Verdens bedste hørebøffer i verdens bedste design

Det er selvfølgelig et postulat, der vil noget. Ikke desto mindre står jeg inde for det. De sidste to måneder har jeg nemlig været i et fast forhold. Et forhold der har bygget på kvalitet, æstetik, kommunikation og fremragende lyd.

Min partner, der er tale om, er naturligvis Denons flagskib inden for hørebøffer i topklassen, med navnet AH-MM400. Jeg kan i øvrigt lige så godt sige det nu. Jeg bryder mig ikke om Denons måde at navngive deres produkter. Den kærlighed der lægges deres produkter ræsonnerer på ingen måde med navne, der lige så godt kunne være varenumre på Bic kuglepenne. Derfor var jeg også til numerolog to dage efter, jeg fik mine hørebøffer. I dag hedder de Carmen. Det reagerer de i øvrigt også meget bedre på.

Nå, men lad os vende tilbage til topic of discussion: verdens bedste hørebøffer i verdens bedste design.

Lad os starte med lyden, men først en hurtig video.

A video posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Hvorfor verdens bedste hørebøffer?

Til at starte med kan man spørge sig selv, hvad det vil sige sig at være verdens bedste hørebøffer. Svaret er, at det er flere forskellige ting, der skal gå op i en højere enhed. Den primære parameter som står for det meste af kreditten, er dog lyden. Det er ligesom derfor, vi har anskaffet os et par hørebøffer til at starte med.

bedste hovedtelefoner 2016

Carmen (Denon AH-MM400) kan spille lige fra klassisk musik til finsk dødsmetal til et sturt, sturt fem tal.

Dermed kan du også regne ud, at Carmen lyder fremragende. Hun er aldrig skinger i tonen, men charmerende fra A til Z. Uanset hvad du sætter på, er lyden ubeskrivelig rig med en fyldig tekstur.

En af de ting jeg bedst kan lide ved Denon er, at deres apparater altid er i stand til at levere en uovertruffen bas. Det er naturligvis et spørgsmål om præferencer, men jeg har personligt en svaghed for en tung bas, der kan give propper i ørene, men alt med måde selvfølgelig. Bassen kan hurtigt komme til at tage over eller lyde falsk, men et par AH-MM400 ved nøjagtigt, hvor den hårfine balance går. Den evne skal man værdsætte.

I skrivende stund sidder jeg med DJ Day – VQ i ørene, som serveres på et niveau, der er Michellin-guiden værdig ud fra en metaforisk betragtning selvfølgelig. Uden at smøre tykt på, er det ubehageligt godt at lytte til.

Som følge af min naturlige interesse i hørebøffer, har jeg efterhånden fået et ret godt kendskab til markedet i det hele taget. Og markedet er ved at være stort. Rigtigt stort. Derfor kræver det flere argumenter end god lyd, hvis jeg skal supportere mit indledende postulat. Dem har jeg heldigvis også linet op.

Over-ear ørekopper af ægte valnød

Jeg vil ikke gå alt for meget i dybden med design endnu. Det kommer jeg til. Dog er jeg nødt til tage fat i et enkelt element, der ikke kun tjener et æstetisk formål.

Nøjagtigt som billederne afslører, er hørebøffernes ørekopper af ægte valnød. Yes, ægte træ. Ikke lamineret plastik eller malet metal.

Det synes jeg for eksempel er hamrende lækkert.

Dermed ser det nemlig ikke kun lækkert ud. Det føles også lækkert. Af og til tager jeg mig selv i at sidde og kærtegne ørekopperne, mens hjernen eksempelvis bedøves med underholdning på Youtube.

Anyway.

Disse ørekopper af valnød, som i øvrigt er håndlavet, er ikke kun sat i verden for at se flotte ud. De tjener også et teknisk formål. Valnød har nemlig en evne til at eliminere resonans og genklang, således lyden når hele vejen ind i din øregang i sin oprindelige form.

Det giver altså point i min bog, når man er i stand til at kombinere fornem æstetik med performance.

bedste hovedtelefoner 2016

Once you go over-ear you never go anything else. Som man siger.

Carmen er født med nogle dejligt store ører, som på fagsprog hedder over-ear. Det er en god ting. Over-ear hørebøffer indkapsler og isolerer nemlig ørene, således støj, larm og skrigende unger i S-toget elimineres. Rent ergonomisk har det også en del at sige.

Jeg ejer et par Denon AH-MM300, som jeg skamroste i starten af sidste år, da de udkom. Disse hørebøffer var dog on-ear og selvom det umiddelbart ikke er noget problem, må jeg erkende, at over-ear hørebøffer bare føles bedre om hovedet. Og de lyder faktisk også bedre, hvilket må være en umiddelbar selvfølge i og med ørene indkapsles og dermed isoleres bedre.

Der var altså endnu et par gode argumenter, men vi er endnu ikke nået i mål. Verdens bedste hørebøffer skal kunne mere for at være verdens bedste. Og efter min mening ligger det tunge skyts og endelige salgsargument i designet og materialernes latterligt høje kvalitet.

Hvorfor verdens bedste design?

Vi har allerede fastslået, at Denon AH-MM400 aka Carmen forstår sig på lyd. Og når lyden tilfredsstiller alle sanser, er det næsten kun design og materialer, der kan ødelægge oplevelsen.

Som du allerede har regnet ud, er det selvfølgelig ikke tilfældet med disse hørebøffer. Design og materialernes kvalitet overgår nemlig lydens fortræffeligheder.

