Vi lever i en verden, hvor folk har større og større behov for at skille sig ud på deres egen unikke måde. Og det gælder sådan set på den brede skala, men lad os holde os inden for modeverdenen.

Det er nemlig på mode at være unik, men det skal selvfølgelig tages med et gran salt. Du kan nemlig godt være unik uden at gå rundt i et over-the-top-se-mig-outfit som eksempelvis dette outfit, jeg har valgt som min faste rejsemundering.

Mindre kan gøre det. I dette tilfælde havde jeg bare besluttet mig for at gå all-in på det meste latterlige outfit, jeg kunne få fingrene i. Og det synes jeg lykkedes.

Kom til sagen, Joen…

Alright, sagen er nemlig den, at vi mænd, trods vores forskellighed, alle bør have de samme tøjdele hængende i garderoben. I hvert fald et par af dem.

Helt konkret er der fem tøjdele, alle mænd bør have i garderoben. Og det er sådan set ligegyldigt, om du foretrækker at gå rundt i en emo-uniform til hverdag. Der vil altid være arrangementer og begivenheder, hvor du skal have fat i den essentielle del af garderoben.

Lad os se på det.

Den klassiske blå blazer

Lindbergh / 999 / Gå til shop

Hvis du kun må vælge én blazer, er der ikke noget at rafle om. Så skal blazeren se sådan her ud.

Den skal være blå, have to knapper og en smal revers. Til gengæld skal du holde dig fra at knappe nederste knap. Det er et kæmpe no go, hvorfor nederste knap også går under navnet “the never button”.

Den klassiske hvide skjorte

Eterna / 599 / Gå til shop

På mange måder er det ligesom at fortælle en 8-årig knægt, at han altid skal huske slå brættet op, inden han slår en streg. Det burde nemlig give sig selv, at en herre har minimum én klassisk hvid skjorte i garderoben.

Har herren ikke det, opstår der nemlig ofte det problem, at han tropper op til firmafrokosten i en skovmandsskjorte og en discountblazer fra 3.g gallafesten tilbage i 07, der lige akkurat stadig passer om skuldrene.

Med andre ord er det vigtigt, at du har denne slags essentielle tøjdele, så du ikke kommer til at ligne en malplaceret havnearbejder til en julefrokost hos Goldman Sachs.

Hvide eller sorte underdrenge

JBS / 150 / Gå til shop

Ved du, hvad mænd stoppe med? Sådan lige nu og her?  At gå i spraglede underdrenge. Stop det!

Medmindre du er 12 og snart skal fejre Blå Mandag, er der ingen undskyldninger for at gå rundt i et stribede blågrønne boksershorts fra Leopoldo.

Enten går du i hvide eller sorte underdrenge. Længere er den ikke.

Ydermere skal du også stoppe med at slå til, hver gang du ser Føtex’s evighedstilbud på 10 x grimme boksershorts til 129 kroner.

Køb nu noget kvalitet i stedet. Det er trods alt dine juveler, der skal pakkes ind.

JBS er et fint eksempel på underdrenge i god kvalitet, hvor din bankbog ikke samtidig bliver bagbundet og misbrugt Josef Fritzl-style.

Klassiske chinos der passer til alt

Lindbergh / 599 / Gå til shop

For mit vedkommende skifter min tøjsmag lidt ligesom de fire danske sæsoner, men heldigvis ikke hver tredje måned.

Lad mig give et eksempel.

Det sidste halve år af 2016 havde jeg en vild begejstring for den superminimalistiske tøjstil. Alt skulle være hvidt og gråt. Det var hvide sneaks, grå hættetrøje, hvid t-shirt og grå chinos.

I dag her i slutningen af 2017, er min tøjsmag begejstret for den spraglede stil med vilde hawaii skjorter og regnbuefarvede sko.

Men uanset hvor min tøjsmags holdepunkt befinder sig, er der altid en række tøjdele, jeg kan bruge uanset hvad. Og her kan jeg nævne mine grå chinos, men ikke bare i en grå udgave.

Også mine mørkegrønne og blå chinos er evigt relevante. De kan nemlig sammensættes med hvad som helst.

Af den grund bør du have minimum et par chinos. Ikke jeans, men chinos!

Et par superduper kvalitetssneakers

Thom Browne / 3200 / Gå til shop

Femte og sidste essentielle tøjdel alle mænd bør have, er et par top-of-the-line super-sneakers som eksempelvis disse Thom Browne banditter.

Men hvorfor nu det?

Hvorfor kan jeg ikke bare have et par almindelige fede sneakers? Hvorfor skal de være dyre?

Det skal du, fordi du skal begynde at vælge kvalitet frem for kvantitet. Og derfor gælder dette råd ikke kun dit fodtøj, men hele garderoben.

En landsdækkende og i øvrigt verdensomspændende epidemi, der har snart har hersket i en del år, er mantraet kvantitet over kvalitet. Vi vil hellere købe fire par billige sko end ét par dyre. Og det gør vi som regel også.

Men har du nogensinde prøvet at skifte dine kina-Vans ud med et par luksussutter fra Thom Browne eller lignende premium mærker?

Det har jeg, og det giver altså en helt anden glæde.

Du kan mærke kvaliteten. Du kan beundre designet. Ja, de kan såmænd give dig en mavse, der kilder.

Du behøver naturligvis ikke brænde 3200 kroner af for at få fat i et par luksussko. Det halve kan sådan set også gøre det. Det egentlige spørgsmål er blot.

Kan du vænne dig af med kvantitet over kvalitet mentaliteten?