Julen er ensbetydende med et gavehelvede uden lige. En af de mest trælse begivenheder omkring juletiden er gaveræset. I hvert fald før den tid, hvor internettet eksisterede.

Hvert eneste år er man tvunget ned i propstoppede legetøjsbutikker og rædselsfulde indkøbscentre med en duggende varme og et indeklima, der minder om forholdene i et falsk næsehorn. I husker vel nok scenen fra Ace Ventura?

Sådan har jeg det lige nøjagtigt. Og jeg er sikker på mange mænd har det ligeledes.

I dag er det heldigvis sådan, at online shopping langt hen ad vejen sørger for, du ikke ender i et ulideligt shoppekaos med 10 poser og lange arme.

Som overskriften giver udtryk for, så er målet med denne artikel at hjælpe manden med at lave den der forbandede ønskeseddel, som familie og måske venner altid beder om.

Jeg har nøje udvalgt mere end 48 julegaveønsker til mænd, så hvad end fruen mangler inspiration til hvad hun skal give dig, eller du måske gerne vil give dig selv en tidligt julegave, så er der i hvert fald lidt brændstof til fantasien.

Verdens smukkeste vinglasflotteste vinglas

Zalto / 269 / Hop til Shop

Hårdt og brutalt lægges der ud med en af de største julegaveønsker, en mand kan have; det perfekte vinglas.

Et vinglas er nemlig ikke bare et vinglas. I hvert fald ikke for herren der sætter pris på en flaske fornem bourgogne med et årti på bagen. Det handler nemlig om æstetik og en videnskabelig tilgang, når det kommer til det perfekte vinglas. Begge dele gør sig gældende for dette vinglas.

Jeg er selv dedikeret æstetiker på et niveau, hvor jeg nægter at drikke mælk af et af de der klasssiske tykke IKEA-glas, fordi det ganske enkelt gør mælken sur. Her bør jeg selvfølgelig også nævne, at jeg går særligt meget op i glas i det hele taget, hvorfor “arrogancen” måske for nogen kan forekomme voldsom.

Men for mig havner det altså om at have en smuk oplevelse, hvorfor jeg i mange år har været dybt forelsket i Zalto’s vinglas, som er helt utroligt smukke.

Zalto’s bourgogneglas er efter min mening det smukkeste rødvinsglas, der nogensinde er lavet. Og denne holdning står jeg ikke alene med, da det er i flere år har vundet prisen for det bedste vinglas, der findes. Det er heller ikke for sjov, at nogle af verdens bedste restauranter bruger dem inklusiv min personlige favorit, El Celler de Can Roca.

At drikke rødvin af dette vinglas kan få selv den mest triste flaske, fra nederste hylde i Netto, til at fremstå tiltalende. Og så kan du næsten regne ud, hvordan en god flaske kommer til at smage endnu bedre.

Verdens smukkeste hvidvinsglas

flotteste vinglas

Zalto / 245 / Hop til Shop

Det  er ikke kun Zalto’s pompøse rødvinsglas, der har vundet priser. Også det elegante og stilrene hvidvinsglas er kendt som verdens bedste hvidvinsglas med sin næsten papirtynde krystalglas og slanke stilk gør det til en fornøjelse at drikke en tår iskold hvidvin.

Da jeg drikker mere hvidvin end rødvin, er dette mit daglige aftensglas efter en lang dag på kontoret, hvor højdepunktet er at finde glasset frem fra og hælde iskold vin i.

Det lyder vanvittigt, men jeg nyder ganske enkelt vinen mere i disse glas.

Verdens smukkeste champagneglas

flotteste vinglas

Zalto / 255 / Hop til Shop

Det sidste Zalto glas jeg vil fremhæve som glimrende julegaveidé, er champagneglasset, der får typer som Jeppe K til at savle.

Det er den samme formidable æstetik, der gør sig gældende, hvorfor den champagneglade herre bør have en 6-8 stykker klar til en god aften.

Prismæssigt er der ingen tvivl om, at Zalto’s glas er i den høje ende, men kvaliteten er også derefter, hvor det direkte anbefales kun at vaske glassene i opvaskemaskinen. Og det er et stort plus i min bog.

