Stilguide: 10 ting mænd kan gøre for at se bedre ud

Det er blevet tid til en af Stayclassy’s stilguider. I denne omgang handler det om, hvad du som mand kan gøre for at se bedre ud. Desværre er vi ikke alle udstyret fra naturens side med et udseende som Brad Pitt eller Ryan Gosling, men det betyder ikke, at vi mænd ikke kan gøre en masse ting, der bidrager til et overall skarpere udseende.

Hvis du har givet op i kampen om et godt udseende, og samtidig er blevet overtræt af den massive og permanente skønhedskampagne, der gennemsyrer de fleste reklameplatforme, så skal du ikke fortvivle.

Noget af det vigtigste er nemlig, at du ikke går ud og sammenligner dig med personer og ikoner, der repræsenterer det ideelle og uopnåelige. Hvis man i stedet kigger indad og fokuserer på sig selv, og hvad man selv kan ændre på, ja så er der rent faktisk en lang række ting, man kan gøre.

Jeg kunne nævne de første 100 ting, som mænd kan gøre for at se bedre ud, men det er også vigtigt, at der efterlades lidt til fantasien. Derfor har jeg begrænset mig til 10 ting, der kan gøre dig mere attraktiv – både fysisk og mentalt. Det at se godt ud er langt fra kun baseret på det fysiske. Anyways, lad os komme til sagen.

1. Hav selvtillid

Første og måske vigtigste punkt for at se bedre ud er at være i stand til at have selvtillid. Hvis du ikke har selvtillid, er du ganske enkelt ikke i stand til at have en god udstråling. Det er ikke altid lige nemt at gå fra nul selvtillid til meget selvtillid. Der er mange bud på, hvordan man lærer at have mere selvtillid. Et af de vigtigste punkter er have et positivt mindset fremfor at fokusere på det negative. Hvis du gerne vil læse endnu mere om det at bygge selvtillid op, har wikiHow lavet en fremragende artikel, som du kan finde her.

2. Gå i tøj der sidder rigtigt

Det er ikke nogen hemmelighed, at din påklædning betyder meget for din fremtoning. Derfor er det også vigtigt, at din daglige ekvipering har en pasform, der er optimal. I filmen Crazy, Stupid, Love får vi et fremragende billede af, hvor meget skade en dårlig pasform forvolder ved ens fremtoning (se i øvrigt billedet ovenfor).

Såfremt du ikke er overvægtig, anbefaler jeg i høj grad, at du går i skjorte, bukser og blazer med et slimfit snit. Tøj skal sidde tæt og ikke løst. Skulle det være tilfældet, at du rent faktisk er overvægtig, kan du alligevel godt gå i tætsiddende tøj. Bare sørg for at få det tilpasset af en skrædder.

3. Indse vigtigheden i at have en lækker garderobe

Pasformen bringer mig i øvrigt til næste punkt, nemlig det at have en lækker garderobe. Godt nok nævnte jeg tidligere, at det at have selvtillid er det absolut vigtigste punkt, hvis du skal være i stand til at se godt. Det holder jeg stadig fast i, men vi bliver nok også nødt til at anerkende, at en sublim garderobe i høj grad bidrager til et bedre udseende. Det skal dog ikke forstås sådan, at selve garderoben skal være vanvittig flot som denne her på billedet. Det er mere et praj om, at selve beholdningen af ekvipering skal være lækker. Basér dine indkøb på Stayclassy’s mantra, som er ‘kvalitet over kvantitet’. Køb det skræddersyede italienske jakkesæt i stedet for at gå på kompromis i Zara eller H&M. Kvalitet behøver dog ikke være dyrt. Her på siden skriver jeg dagligt om ekvipering til mænd med udgangspunkt i det nævnte mantra. Tag endeligt et kig forbi garderoben.

4. Investér i hudcremer

Dette punkt er formentligt svært at acceptere for mange herrer. En udbredt misforståelse blandt mænd er nemlig, at det er spild af tid og resourcer at smøre sig ind i cremer – det er jo kun kvinder, der har behov for sådan noget. Sagen er dog den, at hudcremer bidrager til, at du holder dig ung udadtil. Ved at fugtiggøre særligt dit ansigt får du en langt bedre udstråling. Det siges rent faktisk, at udtørret hud i ansigtet kan tilføje 5-10 år på det visuelle plan. Biotherm har en hudcreme, jeg har været aldeles tilfreds med de seneste år – den kan anbefales!

5. Dit hår og skæg skal harmonere med hinanden

Der er ikke noget værre end en frisure og et skæg, der har fået lov til at gro som en baghave til et forladt børnehospital. Min personlige oplevelse af et ‘fresh haircut and beard trimming’ er, at den efterfølgende glæde næsten overstiger velværen ved en rask løbetur. Det jeg mener med at håret og skægget skal harmonere med hinanden, er, at der skal være en vis plan med det. Det skal hænge sammen, og det er derfor vigtigt, at man ikke ser på håret og skægget som to individuelle ting, men derimod en helhed.  Til de af Jer som er bosat i København, kan jeg i høj grad anbefale Carl’s Barbershop ved Trianglen, der leverer fremragende clean cuts & straight shaves. Dertil får man i øvrigt også serveret et glas whisky eller en øl alt efter behov.

