Flydende hus med ultimativ frihed

For at kunne kvalificere sig til ugens bolig, skal der være tale om nogle unikke og spændende kvadratmeter, en vanvittig udsigt eller noget tredje. Denne uges bolig har det hele.

Ugens bolig er nemlig et flydende hus med det, jeg vil beskrive som den ultimative frihed. Forestil dig at bo i et hus hvor du kan skifte adresse, når det passer dig. Der er ingen naboer eller skrigende unger i miles kreds. Denne perle er nemlig designet således, at man nemt kan sejle den rundt alt efter behov.

Dog er det ikke sådan, at man lige kan krydse Atlanten, fordi det kunne være sjovt at bo ved Monaco. Meningen med dette koncept er, at man kan flyde rundt efter behov, men inden for en vis radius.

hus der kan sejle

Det betyder eksempelvis, at man kan vende det flydende hus, så det passer med solnedgangen. Ikke dårligt hvis du spørger mig. I øvrigt ligner boligen en miniudgave af Operahuset i København. 

hus der kan sejle

Umiddelbart kunne man godt holde til at bo sådan et sted.

Det flydende hus er designet af arkitekten Dymitr Malcew. Du kan i øvrigt se hans øvrige arbejde her. Plantegningen råder over to soveværelser, to badeværelser, en stue, køkken og en terrasse med fuldt dække. Der kan altså snildt bo fire personer på denne sejlende matrikel. Jeg ville dog anbefale, at man bor tæt på fastlandet, da jeg er overbevist om, at to vennepar ret hurtigt ville blive trætte af hinanden.

hus der kan sejle

Rise and shine! Er du træt af morgensolen, kan du enten vende dit flydende hus eller måske bare rulle for.

hus der kan sejle

Husbåden er præget af elegant træværk fra gulv til loft. 

hus der kan sejle

Rammerne for en god morgendukkert er til stede, skulle man mene. Pas dog på med at plante dit flydende hus så eksotisk, at pirater bliver en potentiel trussel. 

hus der kan sejle

Aftensolen kan nydes fra enten soveværelset eller den udvendige terrasse.

I og med det er et koncept kan jeg ikke rigtigt løfte sløret for, hvor meget sådan et unikum vil slå dig for. Dog kan jeg forsikre dig om, at det ikke er billigt. Fordi det er et koncept, var det i øvrigt sparsommeligt med informationer vedrørende de praktiske forhold.

Hvor kommer eksempelvis det varme vand fra? Skyller man sit lort direkte ud i vandet eller er der en beholder, som man skal skifte? Hvad med sådan noget som strøm? Er der en lille vindmølle på taget, der kan generere el nok til boligen? Nå, men uanset hvad er jeg tosset med idéen, hvorfor den fortjener titlen som ugens bolig.