51 episke striktrøjer til julen

Ved du hvad? Det er snart jul.

Snart skal vi igen skal klædes fint på og spise juleand med andesovs, indtil vi revner. Hvem glæder sig ikke til denne dejlige tradition?

En anden dejlig tradition ligeledes ved julen, som jeg næsten glæder mig lige så meget til, er at vi skal finde vores episke julestriktrøje frem.

Ikke bare en dejlig julesweater, men en EPISK af slagsen. Vi snakker designs, der gerne vækker forargelse blandt ældre damer og giver respekt blandt de unge.

Kan du huske sidste år? Der var Drake julestrikken urimeligt populær, og den blev udsolgt langt hurtigere end folk nåede at få fat i den. Derfor er det selvfølgelig en god idé at holde sig til i år.

Efter en bette skattejagt har jeg været ude og finde en solid håndfuld striktrøjer til julen. Alle unikke. Alle fantastiske. Og alle episke.

En striktrøje til julehøjtiden er naturligvis karakteriseret ved, at der er en masse rensdyr, snemænd, grantræer og en masse mønstre. Majoriteten af de striktrøjer til julen er i høj grad præget af rensdyr. Rensdyr er nemlig søde.

Hvis ikke du har en striktrøje til juletiden, er det på høje tid – pun intended – at du får købt en med det vuns. Jo før du køber en, desto mere glæde får du af den, for efter nytår kommer du givetvis ikke til at gå særligt meget i den, med mindre du er en af de tosser, der mener, at julen varer lige til påske.

Er du det?

episke striktrøjer til julen

I said, “Do you love me?” and she said, “No, but that’s a really nice ski mask.”

Vi går lidt imod Stay Classy’s principper, for samtlige striktrøjer er ganske billige – med undtagelse af en enkelt eller to.

Ikke at det er dårlig kvalitet, men en rigtig lækker striktrøje skal gerne op i en +700-800 kroner. Omvendt er det også kun en enkelt måned, at man skal bruge den, så det er ikke fordi det er så hamrende vigtigt igen. Prislejet ligger mellem 249 og 399 kroner.

Det vigtigste er, at striktrøjen er behagelig at have på, og det kan jeg garantere, den er.

Julesweater der fanger julestemningen

julesweater mænd

Pier One / 299 / Gå til shop

Vi lægger ud med en herlig julesweater, som allerede fra starten sætter et mægtigt højt niveau.

Den her julesweater har det hele, som er indbegrebet af juletiden; gaver, juletræer, nissemænd, julestjerner, pingviner, julehjerter og så videre.

Til knap 300 kroner bør det være en instant bestseller.

Rød Levi’s julesweater

julesweater mænd

Levi’s / 1490 / Gå til shop

Inden vi hopper tilbage til de billige julesweatere, får du lige endnu en luksusjulesweater, som trods alt er en hel del billigere end modellen fra Thom Browne.

Det er nemlig gode gamle Levi’s, som er afsenderen af denne enkle og stilrene julesweater i en karakteristisk julerød.

What’s not to love?

Blå og hvid julesweater med isbjørne og egern

julesweater mænd

Pier One / 299 / Gå til shop

Wupti, og vi er tilbage i det fornuftige prisleje, hvor vi fortsætter med at lange genialiteter over disken.

Hvordan har du det med denne egernplusisbjørnejulesweater? Den er herlig, ikk’?

Sort julesweater med julesnemand

julesweater mænd

Only & Sons / 249 / Gå til shop

En julesweater behøver ikke være noget tryllenummer. Den kan også bare være helt almindelig og hyggelig. Er du eksempelvis tilhænger af snemænd, kunne dette være løsningen.

Sjov julesweater der gør dig til julemandens lille hjælper

julesweater mænd

Only & Sons / 249 / Gå til shop

Der er generelt ikke sparet på kreativiteten, hvad angår de mange julesweatere, der er at vælge mellem. Kunne du måske tænke dig at blive en omvandrende lille alf?

Jeg er overbevist om, at du nok skal blive overfaldet med komplimenter fra venner, familie og sikkert også fremmede på gaden.

Mørkegrå julesweater med etbenet brunkagemand

julesweater mænd

Topman / 299 / Gå til shop

Der findes mennesker, som er imod, at andre mennesker spiser kød. Det gør de tit en masse ud af ved blandt andet at demonstrere.

Jeg gad dog godt at vide, om der også findes mennesker, der tror på julemanden, nisser og så videre i en grad, hvor brunkagespisning heller ikke burde være tilladt.

