LivsstilMest populæreRejser

10 dårlige ting ved at holde ferie på Bali

Siden min første tur til Bali i 2015, har jeg været tilbage på øen adskillige gange. Bali er nemlig et paradis, men betyder det, at alt spiller?

Overhovedet ikke!

dårlige ting ved at holde ferie på Bali

Kvalitetsniveauet af maden her på Bali er imponerende højt, så det brokker vi os ikke over!

Jeg har derfor fattet pennen og dyrket lidt hjernegymnastik og ud af det, kom der 10 dårlige ting ved at holde ferie på Bali.

Det er tæt på umuligt at kommunikere med balineserne

Det første der slog mig, inden vi overhovedet havde forladt lufthavnens matrikel, var, hvor elendig kommunikationen er. Vi havde hyret en chauffør til at hente os i lufthavnen. Ja, det var da dejligt bekvemt, men engelsk kunne han altså ikke tale. Og sådan er det over hele linjen.

Vi har mænget os gevaldigt med lokalbefolkningen, idet vi har boet relativt isolerede steder, hvor turismen er lav. Ganske charmerende, men også problematisk i mange sammenhænge. Når der skal aftales noget med eksempelvis værten ved villaen, man har lejet, så lykkes det altid at tale forbi hinanden. I længden bliver man ør i hovedet med en brændende længsel efter engelsktalende civilisationer.

Balineserne forsøger at sælge deres lort døgnet rundt

Balineserne er elendige sælgere, hvilket primært skyldes, at de ikke er i stand til at reflektere over deres egen tilstedeværelse. Men det holder dem bestemt ikke tilbage for at gøre et forsøg. Det er suverænt det værste jeg har oplevet, af alle de steder jeg har været gennem tiderne. “Hello, look, see, buy, yes? Pleeease, please, come, look, we have t-shirt, nice!” Og sådan kører den på repeat, uanset om du rent faktisk befinder dig på et marked eller bare går rundt i en by som eksempelvis Ubud.

Selv når man er oppe og se nogle af de historiske templer, hvor lokalbefolkningen i øvrigt dagligt praktiserer deres hinduistiske religion, går de i selvsving med at sælge postkort. Det var jeg personligt en lille smule forarget over, da man må forvente, at der udvises respekt på sådan en hellig matrikel.

Det er formentligt værst, når man kommer væk fra de allermest turistede områder som Kuta og Seminyak, men hav det i baghovedet.

Man kan ikke få meget andet end indonesisk mad

Som nævnt i forbindelse med ovenstående billede, så har den lokale mad et overraskende højt kvalitetsniveau. Vi har endnu ikke fået dårlig mad, om vi så har givet 12 kroner for en stor portion fried noodles. Til gengæld kan man heller ikke få andet end fried noodles.

Det er selvfølgeligt ikke helt rigtigt, men forstå mig ret. 95% af restauranter og deres “warungs” har Chicken Satai, Nusa Tempe på menukortet og hvad de sædvanlige indonesiske retter ellers hedder. Det er spændende de første 4-5 dage, men så begynder man altså stille og roligt at dagdrømme om en god steak med kartofler og sauce, eller i hvert fald bare ikke-indonesisk mad.

Internettet er evigt ustabilt

Kommer man fra den vestlige verden er internettet efterhånden ved at være et must, når man booker hoteller, villaer og ferielejligheder. Af den grund bookede jeg naturligvis kun boliger, hvor der var trådløst internet. Jeg har klar over, at der nok ikke var en lækker 60 mbit forbindelse som derhjemme, men i det mindste var jeg overbevist om, at det i hvert fald var stabilt internet.

Men det ville være synd at sige! Nu har jeg været fem forskellige steder, hvor der blandt andet har været fine TP-link routere, men uden at have oplevet en kontinuerligt stabil forbindelse. Altså stabilt net som at man kan loade facebook på under 10 sekunder. 90% af tiden har vores net ikke været i stand til at loade sider færdigt.

Jeg har lavet speedtests samtlige steder, og når det er så endeligt lykkedes at fuldføre en test, lå hastigheden på maksimalt 1 mb i download og 0.1 (maks.) mbit i upload. Mere får man altså ikke hernede! Den helt utroligt lave upload sikrer i øvrigt, at det næsten ikke kan lade sig gøre at sende billeder hjem til mummy og daddy eller eksempelvis sige hej til familien over Viber.

Det er en pest! Med godt 10 dage tilbage af opholdet på Bali glæder jeg mig umådeligt til at komme til Australien.

