Man må formode, at de fleste mennesker gerne kunne tænke sig et omdømme som værende en interessant person. Andet ville være underligt, men misforstå nu ikke konteksten. Ikke interessant som, han var da bestemt en interessant person, efter at have underholdt selskabet med sine pro-Hitler holdninger til gadefesten forleden.

Nej, interessant på den rigtige måde. Interessant som Steve Jobs. Freddie Mercury var interessant. Ja, Adolf Hitler var faktisk også interessant, men forstå mig nu ret.

Hvis du føler dig uinteressant eller rent faktisk er uinteressant, så bør du læse op på, hvad der helt konkret, formentligt, er medvirkende hertil.

De fleste mennesker gør sig ikke nogle bevidste tanker, om hvorvidt de er interessante eller uinteressante, og i øvrigt hvorfor eller hvorfor ikke. Det burde de! Med kognitive redskaber i rygsækken er det nemlig ganske muligt at lave om på det.

1. Du har aldrig noget nyt at fortælle

Har du sjældent noget nyt og spændende at fortælle? Er det altid den samme svada? Studiet stinker og du glæder dig bare til det er overstået? Du har ikke nogen interessante Tinder-dates at berette om? Du har ikke læst noget klogt, du kan imponere vennerne med?

Du er nødt til at have noget nyt at tilføje, hver eneste dag. Stimulér hjernerne i din omgangskreds med jokes, oplevelser, vigtig viden og ligegyldig info – be creative!

2. Du har en elendig situationsfornemmelse

Situationsfornemmelse er et ret vidt begreb ja, men det er også ganske relevant i forhold til det at kategorisere en person som værende interessant eller uinteressant. Situationsfornemmelse og timing ligner faktisk hinanden ret meget, hvorfor begge begreber bliver brugt i dette punkt. Situationsfornemmelse og timing er nemlig vigtige elementer i forhold til det at åbne munden.

Rammer du det rigtige tidspunkt, når du beretter, om dengang du svømmede med delfiner i Lalandia? Og i så fald, bliver du så ved med at ævle om tætsiddende speedos, der var ubehagelige, da din hud gned sig op ad delfinernes ru hud?

Situationsfornemmelse er særdeles vigtigt, når man omgås andre mennesker. Du skal kunne læse folk. Er de interesseret i din historie, eller har de allerede tabt tråden? Endvidere kan du prøve at analysere dine egne evner til at fortælle historier. Inkluderer du alt for mange detaljer, som gør historien unødvendig lang?

3. Du forlader aldrig din faste rutine

Ligesom Jim Halpert i verdens bedste sitcom, The Office US, så har det at aldrig forlade sin faste rutine som regel en del at sige om ens egen person.

I The Office US vil Jim nemlig ud og rejse. Han vil se den store verden, men som Ryan, the temp, flot og i øvrigt provokerende siger det, så har Jim arbejdet det samme sted i fem år og spist den samme ham and cheese sandwich i fem år, “så hvis jeg var oddsekspert, ville jeg nok satse på, at Jim får en fun-filled weekend i Philadelphia.”

Uden det skal blive for internt, så er pointen, at uinteressante mennesker aldrig prøver nye ting. De følger den samme faste rutine. De tester ikke, om der nogle bedre alternativer. De optimerer ikke.

Det kan eksempelvis betyde, at de altid går hen til denne samme bar og drikker sig i jorden. De spiser på den samme restaurant, hver gang de skal ud. Interessante mennesker stræber som regel efter en tilværelse, der præges af variation.

4. Du har svært ved at få folk til at grine

Det at være interessant kan betyde mange ting. Interessante mennesker behøver ikke nødvendigvis at være underholdende og sjove individer, men ofte går det hånd i hånd. Interessante mennesker har nemlig gerne en humoristisk tilgang til livet, og er i det hele taget langt mere afslappede. De er ikke bange for at træde forkert eller gøre sig selv til grin.

5. Du har ikke en mening

Folk elsker at diskutere. Folk elsker at debattere. Men folk hader stilhed. Derfor forventes det også, at du har en mening. Hvis ikke du har en mening, er du ikke ligefrem ideel i sociale sammenhænge. Du falder i baggrunden. Du bliver en skygge af dig selv. Til sidst overværer du de andre herrer vende verdenssituationen, som om du sad hjemme i sofaen og så presselogen.

6. Du har heller ikke din egen mening

Det er altså vigtigt at have en mening.

Endnu vigtigere er det dog at have sin egen mening. Der er ikke ret mange ting, som er værre end en ægte medløber. Sådan en der snakker efter munden, uanset hvad man siger.

Du kan sige hvad som helst!

Og personen er enig.

Hav en mening, men hav din egen. I øvrigt behøver du ikke have en mening om alt. Hvis du er pisse ligeglad med, om handicappede skal have lov til at gå til prostituerede, så sig det. Der er ingen grund til at spille med på et emne, der ikke siger dig noget.

7. Du er tilfreds med status quo

Uinteressante personer er generelt set godt tilfreds med livet. Altid. Også de ting der ikke fungerer – altså de ting de faktisk ikke er så tilfredse med.

Det uinteressante menneske hader at skulle ændre ting. Dette punkt hænger i øvrigt lidt sammen med det at aldrig forlade sin faste rutine.

At være tilfreds med status quo hænger ofte også sammen med, at du er bange for nye ting. Du bekymrer dig for meget.

La’ vær med det!

8. Du er blottet for idéer

Få i stedet en masse idéer. Hele tiden. Hver dag. Idéer er hele grundlaget for at kunne være et interessant mennesker. Hvis du aldrig får en idé, vil du heller ikke være i stand til at fange andre folks interesse!

9. Du har ingen ambitioner

Det er vigtigt at have ambitioner. Om ikke andet så i hvert fald være ærlig, omkring hvad man stræber efter i livet. Ambitioner er relative. Derfor behøver man ikke nødvendigvis at stræbe efter en stilling som CEO for GoPro Ltd.

Hvis din ambition er at være verdens bedste brandmand, så skal du nok være i stand til at gøre dig interessant. Din passion for faget vil nemlig helt automatisk give dig en masse spændende materiale, som du kan bruge i socialt øjemed.

Mennesker er ekstremt selektive individer, og netop derfor er det vigtigt, at du har noget at byde på. Du bliver meget hurtigt valgt fra, hvis ikke du har nogle sjove tangenter at spille på, hvorfor det ambitionsrige individ oftest klarer sig bedst.

mest interessante mand

Hvis du laver de rette justeringer, kan du blive lige så interessant som ham her. Næsten da!