Stilrent vægur af marmor

julegaveønsker

Menu / 1795 / Hop til Shop

Det er langt fra de fleste mænd, der har styr på inventar til boligen. Det er som regel kvinderne, der står for den slags, fordi mændene måske slet ikke interesserer sig for det.

Alligevel er det de færreste mænd, som er komplet ligeglade med, hvordan der skal se ud derhjemme. Det må nemlig godt se pænt ud.

Har personen du skal købe en julegave til derfor god smag, kan du være sikker på, at han bliver for sådan et stilrent og eksklusivt marmorur til væggen.

Minimalistisk vægur i grå

julegaveønsker

Normann Copenhagen / 449 / Hop til Shop

Minimalisme er det sidste nye. Det handler om at holde det enkelt. Og enkelt må man vistnok sige, at dette grå vægur er. Derudover er designet lige så tiltalende, som det er enkelt.

Skal jeg skære det helt ud i pap, er det altså et skide pænt ur, som enhver mand vil sætte pris på.

Flyboarding – muligvis verdens sjoveste adrenalinsport

julegaveønsker

899 / Hop til Shop

Jeg har prøvet den en enkelt gang, men det var også mere end rigeligt til at konkludere, at det muligvis er verdens sjoveste adrenalinsport og i det hele taget verdens sjoveste aktivitet.

Det fungerer på den måde, at du får spændt noget der minder om et snowboard inklusiv støvler om fødderne, hvorfra et langt gummirør føres til en vandscooter. Denne vandscooter styres af en person, som styrer hvor meget power, den skal have.

Det er muligvis den bedste julegave, du kan give en mand, der ikke er bleg for nye udfordringer.

Køretur bag rattet i en Lamborghini

julegaveønsker

fra 849 / Hop til Shop

Enhver mand drømmer om at eje en Lamborghini. Jo, han gør! Desværre er det kun de færreste, som har succes nok i sprøjten til at købe sin egen.

Heldigvis er det ikke ensbetydende med, at alle ikke kan få en tur bag rattet i sådan en superbil. For under en lille tusindkroneseddel kan du forære din mand, bror, far eller søn 15 minutters sublim køreoplevelse.

Rækker budgettet til mere, kan du få lov at cruise rundt i en hel time.

Elegant blå notesbog af kernelæder

julegaveønsker

Smythson / 480 / Hop til Shop

Idéer, inspiration, tanker og whatnot er første fase til det næste revolutionerende produkt, opfindelse og lignende. Om ikke andet så i hvert fald i teorien.

Og derfor bør en herres notesbog ikke være hvilken som helst notesbog. Den bør ose af eksklusivitet. Af klasse og kvalitet.

Og det gør denne kernelædernotesbog i blå fra Smythson. Det kan da godt være at 480 kroner er meget for en notesbog, hvor du ikke kan udskifte siderne med nye, men på den anden side, hvis du ikke kan komme på idéer der overstiger værdien af 480 kroner, er det nok bedre at gå ned i Søstrene Grene.

Rød striktrøje med parrende rensdyr

episke striktrøjer til julen

Bestseller / 249 / Hop til Shop

Fræk juletrøje til de sultne kvinder

sjove striktrøjer til jul

170,- / Hop til Shop

Darth Vader juletrøje

sjove striktrøjer til jul

300,- / Hop til Shop

The Big Lebowski juletrøje

sjove striktrøjer til jul

280,- / Hop til Shop

Rød striktrøje med små rensdyr

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Hop til Shop

Blå striktrøje med et mægtigt rensdyr

episke striktrøjer til julen

Bestseller / 299 / Hop til Shop

Hvis du er interesseret i et større udvalg af geniale juletrøjer, kan du med fordel hoppe til min ultimative samling med mere end 50 af slagsen.

Ballonflyvning over den danske natur

julegaveønsker

fra 1650 / Hop til Shop

Findes der noget smukkere end en farverig luftballon hævet over den grønne natur? Muligvis, ja, men vi kan i det mindste blive enige om, at det ikke er noget træls blik.