Balineserne er forfærdeligt udspekulerede

Det indonesiske folkefærd er relativt set ganske fattige, og derfor er der heller ingen tvivl om, at de satser alle deres ludobrikker på turisterne, når det kommer til at lave en skilling.

Og det gør de.

For hele tiden er de ihhh så hjælpsomme. Når bare de får penge altså. Det er konsekvent, at de forlanger tips, om de så har skubbet en rullende kuffert 40 meter, hvilket jeg var ude for i Denpasar lufthavn. Vi havde lige forladt terminalen og vupti, så havde to ‘søde og rare’ mænd taget over for os ved at tage mig og min kærestes kufferter. Sammenlagt brugte de nok 3 minutter på at skubbe dem og med det samme, vi var henne ved bilen stod de og skulle have penge. Efter at have rejst i 26 timer var jeg noget udkørt og uinteresseret i en diskussion, så jeg hostede op med 60.000 rupier, hvilket var absurd mange penge at give dem, fandt jeg efterfølgende ud af. Og det var selvfølgelig slet ikke nok for dem.

Og sådan fortsætter det hele vejen igennem.

Det har så til gengæld resulteret i, at jeg er blevet helt immun over for deres tiggeri. Jeg gider ikke give dem en rød reje, medmindre jeg føler for det. Det er bare lidt ubehageligt at skulle tage den kamp hele tiden, og nogen har sikkert sværere ved det end andre.

Kort sagt, så kan du forvente, at den hjælpsomme balineser forventer at få noget igen.

Det tager lang tid at komme rundt

Bali er ikke nogen stor ø. I hvert fald ikke når man sidder hjemme i Danmark og planlægger ruten. Lad mig give et eksempel.

Fra Lovina Beach på den nordlige del af Bali har man godt 80 kilometer til lufthavnen, der ligger på den sydlige del af øen. 80 kilometer tænker du? Det er jo ikke værre en Esbjerg – Kolding plus det løse, og hvad tager det? 40 minutter? Deromkring i hvertfald.

Fra Lovina Beach til lufthavnen tager det mellem 3 og 4 timer. Det skyldes det snørklede vejnet, hvor vejene kun er lidt bredere end cykelstierne i Danmark. Med andre ord får man altså hurtigt brændt 15-20 timer af i bilen, hvis man vil rundt på øen.

Vin og spiritus er urimeligt dyrt

En flaske Frontera hvidvin, som er min hofvin fra Quick Fakta, koster 39 kroner. Her på Bali koster sådan en flaske 180 kroner. Og sådan fortsætter priserne over hele linjen, hvis man vil smage på noget, man kender. Og det vil man, for deres lokale vin er rævepis på flaske.

Indtil videre er jeg stødt på én flaske lokal vin, der er drikkelig. Den hedder Two Islands Chardonnay. At den er drikkelig, skyldes med sikkerhed, at den er lavet på sydaustralske druer.

På huskelisten til Bali-turen advarer jeg imod at drikke deres lokale sprut, men det er ikke helt rigtigt. I Wine & Spirits-butikkerne kan man med ro i sjælen nemlig sagtens købe gin og vodka af mærkerne Robinson og Mansion. Det smager faktisk udmærket, men vodkaen slår hårdt! En flaske vodka eller gin koster omkring 100 kroner.

Det er svært at finde et ordentligt supermarked

Når man har en kæreste, der er afhængig af cream cheese og den leende ko, så spredes panikken stille og roligt, når man ikke er stødt på et sobert supermarked efter fire dage. Det er tæt på umuligt at finde sådanne delikatesser, for eksempelvis ost er en delikatesse hernede.

Toko Rejekti, Hardy’s Mall og Bintang Supermarket er de eneste ‘sobre’ supermarkeder, vi er stødt på, så husk på de navne, hvis du skal afsted.

Der er som regel et par haner der galer døgnet rundt

Nogle vil sige det er en del af charmen og andre vil sige det er pisse hamrende irriterende. Jeg hører til sidstnævnte gruppe. Cirka halvdelen af de sidste tyve nætter er jeg blevet vækket klokken 3.30 sharp af en skabende hane med en ødelagt døgnrutine. Hanerne hernede er åbenbart så rastløse, at de ikke engang gider vente på, at solen står op.

Ved flere lejligheder har jeg været tæt på at købe en økse og tage sagen i egen hånd!