Det ville være underholdende, og indtil du rent faktisk møder et af disse mennesker, kunne du væbne dig med samme historie og ellers gå amok på brunkagespisende mennesker hele juletiden igennem.

Jeg mener, se lige hvor ked ud af det, den brunkagemand ser ud!

Klassisk hvid julesweater

julesweater mænd

Tom Tailor / 399 / Gå til shop

Nogle julesweatere er lidt mere over the top end andre, hvorfor der sikkert også sidder en masse derude, som egentligt bare gerne vil have en pæn julesweater, der ikke skaber sig alt for meget.

Og det mener jeg bestemt ikke, at denne julesweater gør. Den er faktisk ganske pæn og sober.

Elegant hvid julesweater

julesweater mænd

Selected Homme / 499 / Gå til shop

Og endnu pænere finder jeg denne ret lækre sweater fra Selected, som også er et nummer højere oppe ad stigen i forhold til gennemført design og kvalitet. Til en plovmand er den også lidt dyrere, men det er nu ikke meget.

Nok den mest geniale julesweater

julesweater mænd

Tipsy Elves / 380 / Gå til shop

Lige så fuldstændig latterlig denne julesweater er, lige så genial er den. Altså hvornår har du sidst set en julesweater med en kransekagejulemand inklusiv julemandsskæg og nissehue?

Det er svært at komme i nærheden af en federe julesweater, hvis jeg skal være helt ærlig.

Hvid julecardigan med frække rensdyr

julesweater mænd

Tipsy Elves / 215 / Gå til shop

Den her cardigan kunne er så tilpas subtil trods sit frække motiv, at den godt kunne bruges som almindelig strikcardigan til vinterhalvåret.

Den er nemlig ret fed, ikke? Og sjov.

Julesweater med frække rensdyr

julesweater mænd

London Knitwear Gallery / 160 / Gå til shop

Hvis du ikke er så vild med cardigans, men gerne vil have to rensdyr, der parrer sig, findes dette glimrende alternativ. Julesweateren lever i høj grad op til den stemning, som jeg forbinder med julen.

Og til 160 kroner? Et røverkøb uden lige.

All I Want For Christmas Is Beer julesweater

julesweater mænd

Fun Costumes / 380 / Gå til shop

 The message is real. Alt hvad jeg vil have til jul, er øl. Og måske også rødvin, hvidvin, gin, whisky, cognac, men det er selvfølgelig en anden snak.

Happy Birthday Jesus julesweater

julesweater mænd

NOROZE / 100 / Gå til shop

Happy birthday, Jesus. Sorry your party is so lame. Sidstnævnte sætning ville have været en fænomenal forlængelse til det ironiske ’tillykke med fødselsdagen, jesus’. Men kun hvis du er bekendt med referencen, for det er selvfølgelig fra The Office US.

Jeg har lige brugt 8 minutter på at finde klippet på YouTube, men det lykkedes ikke. Kan dog fortælle, at det er afsnit 10 fra sæson 2 med titlen “Christmas Party”.

Blå striktrøje med et mægtigt rensdyr

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Vi lægger ud med et mægtigt rensdyr, der pryder denne nydelige striktrøje i blå. Ens tanker henledes næsten til Colin Firth i Bridget Jones Diary, hvor han gerne har en eller anden absurd lækker juletrøje på.

Blå striktrøje med masser af rensdyr

episke striktrøjer til julen

Selected Homme / 399 / Gå til shop

Hvis man gerne vil have sig en lidt mere moderne striktrøje til julen, ville et godt bud være denne rensdyrsprydede lækkerbidsken, som absolut er godkendt til en underholdende lillejuleaften med de gamle drenge fra hjembyen.

Blå striktrøje med skiløber og grantræ

episke striktrøjer til julen

River Island / 399 / Gå til shop

Hvis du drømmer om en hvid jul, hvilket rent statistisk ikke er særligt sandsynligt, så finder man efter min mening god trøst i denne grantræsstrik med sne, ski og godt humør, såfremt den hvide jul altså ikke bliver en realitet. Det er næsten lige så autentisk, som når sneen falder tungt. Bliver det rent faktisk hvid jul, vil du med sikkerhed ende i en tilstand af lykke og eufori.

Vi har en kandidat her, som godt kunne blande sig i toppen af julestriktrøjehierarkiet.

