Mad & Drikke

3 lynhurtige og nemme bruschetta

Det kan godt være, at denne opskrift på disse nemme bruschetta ikke rammer et højere gastronomisk niveau, men det smager alligevel vanvittigt godt.

Det er som om, at bruschetta hører 90’erne til, og det synes jeg er smadderærgerligt, for de er bare rigtigt lækre. Hjemme hos mig kalder vi to af slagsen for minipizzaer, da de er spækket med ost og hvidløg.

Jeg elsker at lave dem, når jeg af og til er lettere tømmermændsramt, fordi de er enkle og hurtige at lave. Og så skal tømmermænd altså helbredes med greasy mad, ikke?

Især den lækre banan-bruschetta smager vildt godt med sin sødme og fede konsistens. Den er i øvrigt også langt sundere end de to andre.

Bruschetta er mig bekendt af italiensk oprindelse, men mange køkkener har skabt deres egen version af det hvidløgsbelagte brød, og i dag ses det både på de mexicanske, franske og japanske menukort.

I denne opskrift har jeg brugt glutenfri foccaciabrød, men jeg foretrækker faktisk at bruge Ciabatta. Egentlig kan du bruge stort set al slags hvidt brød.

Prøv selv videoopskriften på de nemme bruschettas og se hvilken, der er din favorit.

nem mad

1 person (3 stk)
Tilberedningstid: 20 minutter

INGREDIENSER

  • 3 skiver hvidt brød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tomat
  • 1 bøffelmozzarella
  • ½ banan
  • Mynte
  • Timian
  • Salt
  • Peber
  • Limesaft

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Pres 2 fed hvidløg og rør det sammen med olivenolien i en lille skål, så det bliver til hvidløgsolie.
  3. Skær tomat og mozzarella i skiver.
  4. Halver bananen på langs og skær den i yderligere tre stykker.
  5. Placér 3 skiver brød i et ildfast fad eller på en bradepande med bagepapir på, og fordel hvidløgsolien på to af stykkerne.
  6. Læg to skiver mozzarella på det ene stykke brød med hvidløgsolie og læg skiftevis tomat og mozzarella på det andet stykke brød med hvidløgsolie.
  7. Læg så de tre skiver banan på det sidste stykke brød, hvor der ikke er olie på.
  8. Krydder de to første stykker med salt peber og timian.
  9. Krydder så stykket med banan på med mynte og evt lidt limesaft.
  10. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter og nyd at du kan spise 3 lynhurtige og nemme bruschetta.

LÆS NU:

10 antiinflammatoriske madvarer du nemt kan gøre til en del af din daglige kost

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY MAD-GURU
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin.

Skriv et svar