Som bekendt har jeg næsten pakket kufferten, da jeg inden længe drager mod australske breddegrader. Flybilletterne er allerede bestilt og afgangen er sat til d. 20 januar.

I forbindelse med køb af flybilletter kom jeg på en god idé, hvis jeg selv skal sige det. Det drejer sig om et godt råd til næste gang, du skal købe flybilletter.

Det er nemlig sådan, at når man køber flybilletter, så bruger de fleste (forhåbentligt) en af søgemaskinerne som eksempelvis Skyscanner eller Momondo. Jeg bruger sidstnævnte og anbefaler det i øvrigt også.

Nå, men til det gode råd!

Når man finder flybilletterne gennem søgemaskinen, plejer man også at købe dem via en af de mange rejsebureauer. Problemet med rejsebureauerne er bare, at de langt hen ad vejen er unødvendige mellemmænd, som blot komplicerer eventuelle problemer med din flyrejse, hvis den eksempelvis skal annulleres, refunderes, ændres og så videre.

Jeg har flere erfaringer, der tæller dårlige oplevelser med eksempelvis flybillet.dk og SuperSaver, som er hyppige gengangere i forhold til de bureauer, man uden at tænke over det, risikerer at købe billet ved.

Fælles for rejsebureauerne er, at de yder elendig kundeservice, hvis overhovedet nogen. Det taler også sit tydelige sprog, når man kigger på Trustpilot, hvor Flybillet.dk og SuperSaver begge ligger i den lave ende af skalaen med en uacceptabel score på 1-2 ud af 10 med betegnelsen “meget lavt”.

Det siger lidt sig selv, at man hellere vil købe sin billet ved flyselskaberne end nogle bedrageriske rejsebureauer, så hvorfor gør man ikke bare det?

Prisen er nemlig præcis den samme, hvis du går ind på selve flyselskabets hjemmeside.

Her er tricket:

  • Find din flyrejse på Momondo.dk

godt råd til flyrejsen

Lad os sige vi skal til Bali!

  • Vælg den afgang du finder bedst

godt råd til flyrejsen 2

Bedste afgang fundet. Vi gider dog ikke bestille gennem DTF Travel! 

  • Se hvilket flyselskab der står for transporten

godt råd til flyrejsen 3

Cathay Pacific Airways er flyselskabet, der står for transporten.

  • Gå ind på flyselskabets hjemmeside og indtast samme afgang

godt råd til flyrejsen 4

3 sekunder senere befinder jeg mig på forsiden af Cathaypacific.com. Afgang indtastet!

  • Du vælger nøjagtigt samme afrejse

godt råd til flyrejsen 7

Du kan se både rejsetiden og flynumre er identiske som på Momondo.

  • Værs’go!

godt råd til flyrejsen 6

Og så sparer du endda 14 kroner!

Det var tricket!

Ganske simpelt efter min mening, men ikke desto mindre værdifuldt!

Ved at booke direkte gennem flyselskabet er det generelt bare bedre, hvilket kommer til udtryk ved eksempelvis bedre (og eksisterende) kundeservice, flere valgmuligheder ifm. rejsen, og i det hele taget bare øget tryghed. Generelt udmærker flyselskaberne sig også på Trustpilot, hvor Cathay Pacific som eksempel ligger på 7 ud 10.

Kunne du finde på at bruge dette trick næste gang du skal købe flybilletter?