatter

Hvis ikke jeg havde min blog, og jeg skulle tjene penge her og nu, ville jeg lægge lynhurtigt ud med at være freelance tekstforfatter.

Der er altid brug for dygtige tekstforfattere. Og de er i øvrigt i stigende kurs, da flere og flere virksomheder benytter sig af Content Marketing.

Som tekstforfatter skal du være villig til at tage hvilke som helst opgaver.

Det kan både være sjovt og mindre sjovt. Det er nemlig ikke altid lige underholdende at skrive om eksempelvis plastikbøtter til bondegårdsgylle.

Trust me, jeg har nemlig skrevet om det.

Som freelance tekstforfatter har du den fordel, at du kan arbejde hvorsomhelst i verden, hvis bare du er i stand til at møde deadlines.

En anden fordel er, at der sådan set ikke er nogen grænser for, hvor meget arbejde du kan tage. Når først du er kommet i gang og har fået nogle klienter, kan du være helt sikker på, at der er nok at tage fat i.

Men hvordan får du kunder som freelance tekstforfatter?

Der er mange måder at gøre det på.

Hvis du kan skrive engelsk, er det en god idé at oprette en profil på de mest populære freelance sider, som du finder et overblik over her.

En anden måde som jeg personligt har benyttet er at samle alle de danske mediebureauer og lignende, som du sender en mail til.

Det kan være en uformel og kortfattet ansøgning, hvor du stiller dig til rådighed.

Hvis du ikke har nogen tidligere erfaring, er det altid en god idé at skrive i ansøgningen, at du er villig til at lægge ud med en test, så de kan se, om du er dygtig nok.

Oversæt tekster – fx engelsk til dansk

Og vice versa.

Det er nøjagtigt samme princip, som når du er freelance tekstforfatter. Brug derfor samme freelanceplatforme til at finde arbejde.

Oversættelse af tekster er enormt efterspurgt og særligt fra og til det danske sprog, da antallet af indfødte danskere med tværsprogsegenskaber er så begrænset ud fra en relativ betragtning.

Køb og sælg aktier online

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke har haft ret megen succes med aktiehandel. Faktisk er det det helt modsatte, der gør sig gældende.

Det startede tilbage i 2009-2010, hvor jeg havde arvet en portion penge.

Jeg smed omkring 60.000 kroner efter forskellige aktier. Blandt andet lagde jeg en stor del af pengene i Vestas, hvilket endte med at koste mig dyrt.

Det var dengang, hvor Vestas var helt nede i kurs 25. Jeg havde investeret 40.000 i Vestas til kurs ~650. Jeg var overbevist om, at Vestas ville lukke og slukke, så jeg solgte mine aktier til kurs 29.

Og hvad skete der et par måneder efter? Kursen var selvfølgelig steget adskillige hundrede procent, så den lå over 100.

Typisk, ikke?

Nå, men min pointe er, at hvis du har tænkt dig at handle med aktier, er regel nummer 1, at du skal have is i maven.

Du skal forvente, at du taber, men selvfølgelig satse på at vinde. Og du skal heller ikke satse mere, end du kan tåle at tabe.

Investér i aktier som du synes er fede

Som allerede afsløret er jeg ikke nogen aktieekspert. Jeg har sådan set ikke handlet med aktier siden dengang, jeg slog mig på Vestas.

Jeg har dog tit tænkt på at købe og sælge lidt aktier igen, da det jo er ret underholdende.

Den strategi jeg ville købe ud fra, ville være 100% baseret på aktier, som jeg selv anser for en klog investering. Altså aktier som jeg selv tror på, og som jeg synes er interessante.

Aktiehandel bliver for mig ren og skær gambling, når man begynder at købe aktier i forsikringsselskaber og diverse C20-aktier, som man dybest ikke aner en skid om.

For let’s face it.

Det kræver en enorm indsigt at købe og sælge sådanne aktier, hvis aktiehandlen skal tage udgangspunkt i reelle analyser og forecasts.

At handle med aktier er langt fra en gåtur i parken, men det kan i høj grad lade sig gøre at få en online indtægt, hvis man sætter sig ind i sagerne.

Er du helt grøn på området, kan jeg henvise dig til denne brugervenlige begynderguide.

Bliv en haj til søgemaskinoptimering

Det helt naturlige resultat af at næsten alle virksomheder er tilstede online, er det stigende behov for dygtige folk, der ved, hvordan søgemaskineoptimering skal gøres.

Fordelen ved søgemaskineoptimering er, at alle kan lære det. Og det bedste er, at det ikke kræver andet end vilje og en computer med internetadgang.

Ikke noget med at skulle bruge en masse tid på kurser og uddannelse.

Du lærer det hele selv via de uendelige ressourcer, som nettet har at tilbyde. Et godt sted at starte er The Beginner’s Guide to SEO, som er lavet af de kompetente MOZ-gutter.

Her finder du al den grundlæggende viden, hvorfra du kan bygge videre.

Det fede ved søgemaskineoptimering (SEO) er, at der ikke rigtigt er nogen facitliste for, hvordan tingene skal gøres.

Der er selvfølgelig en masse retningslinjer og en vis konsensus om, hvad der er rigtigt og forkert, men i og med at Google ikke har offentliggjort deres algoritmer for, hvorfor og hvordan en side ranker som den gør, er vores opfattelse af rigtigt og forkert helt og aldeles baseret på antagelser.

Det er også derfor, at der altid hersker uenighed om, hvad der er vigtigst, hvis målet er at få en side til at rangere nummer 1 på Google.

Der er gode penge i det

Når først du er kommet ind i SEO-verdenen og fået erfaring ind på rygsøjlen, er der ikke noget i vejen for at tjene gode penge.