Jeg synes egentligt også, at min begejstring korrelerer meget fint med dette modelbillede, som jeg i øvrigt selv magtede at tage hjemme på spisebordet.

bedste hovedtelefoner 2016

Hørebøfferne er ikke trådløse, hvis du undrede dig over den manglende ledning.

Selvom du ikke kan føle hørebøfferne fysisk gennem skærmen, er det alligevel nemt at fornemme kvaliteten. Foruden ægte valnød, er hørebøfferne præget af solid aluminium med en polstret hovedbøjle af syntetisk læder og slidstærkt tekstil på undersiden. Årsagen til det er syntetisk og ikke ægte læder er, at den i øvrigt specialudviklede syntetiske læder har en positiv indvirkning på lydisolering og performance.

Fra A til Z, forhave til baghave og indgang til udgang, er der én ting, der gør sig gældende. Det er kombinationen af unik, tiltalende æstetik og et feel, der danner stærke associationer til Apple, som jeg hurtigt indrømmer at være gjort til slave af flere år tilbage. Men det er en god ting.

Apple er blandt få elektronikgiganter, der sætter design lige så højt som ydeevne, hvis ikke højere. Samme gør sig tilsyneladende gældende for Denon. Det synes jeg sådan set også gør sig gældende, når man kigger på de produkter, Denon har beriget os med de seneste par år.

bedste hovedtelefoner 2016

Denons produktportefølje har efterhånden ikke nogen problemer med at hamle op med æstetikken, vi kender fra Apple.

Derfor passer Carmen også glimrende ind i mit Apple-univers. Opskriften på et forbandet godt arbejdsmiljø er en iMac og et par verdensklasses hørebøffer. Det kan jeg skrive under på. Takket være den psykopatgode bas i Denon AH-MM400, lader Brain.fm i øvrigt til at have en endnu bedre effekt på mit produktivitetsniveau. Er du ikke bekendt med Brain.fm, bør du tjekke det ud.

bedste hovedtelefoner 2016

Hørebøfferne kan foldes fint sammen, så de ikke fylder det store i din taske.

Så lyd og design er skidelækkert, men..?

Men ikke rigtigt noget. Og det er måske det bedste argument for, at vi har at gøre med verdens bedste hørebøffer. Jeg er altid god for en seriøs omgang kritik, men jeg har bare ikke noget negativt at tilføje. Det siger jeg med hånden på hjertet.

Det er klart, at det havde været bedre, hvis lyden kunne leveres i trådløst format. Bluetooth lyd kan bare ikke konkurrere med en kablet forbindelse. Det må man blot konstatere, som den lydentusiast man er.

Jeg har altid haft en svaghed for Bang & Olufsen og deres evindelige evne til at pakke deres elektronik ind i lækre designs. Problemet er bare, at lyden ikke er på samme niveau. Derudover ser man også B&O produkter over alt i gadebilledet, hvilket i sig selv gør dem mindre interessante. En iPhone er jo heller ikke noget specielt længere, i og med alle ejer en.

Selvom Denon er et populært mærke inden for elektronik, er der langt op til B&O. Derfor kan du også glæde dig over ikke at rende ind i folk i metroen, toget, bussen og på gaden, som har nøjagtigt samme hørebøffer. Jeg har haft Carmen med mig rundt de sidste to måneder og har endnu ikke set folk med samme par. Faktisk er jeg blevet antastet flere gange af folk, som vil høre, hvor jeg har købt dem og hvad det er for en model.

Men hvad koster de så?

Der er ingen tvivl om, at vi har at gøre med hørebøffer fra ypperste klasse. Derfor er de heller ikke gratis. Omvendt er de heller ikke uforskammet dyre. Tager du hele oplevelsen i betragtning, er 2999 kroner ikke nogen urimelig pris. Hvis god lyd er præference nummer et, skal du også have minimum to af de lange op af lommen for at få noget, der kan spille noget med Slayer.

TL;DR

(alt for langt til at du gider læse det hele)
bedste hovedtelefoner 2016

Denon AH-MM400 er et par hørebøffer, der fortjener et 13-tal. Lyden er clean and crisp suppleret med en bas, der automatisk gør musikken lidt bedre end før. Ud fra et psykologisk perspektiv, bliver lyden endnu bedre af hørebøffernes eksklusive design, der hæver baren for æstetik i elektronikbranchen. Ganske fortjent har denne kombination af fremragende lyd og design også høstet glødende positive anmeldelser over alt på nettet.

Du kan kalde det usikkerhed, hvilket det formentligt også bunder i, men jeg har altid haft svært ved at færdes i gadebilledet med store hørebøffer om hovedet. Jeg har altid opfattet det som overkill, da et par in-ears jo fungerer fint. Det har jeg efterhånden vænnet mig af med, hvor sådan et par Denon AH-MM400 i særdeleshed har bidraget hertil. Jeg vil gå så vidt at sige, at mit outfit fremstår en tand mere classy, når jeg har dem om hovedet på en kort tur til Fakta eller Bagel-Hassan.

Kort sagt; verdens bedste hørebøffer i verdens bedste design.

+

  • Episk lyd
  • Episk bas
  • Episk design
  • Episk feel
  • Episke hørebøffer

  • Er ikke trådløse
  • Trods en rimelig pris er 3k stadig mange penge

LÆS NU:

TEST: Denon bluetooth hovedtelefoner – aldrig mere ledninger