Grå striktrøje med rensdyr i blå striktrøje

episke striktrøjer til julen

River Island / 299 / Gå til shop

Samlingens mest bizarre striktrøje til julehøjtiden må næsten tilskrives denne inception-trøje. Det ikke er dig, der er iklædt en julestrik, men selve rensdyret. Designeren har givetvis været på et eller andet underholdende medicin, da skitsen lå klar på tegnebrættet. Men jeg kan li’ det!

Grå striktrøje med små rensdyr

episke striktrøjer til julen

River Island / 349 / Gå til shop

Af de mere klassiske striktrøjer til julen finder vi denne grå udgave, der er en pæn blanding af søde små rensdyr og forskellige mønstre, der automatisk danner associationer til julen. Læseren med det skarpe øje kan i øvrigt også notere sig, at der er også er pingviner. Alle ved jo også at pingviner og rensdyr alle dage har været best buddies.

Hvid striktrøje med en håndfuld rensdyr

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Hvis man skulle vælge en striktrøje af de 14, som man skulle bruge uden for julehøjtiden, ville valget falde på denne fyr. På trods af den ikke står i mere end små 300 kroner, så kunne den sagtens forveksles med en luksusoverdel fra Ralph Lauren eller noget i den dur.

Mørkeblå striktrøje med et eller andet julekræ

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Helt bevidst har jeg valgt striktrøjerne ud fra den præmis, at der skal være noget for enhver smag. Det er videnskabeligt dokumenteret, at nogen mennesker simpelthen bare har dårlig smag, og hvis du er en af dem, så skal du vælge denne her. Jeg er ikke sikker på hvilket dyr det er, hvorfor jeg i titlen har beskrevet det som et eller andet julekræ. Kan læseren belyse dette? Er det en and, gås, hybriddue? Hva’ fanden er det?

Grøn striktrøje med to mægtige rensdyr

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Jeg er nu mest til rensdyr, må jeg nok sige. Og hvilken cocktail! Julens grønne farve og to majestætiske rensdyr, der tilsyneladende danser om træet. Gad vide hvem der i øvrigt deler gaver ud til julemandens rensdyr?

Rød striktrøje med bjerglandskab og snemænd

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Kombinationen af den varme røde farve og det prikkede hvide mønster gør, at det kribler en lille smule i mavsen efter et glas glögg og et par hundrede æbleskiver med flormelis ud over det hele. Ja, man kommer sgu næsten i julestemning, og det plejer altså ikke at ske før d. 27 december.

Rød striktrøje med Rudolf

episke striktrøjer til julen

Your Turn / 249 / Gå til shop

Yderligere en af samlingens mindre elegante striktrøjer til julen er denne røde sag, hvor Rudolf poserer som en anden russisk Instagram-model. Min reaktion er den samme; “nuuhr, hvor er den sød”.

Rød striktrøje med parrende rensdyr

episke striktrøjer til julen

Burton Menswear London / 249 / Gå til shop

Artiklens mest geniale striktrøje til julen er naturligvis denne herlighed, hvor selv den svagt intelligente er med på, at der rent faktisk står et parrende sæt rensdyr. Den er upassende, men budskabet er også smukt. Hvis rensdyrene ikke reproducerer, er der ingen til at trække julemandens slæde. Det ville ganske selvsagt have enorme konsekvenser for os juletilhængere.

Striktrøje med en aktiv Rudolf

episke striktrøjer til julen

River Island / 399 / Gå til shop

Er du stor tilhænger af Rudolf, skal du have denne striktrøje. Her kan du nemlig more dig over det aktive rensdyr, der ud fra billedet at bedømme morer sig gevaldigt. Der bliver hentet juletræer, der bliver lavet snemænd, og der bliver danset. Man kan næsten ikke undgå at storme ned i fakta og købe glögg og en håndfuld billige julekalendere, der holder frem til det 22. minut, vel? Nu må det godt snart blive jul!

Rød striktrøje med små rensdyr

episke striktrøjer til julen

Topman / 299 / Gå til shop

Endnu en sober, klassisk men ikke mindst nydelig julestriktrøje. Designeren har været særdeles flittig med denne trøje, idet der er presset ekstra med rensdyr ind.

Tip: Hvis du køber den i ekstra large får du endnu flere rensdyr med uden merpris.

Årets mest julede striktrøje

episke striktrøjer til julen

Pier One / 299 / Gå til shop

14. og sidste striktrøje er også årets mest julede. I hvert fald hvis jeg selv skulle bestemme, og det skal jeg. Striktrøjen er ikke blot præget af rensdyr og snemænd, men også julemænd, brunkager, julenisser og små kreative julereferencer. Hold kæft det er genialt!

