Efter filmen Wolf of Walfstreet er navnet Jordan Belfort gået fra at være relativt ukendt blandt den gængse befolkning til at have stjernestatus. Selvom Jordan Belfort på ingen måde har tjent noget ærligt og reelt formål andet end at pleje sin vanvittige livsstil, der primært bestod i at tage et hav af stoffer, køre hurtige biler, knalde endnu hurtigere damer og ellers udleve en drøm præget af ekstrem luksus, så er det alligevel nemt at være fascineret af sådan en karakter.

Han tjente sine penge ved at presse aktier til et unaturligt højt niveau for så at dumpe dem og trække fortjenesten ned i lommen. Det betød, at tusindvis af investorer tabte alle deres penge, ligeså snart aktien blev dumpet.

Den tre timer lange og svært underholdende filmatisering af Jordan Belfort’s liv beskriver meget godt, hvilket liv han levede. I forlængelse af den glorificerende filmatisering får du et overblik over 18 utrolige facts om Jordan Belfort. Nogle af dem figurerer som scener i filmen, men der er også et par nye på tapetet, du måske ikke har hørt om.

18 utrolige facts om Jordan Belfort

 1. Da bølgerne gik højest tjente Jordan Belfort mere end 400 millioner kroner om året. Belfort har eftersigende også tjente tæt på 100 millioner kroner på tre minutter.
 2. På et af Jordan Belfort’s vildere hotelbesøg lød regning på intet mindre end 6 millioner kroner.
 3. Belfort gik med til betale godt 40.000 kroner for nye brystimplantater til en kvindelig ansat, for at hun – som betaling – kronragede sig selv.
 4. Øverst på listen over yndlingsstoffer var Quaaludes at finde. Belfort benyttede sig næsten dagligt af dette drug.
 5. Jordan Belfort indrømmede at have dyrket sex med sin kone på et underlag bestående af 24 millioner kroner i kontanter.
 6. Belfort landede sin private helikopter i sin baghave med ét øje åbent, fordi han var så skæv, at han så dobbelt.
 7. På trods af at kaptajnen påpegede, at det ville være for farligt at sejle igennem en storm i Middelhavet, befalede Jordan Belfort alligevel at lette anker. Det resulterede i at den 51 meter lange yacht sank. Besætning og Belfort overlevede med nød og næppe.
 8. På hovedkontoret midt på Manhattan spillede Belfort og medarbejderne dart med dværge som pile.
 9. Jordan Belfort brugte sin gamle tante som kurer, hvor hun hjalp med at smugle alle hans penge ud af landet.
 10. Efter at have modtaget sin første rigtige bonus på Wallstreet, gik Belfort direkte ud og købte en hvid Ferrari, fordi Don Johnson havde en.
 11. Belfort sparkede sin kone ned ad trapperne foran sin datter, hvorefter han smadrede sin bil gennem garagedøren med den lille pige på bagsædet.
 12. Jordan Belfort har udtalt, at han har taget så mange stoffer, at man kunne bedøve Guatemala.
 13. Da han endelig blev fanget af politiet, stod han med udsigten til 30 års fængsel. Dog undgik han den lange fængselstraf, da han valgte at stikke sine medarbejdere ved at udlevere dem én efter én. Det betød Belfort kun fik to år i brummen.
 14. Belfort er en af årsagerne til at det berømte modefirma Steve Madden blev børsnoteret.
 15. Efter en af de mange vanvittige byture præget af stoffer, blev Belfort vækket og arresteret af politiet på baggrund af syv forskellige uheld, han havde forårsaget, og som hans hukommelse ikke havde nogen erindring om.
 16. Belfort fik af Forbes tilnavn som den forskruede Robin Hood, der tog fra de rige og gav til sig selv og sine medarbejdere.
 17. Arbejdspladsen på Manhattan var i høj grad præget af prostituerede. Prostituerede som han betalte med firmakortet og oven i købet trak fra i skat.
 18. Efter at have tilbragt en uge i isolation i politiets varetægt, blev han forflyttet til en minimumssikret arbejdslejr med tennisbaner, bibliotek og adskillige fysiske aktiviteter til at holde ham beskæftiget.

Umiddelbart lyder Jordan Belfort ikke til at have været nogen kedelig fætter, men det er svært at have respekt for en snitch.