Mad & Drikke

Kinesisk Stir Fry Pork Belly på australsk manér

Efter mit ophold I Australien er jeg blevet glad for svinekød, som er noget, jeg ellers aldrig har brudt mig specielt meget om.

Retten der var en øjenåbner for mig, blev serveret på Rice Paper Scissors, som er en af Melbournes hotteste spisesteder. Restauranten ligger nummer seks på TripAdvisors over bedste spisesteder i Melbourne ud over 4000 restauranter, hvilket i sig selv er meget imponerende.

Det asiatiske fusionskøkken serverer nemlig mad i verdensklasse. Deres Sticky Pork Belly er kun én af mange innovative smagsoplevelser, selvom det måske ikke lyder vildt lækkert.

Det skal siges, at pork belly svarer til flæskestegen herhjemme i Danmark, så det er ikke så farligt.

I hvert fald fandt jeg stor kærlighed til lige præcis denne ret, hvorfor jeg også selv er begyndt at eksperimentere med den til hvilket formål at jeg har været ude at købe 4 kg flæskesteg.

Her kommer mit første forsøg. En lækker kinesisk pork belly med sød soya, cola og lækre krydderurter.

Man gør klogt i at langtidsstege hele flæskestegen, inden man skærer den ud. Det gjorde jeg ikke, men min blev alligevel lækker.

Retten kan laves glutenfri med glutenfri soya og samtidig laktosefri, hvorfor det faktisk er en ret sund ret.

Den består af to processer, hvor den første er at koge flæskestegen mør, mens anden er at stege sammen med nogle lækkerier.

Jeg spiser ikke noget tilbehør til, men man kan servere glasnudler eller ris til, hvis man har lyst og gerne vil have retten til at række lidt længere.

2-4 personer (alt afhængig af tilbehør)
Tilberedningstid: 2 timer.

Ingredienser

Kogt Pork belly
  • 1 kg. flæskesteg
  • 1 l bouillon
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk kokosolie
Stir fry
  • 1 spsk kokosolie
  • 4-6 spsk sød soya
  • 4 spsk fiskesovs
  • 3 dl coca cola (den originale med sukker)
  • ½ limefrugt (kun saften)
  • 1 tsk sesamfrø
  • Thailandsk basilikum
  • Frisk koriander
  • Purløg

Fremgangsmåde:

Kogt Pork belly
  1. Skær flæskestegen i store tern og steg den af i en gryde med kokosolie.
  2. Når kødet er brunet let af tilsættes øvrige ingredienser til kogningen.
  3. Lad det koge under låg i 1-1 ½ time.
  4. Hæld vandet fra og gem det evt. som bouillon eller brug det til en ramen suppe.
Stir Fry
  1. Varm kokosolie og sød soya i en gryde.
  2. Vend så tern af flæskesteg i.
  3. Hæld colaen over og lad den koge ind i ca 20 minutter.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt så krydderurter, sesamfrø og limesaft.

Denne pork belly kan serveres uden tilbehør med en lille skive lime til eller med ris for at få retten til at række lidt længere.

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY KOK
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin, men jeg må ikke spise noget af det.

Skriv et svar