Pyjamas, nattøj og hyggetøj i det hele taget har sjældent været mere populær end i disse tider, hvor vi indirekte har haft fodlænke siden starten af 2020. Netop dette emne berørte jeg også forleden i forlængelse af min artikel om joggingsæt til mænd.

For når nu man alligevel sidder derhjemme og kukkelurer, kan man jo ligeså godt gøre det med stil… behagelig stil!

Og netop derfor skal det handle om pyjamas til mænd og hvorledes det nu engang hænger sammen.

I denne guide finder du et klassisk udvalg af lækre pyjamasser til mænd, men også alternativer så som morgenkåber og enkelte eksempler på joggingsæt, der netop ikke er velegnet til at jogge i – i virkeligheden er loungewear nok den bedste beskrivelse.

Den klassiske pyjamas til mænd

pyjamas til mænd

Polo Ralph Lauren / 799 / Hop til Shop

En pyjamas er som udgangspunkt ikke fikspunkt for det, som man associerer med manly sexiness. Der er nemlig et eller andet nørdet over en pyjamas, men hvis du ikke er ude på at imponere en ny frue i soveværelset, men i stedet allerede har hende, ja, så kan du lige så godt prioritere komfort over dét at være en player.

Når det kommer til den klassiske pyjamas til mænd, er Ralph Lauren et glimrende sted at starte. Og endnu mere glimerende er en pyjamas i denne nydelige blå.

Det er formidabelt behageligt at have på, du sover bedre, og så kan du endda sætte dig ud på balkonen og drikke din morgenkaffe, mens du læser avisen. What’s not to love?

Kort lyseblå pyjamas

pyjamas til mænd

Derek Rose / 999 / Hop til Shop

Den klassiske pyjamas til mænd, som vi kender den, er netop som Ralph Lauren altid har lavet dem. Og sådan har det været i lang tid. Dog har soveværelseseksperten, Derek Rose, lanceret en nyfortolkning af den klassiske pyjamas i form af denne korte model, som jeg personligt er voldsomt begejstret for.

Det hænger primært sammen med, at jeg bor på Madeira, hvor vi har et subtropisk klima året rundt med milde temperaturer. Men jeg kan generelt også godt lide idéen om at have pyjamas shorts på indenfor.

Det bør vel ikke være for koldt? Nå, men det korte af det lange er, at denne pyjamas i særdeleshed henvender sig til de yngre mænd, som sætter pris på den klassiske herreekvipering.

Lækker flamboyant pyjamas

pyjamas til mænd

Derek Rose / 999 / Hop til Shop

Den kreative Derek Rose har ikke begrænset sig til blot en enkel kort pyjamas. Der er selvfølgelig mere på tapetet og her kan jeg lynhurtigt afsløre, at min personlige favorit er denne herlighed.

Det er nemlig lige præcis dette, som der skal til for at overbevise 20-årige knøser, at det der med at have pyjamas på, ja, det er sgu okay.

Og det fede ved en pyjamas som denne er, at den kan bruges til lidt af det hele. Jeg ville ikke være bleg for at tage på stranden i det, eller Roskilde Festival omend jeg i dag, med mine 33 år, hellere ville på weekendkursus hos Frømandskorpset. At skide i skovbunden vil altid være mere tiltrækkende end unges koncentrationslejrhygiejne.

Kort blå pyjamas

pyjamas til mænd

Derek Rose / 1099 / Hop til Shop

Da blå er min grundlæggende yndlingsfarve, kan jeg ikke afstå fra at lykønske Derek Rose for at have kreeret denne herlighed, som ikke blot er rar at sove i, men som formentligt også kan overbevise trunten ved siden af dig om at indvilge i en omgang gåsefjerstagfat.

Kort rød pyjamas af silke

pyjamas til mænd

CDLP / 2499 / Hop til Shop

Jeg kan huske som dreng, at der var en enorm trend inden for silkeunderbukser. Dengang i slutningen af halvfemserne var der ikke en sjæl til ishockeytræning, som ikke stolt fremviste sine silkedrenge.

Nå, men min pointe er, at jeg den dag i dag har fundet ud af, at silke ikke er noget, man spøger med. Silke kan noget! Det har jeg i særdeleshed fundet ud af efter at være blevet bekendt med silkesengetøj. Jeg havde et 10-dages langt luksusophold på Portugal’s mest ikoniske hotel, Belmond Reid’s Palace, hvor du forkæles med netop silkesengetøj, som objektivt forbedrer din søvn. Om ikke andet er det i hvert fald min erfaring!

Og det er netop også derfor, at du bør overveje en rød silkepyjamas som denne. Din hud fortjener det bedste og hvis din hud er tilfreds, kommer du med sikkerhed til at sove bedre, udover selvfølgelig at se rimeligt badass ud, når du sidder på balkonen med en kop kaffe og en nybarberet havaneser i mundvigen.

Eksklusiv blå silkepyjamas

pyjamas til mænd

CDLP / 2499 / Hop til Shop

Den måske mest eksklusive pyjamas til mænd, der eksisterer, er denne blå silkepyjamas fra CDLP, som rent faktisk er fra vores naboland, Sverige. Og hvis der er én ting svenskerne kan, og der er MEGET de ikke kan, så er det at designe tøj til mænd.