Man kan sjældent betale med kreditkort

For mit vedkommende et af de største irritationsmomenter! Jeg forsøger standhaftigt at betale med kort, men det er kun 1 ud 5 steder, de tager kort her på Bali. Og når der så endeligt er en kreditkortterminal, kigger ekspedienten på den, som om man havde stukket en smartphone i hånden på stammefolk fra Amazonejunglen.

Når man ikke kan betale med kreditkort, er man altså tvunget til at betale med deres funny-money, hvor 200 danske kroner i lokal valuta har svært ved være i en pung af gennemsnitlig størrelse.

Og når man så ikke har flere rupier, må man ned i en ATM og hæve penge. Nu tror du sikkert, at du kan hæve 2000 kroner i lokal valuta, som man kan i eksempelvis Sydfrankrig og Italien, men næh. Du kan hæve 1.200.000 millioner rupier, hvilket svarer til 683 kroner. Og så koster det 50 kroner i hævningsgebyr. Det løber altså hurtigt op!

Uanset hvad er Bali magisk

Det er også derfor, jeg har tilbragt næsten tre måneder på øen siden mit første besøg i 2015.

Mit seneste besøg var i september 2017, hvor jeg tilbragte nøjagtigt 1 måned. Og det var slet ikke for meget.

Jeg kan nemlig huske, at jeg efter mit første besøg, hvor jeg ligeledes havde en hel måned, syntes at det var to uger for meget. I retrospektiv var det dog ren og skær arrogance og manglende indsigt.

Bali har nemlig så vanvittigt meget at byde på, at du kan tage dertil et helt år og stadig have nye ting at lave. Dagligt!

Da vi, her på Stay Classy, er begyndt at lave YouTube-videoer fra rundt omkring i verden, har vi en hel del videoer, der formentligt er ekstra interessante for dig, der overvejer eller måske allerede har booket en tur til Bali.

Vores samling af Bali-videoer tæller nemlig 15 styks, som du kan finde på denne YouTube-playliste. Videoerne er fra rundt omkring øen, hvor vi for det meste udforsker spændende og smukke steder på scooteren, som er et absolut must-have transportmiddel.

Nu skal jeg nok spare dig for dem alle, men jeg vil gerne lige tillade mig at fremhæve at par enkelte Bali-videoer.

Det bedste sted at bo på Bali

Lad mig allerførst slå fast, at der er hundredvis af geniale steder på Bali, som er værd at slå sig ned.

I løbet af mine knap tre måneder på Bali, har jeg dog gjort mig en hel del erfaringer.

Jeg har boet på rigtigt mange hoteller og airbnbs, og hvor de fleste har været positive oplevelser, er der ét sted, som stadig står klarest i erindringen, som det bedste af dem alle.

Tamantis Villas

Det er navnet på stedet. Her har du alle de autentiske elementer fra Bali, som gør dette sted suverænt.

Helt kort er det kombinationen af en stor luksuriøs villa og eminent service.

Vi havde 12 overnatninger på Tamantis, hvor vi blev forkælet i hoved og ende. Hver morgen fik vi serveret morgenmad af vores maid, Nia, som endte med at blive en rigtig god ven, der endda inviterede os hjem til hende og familien. Det var i øvrigt en rørende oplevelse, som du kan se her.

En overnatning koster omkring 2000 kroner, hvilket er en ret fin pris taget i betragtning, at der er morgenmad og tre soveværelser ensuite. Prisen afhænger selvfølgelig af sæsonen, så det er helt sikkert billigere, hvis du rejser i lavsæson.

Vi bookede Tamantis Villas gennem Hotels.com

Foruden det luksuriøse og den eminente service ligger Tamantis Villas også i det bedste område på hele øen. Det er i hvert fald min opfattelse.

Canggu hedder området. Det ligger på grænsen til Seminyak, som er et af de mest turistbefærdede områder.

Og netop dette, gør Canggu til mit yndlingssted. Du har det hele lige ved fingerspidserne, men uden det bliver for meget af det gode.

Canggu er særligt charmerende med sin unikke kombination af balinesisk kultur og vestlig kreativitet. Det kommer i særdeleshed til udtryk med de mange Instagram-venlige caféer og unikke butikker, hvor der er gode muligheder for at udvide garderoben.

Ubud er du nødt til at besøge

Hvis du har hørt om Bali, har du også hørt om Ubud.

Det er Bali’s kulturpumpende hjerte, hvor du finder alt fra kreativ kunst og abeland til ekstraordinært smukke rismarker.