Forestil dig så at det er dig, der står i luftballonen og iagttager den danske natur med solopgangen i baggrunden. Denne oplevelse er sådan set mulig for et ganske overskueligt beløb, hvad end du befinder dig på Sjælland, Fyn eller i Jylland.

Dette julegaveønske er særligt velegnet til kæresten, ægtemanden og deslige.

Tandemspring med frit fald på 200 km/t

bedste gaveideer til ham

fra 1600 / Hop til Shop

Det er mig på billedet. Ser jeg ikke flot ud? Nej okay, men jeg kan fortælle, at det var en storartet oplevelse det der med at kaste sig ud af et fly i 4 kilometers højde.

At springe ud af en flyver er noget, som alle bør og skal prøve. For mit vedkommende var det et spørgsmål om at gøre op med en ultimativ frygt. Og lige så skræmmende det var, lige så berigende en oplevelse var det for min mentale styrke.

Mulberry kortholder af kernelæder

julegaveønsker

Mulberry / 930 / Hop til Shop

En mand skal ikke have en pung. Han skal have en kortholder.

At gå rundt med en tyk tegnedreng med gamle kvitteringer og klippekort nede fra bowlingcentret hører til starten af nullerne.

Helt konkret bør en mand ikke have mere end et eller to kreditkort, et kørekort og eventuelt et rejsekort eller hvad der nu er af kort, som bruges jævnligt.

Fordelen ved denne strategi er også, at dine bukser ikke får en stor grim bule. Det er også meget mere overskueligt for manden, når han ikke mødes af et papirrod af dimensioner, hver gang tegnedrengen åbnes.

Kender du en mand, som har sådan en tyk tegnedreng? Jamen så giv ham da en elegant kortholder. Og den kunne passende hedde Mulberry.

Bedste trådløse høretelefoner til motion

bedste-tra%cc%8adloese-hoeretelefoner-til-motion

Miiego / 599 / Hop til Shop

Vi kan hurtigt blive enige om, at ledninger er pænt fucking nedern. Derfor giver det også god mening at omfavne den trådløse teknologi i form af bluetooth høretelefoner.

Og særligt når det kommer til lyd i sammenhæng med motion. En af fordelene ved Miiego’s trådløse høretelefoner er, at de er i stand til at levere god trådløs lyd, hvilket er en sjældenhed inden for denne slags mobil lyd. Her taler jeg i særdeleshed om bluetooth in-ears, hvor teknologien ganske enkelt ikke er i stand til at levere kvalitetslyd.

Sort dunjakke i nydeligt design

julegaveønsker til mænd

Peuterey / 3795 / Hop til Shop

Heldigvis har vinteren endnu ikke været hård ved os endnu, men man ville da ikke lyve, hvis man ikke forudså, at den bidende kulde på et eller andet tidspunkt rammer os lige i ansigtet. Til det formål fandt jeg en ganske nydelig dunjakke i sort fra italienske Peuterey. Normalt er jeg ikke jublende tilhænger af dunjakker, men det kan altså lade sig gøre at lave en pæn af slagsen.

Cognacfarvede gummisko i læder

julegaveønsker til mænd

Michalsky / 2995 / Hop til Shop

Tyske Michalsky er efterhånden ved at have etableret sig godt og grundigt på det internationale marked for premium brands. Og med god grund. Han forstår nemlig at innovere ellers kedelige designs. Jeg har i en lang periode været ved at brække mig over de klassiske New Balance gummisko, der sidder på fødderne af samtlige hipstere og pædagoger, der bor på Nørrebro og Vesterbro.

Her er et par, der ikke oser af middelmådighed og angsten for ikke at passe ind.

Sorte boksershorts fra Ralph Lauren

julegaveønsker til mænd

Polo Ralph Lauren / 299 / Hope til Shop

Boksershorts er måske den bedste gave man kan give til en mand, og det er der flere grunde til. For det første gider vi ikke selv købe dem og for det andet hader vi at bruge penge på undertøj. Hvis det er lillemor som sidder og læser det her, så husk at købe Ralph Lauren boksershorts. De sidder nemlig skide godt på bagdelen.