Det spiller bare og pasformen sidder altid lige i skabet! Netop denne åbenbaring, at svenske modehuse er så overlegne ift. at lave tøj til mænd, har gjort, at det meste af min garderobe efterhånden stammer fra langhårede kødbollehelte, der aldrig spilder på tøjet.

Marineblå morgenkåbe af uld

pyjamas til mænd

Derek Rose / 3299 / Hop til Shop

Som jeg indledningsvist gav udtryk for, er det ikke kun pyjamasser til mænd, der er på menuen. Nej, der er også alternativer. Og her er morgenkåben naturligvis at finde.

Morgenkåben er nemlig et fornemt alternativ til pyjamassen. Måske ikke at sove i, men i hvert fald at hænge ud i. Jeg har en håndfuld morgenkåber, som jeg skifter mellem hver morgen.

Jeg elsker hele idéen omkring morgenkåben. Den er praktisk, behagelig og varm at have på, hvilket passer glimrende med mine kaffemorgener her på Madeira, hvor vi nogle dage døjer med temperaturer helt ned til 15 grader.

Hæhæ!

Elegant rød pyjamas til mænd

pyjamas til mænd

Derek Rose / 999 / Hop til Shop

Derek Rose er the go to brand, når det kommer til morgenkåber. Umiddelbart er der ikke nogen, som kan slå Derek af pinden. Det er høj kvalitet og lækre designs til en pris, der ikke er umedgørlig.

Jeg mener, en tusse for denne herlighed?

Det virker rimeligt, hvis du spørger mig! Men det som egentligt er det interessante er naturligvis, at du her kan få en rød morgenkåbe, som vil gøre enhver kvinde blød i knæene.

Kan du forestille dig morgenen efter en succesfuld aftendate, hvor du tropper op i denne fyr med morgenkaffe og to fedtede croissanter på sengekanten? Jeg tror vistnok at Tinder-Liket blev til et Tinder-Superlike!

Klassisk hvid morgenkåbe til mænd

pyjamas til mænd

Derek Rose / 999 / Hop til Shop

Hvis hele idéen om en pyjamas ikke appellerer til dig, er der helt sikkert et alternativ, som gør. Og det er selvfølgelig den klassiske hvide morgenkåbe, som vi alle kender fra de femstjernet hotelophold, hvad end måtte være Hilton, Four Seasons eller min personlige favorit, Six Senses.

Der er et eller andet over at have en hvid morgenkåbe på. Det giver en følelse af luksus. En følelse af at man opholder sig et eksklusivt sted og så er det sådan set lige meget, om man sidder hjemme i sit tekøkken på et tarveligt kollegieværelse på ydre Nørrebro.

Blå morgenkåbe med striber af satin

pyjamas til mænd

Derek Rose / 2099 / Hop til Shop

Hvad angår morgenkåben, så er der dog en grænse for, hvor tarvelige ens omgivelser kan være. Det er nemlig svært at forsvare et setup a la førnævnte, hvor man sidder og æder spaghetti kødsovs i kummerlige omgivelser.

Denne morgenkåbe er nemlig et smukt symbol på den eksklusivitet, som en morgenkåbe symboliserer. Denne morgenkåbe er lidt ligesom en karatedragt med sort bælte. Det er ikke alle, som kan bære den. Det kræver elegance, stil og visdom.

Tre ting som kommer med sejre, nederlag og evig livserfaring. Måske skulle jeg give den i fødselsdagsgave til min far. Han tjekker nemlig alle tre bokse.

Sort Hugo Boss kimono

pyjamas til mænd

BOSS / 799 / Hop til Shop

En kimono? Hva’ba? Er jeg havnet på Stay Classy’s kvindeside? Nej, slet ikke endda. En kimono henvender sig nemlig både til kvinder og mænd. Faktisk er det min personlige favorit, når det drejer sig om morgenkåber.

Ærmerne er nemlig lidt kortere, så du ikke behøver smøge dem op. Og samme gør sig gældende med længden, hvor dine ben netop er i stand til at trække ilt uden, at det bliver for varmt – eller for koldt.

Med andre ord bør en kimono høre til i enhver mands garderobe, såfremt han naturligvis er typen, som værdsætter stil og klassisk elegance.

Gråt loungewear til mænd

pyjamas til mænd

Bread & Boxers / 599 / Hop til Shoppyjamas til mænd

Bread & Boxers / 499 / Hop til Shop

Pyjamas, morgenkåbe, eller noget helt tredje? Efter min mening er der flere alternativer til en pyjamas. En pyjamas er nemlig ikke nødvendigvis det endelige svar på det at se godt ud og samtidig føle sig herligt tilpas i sit eget hjem.

En tendens som er særligt udbredt blandt de unge er at gå i joggingtøj, hvor særligt joggingbukserne har vundet stor popularitet op igennem 2010’erne. Og netop derfor vil jeg også opfordre til at supplere pyjamassen med et lækkert stykke loungewear i form af dette grå sæt fra Bread & Boxers.

Det er selvfølgelig ikke designet til at sove i ligesom en pyjamas, men for mit vedkommende er det tæt på det ultimative outfit, når det drejer sig om at rumstere i sit hjem under komfortable forhold.

Følg mig på Instagram

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk)

Kender du vores YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!