Fræk juletrøje til de sultne kvinder

sjove striktrøjer til jul

170,- / Køb på Amazon

Herlig juletrøje med masser af kærlighed

sjove striktrøjer til jul

170,- / Køb på Amazon

Batman juletrøje

sjove striktrøjer til jul

300,- / Køb på Amazon

Darth Vader juletrøje

sjove striktrøjer til jul

300,- / Køb på Amazon

Winter Is Coming juletrøje

sjove striktrøjer til jul

128,- / Køb på Amazon

The Big Lebowski juletrøje

sjove striktrøjer til jul

280,- / Køb på Amazon

Rudolf juletrøje med hætte og spir

sjove striktrøjer til jul

220,- / Køb på Amazon

Måske den fedeste TESCO juletrøje nogensinde

sjove striktrøjer til jul

120,- / Køb på Amazon

Genial juletrøje med dinosaur

sjove striktrøjer til jul

170,- / Køb på Amazon

 

Følgende julestriktrøjer er alle sammen fra den verdenskendte side FunkyChristmasJumpers.co.uk, som er kendt for deres alternative og ikke mindst muntre julesweatere. I forhold til levering til Danmark er de ret hurtige. Det tager omkring 3-5 arbejdsdage.

Jeg kender dem personligt, og kan derfor også stå inde for den hurtige levering lige såvel som den høje kvalitet, der er kendetegnende for deres julesweatere.

Poledansende-fru-julemandsjulesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Den er meget sjov, men du kan nok godt regne med at få nogle provokerende kommentarer fra dine venner.

Eksempelvis “hvorfor har du en trøje med din mor på?”. Omvendt kan joken også gå den anden vej.

Rensdyret Rudolf julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Hvorfor ikke ligne en glad mongol med en glad Rudolf på trøjen? Jeg er sikker på, at den går rent ind hos kvinderne.

Unicorn Santa julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Tror du både på julemanden og enhjørninger? Jamen, så har du julesweateren over dem alle.

Wrecking Santa julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Det var tilsyneladende ikke kun hende der Miley Cyrus, der sang “I came in like a wrecking ball”. Santa Claus beat her to it!

Endnu en Happy Birthday Jesus julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Af de efterhånden rigtigt mange julesweatere gemmer der sig endnu en julesweater, der ønsker Jesus tillykke. Jeg synes, det ville være passende at eje begge julesweatere, så folk kan se, at du virkeligt sætter pris på vores ven, Jesus.

Hjerter julemand julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Hjerte Julemand er trumfkort nummer ét. Deal with it!

I Know What You Did Last Christmas julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Der går rygter om, at I Know What You Lid Last Christmas er opfølgeren til gyserfilmene I Know What You Did Last Summer.

Måske ikke alligevel. Til gengæld kan du passende give denne sweater til en ekskæreste- eller kone, som morede sig lidt for meget til firmajulefrokosten i fjor.

Harley julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Julemanden har ikke en karet, der styres af flyvende rensdyr. Han bruger faktisk bare sin Harley i stedet.

DJ Jesus julesweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Ham Jesus skulle vist være lidt af en pladetekniker. Det fortjener omverdenen at vide.

Julesweater med hipsterjulemanden

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Denne julesweater er basic essentials til hipsteren, hvad end han kommer fra Vesterbro, Nørrebro eller nye smarte byer, vi endnu ikke har hørt om. Først når de engang bliver mainstream.

Julesweater med nøgen julemand

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Du kan lige så godt spille med åbne kort, nu hvor vi går de mange julefrokoster i møde.

Baby Jesus selfie-sweater

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

En julesweater der er meget apropos jordkloden anno 2016.

Alfekostume til dig og kæresten

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £39 (ca. 340 kr) / Gå til shop

Julemanden havde en hel del små hjælpere, hvorfor det giver god mening at både dig og fruen iklæder sig et alfekostume (some faktisk bare er en almindelig trøje).

Spørg mig om min julemandsforklædning-tshirt

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £25 (ca. 215 kr) / Gå til shop

Spørg mig. SPØRG! I dare you!!

Julesweater til din hund

julesweater mænd

Funky Christmas Jumpers / £29 (ca. 250 kr) / Gå til shop

Når nu du forkæler dig selv med en julesweater, fortjener lille Muffi selvfølgelig også en, ikk’? Julesweateren til din hund fås i øvrigt i tre forskellige størrelser, således der ikke kun er til minihunde.

Go’ jul!

LÆS NU:

209 gaveidéer til ham

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!