30 dage uden alkohol

Ja, det lyder hårdere end en ironman. Hvis ikke for dig, så i hvert fald for mig.

Jeg skal nemlig være den første til at indrømme, at alkohol fylder og altid har fyldt en hel del i mit liv. Og det tror jeg i øvrigt, at alkohol gør for ret mange her i Danmark.

Sagen er nemlig den, at alkohol er en af de grundpiller der stikker dybest i den danske kultur, hvorfor det er svært overhovedet at omgås andre mennesker uden at indtage procenter.

Hvad angår mit eget netværk af familie, venner og bekendte, kan jeg ikke komme i tanke om ret mange gange, hvor alkohol ikke har indgået på den ene eller anden måde.

Det være sig lige fra et frokostmøde til de obligatoriske våde fredage aftener. Der sniger sig altid lige et glas hvidvin med hvis ikke to-tre-fire eller fem af slagsen.

Alkohol tager alt for nemt overhånd

Vel er man viking, og vikinger kan tåle alkohol i stride strømme.

Vi har fodret vores nervesystem med afslapningsmidlet i mange århundreder, hvilket sikkert også er en af forklaringerne på, at vi kan holde til dødsdruk weekend efter weekend.

For mit vedkommende synes jeg dog, at det er ved at blive for meget. Det fylder for meget. Faktisk så meget at målsætninger ofte blive tilsidesat.

Man har planlagt at arbejde hele ugen fra morgen til aften, men pludselig ringer telefonen onsdag aften, hvor samtalen åbnes med enstavelsen:

Øl?

Og det er jo svært at sige nej, for man vil jo så forbandet gerne. Ikke kun fordi man har lyst til at drikke øl, men fordi man også gerne vil hygge med gode kammerater.

Problemet er bare, at det altid ender med, at den ene øl tager den anden, og pludselig er der nok tomme ølflasker på bordet, til at vi kan udskifte keglerne på fire baner i Bøf og Big Bowl i Valby.

Den naturlige konsekvens er selvfølgelig, at torsdag forvandles til en dag præget af tågehjerne, hvor ugidelighed, sløvhed og nul motivation gør sig gældende.

Det skal være slut

Om ikke andet så i hvert fald de næste 30 dage.

Hvorfor?

Det giver lidt sig selv. Min krop og i særdeleshed nervesystem trænger til en pause.

Årsagen til at det lige præcis er 30 dage uden alkohol, skyldes en mand ved navn James Swanwick, som advokerer ikke at drikke alkohol overhovedet. Han har skrevet en ret interessant artikel om, hvordan han endte med at lægge alkoholen fuldstændig på hylden. James Swanwick også manden bag 30 Day No Alcohol Challenge, hvilket naturligvis er den primære årsag til, at jeg er landet på dette tal.

Og så vil jeg også gerne give mig selv en udfordring. Jeg er al for ringe til at udfordre mig selv.

Det er som regel nogle arbitrære mål, som jeg aldrig rigtigt tager seriøst, selvom jeg selvfølgelig hele tiden arbejder i en retning, der harmonerer med min overordnede ambitioner.

Nyt tiltag her på Stayclassy.dk

Min svage evne til at give mig selv udfordringer er også en af årsagerne til, at jeg har oprettet kategorien, Udfordringer.

Det er en glimrende måde at sætte konkrete mål for mig selv samtidig med, at jeg forhåbentligt også kan inspirere en læser eller to.

Ved at skulle stå til regnskab ved mine læsere, har jeg også en idé om, at det er nemmere at klare udfordringerne, da jeg ikke har interesse i at tabe ansigt eller vise, hvor svag jeg er.

Jeg kan ikke garantere noget, men lad os håbe. 🙂

Copenhagen Half Marathon

Den 18. september afholdes der halvmaraton i København, hvor jeg har planlagt at løbe.

Det passer perfekt med 30 dage uden alkohol. Faktisk ender det med at blive mere end 30 dage, da der ifølge min kalender er 33 dage til startskuddet.

Det ville være ret dumt at drikke alkohol dagene op til et halvmaraton. Det gjorde jeg sidste gang, jeg løb i 2014, hvor jeg kun lige nøjagtigt kom under de to timer.

Det var lidt pinligt.

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Sådan så jeg ud efter godt 22 kilometer. Det var ikke kønt.

Målsætningen for Copenhagen Half Marathon 2016 er at slutte under en time og 50 minutter. Det skulle være muligt, nu hvor jeg fører en sund livsstil op til.

Ugentlig update på de 30 dage uden alkohol

Måske kunne du tænke dig at vide, hvordan jeg har i sinde at holde jer opdateret med den første udfordring her på SC?

Planen er, at jeg laver en ugentligt update, hvor du kan læse min beretning om, hvordan det er gået og om jeg overhovedet har holdt ud.

Jeg vil ligeledes gøre rede for, om livet uden alkohol har haft andre positive effekter fysisk, psykisk eller måske endda økonomisk.

Nul alkohol skulle efter sigende have en forrygende effekt på ens mentale klarhed, hvilket jeg ser frem til, hvilket ville være nice. Her på det sidste har det nemlig været ret diset.

Jeg kører allerede på andendagen uden en dråbe alkohol,

så indtil videre ser det forrygende godt ud. Jeg forventer dog, at der bliver nok af udfordringer løbende.

Der er blandt andet en fødselsdag i Århus, en dobbelt 40-års-fødselsdag hos min bror og så fylder min egen kæreste, Amalie, 25.

Oh well. Der skal jo ikke mere til end blot et lille skvæt selvdisciplin.

Tror du, at jeg kan klare den?

Nå, ja. I dag d. 16 august 2016 vejer jeg 84,3 kg. Om en måned skulle det gerne se anderledes ud.

(PS: beklager at genere dit åsyn med mine sure tæer)

30 dage uden alkohol udfordring

LÆS NU:

Modafinil: min erfaring med virkelighedens Limitless-pille