Vi skal snakke lidt om sorte sneakers. Det er et vigtigt samtaleemne, kan du jo nok forstå. I går kunne du læse lidt om de hvide sneakers og en håndfulde fornemme modeller, men jeg tænkte, at det ikke ville være fair kun at have en enkelt race på menuen.

I dag er vi mennesker, særligt fra den vestlige kultur, nemlig blevet så befriende politisk korrekte, at der ikke er nogen vej uden om. Er der hvide sneakers, er der også sorte. Er der hvid chokolade, er der også sort. Er der en hvid superhelt, er der også en sort. Og således fortsætter det.

Nå, men lad os ikke køre samtalen af sporet. Lad os i stedet holde fødderne på jorden og kigge på fodtøjet. Hvad er der at vælge i mellem?

Der er 10 forskellige sorte sneakers til herren, der sætter pris på den afslappede, men stadig nydelige ekvipering, men modsat de hvide sneakers, så er der lidt mere variation at hente med dette udvalg. Eksempelvis er omtrent halvdelen af de sorte sneakers komplementeret af en hvid sål, hvor den anden race er gennemgående hvid. Derudover er der også et par sporty modeller i blandt.

Skinnende sorte sneakers

skinnende sorte sneakers

Woden / 899 / Find dem her

Blandt de 10 hvide sneakers var denne model fra Woden blandt andet at finde. Her er det blot den sorte fætter, vi har med at gøre. Ligesom det er artiklens første par sorte sneakers, er det også det flotteste par. Designet er nemlig eksklusivt, stilrent og omfavnet af et højt kvalitetsniveau. Skoens udvendige materiale er af læder, som har fået en behandling, der giver det skinnende udseende.

I det hele taget er det svært ikke at blive forblændet af sådan en skønhed. Vi kan kalde den de sorte sneakers svar på Beyoncé.

Eksklusive sorte sneakers

lækre sorte sneakers til herren

Royal RepubliQ / 999 / Find dem her

Om end jeg lagde ud med min personlige favorit, er Woden-parret skarpt efterfulgt af dette eksklusive par fra Royal RepubliQ. Igen er den sorte farve gennemgående, hvilket er lækkert at se på, såfremt der naturligvis er lagt vægt på æstetikken. Jeg er i øvrigt ret overbevist om, at Batman har dette par på, når Gotham City skal reddes.

Alternative sorte sneakers

lækre sorte sneakers til herren

Paul Smith / 2095 / Find dem her

Det hele skal skal ikke gå op i den rendyrkede sorte race. Her er et luksuriøst, men ganske alternativt par sorte sneakers fra Paul Smith. Designet er ikke helt ukendt, da linjerne minder meget om pædagogskoen fra New Balance, der pryder samtlige danske SFO’er fra 13.00 alle ugens hverdage. Heldigvis kompenserer Paul Smith-skoen ved at have en spændende sål i noget, der minder om kork. Derudover er den sorte farve jo også bare enkel og lækker.

Sporty sorte sneakers

lækre sorte sneakers til herren

Azzaro / 1095 / Find dem her

I samme boldgade har vi et par fra franske Azzaro, der er kendt for klassisk elegance. Klassisk elegance som uden tvivl også er smittet af på dette par sorte sneakers. Det kommer ganske tydeligt til udtryk ved det patinerede læder og gennemgående minimalistiske linjer, der til sammen skaber en eksklusiv sko, der samtidig har et sporty udseende. En i øvrigt sjælden kombination.

Sorte sneakers med grå sål

lækre sorte sneakers til herren

Volcom / 499 / Find dem her

Hvis du bare gerne vil have pæne sorte sneakers, der ikke skiller sig alt for meget ud, er dette prisvenlige par fra Volcom en udmærket mulighed. Den sorte farve arbejder glimrende sammen med den grå sål, hvilket resulterer i en afbalanceret sko, der hviler i sig selv.

Sorte sneakers i ren læder

lækre sorte sneakers til herren

Candice Cooper / 1595 / Find dem her

Italienske Candice Cooper har ry for at lave specielt fodtøj, hvilket overstående par er en pæn indikation på. Personligt er det lige i overkanten med en sål, der er prydet med læder, men ikke desto mindre skal den have pluspoint for sit anderledes design.

Sorte sneakers i læder med hvid sål

lækre sorte sneakers til herren

ALDO / 699 / Find dem her

Kunne du godt tænke dig et par sorte sneakers i læder, men med en hvid sål? Velbekomme. Den opgave klarer dette par fra ALDO til ug, kryds og slange.

Sorte sneakers med pyntesøm

lækre sorte sneakers til herren

CR7 / 1195 / Find dem her

Yes, du læste rigtigt. SC har ikke mindre end et par Cristiano Ronaldo-sko med på listen over sorte sneakers. Hvad sker der? Personligt er jeg kæmpe modstander af den slags samarbejde, hvor en sportsstjerne pludselig skal til at lave tøj og parfumer. Det er et tarveligt forsøg på at malke koen, for produkterne er som regel hashtag fail.

Det mener jeg i øvrigt også om det meste, jeg har set fra CR7-kollektionerne med deres elendige underbukser og pizzeria-skjorter. Nå, men uanset hvad er dette par sorte sneakers med pyntesøm en befrielse. Det må det næsten også være for Cristiano med den, ud fra en designrigtig betragtning, endeløse hit-and-miss kavalkade.

Hvad angår skoen, så er linjerne nydelige og pyntesømmene elegant placeret. Derudover er kombinationen af det skinnende sorte læder og den cremehvide sål prikken over i’et.

Hvis ikke det var for CR7 logoet ved hælen, kunne jeg snildt finde på at købe dem. Mon man også bliver bedre til frispark med sådan et par?

Enkle sorte sneakers

lækre sorte sneakers til herren

Clae / 899 / Find dem her

Hvis målet er at finde et par enkle sorte sneakers med hvid sål, er dette par en god mulighed. Mere er der sådan set ikke at sige.

Klassiske sorte sneakers

lækre sorte sneakers til herren

Lacoste / 1095 / Find dem her

Lacoste lukker showet med dette par klassiske sorte sneakers. Faktisk var eksakt samme model med i serien af hvide sneakers, hvor eneste forskel naturligvis lå i den sorte farve. Dog var det hvide par ikke komplementeret af en sort sål som dette par. Hvorfor skoen ikke er kulsort, tør jeg ikke sige, men nydelig er den. Slut.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!