Ubud og jeg havde i starten et anstrengt forhold. Jeg følte mig klaustrofobisk tilpas.

I Ubud er der ikke noget hav. I Ubud er koncentrationen af turister altid ekstra høj. I Ubud er antallet af gadesælgere tilsvarende.

Nu har jeg så ændret holdning?

Ja, men ovenstående gør sig stadig gældende, men min konklusion er alligevel, at Ubud er spændende. Særligt hvis du finder de rigtige steder.

Det gjorde vi.

Du _SKAL_ besøge Nusa Penida

Chancen for du har hørt om Nusa Penida, vil jeg skyde på er 50/50.

For mit vedkommende var det først ved tredje visit, at Nusa Penida dukkede op på min radar.  Og det er ret imponerende, idet Nusa Penida huser den smukkeste natur i og udenfor Bali.

Nusa Penida er nemlig en ø, der ligger ud for Bali. Du tager en af de mange ekspresbåde til Nusa Lembongan, hvorfra du kan sejle videre til Nusa Penida. Du kan helt sikkert også tage en båd direkte til Nusa Penida, men hvis du beslutter dig for at besøge denne smukke ø, kan du lige så godt tage Nusa Lembongan og Nusa Ceningan med.

Tag tre-fire overnatninger og oplev et Bali anno 1975. Med andre ord; her er ikke ret mange turister (endnu).

Nå, men hvorfor er Nusa Penida værd at besøge? Fordi naturen er urimeligt smuk.

Det har jeg udvidet dokumention for.

____________

Her er 10 gode ting ved at holde ferie på Bali

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

23 kommentarer

 1. Det med at I ikke kunne bruge jeres kreditkort, hang det sammen med at I boede de lidt mindre turistede steder ??
  Jeg skal bo i Kuta og Sanur, og det er vel noget af det mest turistede man kan finde ??

  1. Hej Nikolaj,

   Det gjorde det helt sikkert. Hvis du opholder dig de turistede steder som Kuta og Sanur, vil jeg skyde på, at kortet kan bruges 75% af gangene, så det ville jeg ikke bekymre mig om. Men det er rart at have kontanter med sig rundt.

 2. Jeg var begyndt at skrive de 10 dårlige ting ned, men ved du hvad? – med den indstilling kommer man ikke så langt. Jeg kommer på Bali – og jeg mener fuldstændig det modsatte af dig.
  Det handler om kultur og de forskelle, der er mellem mennesker. For at vi skal nærme os hinanden er vi nødt til at optræde, så vi nogenlunde forstår. Du forstår ikke balineserne, hvorfor skal de så forstå dig?
  Der er brodne kar overalt, men denne konstatering ligger langt væk fra det jeg nogensinde har oplevet, når jeg er dernede.

  1. Hej Janne,

   Indledningsvist slår jeg fast, at Bali er et paradis. Jeg synes det er vigtigt, at vi lige holder fast i den.

   Årsagen til at jeg laver en artikel om 10 dårlige ting ved Bali, er mere for at anskue det fra et nye perspektiv. Har vi ikke læst nok artikler om, hvor fantastisk Bali er? Bali ER fantastisk, men det ville være høj ignorance at påstå alt er perfekt.

   Når jeg er ude og rejse steder, hvor kulturen er anderledes, gør jeg altid mit bedste for at tilpasse mig og være accepterende. Det gik dog hurtigt op for mig, at man skal være en kold skid på Bali, hvis man ikke skal lade sig overfuse eller udnytte af lokalbefolkningen. Jeg kan sådan set godt forstå, at de vil have en bid af den store kage, vi har med til deres ferieø i form af penge, men jeg accepterer det bare ikke, når det er på de præmisser. Og så er jeg ligeglad med om det er kulturforskelle, lav intelligens eller noget tredje som er årsagen hertil.

   Jeg vil i øvrigt lige nævne, at jeg også lavede en artikel om 10 gode ting ved at holde ferie på Bali.