Smuk bærbar bluetooth højtaler

julegaveønsker til mænd

Bang & Olufsen / 2800 / Hop til Shop

Bang & Olufsen holder jeg jo næsten lige så meget af som Apple, fordi de simpelthen lægger så stor vægt på design og feel. Ydeevnen er altid høj, selvom der altid er nogle Microsoft-typer, der ville svine det til i forhold til værdi for penge.

En bærbar bluetooth højtaler er efterhånden ved at være talk of the talks, så hvis man skal gøre det ordentligt, anbefaler jeg at man vælger en skønhed som denne. Den fås i øvrigt i flere farver. Måske er guld ikke så mandigt alligevel?

Kindle Paperwhite med lys

julegaveønsker til mænd

Kindle / 1000 / Hop til Shop

De fleste holder af at læse bøger, men hvis du stadig læser analoge bøger, er det på tide at hoppe med på e-bogsbølgen. Amazons Kindle Paperwhite er suverænt markedets bedste e-bogslæser med sit baggrundsbelyste display, der tillader dig at læse i mørke.

Jeg ønsker mig selv en Kindle Paperwhite, da jeg døjer med den gamle uden baggrundsbelysning, hvilket er ret belastende, når man skal i seng og konen allerede sover. Så kan man ikke rigtigt tillade sig at tænde lyset, vel?

Man kan i øvrigt kun købe en Kindle gennem Amazon.com

Beige sneakers i læder

julegaveønsker til mænd

Etro / 3095 / Hop til Shop

Etro er blandt mine favoritbrands, når det kommer til spraglede sko. Jeg har netop lige købt et balinesisk par, som du finder i bunden af denne artikel, hvorfor jeg kan stå inde for at det ikke kun er flotte sko, men også vældig imponerende kvalitet.

Dette beige par sneakers i læder er et nydeligt forslag til et afslappet hverdagsoutfit, hvor en blazer uden problemer ville kunne indgå. Fordelen ved et par sneakers i læder er, at de holder snavs og lort væk uden problemer. Det er blot at køre en karklud i ny og næ.

Afslappet herreblazer

julegaveønsker til mænd

Hugo Boss / 1595 / Hop til Shop

Hugo Boss er sågar også med på listen over julegaveønsker til mænd i form af en afslappet herreblazer, der minder om en blanding af en klassisk blazer og noget fra The Big Lebowski. I modsætning til almindelige blazere, så hænger den mere som en cardigan, hvilket jeg synes er en interessant måde at anrette et eller rigidt stykke ekvipering, hvad angår pasform.

Rå pullover i beige

julegaveønsker til mænd

Hugo Boss / 1295 / Hop til Shop

Hugo Boss står såmænd også bag denne rå pullover i beige, som personligt står højt på min ønskeseddel. Farven er eksklusiv, men alligevel fremstår pulloveren unik og anderledes med en stofsammensætning, der danner et flot, men subtilt mønster. Hop til Shop

 

Automatisk sovsepisker

julegaveønsker til mænd

199 / Hop til Shop

Man kan grine lige så meget man vil, men en automatisk sovsepisker er et af mine brændende julegaveønsker. Primært fordi at min vanvittige gode sauce aldrig mere kommer til at brænde på, men også fordi at jeg slipper for at være over den hele tiden. Min far har en sovsepisker, så jeg kan stå inde for funktionaliteten. Det fungerer rent faktisk efter hensigten.

Hamrende flot weekendtaske i grøn

julegaveønsker til mænd

Hackett London / 3095 / Hop til Shop

I Hackett Londons seneste kollektion gemmer der sig en weekendtaske, der er så flot, at jeg øjeblikkeligt blev ramt af en oprigtig forelskelse. Den har alle elementerne med læder placeret de rigtige steder og et farvespil, der simpelthen ikke kan gøres meget bedre. Den er en Bentleys bagagerum værdig. Derudover er den faktisk ganske rummelig.

