5 Af Verdens Smukkeste Biler

Når det kommer til at udpege verdens smukkeste biler, er det garanteret, at der ikke ville blive peget entydigt på en specifik bil. God smag er langt hen ad vejen subjektiv, men subjektiviteten tager som regel altid udgangspunkt i en konsensuel objektivitet. Det er ikke nemt at definere verdens smukkeste biler, for bilen findes i mange forskellige afskygninger. Hvilke punkter skal være krydset af, før man kan nominere en bil som den smukkeste?

Verdens smukkeste biler

Følgende fem biler mener jeg selv, er blandt verdens smukkeste. Det der vægter mest i min egen karaktérbog er – naturligvis – bilens design, men også sammenhængen i linjerne fra forlygter til baglygter. Der er ikke nogen, som ikke kan være iblandt de smukkeste biler, fordi de er for gamle. Det bærer min egen top fem også præg af, hvor biler fra både 50’erne og 60’erne gør sig bemærket.

I takt med teknologien bliver endnu mere avanceret, er der også en klar tendens i forhold til luksusbilernes design. De skal være strømlinet og præget af futuristiske linjer hele vejen igennem de forskellige biltyper. Det vil sige, at bilerne ligner hinanden mere og mere. Et eksempel herpå er Mercedes, hvor man efterhånden ikke kan se, om det er en CLS eller en A-klasse, når man kigger på fronten. Min pointe er, at bilmærker som Mercedes og i særdeleshed Audi er begyndt at blive kedelige at se på. Mercedes har ikke en CLS, der skiller sig ud på samme måde som den gjorde tilbage i 2004, da den blev lanceret.

1. Maserati Granturismo

Sort Maserati GT

Et bilmærke der stadig formår at skabe en vis dynamik på tværs af bilparken, er italienske Maserati. Når det kommer til innovativt design ligger Maserati absolut i førersædet. Deres bedste præstation består uden tvivl i deres Granturismo, som giver sig til kende i billedserien her. Granturismoens front er noget af det frækkeste, jeg kan komme i tanke om. Man har formået at kombinere elegance med brutalt rå linjer. Grillens oval-rektangulære form og forlygterne skaber et bidsk hajudtryk. En skønhed som denne står i langt over en million danske kroner, hvis man skal have en ny. Til gengæld kan du for godt 300.000 kroner købe en i USA. Ja, det er lige til at tude over!

Verdens smukkeste bilerDet er svært at beklage sig over formen på Maserati Granturismo. Fra siden minder kølerens størrelse og form lidt om Ferrari 599 GTB.

maserati granturismo bagendeDen voluminøse bagende er næsten lige så fræk som Victoria Silvstedt var i 90’erne.

2. Mercedes-Benz 300SL

Smukkeste biller i verdenAf alle smukke Mercedes-Benz biler tager denne 300SL prisen som den absolut smukkeste. Selvom Mercedes kom med deres nyfortolkning af SL’eren et par år tilbage, så er den ikke engang sammenlignelig med denne særlige elegance og skønhed, som en 300SL 1954 udviser. Personligt mener jeg, at Merceren er en solid kandidat til verdens smukkeste bil.

Verdens smukkeste bilerDet er svært at forestille sig, hvor langt forud for sin tid 300SL’eren var tilbage i 1954.

Verdens smukkeste bilerDet er næsten ikke til at bære, så godt den harmonerer i al sin enkelhed.

Verdens smukkeste bilerMan kunne godt forestille sig Citroën har hentet lidt inspiration fra 300SL til deres DS21.

Verdens smukkeste bilerDer er ikke plads til mere end et par håndsyede herresko i bagagerummet, men det er også ligemeget, når bagenden ser sådan ud.

Verdens smukkeste bilerMercedes-Benz 300SL er den eneste bil, hvor mågevinger kan accepteres.

Verdens smukkeste bilerDet er næsten som at høre Beatles for første gang, når man ser dette interiør.