   Den kan du finde her:

   https://stayclassy.dk/gode-ting-ved-at-holde-ferie-paa-bali/

   Vh. Joen

   // Stayclassy.dk

 3. Hvis man er træt af indonesisk mad så er det virkelig dumt at tage til Indonesien!! Jeg spiste sandwich et par gange ellers nød jeg deres indonesiske mad! Det var meget meget få steder vi ikke kunne betale med kort og vi hørte ingen haner gale mens vi var der. Vi fandt også et stort supermarked hvor vi gik på opdagelse så i må have været uheldige på den tur. Vi snakkede med flere balineser og havde nogle rigtig gode private guider som vi lærte en masse af. Men jeg tager heller ikke afsted for at få kartofler og en bøf som man kan spise alle årets andre dage hjemme i Danmark! Jeg tager afsted for at opleve! Både sanseoplevelse, smagsoplevelse, kulturelleoplevelser og ikke mindst naturoplevelser!!
  Jeg havde en helt helt fantastisk tur der til og længes efter Bali hver dag 🙂

  1. Nu er det jo skrevet med et glimt i øjet. Indonesisk mad er på ingen på forfærdeligt. Det kan bare godt blive ensformigt ret hurtigt, da maden smager identisk alle steder. Du finder ikke den der gastronomiske kreativitet, som jeg personligt sætter stor pris på. Det samme gør sig gældende i Thailand. En green curry er en green curry.

   Bali er en dejlig ø, som jeg gerne vil tilbage til igen. Og igen. Men jeg synes godt, at man kan tillade sig at være kritisk over for nogle af tingene ved Bali (og Indonesien i det hele taget).

   Det er selvfølgelig også smag og behag. Når jeg kommer til Bali, er det fordi, jeg vil slappe af i lækre og eksotiske omgivelser. Jeg vil spise god mad på nogle af deres mange fremragende restauranter i fx Seminyak. Jeg kommer til Bali for at blive beriget af deres kultur, for den finder jeg ret uinteressant. 🙂

   Vh. Joen

   // Stayclassy.dk

 4. Hej Joen du får sku lige en 🙂 her fra …. du mangler dog lige det værste …. politiet og deres korruption

  1. Hej Tom. Helt enig! Det korrupte politi er mega belastende og særligt fordi man som turist har gode chancer for at blive plyndret af dem, om end det ikke er så dyrt at betale sig fra det.

 5. Hi Joen … tak for et usaedvenlig artikel … as an Indonesian reading your story … honestly very amusing … and I wish Bali stays the way it is … and not become as what you wish … actually speaking what did you expect of Bali ? Same like Singapore perhaps for example ? I am good with your story … been and lived in DK decades ago … perhaps have more than 10 things on my bad-list about DK … but still wish could set my foot in CPH again someday … tag det rolig 🙂

  1. Hej Anders,

   Den hedder Folie Restaurant. Det er nok vores yndlingsrestaurant og det siger en hel del, for der er så mega mange gode på Bali! 🙂

  1. Regnskyllene kommer med mellemlange intervaller, men det er nu ikke så slemt for mit vedkommende. Det er mere luftfugtigheden, der er et problem. Det er lidt som at være i en steamshower hele dage, men hvis du bare skal på daseferie til Bali, er det nu ikke ødelæggende generende. 🙂

 6. Hej Joen. Jeg er uenig i de fleste punkter. Det kan hurtigt skræmme folk fra, at besøge smukke Bali.

  Menneskerne er dejlige og mere end 80 % procent jeg støder ind i kan forstående engelsk og på et kommunikations niveau.

  Har ikke været et sted endnu som ikke har kunne tage i mod kreditkort.

  Internettet på hotellet er super.

  Der er flere store supermarkeder.

  Det nemt at komme rundt med scooter.

  Vi skal ud og spise god tyrkisk mad her i aften.

  Håber, at du får mere ud af dit næste besøg end de 3 måneder du har været her nede, ven.

  Vh Gabriel

  1. Hej Gabriel,

   Det er altid helt i orden at være uenige :-). Hvis man bliver skræmt væk fra at holde ferie på Bali på baggrund af denne artikel, er man ret sippet, vil jeg mene.

   Især hvis man ser de videoer vi har lavet fra Bali, hvor der ikke hersker nogen tvivl om at vi holder meget af stedet.

   Ud fra dine oplevelser at dømme har du ikke rigtigt været andre steder end hoteller og turistområderne. I hvert fald ikke hvis du har kunnet bruge kreditkort alle steder. For mit vedkommende er det under halvdelen af stederne, man kan bruge kreditkort, men det er ikke noget problem, hvis man har husker at hæve penge, men som jeg nævner, er det træls at skulle have tykke bundter af penge med sig rundt hele tiden.

   Ift. maden er der sindssygt mange gode og spændende restauranter. Faktisk er Bali et af de mest interessante steder for gastronomer som jeg selv. Min kommentar vedr. indonesisk mad, skal mere forstås ift. når man ikke går på spisesteder, der er bygget til turister.

