LivsstilMest populæreRejser

Den essentielle huskeliste til Bali-turen

Som tidligere nævnt her på siden, så rykker undertegnede teltpælene. Endestationen er endnu ikke hundred procent sikker, men faktum er i hvert fald, at det er på de østlige længdegrader, teltet bliver plantet. Og det er et sted i Australien.

Men inden jeg rammer Australien, hedder den Indonesien på en bette ø ved navn Bali. Et eksotisk sted, hvor der ikke findes kvinder med et BMI over 22 og hvor cancergrillen ikke tjener noget formål.

I skrivende stund sidder jeg i 31000 fods højde med et billigt glas Chardonnay og en efterhånden halvlunken Carlsberg dåseøl. Og så var det jeg kom i tanke om, at det måske var en halv god idé at dele frugten af min research i forhold til, hvad man bør medbringe til Bali.

Det er nemlig ikke helt samme huskeliste, som når man skal på charterrejse til Costa del Sol. Geografien spiller en ganske vigtig rolle. Bali ligger nemlig tæt på ækvator, hvor klimaet er tropisk, og vi ved jo alle, at et tropisk klima skaber luksuriøse rammer for kryb og kravl.

Så hvis du har en plan om at fyre den af på Bali på et eller andet tidspunkt, kan du spare en del bøvl ved at bogmærke denne artikel. Du kan også printe den ud og indramme den, hvis det er. Og hænge den op.

Nå, men lad os se hvad der gemmer sig på den huskelisten.

Solcreme faktor 30+ (Alt under er for lavt – også selvom du gerne vil have en Cote d’Azur-tan. Det skal du nok få).
• Piller mod diarré (Det er ret sandsynligt, da din mavesæk pludselig skal vænne sig til en ny diæt).
• Piller mod forstoppelse (Godt at have ligesom en svupper på badeværelset – when you need it, you really need it). Til dette formål virker Magnesia glimrende.
• Piller mod halsbrand (Galieve anbefales).
• Panodiler (Goes without saying).
• Kodimagnyler (Vælg denne ene eller anden, eller begge?).
• Probiotika (sikrer en mave i balance, selvom den skulle overraskes af kradsbørstige bakterier). Jeg har haft glæde af dette probiotika fra Udo’s Choice.
• Tamponer (hvis du har en kvindelig kæreste med – de er nemlig ikke til at få fat i på øen).
• Husk at blive vaccineret for stivkrampe og hepatitis A inden du tager afsted (www.blivvaccineret.dk klarer opgaven ganske udmærket).
• Det kan næsten ikke lade sig gøre at veksle til indonesiske rupier, hvorfor det anbefales at veksle til euro. Der kan desuden betales med euro ved immigration, hvor der som bekendt er en afgift på cirka 200 kroner).
• Veksl dine euro til indonesiske rupier udenfor lufthavnen på Bali (kursen er langt bedre ved eksempelvis Jimbaran, der ligger lidt syd for lufthavnen).
• Myggene kan være belastende på Bali. Derfor er det en god idé at have forebyggende myggespray. I Danmark sælger de ikke myggespray, der er stærk nok. Derfor skal man købe dét på Bali, som indeholder DEET. DEET-procenten skal være mellem 30-50%. Husk at smøre det på om dagen også, da det er her Dengue-myggen (dengue-feber) er på spil.
• Hav lyst tøj på. (Myggene tiltrækkes af mørke farver, hvorfor du på Bali virkeligt kan og bør lufte din farverige garderobe).
• Kør ikke med taxaer på Bali, hvis ikke taxameteret virker (de gør som regel deres bedste for at snyde dig).
• Drik IKKE deres lokale sprut (Hvert år kradser 3-5 unge mennesker af, fordi de drikker det lokale sprut, der er langt billigere, men også langt giftigere). Man kan dog sagtens drikke deres Robinson og Mansion-spiritus. Det sælges i pæne Wine & Spirits-butikker.
• Stikdåse med minimum tre indgange (Det gør det noget nemmere at skulle oplade flere apparater ad gangen).
• Hvis du ligesom jeg, er afhængig af internetadgang, så kan man i lufthavnen købe et tidsbegrænset dataabonnement til sin smartphone ved Telkomsel. Selvom øen på mange måder er flere årtier bagud, så skulle 3G-signalet være overraskende godt.
• Hvis du har en lille udfoldelig paraply, bør du medbringe den, såfremt din tur til Bali ligger i den våde sæson. Det forholder sig nemlig således, at der et par timer om dagen opstår tunge regnskyl ud af det blå. Om ikke andet kan paraplyen tilkøbes på Bali.
• Du gør klogt i at booke bolig gennem AirBnB. Du får meget mere for pengene, men du får også en lokal guide, da udlejer som regel er hjertelig og ekstremt behjælpelig, hvad end det er generelle spørgsmål eller forespørgsler, du måtte have. Eksempelvis sørgede vores første AirBnB-host for, at vi blev hentet i lufthavnen. Kontakten havde vi gennem WhatsApp, hvor endda chaufføren blev tilknyttet en gruppe, så vi kunne have direkte kontakt med ham. Fra Denpasar Lufthavn til South Kuta, betalte vi 250.000 IDR (ca. 125 kroner)
• Inden du booker flybilletten bør du være bekendt med dette trick. Og husk i øvrigt flyveetiketten!

Det er så langt min egen research rækker. Du må være voksen nok selv til, at vurdere hvad du skal have med til en destination, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 30 grader, dag og nat. Dog vil jeg anbefale at pakke let. Bali har en masse at byde på, når det kommer til shopping. Derfor vil du nok være ked af ikke at kunne have noget med hjem, fordi du har pakket tre striktrøjer og seks par lange bukser for meget. Har du shorts og t-shirts er du golden!

Du kan i øvrigt læse mere om mine personlige erfaringer fra Bali lige her.

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

3 kommentarer

 1. Hej Joen, tak for Update, spændende at læse om turen, pakkeliste osv. Du skriver “vi”? Hvem er du rejst med?

  Jeg er selv midt i de østrigske alper og står på ski

 2. Hej Joen.

  Tak for den gode huskeliste.

  Min kæreste og jeg overvejer at tage til Bali til sommer (en længe ventet drøm at besøge), men da jeg hurtig kan få lidt rejseangst – især omkring alt det praktiske – tillader jeg mig lige at spørger her. Hvis du selvfølgelig kan svare:

  Meget af den medicin du skriver går jeg udfra er håndkøbs. Men af hvad jeg umiddelbart lige har læst mig til, har de meget strikse regler ang. indfødsel af medicin.

  Skal man have særlige papirer på at have medicin med til Bali – både hvad angår håndkøbs og receptpligtig medicin?

  Vh. Birgitte

Leave a Response