Jeg har ingen børn. Det vil jeg godt lige slå fast. Det er nok også årsagen til, at min tolerancetærskel er lavere end, ja, andre mennesker med børn.

Det betyder ikke, at jeg hader børn. Slet ikke.

Jeg er til gengæld heller ikke fan af andre menneskers slaskede afkom, når afkommet er under de 1500 dage. Det svarer til cirka 4 år. Måske er det bare mig, men jeg har virkeligt svært ved at lade mig begejstre for 4 kg menneskeligt pizzadej.

Man kan ikke kommunikere med dem. Man kan ikke lave noget med dem. Det er små væsener, der udelukkende er i stand til at æde, skide og skrige. Og i den forbindelse vil jeg gerne lige tage fat i sidstnævnte punkt.

Skrigende babyer

Jeg har nemlig lavet en guide-etikette-kombi-vejledning, til hvordan du bør håndtere din baby i offentlige rum. Og når jeg siger bør, så mener jeg skal.

For sagen er den, at det er dig som forælder, der står ethundrede procent til ansvar for din skrigende baby. Du har valgt at få et barn, hvilket jeg i øvrigt anerkender i høj grad. Jeg har ligefrem respekt for det, da vores fremtid ville være ok presset uden nye mennesker.

Nå, men vejledningen ret brugervenlig, hvis jeg selv skal sige det.

Som forælder kan det være en god idé at printe, laminere og have den med sig rundt, når far, mor og baby befinder sig på de offentlige arealer. På den måde kan du altid finde svar på, om det du har gang i, egentligt er ok.

Babyer på restauranter

Selvom du har fået en lille klump menneskedej, skal du naturligvis have lov til at gå på restaurant. Der er dog nogle spilleregler for, hvor meget du kan tillade dig at nyde maden, uden vi andre bliver generet.

En af de ting jeg oplever ofte, er forældre, der sætter sig ind på en café med deres baby, hvor de er så forhippede på at nyde mad, som for en gangs skyld ikke er frostvarer fra Lidl med lun skummetmælk der er overskredet sidste anvendelsesdato med et par dage, at de ikke rigtigt registrerer, at deres baby skriger og skråler. Det er som om, de har seriøse hovedtelefoner med effektiv noise cancellation om hovedet.

Not cool.

I må gerne tage på restaurant med baby, men lige så snart baby skriger som en stukken gris, er reglen altså, at man går udenfor eller ind i et andet rum, hvor larmen ikke er af generende karakter.

I forældre skal nemlig vide, at der ikke findes noget, der kan smadre glæden ved at sidde og nyde et måltid på en restaurant, som når I vælger at slå jer ned med en skrigende baby samtidig med, at I som regel også har parkeret barnevogn, babyseler og picnicudstyr, der gerne spærrer hele lortet for gennemgang, når man kort efter forsøger at flygte.

Babyer på fly

Rigtigt mange har det sådan her med skrigende babyer ombord på fly. They just wanna punch them in the face.

babyer-pa%cc%8a-fly

Ja, det er en grov gif, men måske hjælper det på det, hvis jeg siger, at jeg ikke deler denne foragt for børn på fly.

For det gør jeg ikke.

Det er der en hel simpel grund til. Folk skal have lov at flyve, selvom de har fået en baby. Synes du, det er rimeligt, at folk skal lænkes til deres hus, fordi deres skrigende unge larmer i et fly?

Det synes jeg ikke.

“Jamen, de kan jo bare tage på bilferie”. Jo jo, men hvis man gerne vil ned i varmen, venter der gerne 20 timer i en bil. Så er det lidt federe med en 3 timers flyvetur til Mallorca.

Den egentligt årsag til at jeg ikke har noget imod skrigende babyer ombord på flyet, er at der er opfundet noget så smart som høretelefoner.

Ja, det er nemlig rigtigt. Der findes både in-ears, store hørebøffer samt min personlige favorit, bluetooth hovedtelefoner.

Og alle sammen har det tilfælles, at al udefrakommende larm elimineres instant. Dermed er skrigende baby 1,2 og 3 ikke længere et belastende indslag.

Jeg er sådan set ligeglad med, om du er 72 år og ikke er vant til denne slags ‘avancerede’ høreværn.

Valget er dit. Høreværn eller baby?

Til gengæld vil jeg gerne komme med et opråb til forældre med lidt større børn. Det er som regel unger i alderen 7-9-10 år, som har det tilfælles, at de ikke kan styre deres arme og ben.

Er man derfor så uheldig at være placeret i sædet foran sådan en unge, kan man se frem til at knæ og ben i ryggen. Er flyet udstyret med entertainmentsystem med touchskærm, kan du, oven i hatten, se frem til også at blive prikket i nakkestøtten lige fra afgang til ankomst.

Selv, er jeg hurtig til at bede pinnochio om at få styr på trådene, men det er ikke alle, der føler sig lige komfortable ved denne anmodning, hvorfor I forældre har til opgave at styre teaterforestillingen.

Babyer på offentlige rum i det hele taget

Meningen med denne artikel, som naturligvis skal opfattes som et humoristisk indslag, er at alle I dejlige forældre gerne må tage hensyn til os andre. Jeg er ikke i tvivl om, at det er hårdt pludselig at hænge på 4 kg skrigende flæsk, men se lige om ikke det kan lade sig gøre.

Der er ingen grund til at stigmatisere forældre med babyer på offentlige arealer, men det er en naturlig konsekvens, når ligegyldigheden overfor os andre gang på gang skinner igennem.

Det er i hvert fald min klare erfaring.

Jeg føler næsten, at Foreningen for Forældre med Skrigende Babyer har lagt en strategi for, hvordan de kan genere hr. Joen Rude Falsner mest muligt.

De følger mig overalt som stædige, varmesøgende missiler, men jeg tror nu egentligt ikke, at det er mig specifikt, at det er målrettet mod. I stedet er jeg af den opfattelse, at det der med at vise hensyn over for andre bare ikke er af synderlig høj prioritet.

Så til mor og far derude. Slå jer løs, men se om I kan gøre det til en vane at stille jer selv det kontinuerlige spørgsmål:

“Ville jeg være ok med det her, hvis det ikke var mit barn?”

LÆS NU:

Guide til at få gang i parforholdet igen