   Jeg har bestemt fået meget ud af mine tre måneder på Bali. Det skulle man også mene på baggrund af de 15 dedikerede Bali videoer, vi har lavet?

 7. Hej Joen.
  Trods DINE 10 “negative/fortællende” ting ved Bali, læser jeg det med glimt i øjet! Der er INTET ved de ting, du nævner, der på nogen måde virker skræmmende!!!! Lige meget om det er “Bounty-land” eller ej, er det dine oplevelser, du nævner som guideline. Men jeg kan så fortælle dig, jeg planlægger en familietur dertil -TRODS ALLE DE NEGATIVE TING – for selv at danne mig et indtryk. Ligesom negative filmanmeldelser SKAL trodses og filmen ses. Men alle har rosarøde oplevelser af Asien! Og ja, der er mange ting, som er anderledes.
  Vi nyder som familie – og efter tre gange – kaosset i Ho Chi Ming ( som er ih så forfærdeligt).
  Bedste hilsner og god vind fremover
  Frank

 8. Hej Joen.
  Jeg er som Gabriel uenig i næsten alle dine punkter og jeg/vi har bestemt ikke boet classic turist steder på Bali. I løbet af de 2 måneder kæresten og jeg har tilbragt på Bali og øerne omkring, har vi besøgt store dele af øen.

  1. Vi har endnu ikke oplevet udspekulerede Balinesere som vil sælge lort døgnet rundt. Tværtimod acceptere de pænt et nej tak og trækker aldrig i en som man oplever i Thailand, egypteren etc. Og de slæber gerne vores ting rundt uden at bede om en rød reje. Faktisk mener vi de er et af de flinkeste og mest imødekommende folkefærd vi nogensinde har mødt.

  2. Har lige tilbragt 4 dage ved Tabanan (udenfor lands lov og ret, lokalt indkvarteret og ingen hoteller). Maden var fantastisk og meget varierende smagsmæssigt. Naturen var et mix af verdens flotteste ris terrasser (vores mening) og så total uspoleret mangrove med øde vandfald. Mindst lige så smukt og uspoleret som Nusa Penida. Her var igen atm eller lignende men de lokale kører gerne en flere kilometer gratis så man kan bruge kort eller hæve. Du må have en meget dårlig attitude siden de kun vil hjælpe for penge. På et tidspunkt var kæresten taget til Yoga på stranden og da vi skulle spise var det ikke ved de lokale men en restaurant langt væk. Ingen problem, bag på en scooter med mig og så kørte han mit straks derhen uden betaling. Alle her var til at tale forståeligt engelsk med.

  3. Samtlige lokale havde høns og haner (de brugte til bla. Hanekampe) og aldrig er vi blevet vækket midt om natten. Faktisk sagde de ikke en lyd. Har kun enkelte gange hørt en hane sig noget hernede.

  4. Der er vildt mange spændende supermarkeder som byder på alt hvad hjertet begærer, dog ikke stødt på den leende ko, men skulle nok også vælge Frankrig som feriested hvis man absolut ikke kan leve uden😄.

  5. Internettet er super fint, selv da vi boede i Tabanan var der WiFi som virkede uden problemer hos de lokale.

  Synes du tegner et decideret fejlbillede af denne smukke ø og dens indbyggere. Som Gabriel skriver kan folk sagtens skræmmes væk uden at være sippet. Det lyder på dig som om at balinesere er udspekulerede og falske, hvilket er direkte løgn.

  PS. Vi har kun positive oplevelser med det “bundkorrupte” politi. Hjælper gerne en over gade., viser vej osv. Men ja opholder man sig i Kuta (fyldt med fulde Aussies, er politiet en anden støbning men med god grund. Stoffer er no-go her og australierne vælter rundt på alverdens stoffer. Så ber man vist også selv om en dårlig behandling.

  Pps. Har du reelt været så mange steder på øen som du siger. Lidt snak med venlige lokale og man finder nemt en atm hvor man kan hæve op til 2.500.000 altså det dobbelte af hvad du siger. Lige pt går jeg rundt med hvad der svare til 2000 danske kroner i en lille pung uden problemer. Og vil sige at ca 4/5 modtager kreditkort gennemsnitlig på hele øen.

  Dette er vores oplevelser med det lokale og uspolerede Bali, samt byerne Candidasa, Ubud, Tabanan, Lovina, Kubu og mange flere mindre
  Steder. Aldrig oplevet noget der minder om jeres oplevelser.

  Mvh Simon

Leave a Response