Sorte læderhandsker i eksklusiv kvalitet

julegaveønsker til mænd

UGG Australia / 1595 / Hop til Shop

Allerede nu har jeg luffer på, når jeg er på farten med mit blå lyn af en retroscooter (som jeg har sidenhen skilt mig af med). Luffer er bare ikke så mega elegante at se på.

Næh, hvis man skal pakke hænderne ind med stil, ville et par sorte læderhandsker fra UGG Australia være et af de bedste bud, jeg kunne komme på. Der er hverken swingerklub eller se-mig-kørehandsker over dem, hvor jeg gerne vil indrømme at sidstnævnte af og til kan blive for meget af det gode.

Kort uldfrakke i blå

julegaveønsker til mænd

Ben Sherman / 1795 / Hop til Shop

Julen er tiden, hvor man med rette kan ønske sig vintertøj. Jeg fandt denne korte uldfrakke i blå, som virker ret nydelig og ikke mindst aldeles varm. Det er Ben Sherman, der står bag den, og ham plejer vi godt at kunne stole på. Egentligt er det mere et spørgsmål, om man er til sådan et dobbelt knappesystem. Jeg tror godt, at man kunne vænne mig til det.

Savner du yderligere med inspiration, har jeg skrevet om både billige vinterjakker og dyre vinterjakker.

Kæmpe nutellaglas på 3 kg

julegaveønsker til mænd

279 / Hop til Shop

Er der noget bedre end et glas Nutella? Et kæmpe glas Nutella! Man kunne fristes til at spørge om det er prol eller art, og skulle man værdige det med et svar, så er det naturligvis art.

2Jeg ville ikke have et problem med at pryde vindueskarmen  i stuen med sådan et stykke kunst. Og hvor ofte hører man om kunst, der også kan nydes som en spise? Sjældent!

Derudover har Nutella også et andet ganske nyttigt formål, som du kan se i følgende video.

Kort badekåbe i grå

Grå badekåbe gant

Gant / 799 / Hop til Shop

Alle mænd har en lille smule Hugh Hefner i sig. Derfor bør alle mænd også have en lækker badekåbe. Hvis ikke du allerede har en, ville det måske ikke være noget tosset julegaveønske? Efter min mening skal en badekåbe helst være relativt kort. Jeg gider ikke sådan en, der går hele vejen ned til fødderne. Den skal gå til knæene godt og vel. Med hensyn til farvevalg er den ret pæn i sådan en grafitgrå.

Blåt tørklæde af kashmir

blåt tørklæde af kashmir

FTC / 1395 / Hop til Shop

Der er ikke noget tekstil, som overgår kashmir. Kashmir er bare hamrende lækkert, men selvfølgelig også hamrende dyrt. Det koster lidt ekstra, men det betyder også en højere komfort og velvære. Hvis man endelig har spendererbukserne på, så mener jeg, at et tørklæde er den bedste investering i forhold til kashmir. Her er din hud nemlig hele tiden i direkte kontakt med det bløde materiale!

Elegante vinterstøvler i læder

elegante vinterstøvler i super kvalitet

Wolverine 1000 Mile / 3095 / Hop til Shop

I og med jeg driver en mode- og livsstilsblog, bliver der også kigget en del på tøj og sko. Til det kan jeg tilføje, at jeg endnu ikke er stødt på mere elegante vinterstøvler end dette par, der meget pudsigt hedder Wolverine 1000 mile. Udover at være hamrende elegant og udført i læder, så skulle det altså også være noget af en robust fætter, der kan holde til lidt af hvert. ‘1000 mile’ indikerer også, at støvlens formål er at tilbagelægge tusindvis af kilometer.

Hvis jeg skulle gå samme tur som i filmen The Way Back, ville jeg ikke have problemer med at vælge dette par.

____________

Det var altså 48 julegaveønsker til mænd. Det er nok ikke lige alle ønsker, du deler, men så længe der var et par stykker, er mit mål nået. Hvis du derimod er enig i hele lortet, så er det jo bare om at sende listen med julegaveønsker til mænd rundt til venner og familie!

LÆS NU:

MERE END 191+ GAVEIDÉER TIL MÆND

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!