Der er urimeligt mange virksomheder, der ikke har fokus på SEO, men hvor den rigtige indsats kunne have en afgørende positiv effekt på virksomhedens bundlinje.

Derfor er det blot et spørgsmål om at række ud og tilbyde ens ekspertise.

Er du lige startet ud, er det ikke nogen dum idé at tilbyde din ekspertise til en lav pris eller måske endda gratis, da det handler om at få noget på dit CV.

Når først du har vist dit værd og styrket en virksomheds online tilstedeværelse, kan du hæve prisen. Det fede ved søgemaskineoptimering er nemlig, at resultaterne er 100% målbare.

Det er ikke usædvanligt at få 1000 kroner i timen som dygtig SEO-dude, og så kan du i øvrigt arbejde hvorfra i verdenen, du har lyst.

Derfor handler det også bare om at komme i gang. Det er dog ret vigtigt, at du rent faktisk også gider det.

Det må aldrig være pengene, der driver værket.

Lav hjemmesider for små virksomheder

Selvom en virksomhed er lillebitte, skal den jo stadig være at finde på nettet. Om ikke andet så i hvert fald et digitalt visitkort.

Hvad end det er frisøren, håndværkeren eller den selvstændige revisor, er der et behov for en online tilstedeværelse i et eller andet omfang.

Men små virksomheder har jo ikke en hel masse penge til at få designet og kodet en hjemmeside?

Og jeg kan jo heller ikke engang selv kode eller designe?

Ro på.

I dag kører de fleste små hjemmesider på WordPress.

Og fordi Wordpress er så enormt udbredt (25% af alle hjemmesider i verden kører på WordPress), kan du gå ind på sider som Themeforest og vælge og vrage mellem tusindvis af smukke hjemmesider.

Her kan du købe et smukt hjemmesidedesign til et par hundrede kroner og installere det på din kundes side.

Tag dog ikke fejl.

Det kan nemlig godt lyde som en hurtig og fix måde at tjene en skilling, hvilket det sådan set også kan være.

Du skal bare ikke undervurdere, hvor meget tid der kan gå med at finde et design, der matcher kundens forretning og ikke mindst forventninger.

Dertil kommer opsætning af siden, kategorier, billeder, undersider, services/produkter, kontakt- og om-side samt en til tider evig mailkorrespondance for ikke at tale om meget lidt samarbejdsvillige og direkte idiotiske kunder.

Når du først er kommet i gang og har haft en håndfuld kunder igennem møllen, bliver du dog noget hurtigere til at connect the dots.

Start en webshop og sælg produkter

Men mærk lige mine ord. It’s easier said than done!

I dag hersker der en udbredt misforståelse om, at ‘hvis man vil’ så kan man bare åbne en webshop, sælge nogle produkter og score kassen.

Du kan jo vitterligt komme i gang med tre klik med tilgængelige services som eksempelvis Shopify.

Alt omkring det at starte en webshop i dag er gjort brugervenlig. På den måde behøver du ikke være teknisk anlagt for at komme i gang.

Problemet er bare, at det ikke er så enkelt. At få en webshop op at køre er én af de nemmeste discipliner.

Der hvor det bliver langt sværere, er eksempelvis når du skal have trafik i din webshop. Her er nogle af de vigtigste spørgsmål, du skal kunne svare på:

 • Hvordan skaffer du organisk trafik fra Google (altså trafik du ikke betaler penge for)?
 • Hvordan får du dine besøgende til at handle ved dig?
 • Hvorfor skulle dine besøgende overhovedet handle ved dig?
 • Er produkterne i din webshop unikke?
 • Hvad er temaet for din webshop?
 • Hvordan markedsfører du din webshop effektivt (altså hvor pris per besøgende via annoncer ikke er for høj)?
 • Hvordan håndterer du utilfredse kunder?
 • Hvor stort skal dit varelager være?
 • Hvor meget skal du sælge, for at hjulene kan løbe rundt?

Der er mange flere vigtige spørgsmål at notere sig, når du beslutter dig for at åbne en webshop.

Din webshop skal være unik og speciel

Hvis du går med drømmen om at have din egen webshop, er der efter min opfattelse én ting, som er afgørende for at få succes.

Og det er, at du har fundet et tema, der dækker over nogle helt særlige og specielle produkter, eller, at du har fundet et tema som samler eksisterende produkter på en federe måde.

Et eksempel på sidstnævnte tema kunne være Coolstuff, som du garanteret allerede kender.

På Coolstuff finder du et væld af spændende, sjove såvel som ubrugelige gadgets og legetøj.

Det er altså temaet. Og det fungerer bare.

Coolstuff er the go to place, når der skal købes gaver til både ham og hende. Det fungerer langt bedre end eksempel Coolshop, hvor alle de her fede gadgets blot udgør en af mange forskellige kategorier.

Med andre ord giver det ikke mening at starte en webshop, der ikke adskiller sig fra alle mulige andre.

En af de sværeste aspekter af en nyopstartet webshop, er at få folk til at købe noget.

Folk vil meget hellere bruge penge på webshops, de allerede kender. Og ved du hvad?

I dag er hele verdens produkter langt hed ad vejen afdækket ret godt af allerede eksisterende webshops.

Sooo, what makes you special?

Guiden udvides hele tiden…

Hvis idéen om at skabe en online tilstedeværelse der kan give ekstra mønt på lommen, virker tiltalende, har du ovenstående forslag til at komme i gang.

Der er naturligvis mange andre måder at tjene penge online på, hvilket også er årsagen til, at denne guide/liste hele tiden udvides.

Hvilket af punkterne passer bedst til dig?

NEXT UP:

Drop de høje forventninger og få et bedre liv