3. Aston Martin DBS

Verdens smukkeste bilerAston Martin har efterhånden lavet så mange skønheder, at de har adskillige kandidater til verdens smukkeste biler. En af mine absolutte favoritter er DBS’en. Som billedserien giver udtryk for, er det heller ikke svært at være negativ over valget. DBS’eren er en symbiose af verdensklasse design og simplicitet kombineret med avanceret teknologi. Normalt har jeg altid en eller to ting at knytte en kommentar til i forhold til detaljer, der kunne være lidt bedre eller anderledes, men DBS’eren efterlader mig ganske stum.

Verdens smukkeste bilerBagenden er opskriften på perfektion. Jeg har altid ment, at Aston Martin laver nogle af markedets flotteste baglygter, men på DBS’eren er jeg fristet til at sige, at de har begået de flotteste baglygter. Ofte er baglygterne bilens største hæmsko i designet, men på DBS’eren er det klimaks.

Verdens smukkeste biler

Ligesom man kan beundre en kvindes bagdel fra mange sider, kan man ligeledes med Aston Martin DBS.

Verdens smukkeste bilerKærlighed ved første hjulspin.

Verdens smukkeste bilerDer er nok knapper til at underholde selv det største legebarn.

4. Rolls Royce Silver Cloud III H.J. Mulliner convertible

Verdens smukkeste bilerVi skruer tiden tilbage til 1963, som er året, hvor nogle af verdens smukkeste biler blev produceret. Forrest i rækken gik Rolls Royce med en række kreationer, hvor Silver Cloud serie 3 står øverst på podiet. Rolls Royce Silver Cloud er bedst kendt i en hard top udgave, da der blev produceret langt flere end convertibles. Denne Rolls Royce Silver Cloud III H.J. Mulliner convertible er én af 26 eksemplarer, der stadig eksisterer som værende køredygtig. Personligt mener jeg, at den tredje serie af Silver Cloud er den flotteste. Den store grill harmonerer bedre med to sæt tvillingeforlygter, hvor både Silver Cloud serie 1 og 2 havde én enkelt forlygte på hver side af grillen.

Verdens smukkeste bilerSelvom Silver Cloud’en er uendelig smuk i hard top, så mener jeg alligevel, at den topløse H.J. Mulliner-udgave er et halvt niveau længere oppe ad stigen. Nogle vil mene, at en Silver Cloud skal være hard top, og at en convertible er vulgær og for meget af det gode.

Verdens smukkeste bilerDen helt rigtige måde at blive eskorteret til golfbanen.

Verdens smukkeste bilerInteriøret ser næsten for nyt ud. Det kunne tyde på, at det originale læder desværre er skiftet ud. Alligevel er det nu meget pænt.

5. Bentley Continental GTC

verdens smukkeste bilerVi er tilbage i det 21. år, og selvom vi har kigget på dette design siden 2003, så har de fleste alligevel beundret bilen lige siden. Ikke mindst mig selv og det er da også derfor, at jeg har valgt at inkludere en kongeblå Bentley Continental GTC. Den har umiddelbart alt, hvad en drømmebil skal have, og når nu temaet er verdens smukkeste biler, kan det være ligemeget, at der ikke er plads til babyseler og teenagebørn.

verdens smukkeste bilerDet der gør den til en af verdens smukkeste biler, er den eksklusivitet og det harmonerende design, der gør sig gældende hele vejen igennem. Den er som født i ét stykke. Karosseriet har en særlig volume, der kan sammenlignes med en æstetisk veltrænet menneskekrop.

verdens smukkeste bilerMan skulle ikke tro at et par LEGO baglygter som disse, kunne se så godt ud på en Bentley Continental GTC, men det er alligevel lykkedes for designeren.

verdens smukkeste bilerBentley’en er ligesom nogle kvinder klart smukkest uden overtøj.

verdens smukkeste bilerMen skønheden fortager sig bestemt ikke, såfremt regnfrakken er nødvendig.

verdens smukkeste bilerÆstetik og skønhed i en meget smuk blanding.

verdens smukkeste bilerHvis ikke Bentley Continental GTC tager prisen for verdens smukkeste bil, så kan den i hvert fald trøste sig med titlen “verdens smukkeste kabine”.

Billederne i denne artikel er venligst lånt fra JamesEdition, som er en slags DBA for meget rige mennesker. Der kan man snildt finde inspiration til den helt våde drengedrøm.

Hvad er dine bud på verdens smukkeste biler?