Hvis du ligesom jeg, bøvler med en tilbagetrækkende hårlinje, kunne du overveje at prøve kræfter med nogle hårprodukter, der bekæmper hårtab. Til dette formål kan jeg anbefale Schweiziske Crescina, som er specialister ift. at lave produkter, der kan eliminere yderligere hårtab og endda genskabe hårvækst steder, hvor håret er særligt tyndt. Fordelen ved deres patenterede produkt er, at du ikke skal under kniven. Det er nemlig et produkt du påfører din hovedbund. Du kan se hele videoen om, hvordan Crescina fungerer her.

Heldigvis har jeg stadig lidt hår på hovedet og måske ovenikøbet en flot manke, er der navnligt én voks, som jeg i høj grad kan anbefale. Den kan blandt andet findes Hair247, som har et dejligt stort udvalg. Dog burde du ikke have behov for mere end denne voks for at få en flot fylde, der holder og samtidig er mat. De hedder Schwarzkopf OSiS+ 2 og så koster den ikke mere end en flad hundredkroneseddel. Jeg har ledt og ledt i tusinde år efter den perfekte voks. Det lykkedes med denne her. Dog er der selvfølgelig forskel på hår og præferencer, men giv den et skud.

6. Pas på dit tandsæt

Der er ikke meget, som overgår et flot, hvidt tandsæt. Mange af os mænd har en særlig tendens til at undergrave vigtigheden i at have et sundt og flot tandsæt. Vi er dårlige til at børste tænder og gå til tandlægen. Sagen er bare, at et sundt og flot tandsæt har stor indflydelse på den måde folk danner et indtryk af dig. Er du en af dem med et par gule hjørnetænder eller usunde grummer, så er det altså noget der slider på det ellers positive indtryk folk danner af dig.

Dertil er der i øvrigt en videnskabeligt bevist sammenhæng mellem ringe vedligeholdt tænder og hjertekarsygdomme. Gør dig selv den tjeneste at få dine halvårlige tandlægetjek samt børstning af tænder hver morgen og aften.

7. Motionér på kontinuerlig basis

Dette punkt har en stor korrelation til punkt 1 (selvtillid). Motion er nemlig det allerbedste du kan udøve, hvis du mangler mentalt overskud og selvtillid. Indtil nytåret 2014 havde jeg i adskillige år leveret en minimal indsats i forhold til at motionere, og det betød at jeg var træt af mig selv. Jeg havde ikke overskud til at løse opgaver, der krævede bare lidt tankevirksomhed. Det var en ond spiral, som var meget svær at komme ud ad. Nu har jeg så været igang i godt seks måneder, hvor jeg har løbetrænet 2-4 gange om ugen. Det har resulteret i, at jeg har tabt mig 10 kg, hvilket har bidraget markant til langt bedre selvtillid og et – i min egen optik – bedre udseende. Jeg vil mene, at overflødigt fedt der er  forsvundet, bidrager enhver med et bedre udseende.

Det hårdeste ved motion er at komme ud ad døren, men når du først har smækket den efter dig, er du allerede igang.

8. Spis og drik rigtigt

Ja, det giver jo lidt sig selv, at man skal spise og drikke rigtigt. Jeg skal bestemt ikke udgive mig for at være nogen diætist eller det der ligner, så mit vigtigste bud er blot, at man skal begrænse sit madindtag og droppe junkfood. Det har gjort enormt meget for mig at følge disse to råd. Årsagen til folk i dag bliver federe og federe er, at de ikke har nogen idé om, hvad konceptet overspisning betyder. Spiser og drikker du rigtigt vil du foruden et vægttab også opleve, at du bliver langt mere produktiv. Du kan læse en artikel om, hvordan du bliver mere produktiv lige her – den er i øvrigt skrevet af mig. Husk i øvrigt at drikke 3 liter vand hver dag.

9. Kend dine svagheder

Rigtigt mange mennesker kører sig selv ned, fordi de fokuserer alt for meget på deres svagheder frem for deres styrker. Det bør naturligvis være omvendt. De fleste kender sine svagheder, men derudover er det vigtigt, at man også anerkender dem. Svagheder spænder over et bredt spektrum hvad end det er din næse, der er lidt stor eller et par tynde arme, der ikke vil vokse på trods af hundredevis af besøg i fitnesscenteret. Acceptér realiteterne for gør du ikke det, er det svært at hvile i sig selv og så er vi tilbage ved punkt 1 igen.

10. Ret ryggen

10. punkt er prikken over i’et. Du har opbygget en god portion selvtillid. Du har fået dig en lækker garderobe. Du har sågar også været disciplineret nok til at motionere samt omlægge din kost. Nu mangler du blot at rette ryggen. Din holdning er vigtig for det samlede indtryk folk får af dig. Derfor nytter det ikke noget, at du går rundt med en sixpack og et lækkert jakkesæt, hvis din holdning minder om en regnorms. I øvrigt er en god holdning også forbyggende for rygproblemer.

just do it

Er du enig i Stayclassy’s 10 bud på, hvordan mænd kan optimere deres udseende? Byd gerne ind med din egen mening!

LÆS NU:

26 grunde til du ikke er succesfuld